Salt Lake City og Ford Escape

2. juledag 2013 gik turen til Salt Lake City. Det endelige mål var en konference jeg skulle til i Las Vegas den 4. Januar.
Da jeg har holdt nytår i Las Vegas før, søgte jeg en anden oplevelse forud for konferencen og valget faldt på området ved Yellowstone National Park.

26. dec, 2013

Rolig lufthavn

Det var fjerde gang jeg rejste 2. Juledag, og Københavns lufthavn er afslappet og rolig denne dag.

Salt_Lake_City_utah_roadtrip_2013-1

Skulle først fra København til Paris og så videre direkte til Salt Lake City.

Salt_Lake_City_utah_roadtrip_2013-2

Mellemlanding i Europa

Paris lufthavn (Charles De Gaulle) er blevet en af mine favorit transit lufthavne i Europa.
Flyver du Code Share (KLM/Air France/Delta) så er det nemt at skifte i Paris.
Der er typisk 10-15 minutters gang mellem den gate du lander ved og den du skal videre fra.

Mellem dem er der en paskontrol. Det går stærkt, så lad dig ikke afskrække hvis der er kø.

Kl. 8:30 i Paris på 2. Juledag, var der heller ikke proppet, så ingen stress eller panik.

Salt_Lake_City_utah_roadtrip_2013-3

Skulle flyve fra Paris til Salt Lake City med Delta.

Salt_Lake_City_utah_roadtrip_2013-4

Delta i 11 timer

Jeg er blevet mere tilfreds med Delta gennem tiden. Da de oprindelig begyndte at flyve direkte fra København, var det deres ældste maskinerne de satte ind. Det var noget skrammel, og i en tid hvor alle andre havde skærme i sæderne, havde de kun TV i midtergangen.

Det er de kommet efter. Delta har prioriteret udskiftning i flyflåden og opdatering af interiør. I mange år var de milevidt foran bl.a. SAS, som først nu er i gang med at opdaterer deres kabiner efter mange års nedprioritering.

Paris til Salt Lake City er en lang tur på ca. 11 timer. Det er lang tid lige meget hvilket selskab du flyver med, men den pris man betaler hvis turen går til USA.

Immigration i Salt Lake City

Flyet ankom før tid i Salt Lake City, så efter en nem immigration (Salt Lake City er ikke en stor international hub som ex. DC, NYC, Atlanta, Chicago, så der er ikke så mange internationale fly med gæster der skal igennem ESTA immigration) var det ned at finde bagagen og hen til biludlejningen.

Her kan du se mere om immigration i amerikanske lufthavne.

Udlevering af lejebil i Salt Lake City

Salt Lake City lufthavn er ikke så stor, så biludlejningen ligger i parkeringshuset overfor ankomsthallen.
Fordi flyet var tidligt på den, kom jeg 25 minutter for tidligt til afhentning af min bil, hvilket betød jeg måtte vente lidt, før min bil var klar.
Udlejningsselskaberne i de mindre lufthavne har ikke så mange biler på lager – og med vintervejr kan mere gå galt (uheld) og bilerne bliver mere beskidte. Så jeg var ikke overrasket over at jeg ikke fik en bil med det samme.

Ford Escape SUV

En halv time senere stod jeg igen ved udlejningsskranken og fik min bil på 5 minutter.
Jeg havde lejet bil via CarTrawler*. Jeg havde lejet en SUV (Ford Escape el. Lign.) og skulle hente bilen hos AVIS.
Jeg fik anvist en bås, og var tilfreds med min bil – en sølvgrå Ford Escape årgang 2013.

Salt_Lake_City_utah_roadtrip_2013-5

Her kan du se mere om udlevering af lejebil i USA og valg af bil ved udlevering.

Jeg valgte en SUV (selvom det kun var mig selv) fordi jeg skulle op mod Yellowstone National Park. Skulle over lidt bjerge, der var koldt og risiko for sne. Ikke at en Ford Escape kan køre gennem alt, men lidt frihøjde er ikke af vejen hvis der er lidt sne.

Opfyldning af amerikansk sim-kort

Jeg landede sidst på eftermiddagen og blev i byen for den første overnatning. Der bliver hurtigere mørkt på denne årstid, så ingen grund til at friste skæbnen og køre ud af byen med jetlag i kroppen.
I stedet havde jeg udset mig et mall downtown, hvor jeg kunne komme i en at&t butik og få genopfyldt mit amerikanske sim-kort.

Her kan du se mere om køb af sim-kort i USA.

Salt_Lake_City_utah_roadtrip_2013-6

Salt_Lake_City_utah_roadtrip_2013-7

En kold godnat øl

Da der var signal på mobilen kørte jeg til mit hotel i den nordlige del af Salt Lake, fandt en Target og provianterede lidt inden en velfortjent godnat øl på værelset.

Salt_Lake_City_utah_roadtrip_2013-8

Salt_Lake_City_utah_roadtrip_2013-9

Disclaimer
Jeg synes det er fedt at jeg med min interesse for Roadtrips i USA kan hjælpe andre til gode oplevelser i USA.
Hvad angår billeje, så mener jeg selv jeg har fundet nogle af de bedste steder på nettet som tilbyder, ikke kun de billigste biler inkl. forsikring, men også en super service.
Jeg har en aftale med Rentalcars.com*, Auto Europe* og CarTrawler* der betyder, at hvis besøgende fra min side bestiller en bil via dem, så modtager jeg en provision. En såkaldt affiliate aftale, hvor jeg hjælper dem med at få flere kunder i deres forretning.
Hvis du er i en situation hvor du skal tage direkte kontakt til Rentalcars.com for at arrangere din billeje, det kan være pga. langtidsleje eller envejsgebyr som ikke altid kan ordnes online, så vil jeg sætte pris på, at du oplyser min affiliate kode: renef
Jeg har også aftaler med hotels.com til overnatning ogSkyScanner til flybilletter m.fl.
Hvis din bestilling kan laves online, så må du også gerne benytte et af de mange links som er rundt om på siden, så koden kommer med. På den måde støtter du mig til at hjælpe dig bedst muligt.

* Det er ikke mig du lejer bilen af. Jeg har ikke nogen direkte forbindelse med de billeje firmaer jeg nævner rundt om på siden, andet end anbefale dem baseret på pris og fordi jeg selv har benyttet dem flere gange.
Hvis der opstår situationer i forbindelse med din bestilling/leje via disse, så skal du kontakte dem, da jeg ikke er i stand til at gøre noget. Jeg har ikke adgang til deres systemer og kan ikke hjælpe med ændringer af bookinger, eller afbestilling eller andre ting der måtte opstå.
Jeg har en affiliate aftale med disse firmaer, hvorfor mit navn kan optræde på mails/papirer fra disse firmaer, men jeg er ikke forbundet til din leje på anden vis, og al henvendelse skal ske til dem.

Tags: , , , , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA? Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco

Her kan du finde overnatning i: Chicago, Las Vegas.

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top