Udlevering af lejebil i Atlanta

Det foregår ikke helt ens hos de forskellige udlejningsselskaber. Hos Dollar i Atlanta kan du selv vælge i en anvist klasse (række) og jeg tror dermed, at jeg endte i en større bilklasse end jeg havde bestilt.

7. sep, 2013

Billejecenteret i Atlanta lufthavn

Vel gennem immigration og tolden i Atlanta, fandt vi frem til den shuttle der kører ud til Car Rental Center. I Atlanta er det hele samlet ét sted og der kører et tog derud, men ikke fra alle terminaler. Fra den terminal vi landede i (T 3) kørte der busser.
Atlanta lufthavn er kæmpe, så det tog 10-12 minutter at komme derud og bussen var fyldt med velkendte tyske og danske ansigter fra samme fly vi var kommet med.

lejebil_atlanta_roadtrip_usa_2013-1

Ved billejecenteret var det blot at følge skiltene op til Dollar, hvor vi skulle hente vores bil, en mid size SUV.

lejebil_atlanta_roadtrip_usa_2013-2

Den havde jeg booket via rentalcars.com fem dage før.

Bilklasse og model ikke vigtig på denne tur

Jeg har kørt i de fleste af de bilklasser du kan leje i USA, så bilen havde ikke høj prioritet på denne tur. Ville gerne have en SUV af hensyn til udsyn og praktikaliteter mht. bagage. Vi skal køre en smule på grus, men ikke noget en almindelig bil ikke ville kunne klare.
Jeg har været i full size SUV’s og det er overkill for to personer. Koster lidt mere i lejepris og endnu mere i benzin, så valgte mid-size, Ford Escap eller lign.

Prisudviklingen på min lejebil

Jeg fulgte prisen i to måneder på Autor Europe og Rentalcars.com. Prisudviklingen over tid ses i diagrammet nedenfor. Tommelfingerregelen er, at det bliver billigere jo tættere på leje tidspunktet. Det har jeg tidligere illustreret bl.a. her:

bil_priser_udvikling

Om dykket i pris en måneds tid før leje er normalen ved jeg ikke, da jeg kun har lavet denne undersøgelse en gang, men det var billigere at vente til fem dage før end to måneder i forvejen.

Frit valg af bil og lidt til

Udlejningsselskaber som AVIS og Hertz anviser typisk en bestemt plads hvor din bil holder. Dollar,Thrifty, Enterprise m.fl. har ofte ‘frit valg’ inden for den bilklasse du har lejet. Det var også tilfældet med os, så vi fik anvist sektion S2 Mid Size SUV. Der var Chevy, Nissan, Toyota, Ford og Jeep.

Midt i det hele holdt der en Chevy Equinox. Når jeg kiggede rundt, så holdt alle de andre Chevy Equinox ved Full Size SUV, men vi havde fået at vide vi kunne vælge alt i sektionen, så vi tog Equinox’en, tjekkede bilen for buler, ridser og mangler (og skød et billede af den under skiltet, så vi havdenvores på det tørre), kørte til Exit, viste papirer og kørekort og trillede ud i eftermiddagssolen og 30 grader.

lejebil_atlanta_roadtrip_usa_2013-3

lejebil_atlanta_roadtrip_usa_2013-4

Bagageplads i Chevy Equinox

I et senere indlæg vil jeg skrive om mine oplevelser med bilen, udstyr og ikke mindst bagagepladsen. Bagagepladsen bliver desværre overset af mange ved valg af lejebil i USA og de står så med for meget bagage i forhold til pladsen. Her kan du læse mere om bagagepladsen i udlejningsbiler i USA.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Disclaimer

Jeg synes det er fedt at min interesse for Roadtrips i USA & Canda kan hjælpe andre til gode oplevelser. Hvad angår billeje, så har jeg fundet de bedste steder på nettet som tilbyder, ikke kun de billigste biler inkl. forsikring, men også en god service.

Jeg har en aftale med Rentalcars.com*, Auto Europe*1 og CarTrawler* der betyder, at hvis besøgende fra min side bestiller en bil via dem, så modtager jeg en provision. En såkaldt affiliate aftale, hvor jeg hjælper dem med at få flere kunder.

Hvis du er i en situation hvor du skal tage direkte kontakt til Rentalcars.com for at arrangere din billeje, det kan være pga. langtidsleje eller envejsgebyr som ikke altid kan ordnes online, så vil jeg sætte pris på, at du oplyser min affiliate kode: renef

Jeg har også aftaler med hotels.com og Booking.com til overnatning og Momondo til flybilletter m.fl. Hvis din bestilling kan laves online, så må du også gerne benytte et af de mange links som er rundt om på siden, så koden kommer med. På den måde støtter du mig til at hjælpe dig bedst muligt.

* Det er ikke mig du lejer bilen af. Jeg har ikke nogen direkte forbindelse med de billeje firmaer jeg nævner rundt om på siden, andet end anbefale dem baseret på pris og fordi jeg selv har benyttet dem flere gange.

Hvis der opstår situationer i forbindelse med din bestilling/leje via disse, så skal du kontakte dem, da jeg ikke er i stand til at gøre noget. Jeg har ikke adgang til deres systemer og kan ikke hjælpe med ændringer af bookinger, eller afbestilling eller andre ting der måtte opstå. Jeg har en affiliate aftale med disse firmaer, hvorfor mit navn kan optræde på mails/papirer fra disse firmaer, men jeg er ikke forbundet til din leje på anden vis, og al henvendelse skal ske til dem.

1) Hvis du bestiller bil hos Auto Europe via mig, kan du ikke benytte dig af deres Price Guarantee. Så hvis du finder bilen billigere et andet sted efterfølgende, kan du afbestille bilen hos AutoEurope og bestille bilen hvor den er billigst. Du kan afbestille frem til 48 timer før lejen begynder, uden det koster noget.

2 Comments

  1. Jeg har prøvet noget tilsvarende, også i Atlanta, hvor vi havde booket en Chevy Tahoe til en tur på tværs til San Francisco, hvor vi var 5 personer.

    Ekspedienten mente ikke der ville være plads til os i den model og det ville koste $300 ekstra for en større, men da jeg stod i garagen og skulle have udleveret bilen, var der ikke nogle Chevy Tahoe eller lign. tilbage og hende, der hjalp med at finde biler, pegede mig bare over i retning af de store SUV’er, så vi havde god plads på den tur.

    /Thomas

  2. Ja, det med størrelse af bagagerum var vi taknemmelige for, at have været opmærksomme på, da vi afleverede vores mid-size SUV. Der var et par med kufferter, som stod og hoppede på bagagen for at få det til at være i bagagerummet på en Mustang 😉
    Dejligt at læse om endnu en tur 🙂 Får selv lyst til en tur mere, selvom det ikke engang er 4 mdr. siden jeg kom hjem fra en tur på næsten 1 md.

    Fortsat god tur!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada

Lejebil i Denver

Første lejebil i USA efter to års pause, blev hentet i Denver. Turen hen til udlejningsselskabet samt udlevering gik uden problemer.

Læs mere »