Udlejningsbil til Route 66

Så er der lejet bil til roadtrip på Route 66. Havde kig på en cabriolet, men endte med en mid size SUV som udlejningsbil.

Valg af udlejningsbil til den historiske Route 66

At køre Route 66 i en cabriolet (Ford Mustang) udlejningsbil ville være en fed oplevelse. Men sådan bliver det ikke. Først og fremmest var der ikke nogen Ford Mustang cabrioleter tilgængelige – kun den mindre og slet-ikke-plads-til-bagage Chrysler Sebring. Dernæst, så har jeg været godt rundt i USA i cabriolets (Californien, syden og Florida, Rocky Mountains og Texas) så det er ikke et smertende kompromis jeg har indgået.
I sidste ende var det det praktiske ved en mid size SUV der vandt – ikke fornuften, for så ville vi være endt med en almindelig personbil med bedre benzinøkonomi.

Hvorfor en SUV som udlejningsbil?

Vi er to voksne afsted med en kuffert og et stk. håndbagage hver. Kunne godt være i bagagerummet på en almindelig personbil, men jeg vil også have plads til en køletaske uden at skulle spille tetris hver gang bilen skal pakkes. Og når man skal ‘leve’ 23 dage i sin udlejningsbil, så er det bare praktisk med lidt plads.
Man lærer at sætte pris på kofangeren som siddeplads når døren er åben og med bagklappen åbent, har man et lille halvtag hvis frokosten skal nydes i det fri og det skulle regne en smule.
En anden ting jeg sætter pris på er indstigningen og højden. Pga størrelsen er den nemmere at komme ind og ud af og hvis man gør mange stop (som vi helt klart kommer til på Route 66) så bliver den nemme ind og udstigning værdsat. Det at man sidder lidt højere er også et plus i min bog. Dels på de befærdede Interstates omkring storbyerne, men også ude i det åbne landskab.

Ford Escape som udlejningsbil

De sidste par måneder har jeg holdt øje med priserne på en mid size SUV. For et par måneder siden kostede en sådan godt 7000 kr. for 23 dage, inkl. en ekstra chauffør og en tank benzin.
Da udvalget var stort ventede jeg lidt og det gav pote. For et par uger siden var prisen faldet til 6000 kr. og det stod klart at valget stod mellem at leje hos eBil eller Auto Europe.
Da jeg endelig besluttede mig for at få styr på udlejningsbilen var Auto Europe billigst og jeg valgte dem. Det endte med en Ford Escape (eller lign.). Om der så står sådan en eller en Jeep Cherokee, Ford Edge eller andet og venter er ikke så vigtigt til denne tur. Ganske vist skal vi ud og køre en smule grusvej, men ikke noget der kræver det vilde.

Bilen skal afhentes hos biludlejningsselskabet Dollar. Dem har jeg også afhentet bil hos de sidste par gange jeg har været afsted og har aldrig oplevet problemer eller andet, så heller ingen grund til bekymring her.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Disclaimer

Jeg synes det er fedt at min interesse for Roadtrips i USA & Canda kan hjælpe andre til gode oplevelser. Hvad angår billeje, så har jeg fundet de bedste steder på nettet som tilbyder, ikke kun de billigste biler inkl. forsikring, men også en god service.

Jeg har en aftale med Rentalcars.com*, Auto Europe*1 og CarTrawler* der betyder, at hvis besøgende fra min side bestiller en bil via dem, så modtager jeg en provision. En såkaldt affiliate aftale, hvor jeg hjælper dem med at få flere kunder.

Hvis du er i en situation hvor du skal tage direkte kontakt til Rentalcars.com for at arrangere din billeje, det kan være pga. langtidsleje eller envejsgebyr som ikke altid kan ordnes online, så vil jeg sætte pris på, at du oplyser min affiliate kode: renef

Jeg har også aftaler med hotels.com og Booking.com til overnatning og Momondo til flybilletter m.fl. Hvis din bestilling kan laves online, så må du også gerne benytte et af de mange links som er rundt om på siden, så koden kommer med. På den måde støtter du mig til at hjælpe dig bedst muligt.

* Det er ikke mig du lejer bilen af. Jeg har ikke nogen direkte forbindelse med de billeje firmaer jeg nævner rundt om på siden, andet end anbefale dem baseret på pris og fordi jeg selv har benyttet dem flere gange.

Hvis der opstår situationer i forbindelse med din bestilling/leje via disse, så skal du kontakte dem, da jeg ikke er i stand til at gøre noget. Jeg har ikke adgang til deres systemer og kan ikke hjælpe med ændringer af bookinger, eller afbestilling eller andre ting der måtte opstå. Jeg har en affiliate aftale med disse firmaer, hvorfor mit navn kan optræde på mails/papirer fra disse firmaer, men jeg er ikke forbundet til din leje på anden vis, og al henvendelse skal ske til dem.

1) Hvis du bestiller bil hos Auto Europe via mig, kan du ikke benytte dig af deres Price Guarantee. Så hvis du finder bilen billigere et andet sted efterfølgende, kan du afbestille bilen hos AutoEurope og bestille bilen hvor den er billigst. Du kan afbestille frem til 48 timer før lejen begynder, uden det koster noget.

2 Comments

 1. Hej Rene

  Vi har været i USA en del gange efterhånden. Normalt booker vi en fullsize eller premium bil, men de sidste gange vi har været afsted, er vi kommet frem til “tomme hylder” hos lejeselskabet. Den ene gang fik vi afslag i prisen og blev “nedgraderet” til en Jeep. Det var vi lidt sure over den første dag, men over de næste 14 dage blev vi faktisk ret glade for den. Så her sidste gang vi var afsted og der ikke var nogen fullsize tilbage, og de tilbød os en spritny Ford Explorer for 9$ mere pr. dag, så sprang vi til.
  For som du siger, de er meget praktiske på de lange lige veje, hvor man sidder højt med god udsigt, og det er også en god fotoplatform at komme lidt op 🙂
  Benzin økonomisk er de heller ikke så farlige som vi frygtede, synes ikke vi har brugt meget mere, end når vi har haft en “normal” bil.
  Nu planlægger vi så vores næste tur, hvor vi bl.a. skal køre fra Reno til Las Vegas (planlægger vejen over Tahoe, Bishop og Death Valley) og fra Vegas over Zion, Bryce, Page & Monument Valley, ned til South Rim og så tilbage til Vegas. Og på de veje vil vi hellere have en stor (og sikker) SUV end en lille flad bil.

  Her kommer så spørgsmålet, nu vi aldrig har booket en SUV før, men altid er endt med dem af omveje, hvad skal man så gå efter at booke?? En Mellem eller en Standard? eller skal man helt op i en Stor ??
  Min bekymring gå lidt på den frygtede standardtekst “…eller lignende”, for hvad kan man ende med? Ved du hvilke modeller de svinger mellem, og hvor stor forskellen er mellem en mid-size SUV og en standard-size SUV? Kan se at forskellen mellem de 2 klasser er ca. 800kr. for 3 uger. Det er jo ikke en formue, men da også værd at spare hvis der ikke er den store forskel ?

  1. @ Rasmus

   I kan sagtens spare et par hundrede på bil og benzin, og stadig køre en rigelig stor SUV til to personer, ved at vælge en Ford Escape størrelse (i kan være fire i den uden problemer). Klassen kaldes lidt forskelligt på diverse sider, men alle bruger billedet af Ford Escape. Alternativerne i den klasse er biler a la Dodge Journey, Jeep Compass og Chevrolet Equinox.
   Nummeret større er den hvor billedet af Jeep grand Cherokee ofte bruges. I den klasse er der fin plads til fem personer. Alternativerne i den klasse er biler a la Chevrolet Traverse, Dodge Durango og Ford Edge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada

Lejebil i Denver

Første lejebil i USA efter to års pause, blev hentet i Denver. Turen hen til udlejningsselskabet samt udlevering gik uden problemer.

Læs mere »