Salt Lake City og Ford Escape

2. juledag 2013 gik turen til Salt Lake City. Det endelige mål var en konference jeg skulle til i Las Vegas den 4. Januar.
Da jeg har holdt nytår i Las Vegas før, søgte jeg en anden oplevelse forud for konferencen og valget faldt på området ved Yellowstone National Park.

26. dec, 2013

Rolig lufthavn

Det var fjerde gang jeg rejste 2. Juledag, og Københavns lufthavn er afslappet og rolig denne dag.

Salt_Lake_City_utah_roadtrip_2013-1

Skulle først fra København til Paris og så videre direkte til Salt Lake City.

Salt_Lake_City_utah_roadtrip_2013-2

Mellemlanding i Europa

Paris lufthavn (Charles De Gaulle) er blevet en af mine favorit transit lufthavne i Europa.
Flyver du Code Share (KLM/Air France/Delta) så er det nemt at skifte i Paris.
Der er typisk 10-15 minutters gang mellem den gate du lander ved og den du skal videre fra.

Mellem dem er der en paskontrol. Det går stærkt, så lad dig ikke afskrække hvis der er kø.

Kl. 8:30 i Paris på 2. Juledag, var der heller ikke proppet, så ingen stress eller panik.

Salt_Lake_City_utah_roadtrip_2013-3

Skulle flyve fra Paris til Salt Lake City med Delta.

Salt_Lake_City_utah_roadtrip_2013-4

Delta i 11 timer

Jeg er blevet mere tilfreds med Delta gennem tiden. Da de oprindelig begyndte at flyve direkte fra København, var det deres ældste maskinerne de satte ind. Det var noget skrammel, og i en tid hvor alle andre havde skærme i sæderne, havde de kun TV i midtergangen.

Det er de kommet efter. Delta har prioriteret udskiftning i flyflåden og opdatering af interiør. I mange år var de milevidt foran bl.a. SAS, som først nu er i gang med at opdaterer deres kabiner efter mange års nedprioritering.

Paris til Salt Lake City er en lang tur på ca. 11 timer. Det er lang tid lige meget hvilket selskab du flyver med, men den pris man betaler hvis turen går til USA.

Immigration i Salt Lake City

Flyet ankom før tid i Salt Lake City, så efter en nem immigration (Salt Lake City er ikke en stor international hub som ex. DC, NYC, Atlanta, Chicago, så der er ikke så mange internationale fly med gæster der skal igennem ESTA immigration) var det ned at finde bagagen og hen til biludlejningen.

Her kan du se mere om immigration i amerikanske lufthavne.

Udlevering af lejebil i Salt Lake City

Salt Lake City lufthavn er ikke så stor, så biludlejningen ligger i parkeringshuset overfor ankomsthallen.
Fordi flyet var tidligt på den, kom jeg 25 minutter for tidligt til afhentning af min bil, hvilket betød jeg måtte vente lidt, før min bil var klar.
Udlejningsselskaberne i de mindre lufthavne har ikke så mange biler på lager – og med vintervejr kan mere gå galt (uheld) og bilerne bliver mere beskidte. Så jeg var ikke overrasket over at jeg ikke fik en bil med det samme.

Ford Escape SUV

En halv time senere stod jeg igen ved udlejningsskranken og fik min bil på 5 minutter.
Jeg havde lejet bil via CarTrawler*. Jeg havde lejet en SUV (Ford Escape el. Lign.) og skulle hente bilen hos AVIS.
Jeg fik anvist en bås, og var tilfreds med min bil – en sølvgrå Ford Escape årgang 2013.

Salt_Lake_City_utah_roadtrip_2013-5

Her kan du se mere om udlevering af lejebil i USA og valg af bil ved udlevering.

Jeg valgte en SUV (selvom det kun var mig selv) fordi jeg skulle op mod Yellowstone National Park. Skulle over lidt bjerge, der var koldt og risiko for sne. Ikke at en Ford Escape kan køre gennem alt, men lidt frihøjde er ikke af vejen hvis der er lidt sne.

Opfyldning af amerikansk sim-kort

Jeg landede sidst på eftermiddagen og blev i byen for den første overnatning. Der bliver hurtigere mørkt på denne årstid, så ingen grund til at friste skæbnen og køre ud af byen med jetlag i kroppen.
I stedet havde jeg udset mig et mall downtown, hvor jeg kunne komme i en at&t butik og få genopfyldt mit amerikanske sim-kort.

Her kan du se mere om køb af sim-kort i USA.

Salt_Lake_City_utah_roadtrip_2013-6

Salt_Lake_City_utah_roadtrip_2013-7

En kold godnat øl

Da der var signal på mobilen kørte jeg til mit hotel i den nordlige del af Salt Lake, fandt en Target og provianterede lidt inden en velfortjent godnat øl på værelset.

Salt_Lake_City_utah_roadtrip_2013-8

Salt_Lake_City_utah_roadtrip_2013-9

Disclaimer
Jeg synes det er fedt at jeg med min interesse for Roadtrips i USA kan hjælpe andre til gode oplevelser i USA.
Hvad angår billeje, så mener jeg selv jeg har fundet nogle af de bedste steder på nettet som tilbyder, ikke kun de billigste biler inkl. forsikring, men også en god service.
Jeg har en aftale med Rentalcars.com*, Auto Europe*1 og CarTrawler* der betyder, at hvis besøgende fra min side bestiller en bil via dem, så modtager jeg en provision. En såkaldt affiliate aftale, hvor jeg hjælper dem med at få flere kunder i deres forretning.
Hvis du er i en situation hvor du skal tage direkte kontakt til Rentalcars.com for at arrangere din billeje, det kan være pga. langtidsleje eller envejsgebyr som ikke altid kan ordnes online, så vil jeg sætte pris på, at du oplyser min affiliate kode: renef
Jeg har også aftaler med hotels.com og Booking.com til overnatning og SkyScanner og Momondo til flybilletter m.fl.
Hvis din bestilling kan laves online, så må du også gerne benytte et af de mange links som er rundt om på siden, så koden kommer med. På den måde støtter du mig til at hjælpe dig bedst muligt.

* Det er ikke mig du lejer bilen af. Jeg har ikke nogen direkte forbindelse med de billeje firmaer jeg nævner rundt om på siden, andet end anbefale dem baseret på pris og fordi jeg selv har benyttet dem flere gange.

Hvis der opstår situationer i forbindelse med din bestilling/leje via disse, så skal du kontakte dem, da jeg ikke er i stand til at gøre noget. Jeg har ikke adgang til deres systemer og kan ikke hjælpe med ændringer af bookinger, eller afbestilling eller andre ting der måtte opstå.

Jeg har en affiliate aftale med disse firmaer, hvorfor mit navn kan optræde på mails/papirer fra disse firmaer, men jeg er ikke forbundet til din leje på anden vis, og al henvendelse skal ske til dem.

1 Hvis du bestiller bil hos Auto Europe via mig, kan du ikke benytte dig af deres Price Guarantee. Så hvis du finder bilen billigere et andet sted efterfølgende, kan du afbestille bilen hos AutoEurope og bestille bilen hvor den er billigst.
Du kan afbestille frem til 48 timer før lejen begynder, uden det koster noget.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Disclaimer

Jeg synes det er fedt at min interesse for Roadtrips i USA & Canda kan hjælpe andre til gode oplevelser. Hvad angår billeje, så har jeg fundet de bedste steder på nettet som tilbyder, ikke kun de billigste biler inkl. forsikring, men også en god service.

Jeg har en aftale med Rentalcars.com*, Auto Europe*1 og CarTrawler* der betyder, at hvis besøgende fra min side bestiller en bil via dem, så modtager jeg en provision. En såkaldt affiliate aftale, hvor jeg hjælper dem med at få flere kunder.

Hvis du er i en situation hvor du skal tage direkte kontakt til Rentalcars.com for at arrangere din billeje, det kan være pga. langtidsleje eller envejsgebyr som ikke altid kan ordnes online, så vil jeg sætte pris på, at du oplyser min affiliate kode: renef

Jeg har også aftaler med hotels.com og Booking.com til overnatning og Momondo til flybilletter m.fl. Hvis din bestilling kan laves online, så må du også gerne benytte et af de mange links som er rundt om på siden, så koden kommer med. På den måde støtter du mig til at hjælpe dig bedst muligt.

* Det er ikke mig du lejer bilen af. Jeg har ikke nogen direkte forbindelse med de billeje firmaer jeg nævner rundt om på siden, andet end anbefale dem baseret på pris og fordi jeg selv har benyttet dem flere gange.

Hvis der opstår situationer i forbindelse med din bestilling/leje via disse, så skal du kontakte dem, da jeg ikke er i stand til at gøre noget. Jeg har ikke adgang til deres systemer og kan ikke hjælpe med ændringer af bookinger, eller afbestilling eller andre ting der måtte opstå. Jeg har en affiliate aftale med disse firmaer, hvorfor mit navn kan optræde på mails/papirer fra disse firmaer, men jeg er ikke forbundet til din leje på anden vis, og al henvendelse skal ske til dem.

1) Hvis du bestiller bil hos Auto Europe via mig, kan du ikke benytte dig af deres Price Guarantee. Så hvis du finder bilen billigere et andet sted efterfølgende, kan du afbestille bilen hos AutoEurope og bestille bilen hvor den er billigst. Du kan afbestille frem til 48 timer før lejen begynder, uden det koster noget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada

Lejebil i Denver

Første lejebil i USA efter to års pause, blev hentet i Denver. Turen hen til udlejningsselskabet samt udlevering gik uden problemer.

Læs mere »