København til Atlanta

København via Frankfurt med Lufthansa forløb uden problemer. Ikke den bedste plads i flyet men ok tid i immigration i Atlanta.

7. sep, 2013

Afgang fra København

Afgang fra København til Frankfurt var 9:20, så skulle ikke vildt tidligt op. Jeg kunne nok have sparet lidt ved at flyve tidligere, men var ikke kommet før frem alligevel – ville blot have mere ventetid ved mellemlandingen.

Selvbetjening i lufthavnen

Tjek ind i selvbetjenings kioskerne gik fint. De sidste personlige ifno, det som hedder APIS, som manglede blev udfyldt (passet scannet og første overnatning indtastet).
Dernæst bagage drop, hvor der ingen mennesker stod i kø, en lørdag morgen kl. 8:00.

cph_til_atlanta_lufthansa-1

Hurtigt gennem sikkerhedskontrollen

Sikkerhedstjekket gik lynhurtigt. Ved ikke om det var for at give et godt indtryk, ovenpå en uge med strejke blandt sikkerhedspersonalet og tusindvis af strandede passagerer, at stort set alt var åbent, og der var lutter smil at spore, men vi røg igennem på to minutter.

Mellemlanding i Frankfurt

Der var ikke nogen forsinkelser ud af Købehavn, hvilket var godt, for vi havde under en time til flyskifte i Frankfurt. Vi fløj Lufthansa derned og skulle videre med Lufthansa, så gik ud fra at der var tid nok.

cph_til_atlanta_lufthansa-3

Nok tid til at skifte fly?

Det er forskelligt fra lufthavn til lufthavn i Europa hvor meget ekstra sikkerhedstjek du skal igennem når du kommer fra Danmark og skal videre til USA.
I T5 i Heathrow, og selvom du flyver British Airways fra CPH til London og skal videre med BA, så skal du igenne sikkerhedstjek.
Det var også tilfældet i CDG sidst jeg var der.

Er to gange tidligere kommet via Frankfurt hjem fra USA, og der skulle jeg igennem ekstra sikkerhedstjek, så forventede det også på denne tur, hvorfor knap en time måske var i underkanten.
Til vores glædelige overraskelse, så var der intet ekstra sikkerhedstjek i Frankfurt. Der var blot en lille gåtur ud til gate Z 25.

Dårlig sidekomfort i Lufthansa

Forude ventede nu 9.5 timers flyvetur til Atlanta. Har gjort det før, men mindes ikke at have siddet så trangt før. Det var en Airbus 340-300 på economy. Sen har en 2-4-2 konfiguration og vi sad i 4’er delen. Dårlig plads til skulderne og elendig benplads, specielt når folk begyndte at tilte ryglænene.
Derudover så fik jeg dunder hovedpine og havde det rigtig ringe på tværs.
Jeg gjorde hvad jeg kunne for at sove på tværs, men sover generelt dårligt i fly og endnu ringere når pladsen er trang.

cph_til_atlanta_lufthansa-5

Immigration i Atlanta

Jeg klarede den dog til Atlanta og skulle kun igennem immigration inden jeg kunne komme ud i noget frisk luft og få restitueret.
Immigration gik ok. Der var ikke super megen kø, og vi var igennem på 20 minutter.
Jeg rejser med min bror, så jeg nøjedes med at udfylde et tolddokument og håbede den gik som familie (havde godt på fornemmelsen den ikke gjorde da vi ikke bor samme sted, men ville lige teste det) – og det gjorde den da heller ikke. Min bror måtte udfylde en i skranken og det gjorde et eller andet ved hende der sad i skranken og hun gik lidt grundigere til værks med spørgsmål. Jeg har dog prøvet det der er værre og har rutinen, så hun fik svar som hun spurgte og hun blødte da også op til sidst, men det tog 7 minutter med hende, frem for de 2-3 som det normalt tager.

cph_til_atlanta_lufthansa-6

Dernæst var det blot at finde bagagen og komme gennem tolden.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Food tour i New Orleans

Gumbo, pralines, alligator kød og beignets. Udvalget er stort og smager godt, når du går på opdagelse i New Orleans madkultur.

Hot Springs National Park

Hot Springs National Park er ikke som nationalparker er flest. Den byder på varmt vand, giftige bly-behandlinger og andet godt for kroppen. Noget bl.a. professionelle baseballhold og andre sportsfolk har benyttet sig af.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada