Envejsgebyr ved billeje i usa

Afhenter du din lejebil et sted i USA og afleverer den et andet, så skal du betale et envejsgebyr. Størrelsen variere afhængigt af biludlejningsfirma og distance. Denne regel gælder også ved leje i en by i Canada og aflevering i en anden.

Envejsgebyr oplyses forskelligt

Envejsgebyret optræder forskelligt når du søger efter lejebil og skal hente den et sted og afleverer den et andet sted.

Som oftest vil du få det oplyst som en del af prisen, eller som et beløb der skal betales ud over den pris du ser oplyst. Du kan også opleve at du først får oplyst envejsgebyret når du har bestilt bilen.

Der er ikke nogen fare ved at bestille en bil hvor du ikke kender envejsgebyret, for du kan altid sige nej tak til billejen, uden omkostninger, hvis du synes det er for stort.

På de sider jeg anbefaler at bestille lejebil igennem, RentalCars.com, Auto Europe og CarTrawler, kan du på de fleste biler se envejsgebyret oplyst, inden du afslutter din bestilling.

Det oplyses lidt forskelligt hos de tre, som du kan se nedenfor.

Fælles for dem alle er dog, at du ikke betaler for dit envejsgebyr når du lejer din bil. Det betaler du først hos biludlejningsselskabet, hvor du henter din lejebil.

Envejsgebyr hos RentalCars.com
Hos RentalCars.com ser det ud som nedenfor og envejsgebyret skal lægges til det beløb du ser for billejen.

I toppen har du en besked om der kan tilkomme envejsgebyr.

rental_one_way_02

På de fleste af søgeresultaterne vil du set envejsgebyret oplyst.

rental_one_way_01

Envejsgebyr hos Auto Europe
Hos Auto Europe ser det ud som nedenfor og envejsgebyret er inkluderet i den pris du ser.

I toppen af siden får du denne besked om envejsgebyr.

auto_one_way_02

Når du ser søgeresultaterne, vil du se en totalpris, som inkluderer envejsgebyret, som også er udspecificeret under prisen).

auto_one_way_01

Envejsgebyr hos CarTrawler
Hos CarTrawler får du ingen besked om envejsgebyr når du ser søge resultatet.

Prisen du ser oplyst inkluderer envejsgebyret, men er ikke udspecificeret.

cartrawler_one_way_01

Det er først når du kommer til betalingssiden, at du ser hvad du skal betale for lejen nu og hvor meget du skal betale for envejsgebyret ved afhentning.

cartrawler_one_way_02

Envejsgebyrets størrelse

Går du direkte til udlejningsselskaberne, så kan envejsgebyret være meget højt. Jeg har set det oplyst til 600-1250 dollars for en kyst-til-kyst tur.

Bruger du de sider jeg anbefaler til billeje i USA og Canada, så er beløbet som regel en del mindre. Jeg har hørt fra flere som har kørt kyst-til-kyst som er kommet af med 250-500 dollars.

Intet envejsgebyr

I Florida er der ikke noget envejsgebyr, hvis du lejer et sted og afleverer et andet sted inden for samme stat. I andre stater er det normalt der er et envejsgebyr, selvom du er inden for samme stat.

I nogle tilfælde kan du være heldig at der ikke er noget envejsgebyr på din billeje hvis du lejer i en stat og afleverer i en anden. Der er ofte ikke noget gebyr mellem Las Vegas (Nevada) og Californien (og den anden vej).

Jeg har selv lejet fra Las Vegas til Los Angeles uden at blive opkrævet en-vejs gebyr. Det var via Auto Europe med afhentning hos Alamo udlejningsselskab, men det er ingen garanti for, at andre ikke kan opleve envejsgebyr på den strækning.

Der kan også være forskel på om nogle udlejningsselskaber har et envejsgebyr og andre ikke her. Hold derfor øje med den bil du vælger og om der evt. er et andet selskab som ikke har et envejsgebyr.

Husk der kan tilkomme tax på dit envejsgebyr

rental_one_way_03

Hvis der står oplyst, at der kommer Skat (tax) oveni, som vist på billedet, så er det beløb du ser ikke det endelige beløb for envejsgebyr. Der lægges diverse oveni, som jeg ikke kender de præcise procentsatser for – og er forskellige fra stat til stat – men det kan godt løbe op.

one_way_fee_250Jeg har selv lejet en bil i Seattle og afleveret i Chicago. Bilen, som var en Jeep Grand Cherokee, kostede 5800 kr. at leje for tre uger.
Da jeg ikke afleverede bilen samme sted, tilkom der et envejsgebyr. Det var på 399 dollars + tax.
På billedet kan du se hvordan mine 399 dollars blev til 519 dollars da alle skatter var lagt til.
Det var 3400 kr. oveni den oprindelige pris på 5800 kr. Det er ikke småpenge og hvorfor jeg selv foretrækker at køre roadtrips som rundture og ikke fra a-til-b, for at spare.

Krydse grænsen i lejebil

Du må godt tage din lejebil med til Canada fra USA og omvendt. Men du må ikke tage den med til Mexico.
Du vil skulle oplyse dette enten når du lejer bilen eller ved afhentning. Der kan tilkomme et ekstra gebyr for at tage bilen med overgrænsen.
Du kan ikke leje en bil i USA og afleverer i Canada (eller omvendt) på nær mellem nogle specifikke lokationer. Det kan du læse mere om under Billeje i Canada.

Priser på billeje 2024

Her kan du se hvad det koster at leje en mid-size SUV (ex. Toyota RAV4, Jeep Cherokee, Ford Escape). Prisen er for 3 ugers leje i juli 2024. Prisen er tjekket hver måned og viser udviklingen hvis du lejede bilen i januar til en roadtrip i juli – eller lejede i februar til en roadtrip i juli osv.
Der er to sammenligninger i digrammet, hvor leje i LAX og Miami er sammenholdt med prisen hos en populær dansk rejseside, som ofte nævnes som billig at leje bil hos. De sider jeg anbefaler at benytte er som regel billigere, som det også fremgår af priserne her.

Info om billeje i USA og Canada

Billeje til din roadtrip i USA og Canada er nemt at håndtere selv. Jeg har samlet den nødvendige information, om alt det du skal være opmærksom på inden du lejer. Den information, samt link til billige biludlejningssider, finder du via linket.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Populære billeje byer

Her finder du detaljeret info om, hvordan du nemmest lejer bil på en række populære destinationer.Disclaimer

Jeg synes det er fedt at min interesse for Roadtrips i USA & Canda kan hjælpe andre til gode oplevelser. Hvad angår billeje, så har jeg fundet de bedste steder på nettet som tilbyder, ikke kun de billigste biler inkl. forsikring, men også en god service.

Jeg har en aftale med Rentalcars.com*, Auto Europe*1 og CarTrawler* der betyder, at hvis besøgende fra min side bestiller en bil via dem, så modtager jeg en provision. En såkaldt affiliate aftale, hvor jeg hjælper dem med at få flere kunder.

Hvis du er i en situation hvor du skal tage direkte kontakt til Rentalcars.com for at arrangere din billeje, det kan være pga. langtidsleje eller envejsgebyr som ikke altid kan ordnes online, så vil jeg sætte pris på, at du oplyser min affiliate kode: renef

Jeg har også aftaler med hotels.com og Booking.com til overnatning og Momondo til flybilletter m.fl. Hvis din bestilling kan laves online, så må du også gerne benytte et af de mange links som er rundt om på siden, så koden kommer med. På den måde støtter du mig til at hjælpe dig bedst muligt.

* Det er ikke mig du lejer bilen af. Jeg har ikke nogen direkte forbindelse med de billeje firmaer jeg nævner rundt om på siden, andet end anbefale dem baseret på pris og fordi jeg selv har benyttet dem flere gange.

Hvis der opstår situationer i forbindelse med din bestilling/leje via disse, så skal du kontakte dem, da jeg ikke er i stand til at gøre noget. Jeg har ikke adgang til deres systemer og kan ikke hjælpe med ændringer af bookinger, eller afbestilling eller andre ting der måtte opstå. Jeg har en affiliate aftale med disse firmaer, hvorfor mit navn kan optræde på mails/papirer fra disse firmaer, men jeg er ikke forbundet til din leje på anden vis, og al henvendelse skal ske til dem.

1) Hvis du bestiller bil hos Auto Europe via mig, kan du ikke benytte dig af deres Price Guarantee. Så hvis du finder bilen billigere et andet sted efterfølgende, kan du afbestille bilen hos AutoEurope og bestille bilen hvor den er billigst. Du kan afbestille frem til 48 timer før lejen begynder, uden det koster noget.

28 Comments

 1. Hej René

  Tak for en dejlig overskuelig side med mange informative emner, så kan bruges til planlægningen af ens egen tur.
  Hvad er dine erfaringer med at leje én bil vs opdeling i flere småbidder? Jeg kan se, at du nogle år, har 3-4 forskellige biler på din tur.
  Hvis man fx. lejer i Seattle og vil videre til SF, LA, LV, New Orleans, Nashville til Miami – noget af en køretur over 100 dage og 17000 km, vil det så bedst kunne betale sig, at leje én bil til hele turen (og måske kun ét énvejsgebyr) eller kan det bedre betale sig, at skifte bil (ved samme firma) i 3-4-5 af hovedbyerne?

  Vh
  Knud

  1. @ Knud

   Jeg har ikke haft flere biler på den samme roadtrip. Jeg har været afsted flere gange i løbet af et år i forskellige biler 😉 Det du beskriver vil komme til at koste mange penge. Når du lejer et sted og afleverer et andet, skal du betale envejsgebyr. Det kan være mange penge. Selv har jeg lejet en bil i Seattle og kørt til Chicago. Det kostede mere end 500 dollars oveni min billeje. Jeg anbefaler altid, at man henter og aflevere det samme sted. Når du kører en roadtrip som rundtur, så kan du også bedre opleve områder uden at gå for meget på kompromis.
   Medmindre du har alt den tid i verden du har brug for, så vil jeg anbefale at flyve mellem områderne. En rundtur i Seattle dækker Pacific northwest. Flyv til SF eller LA eller LV (afhængig af hvad der er billigst og hvor du kan leje den billigste bil). Kør så rundturen på vestkysten. Flyv videre til New Orleans, Orlando eller Miami (igen, hvor det er billigst) og kør en roadtrip i sydstaterne. De tre forskellige områder kan opleves på 3 uger hver i sær.

 2. Hej Rene
  vi mangler at komme til Alaska og vil gerne flyve eller sejle der op fra Seattle og køre ned gennem Canada
  men kan ikke finde lejebiler når man vil aflevere i Seattle
  vi blev lidt 🙂 bidt af Canada sidste år så ville gerne køre den ene vej op/ned næste år
  vi har ofte lejet envejs og uden problemer , det koster lidt men er det hele værd ..
  mvh Ole

  1. @ Ole

   Der er situationer hvor det ikke er muligt at leje en bil et sted og afleverer den et andet. Det kan gælde selve muligheden eller begrænsninger på hvilke biler de tillader det med.
   Jeg har selv kigget efter en cabriolet ud af Chicago til aflevering i Californien. Det var ikke muligt, men jeg kunne fint gøre det med andre biler.

   Jeg har ikke undersøgt den rute i vil køre, men det overrasker mig ikke. Alaska er et lidt anderledes udlejningsmarked, afkoblet fra resten af USA.
   Jeg har fundet beretninger på nettet fra folk der selv forgæves har forsøgt og forskellige svar på hvorfor.

   Jeg ved ikke om mulighederne bliver anderledes hvis i undersøger den ene eller anden vej, eller om ting bliver bedre hvis i gør det til/fra Vancouver.
   Der er ikke mange byer langs grænsen mellem Alaska og Canada, ellers kunne i måske køre ud til grænsen. Tage over grænsen. Leje bil i Canada og køre ned til Vancouver. Tage hjem der fra eller krydse grænsen til USA og leje bil der.

 3. Hej Rene, tak for en rigtig god hjemmeside. Jeg søger på rentalcars.com efter bil til afhentning i Charleston lufthavn og aflevering i Miami lufthavn 18 dage efter her til sommer. Jeg tolker oplysningerne som om at der intet envejsgebyr er på en række af Budgets biler på denne rute. Ser du det også sådan? Rart at undgå overraskelser i formaf uventede opkrævninger ????

  1. @ Steen

   Tak for ros.

   Ikke helt.

   Som det fremgår af artiklen, så kan der være søgninger hvor envejsgebyr ikke er inkluderet i priserne.

   På siden vil du så se en generel info om envejsgebyr.

   envejsgebyr

 4. Hej René. Tak for en super side, som min mand og jeg brugte flittigt på en Route 66-tur for et par år siden. Vi har fået blod på tanden i forhold til en ny roadtrip og vil køre i Steinbecks fodspor (noget af vejen). Turen går fra Washington DC til Portland. Da der jo ikke er VAT i Oregon, tænker vi, vi lige så godt kan prøve at undgå VAT på billejen. Ved du, om man typisk betaler VAT i den stat, man lejer bilen i, eller den stat man afleverer, da det har betydning for, om vi skal køre den ene eller anden vej over USA?

  1. @ Mette

   Det er korrekt der ikke er sales tax i Oregon (hvorfor shopping er populært), men der er tax på lejebiler (en anden type tax) så der er ikke nødvendigvis en masse sparet.

   Prøv og søg på billeje begge veje og se hvilken retning der er billigst. Husk også at kigge på flybilletternes pris. Det kan ogå være afgørende for, hvilken retning i skal vælge.

 5. HejRene
  Kan det passe at jeg læser at jeg ikke kan leje en bil i NYC og aflevere i Toronto?
  Hvis jeg søger på Cartrawler får jeg priser frem på ca4000/uge og så må jeg formode det er ok.

  1. @ Gry

   Det ser ud som om at det er blevet muligt at leje i USA og afleverer i Canada. Har ikke selv prøvet, så ved ikke hvordan proceduren er.
   Bemærk at envejsgebyret oftest betales efterfølgende og lokalt til bureauet.

 6. Hej René

  Vores tur til juli nærmer sig, og vi har booket bil fra SFO til Las Vegas hos Renetalcars.
  Da jeg bookede bilen stod der på voucheren, at envejsgebyret var §125+tax. Jeg har et print af denne pris, men det står jo på dansk.

  Når jeg går ind på voucheren nu, på deres hjemmeside, står der pludselig §300 +tax… og det er jo noget af en stigning.
  Ved du, om de kan kræve dette beløb, når vi afleverer bilen? Det er jo ikke den pris der stod, da jeg bestilte bilen.

  Tak for en super side 🙂

  Vibeke

  1. @ Vibeke

   Jeg kan ikke hjælpe med et svar. Tag fat i rentalcars og hør dem, hvilken pris i skal regne med.

   Husk i kan afbestille jeres billeje uden gebyr og leje hos nogle andre, hvis i ikke synes om envejsgebyrets størrelse.

   1. Hej Rene
    Bare lige en opfølgning: Jeg ringede til dem og har nu fået på skrift, at hvis udlejningsselskabet insisterer på at få §300, vil jeg får differencen refunderet efterfølgende.
    Hvor er jeg glad for, at jeg tog et print, lige da jeg bookede 🙂

    Mvh.

    Vibeke

  2. Hej Vibeke

   Jeg var afsted sidste år i April. Jeg kan ikke huske om det var autoeuropa eller ebiludlejning vi lejede igennem. Men det var ihvertfald Alamo i SF. Vi afleverede efter 14 dage i Las Vegas airport.
   Vi betalte slet ikke noget envejsgebyr på denne rute… vi fik oplyst at der ikke var envejsfee i hele Californien og fra SF eller LA til Las Vegas. Så måske i lige skulle tjekke op på dette.
   Men det kan jo have ændret sig siden da….

   Morten

 7. SIden har hjulpet mig meget. Men jeg har stadigvæk brug for din hjælp:) Jeg har været inde på mange sider hvor man kan leje bil, og det er bestemt ikke alle siderne der er glade for at fortælle omkring envejsgebyr. Hvis jeg skal fra Washington DC d. 6.07 og aflevere bilen igen i Fort lauderdale d.16.07. Hvor tror du spå det er billigst er leje en bil? Endnu en gang mange tak for den hjælp du allerede har givet.

  1. @ Jonas

   Som du kan læse i artiklen på denne side, så oplyses envejsgebyret ikke, før du har bestilt din bil. Er du ikke interesseret, kan du altid takke nej uden det koster der noget.

   Jeg kan ikke komme med et bud på, hvor meget det vil koste dig. Det kommer an på flere ting: hvilket selskab du vælger, hvor det går til/fra, tidspunkt på året, generel udbud og efterspørgsel mm. Alt dette indgår i selskabets endelige pris, som altså først oplyses ved bestilling.

   Som du kan se i listen, har en betalt 400 dollars i envejsgebyr. En anden en del mere.

   Som det også nævnes, så kan du nogle gange se en pris inkl. envejsgebyret hos CarTrawler, inden du lejer bilen.

 8. Vi har booket en Ford Fusion fra d. 27. juli-12. aug. 2014 med pick-up i SF og aflevering i LA (gennem autoeurope, ALAMO).
  One-way fee for denne tur bliver $350, selvom det er i Californien. Kan dette passe nu hvor der ikke burde være noget one-way fee i Californien?

  Jeg har været i kontakt med autoeurope, og ekspedienten sagde det skyldes “højsæson”. Vil dog gerne lige have en second opinion..

  Tak!

 9. Hej Rene,

  og mange tak for super læsning på din hjemmeside:
  Vi er ved at og planlægge en tur fra Chicago og til Los Angeles, fra d. 30-06 til d. 22-07. Jeg har prøvet og booke fra både RentalCars.com, samt Auto europe, og hver gang er der et envejsgebyr på 750USD de opkræver. Mit spørgsmål går på om dette er prisen, eller om det kan findes bedre andre steder? da jeg kan se du har skrevet du har hørt fra andre at de er kommet af med 250-350USD kyst til kyst.

  1. @ Mads

   Tak for ros.

   Jeg kender ikke til andre steder der er billigere end hvor jeg foreslår. Det drejer sig om tid, sted, udbud og efterspørgsel, så de priser andre har fået har ligget på andre tider, fra andre steder mm.
   Det du kan prøve er, at vælge et andet afhentningsfirma. Når du lejer via de sider jeg anbefaler, så kan du se hvilket selskab du skal hente ved. Her kan du prøve at vælge et andet og se om det ændre på prisen.

  2. Hej Mads
   Jeg har skal betale 500 $+tax Ord-Lax
   Hos Alamo gennem rentalcars
   Fra d. 3- 27 juni.

   Sidste år betalte jeg 300$ Sea-Lax

   Mvh Martin

 10. Har lige bestilt bil fra Guardia airport til aflevering i lufthavnen Fort Lauderdale, igennem Auto Europa, da de giver 30 % hvis man bestiller i januar. Men de skriver i Voucher at vi skal betale 750. $, pga envejsgebyr. Det synes jeg er meget dyrt. Har du en ide om det kan gøres billigere i andet bureau? Vil det være billigere fra en anden lufthavn i nærheden af New York?
  Ville ringe til Auto Europa på deres gratisnummer fra Dk. Men en Tlf svarer siger man ikke kan ringe til det nummer fra en mobilnummer. Hvad gør man så, når man ikke har en fastnet Tlf ?
  Vi skal først afsted i juli, så vi har god tid, men synes jo at der er penge at spare ved at bestille nu med 30 %.
  Skal man betale for at køre på vejene i Florida, og hvordan foregår det?

   1. Hej Rene. Tak for hurtigt svar. Har nu ændret min bestilling af bil fra Auto Europa til Car Trawler igennem dig. Og også ændret lufthavn til Newark. Og vi sparer 2000 kr

   2. Hej Rene
    Det forvirrer mig at der dukker en forespørgsel om en selvrisikoforsikring op, når Voucher siger at der ingen selvrisiko er ? Er i tvivl om man skal tá den forsikring !

    Vi vil gerne ha 2 chauffører mere på. En på 22 og en på 50+. Hvordan gør man det billigst?

    1. @ Lone

     Det er CarTrawler, som i deres system har automatisk up-sell. Det er langt fra alle billeje rundt om i verden der har nul kr. i selvrisiko, så derfor. Jeg fik den også ved min seneste billeje, men ignorerede den blot. De vil også forsøge at sælge dig ekstra forsikringer når du afhenter bilen.

     Hvad angår chauffør, så har du en udfordring. Fordi du har en chauffør på 22 år kommer det til at koste, da det er ung chauffør. Du kan sagtens få skrevet denne chauffør på ved udlevering af bil. Regn med 25-35 dollars pr. dag. Ekstra chauffør over 25 år koster 10-15 dollars pr. dag. – med mindre det er i Californien, så koster ekstra over 25 år ikke ekstra.

     Hvad angår ung chauffør, så er den billigste løsning ofte at vælge en pakke med ung chauffør. Se mere her: https://www.renefrederiksen.dk/billeje-i-usa/aldersgranse-pa-billeje-i-usa/

 11. Vi har netop via Autoeurope booket en Ford Escape 16 dage i maj fra Frisco til Seattle (flybilletter er bestilt), men konstaterer ved modtagelse af voucher, at envejsgebyret er 300 USD + tax. Det svarer til, hvad du oplyser, man kan få kyst til kyst for.
  Da selve billejen kun er godt 2900 DKK, virker 2000 ekstra for envejskørsel en smule overdrevet.
  Ved henvendelse til selskabet er beskeden, at det er taksten ved alle selskaber, men for de penge kan man jo købe flybilletter billigere.

  1. Hej Lars,
   Jeg så lige din kommentar. Jeg har også lige bestil en bil (jeep cherokee) og skal fra houston texas til San Fransisco og lejen var ligeledes 2900kr for 11 dage og vores envejsgebyr er 500US dollars! og med 1x ekstra chauffør skal jeg lige ligge 110 oveni. yeaks… det var igennem autoeurope ved Alamo…

   Jeg har lige booket en anden bil via carrental ved udlejningsselskabet Dollar og venter spændt om deres gebyr er lige så højt.

   Så tænker umiddelbart at jeres gebyr har en god størrelse (også i forhold til hvad jeg kan læse på Rene’s hjemmeside) men enig i at det er mange penge. Men på den anden side så får man en fed roadtrip hvor man får nogle oplevelser med på vejen og det kan måske være det værd (kommer selvfølgelig an på hvad for en slags ferie man er efter).
   Go tur 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada

Lejebil i Denver

Første lejebil i USA efter to års pause, blev hentet i Denver. Turen hen til udlejningsselskabet samt udlevering gik uden problemer.

Læs mere »