København til Atlanta

Turen fra København via Frankfurt med Lufthansa forløb uden de store problemer. Ikke den bedste plads i flyet og ok tid i immigration.

7. sep, 2013

Afgang fra København

Afgang fra København til Frankfurt var 9:20, så skulle ikke vildt tidligt op. Jeg kunne nok have sparet lidt ved at flyve tidligere, men var ikke kommet før frem alligevel – ville blot have mere ventetid ved mellemlandingen.

Selvbetjening i lufthavnen

Tjek ind i selvbetjenings kioskerne gik fint. De sidste personlige ifno, det som hedder APIS, som manglede blev udfyldt (passet scannet og første overnatning indtastet).
Dernæst bagage drop, hvor der ingen mennesker stod i kø, en lørdag morgen kl. 8:00.

cph_til_atlanta_lufthansa-1

Hurtigt gennem sikkerhedskontrollen

Sikkerhedstjekket gik lynhurtigt. Ved ikke om det var for at give et godt indtryk, ovenpå en uge med strejke blandt sikkerhedspersonalet og tusindvis af strandede passagerer, at stort set alt var åbent, og der var lutter smil at spore, men vi røg igennem på to minutter.

Mellemlanding i Frankfurt

Der var ikke nogen forsinkelser ud af Købehavn, hvilket var godt, for vi havde under en time til flyskifte i Frankfurt. Vi fløj Lufthansa derned og skulle videre med Lufthansa, så gik ud fra at der var tid nok.

cph_til_atlanta_lufthansa-3

Nok tid til at skifte fly?

Det er forskelligt fra lufthavn til lufthavn i Europa hvor meget ekstra sikkerhedstjek du skal igennem når du kommer fra Danmark og skal videre til USA.
I T5 i Heathrow, og selvom du flyver British Airways fra CPH til London og skal videre med BA, så skal du igenne sikkerhedstjek.
Det var også tilfældet i CDG sidst jeg var der.

Er to gange tidligere kommet via Frankfurt hjem fra USA, og der skulle jeg igennem ekstra sikkerhedstjek, så forventede det også på denne tur, hvorfor knap en time måske var i underkanten.
Til vores glædelige overraskelse, så var der intet ekstra sikkerhedstjek i Frankfurt. Der var blot en lille gåtur ud til gate Z 25.

Dårlig sidekomfort i Lufthansa

Forude ventede nu 9.5 timers flyvetur til Atlanta. Har gjort det før, men mindes ikke at have siddet så trangt før. Det var en Airbus 340-300 på economy. Sen har en 2-4-2 konfiguration og vi sad i 4’er delen. Dårlig plads til skulderne og elendig benplads, specielt når folk begyndte at tilte ryglænene.
Derudover så fik jeg dunder hovedpine og havde det rigtig ringe på tværs.
Jeg gjorde hvad jeg kunne for at sove på tværs, men sover generelt dårligt i fly og endnu ringere når pladsen er trang.

cph_til_atlanta_lufthansa-5

Immigration i Atlanta

Jeg klarede den dog til Atlanta og skulle kun igennem immigration inden jeg kunne komme ud i noget frisk luft og få restitueret.
Immigration gik ok. Der var ikke super megen kø, og vi var igennem på 20 minutter.
Jeg rejser med min bror, så jeg nøjedes med at udfylde et tolddokument og håbede den gik som familie (havde godt på fornemmelsen den ikke gjorde da vi ikke bor samme sted, men ville lige teste det) – og det gjorde den da heller ikke. Min bror måtte udfylde en i skranken og det gjorde et eller andet ved hende der sad i skranken og hun gik lidt grundigere til værks med spørgsmål. Jeg har dog prøvet det der er værre og har rutinen, så hun fik svar som hun spurgte og hun blødte da også op til sidst, men det tog 7 minutter med hende, frem for de 2-3 som det normalt tager.

cph_til_atlanta_lufthansa-6

Dernæst var det blot at finde bagagen og komme gennemtolden.

Tags: , , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top