Billeje i Los Angeles 2022

Billeje i Los Angeles i september 2022 var tilbage på en nogenlunde normal pris. Det var den primære årsag til at jeg kom afsted.

9 sep, 2022

Lejebil i Los Angeles lufthavn

Jeg skulle hente bil hos Dollar i LAX. Der var ombygning i LAX i forbindelse med et nyt stort Car Rental Center, der skal være klar i 2024.* Det betød trafikken var noget rod. Busserne gjorde hvad de kunne for at komme ind til afsætning/opsamling, men det var lidt et kaos fra tid til anden. Da jeg endelig kom med en bus tog en 10-15 minutters tur i stedet 25 pga. den megen trafik. Vær opmærksom på det, når du skal aflevere din bil og nå dit fly.

Der var lang kø hos udlejningsselskabet. Hertz, Dollar og Thrift deler bygning og der var lang kø til alle selskaberne selvom alle skrankerne var åbne. Der tog 40 minutter at komme frem til skranken, men da jeg først var der gik det hurtigt.

Nej tak til ekstra tilkøb, næsten

Som altid, blev jeg tilbudt diverse ekstra forsikringer og tilbehør. Og som altid sagde jeg pænt nej tak. Jeg kender til risikoen ved at stå med en punktering eller lign. så jeg er tryg nok ved at sige nej tak og ordne det selv, hvis uheldet er ude. Jeg har heldigvis aldrig selv været ude for noget alvorligt og det jeg har hørt fra andre er, at man ofte nemt kan ordne disse ting selv – og til en billigere pris end hvad en ekstra forsikring koster. Her kan du læse mere om hvad der sker når uheldet er ude og beretninger fra andre der har været uheldige.

Jeg havde holdt lidt øje med benzinpriserne forud for denne tur og selvom de havde været på vej ned, så er Californien den dyreste stat hvad angår benzin. Som udgangspunkt skulle jeg aflevere bilen med fyldt tank, da jeg ikke havde en leje der inkluderede en tankfuld benzin. Det er normalt billigst at ordne selv, men har tilkøbt det nogle gange for nemhedens skyld (mindre at stresse over ved aflevering).
Denne gang tilkøbte jeg det, da prisen hos udlejningsselskabet var 4,91 dollars. Prisen i Los Angeles var over 5 dollars. Har set den flere steder i Hollywood til over 6 (og da jeg var tilbage i LA efter tre uger var den over 7 dollars flere steder).

Kreditkort ved udlevering

Jeg kunne få bilen udleveret på mit VISA/Dankort. Da hun ordnede kortet bad hun om at se min returbillet (viste blot hvad jeg havde i SAS appen). Hun reserverede så et depositum på mit kort på 500 dollars. Jeg ved ikke om biltype (almindelig SUV) eller selskab (Dollar) havde indflydelse på at jeg kunne benytte VISA/Dankort. Jeg har tidligere været udfordret da jeg ikke havde en rent kreditkort. Det har jeg dog med nu, men var ikke nødvendig denne gang. Her kan du læse mere om kreditkort ved udlevering.

Frit valg af lejebil

Jeg fik anvist en bås. Efter 45 lejebiler er jeg ikke kræsen, så enhver SUV ville være fin. Der var dog ikke nogen bil i den anviste bås. Selvom der holdt andre biler i rækken, så havde jeg allerede en model og nummerplade printet på mine papirer. Valgte derfor ikke blot at tage en anden bil. Hende der havde betjent mig spottede mig da jeg kom ind igen og fik hurtigt fundet en medarbejder der kunne hjælpe. Efter et par minutter fik jeg et nyt nummer. Denne gang holdte der en bil. En Subaru Outback. Ikke rigtig en SUV, men en høj stationcar. Fint med plads og mere udstyr end jeg fik brug for, så i stedet for at bruge tid på at bytte, nuppede jeg den. Den kørte fint og så har den et fornuftigt benzinforbrug på trods af 2,5 L og 182 HK (jeg endte på 30,2 mpg – 12,8 km/l – efter 5561 km). Noget der har lidt betydning med de benzinpriser og dollarkurs der var, mens jeg var afsted på denne roadtrip.

Køreturen tager længere tid i LA

Da jeg forlod Dollar ved Los Angeles lufthavn viste min GPS at der var 19 km til mit hotel. Den oplyste mig også, at det ville tage 1 time og 10 minutter. Ikke unormalt i Los Angeles at selv korte afstande tager tid. Byen er stor og alle kører bil, så der er presset på de fleste af vejen det meste af døgnet. Jeg kørte kun til mit hotel og parkerede i et par dage. Gik derefter rundt eller tog Uber mens jeg var i LA.

Prisen på min lejebil

Jeg bestilte først min lejebil en uge før jeg skulle bruge den. Førhen var det ikke den billigste metode, men de sidste par år har rystet posen. Jeg havde holdt øje med prisen på billeje – både i LA og andre steder – for at finde ud af, om jeg overhovedet skulle tage afsted. Hen over sommeren i 2022 var det ikke unormalt at tre ugers billeje kostede mere end 10.000 kr og ofte mere end 15.000 kr (for en SUV). Prisen på min bil var 8425 kr for tre uger. Jeg bookede bilen via de billeje sider jeg anbefaler inde på renefrederiksen.dk
Jeg havde også tjekket prisen hos andre sider/selskaber. Her var prisen for samme størrelse bil: FDM – 10.056 kr. og AVIS – 12.880 kr.

Læs mere om billeje i LAX

Her kan du finde mere generel info om billeje i Los Angeles, transport fra lufthavnen og videre kørsel ud i byen.

*Indtil det nye samlede billejecenter i LAX står klar, skal du med bus ud til de individuelle biludlejningsselskaber. Det er gratis busser du finder ved at følge skiltene. Bemærk at ikke alle busser kører til de samme selskaber, så hold øje med at du kommer med den rigtige bus.

Billige overnatninger i Los Angeles

Los Angeles har billige overnatninger der ikke nødvendigvis ligger langt uden for byen. Selvom Los Angeles er en stor by vælger mange at overnatte i et område og så køre pop tværs af byen til forskellige oplevelser. Det øger dit udvalg af hoteller og moteller og dermed din indflydelse på prisen på dine overnatninger. Her kan du finde eksempler på overnatninger i Los Angeles med eksempler på de forskellige områder samt priser.

Kort med hotelpriser for Los Angeles

Kortet nedenfor viser den dagsaktuelle pris for hoteller i Los Angeles. Der kan være store sæsonudsving i pris i løbet af året.
Booking.com

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Disclaimer

Jeg synes det er fedt at min interesse for Roadtrips i USA & Canda kan hjælpe andre til gode oplevelser. Hvad angår billeje, så har jeg fundet de bedste steder på nettet som tilbyder, ikke kun de billigste biler inkl. forsikring, men også en god service.

Jeg har en aftale med Rentalcars.com*, Auto Europe*1 og CarTrawler* der betyder, at hvis besøgende fra min side bestiller en bil via dem, så modtager jeg en provision. En såkaldt affiliate aftale, hvor jeg hjælper dem med at få flere kunder.

Hvis du er i en situation hvor du skal tage direkte kontakt til Rentalcars.com for at arrangere din billeje, det kan være pga. langtidsleje eller envejsgebyr som ikke altid kan ordnes online, så vil jeg sætte pris på, at du oplyser min affiliate kode: renef

Jeg har også aftaler med hotels.com og Booking.com til overnatning og Momondo til flybilletter m.fl. Hvis din bestilling kan laves online, så må du også gerne benytte et af de mange links som er rundt om på siden, så koden kommer med. På den måde støtter du mig til at hjælpe dig bedst muligt.

* Det er ikke mig du lejer bilen af. Jeg har ikke nogen direkte forbindelse med de billeje firmaer jeg nævner rundt om på siden, andet end anbefale dem baseret på pris og fordi jeg selv har benyttet dem flere gange.

Hvis der opstår situationer i forbindelse med din bestilling/leje via disse, så skal du kontakte dem, da jeg ikke er i stand til at gøre noget. Jeg har ikke adgang til deres systemer og kan ikke hjælpe med ændringer af bookinger, eller afbestilling eller andre ting der måtte opstå. Jeg har en affiliate aftale med disse firmaer, hvorfor mit navn kan optræde på mails/papirer fra disse firmaer, men jeg er ikke forbundet til din leje på anden vis, og al henvendelse skal ske til dem.

1) Hvis du bestiller bil hos Auto Europe via mig, kan du ikke benytte dig af deres Price Guarantee. Så hvis du finder bilen billigere et andet sted efterfølgende, kan du afbestille bilen hos AutoEurope og bestille bilen hvor den er billigst. Du kan afbestille frem til 48 timer før lejen begynder, uden det koster noget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada

Lejebil i Denver

Første lejebil i USA efter to års pause, blev hentet i Denver. Turen hen til udlejningsselskabet samt udlevering gik uden problemer.

Læs mere »