Udlevering af lejebil i Atlanta

Det foregår ikke helt ens hos de forskellige udlejningsselskaber. Hos Dollar i Atlanta kan du selv vælge i en anvist klasse (række) og jeg tror dermed, at jeg endte i en større bilklasse end jeg havde bestilt.

7. sep, 2013

Billejecenteret i Atlanta lufthavn

Vel gennem immigration og tolden i Atlanta, fandt vi frem til den shuttle der kører ud til Car Rental Center. I Atlanta er det hele samlet ét sted og der kører et tog derud, men ikke fra alle terminaler. Fra den terminal vi landede i (T 3) kørte der busser.
Atlanta lufthavn er kæmpe, så det tog 10-12 minutter at komme derud og bussen var fyldt med velkendte tyske og danske ansigter fra samme fly vi var kommet med.

lejebil_atlanta_roadtrip_usa_2013-1

Ved billejecenteret var det blot at følge skiltene op til Dollar, hvor vi skulle hente vores bil, en mid size SUV.

lejebil_atlanta_roadtrip_usa_2013-2

Den havde jeg booket via rentalcars.com fem dage før.

Bilklasse og model ikke vigtig på denne tur

Jeg har kørt i de fleste af de bilklasser du kan leje i USA, så bilen havde ikke høj prioritet på denne tur. Ville gerne have en SUV af hensyn til udsyn og praktikaliteter mht. bagage. Vi skal køre en smule på grus, men ikke noget en almindelig bil ikke ville kunne klare.
Jeg har været i full size SUV’s og det er overkill for to personer. Koster lidt mere i lejepris og endnu mere i benzin, så valgte mid-size, Ford Escap eller lign.

Prisudviklingen på min lejebil

Jeg fulgte prisen i to måneder på Autor Europe og Rentalcars.com. Prisudviklingen over tid ses i diagrammet nedenfor. Tommelfingerregelen er, at det bliver billigere jo tættere på leje tidspunktet. Det har jeg tidligere illustreret bl.a. her:

bil_priser_udvikling

Om dykket i pris en måneds tid før leje er normalen ved jeg ikke, da jeg kun har lavet denne undersøgelse en gang, men det var billigere at vente til fem dage før end to måneder i forvejen.

Frit valg af bil og lidt til

Udlejningsselskaber som AVIS og Hertz anviser typisk en bestemt plads hvor din bil holder. Dollar,Thrifty, Enterprise m.fl. har ofte ‘frit valg’ inden for den bilklasse du har lejet. Det var også tilfældet med os, så vi fik anvist sektion S2 Mid Size SUV. Der var Chevy, Nissan, Toyota, Ford og Jeep.

Midt i det hele holdt der en Chevy Equinox. Når jeg kiggede rundt, så holdt alle de andre Chevy Equinox ved Full Size SUV, men vi havde fået at vide vi kunne vælge alt i sektionen, så vi tog Equinox’en, tjekkede bilen for buler, ridser og mangler (og skød et billede af den under skiltet, så vi havdenvores på det tørre), kørte til Exit, viste papirer og kørekort og trillede ud i eftermiddagssolen og 30 grader.

lejebil_atlanta_roadtrip_usa_2013-3

lejebil_atlanta_roadtrip_usa_2013-4

Bagageplads i Chevy Equinox

I et senere indlæg vil jeg skrive om mine oplevelser med bilen, udstyr og ikke mindst bagagepladsen. Bagagepladsen bliver desværre overset af mange ved valg af lejebil i USA og de står så med for meget bagage i forhold til pladsen. Her kan du læse mere om bagagepladsen i udlejningsbiler i USA.

Tags: , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

2 Enlightened Replies

Trackback  •  Comments RSS

 1. Thomas says:

  Jeg har prøvet noget tilsvarende, også i Atlanta, hvor vi havde booket en Chevy Tahoe til en tur på tværs til San Francisco, hvor vi var 5 personer.

  Ekspedienten mente ikke der ville være plads til os i den model og det ville koste $300 ekstra for en større, men da jeg stod i garagen og skulle have udleveret bilen, var der ikke nogle Chevy Tahoe eller lign. tilbage og hende, der hjalp med at finde biler, pegede mig bare over i retning af de store SUV’er, så vi havde god plads på den tur.

  /Thomas

 2. Louise says:

  Ja, det med størrelse af bagagerum var vi taknemmelige for, at have været opmærksomme på, da vi afleverede vores mid-size SUV. Der var et par med kufferter, som stod og hoppede på bagagen for at få det til at være i bagagerummet på en Mustang 😉
  Dejligt at læse om endnu en tur 🙂 Får selv lyst til en tur mere, selvom det ikke engang er 4 mdr. siden jeg kom hjem fra en tur på næsten 1 md.

  Fortsat god tur!

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top