Bytte-bytte lejebil i Las Vegas

Måtte bytte min første lejebil ud med en anden, da servicelamperne begyndte at lyse. Ikke noget katastrofalt, men skulle til frost og sne på turen, så ville gerne være sikker.

30. december, 2012

Udlevering af lejebil

Jeg fik min lejebil uden problemer da jeg ankom til Las Vegas. Jeg havde bestilt en Jeep Grand Cherokee (eller lign.) og fik udleveret en Chevy Traverse (øv, fordi jeg gerne vil prøve en Jeep for at se størrelsen, men yes, fordi jeg gerne ville prøve en Chevy Traverse).

bytte_bil_las_vegas_2012-2

Kunne ikke selv vælge bil

Jeg kunne ikke selv vælge en bil, men tror det var pga. den model jeg havde valgt. Der var andre SUV´s, men de var i Jeep Liberty klassen. Kunne se andre blot kunne tage en bil.

Kæmpe bil

Chevy Traverse er en kæmpe bil (siddepladser til 8, men ikke bagageplads til så mange) og meget mere end jeg havde behov for. Jeg havde booket en SUV fordi jeg skulle til Grand Canyon og videre til Flagstaff og stå på ski. Der er frost og sne disse steder og for at komme up til skisportsstedet, skal 4×4 eller kæder til (anbefales det) og så nogle vinterdæk.
SUV´s er typisk født med all-weather dæk.

bytte_bil_las_vegas_2012-1

Der er desværre ikke flere billeder af min Travers, da jeg ikke regnede med at skulle af med den så hurtigt igen.

Servicelamper lyste

Da jeg var kommet til hotellet, var jeg nogenlunde fortrolig med bilen og fik den klemt ind i self parking og tjekket ind.
Næste morgen kørte jeg lidt rundt i Las Vegas. På vej til mit sidste stop, Walmart ude ved lufthavnen, begyndte bilen at bibbe og der kom to service beskeder i displayet: Traction control service og Stabilitrak service.
Funktioner der ikke er særlig nødvendige ved lidt bykørsel i Las vegas, men da turen står på frost, sne og is, så synes jeg det var en god idé at tjekke med udlejeren.

Da jeg kun var 1.5 kilometer fra lufthavnen, kørte jeg derud og forklarede situationen.

Udlevering af bytte-bil

Uden at blike fik jeg en seddel og blev sendt hen til er service medarbejder. Han kiggede på sedlen, men da de ikke havde en lignende bil-klasse stående, kløede han sig lidt i håret. Kaldte over radion og spurgte så om det skulle være en magen til. Næ, bare det var en SUV. Jeg skulle jo til Flagstaff.

Han pegede på en Ford Edge der stod tæt ved og nævnte de også havde Jeep Liberty et par rækker borte, men Ford´en var mest komfortabel.
Jeg valgte Ford´en. Har haft en før og den er nice. Den er også mindre end Chevy Traverse, men stadig rigelig stor, så jeg gik ikke på kompromis.

bytte_bil_las_vegas_2012-3

Jeg flyttede mine småting over i bilen, gik en runde og tjekkede for buler og ridser. Der var ikke noget at komme efter. Satte mig ind, rettede spejlene til og kørte ud af biludlejningscenteret for anden gang på under 24 timer.

Ford Edge
Jeg har haft en Ford Edge tidligere på en tur i Texas. Her kan du læse mere om min tidligere Ford Edge.

Tags: , , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

1 Enlightened Reply

Trackback  •  Comments RSS

  1. Jarle Tronerud says:

    Jeg var nettopp 14 dager i Florida og hadde booket en full size sedan hos Hertz ved Orlando International. Vi ankom sent og det største de hadde var en Dodge Avenger 2,4. Jeg tok litt motvillig denne og kjørte til huset vi skulle bo i. Etter å ha lastet ut bagasjen fant jeg ut at sentrallåsen ikke virket i det hele tatt. I tillegg sto det en spiker i det ene framhjulet.

    Neste formiddag kjørte jeg tilbake til Hertz og byttet bil. Jeg valgte en Chevrolet Impala 3,6. Denne svarte mer til forventningen om en fullsizer. Bilen var helt ok, ikke en luksusbil på noen måte. Kjøreegenskapene var uinspirerende med tradisjonell amerikansk følelsesløs styring. Bilen var komfortabel og stabil på motorveien, men tross 300 hk opplevdes den som litt tung og treg ved lokalkjøring. Årsaken var først og fremst motstand i gasspedal og en noe merkelig automatgirkasse.

    Vi kjørte kun i staten Florida denne gang. Fra Orlando til Miami via ytre kystvei. Deretter til Key West. Retur til Miami, Everglades og hjem via Naples og Tampa.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top