Feltration

Med hjem fra rundrejsen i Afghanistan havde min bror en pæn samling feltrationer fra de forskellige lande som er udstationeret der.

Her til aften prøvede jeg så et af disse som måltid. US Forces Menu no. 20, Spaghetti with meat sauce.

En “Ready-to-eat Individual” feltration indeholdende: Brød og smøreost, Spaghetti med kødsovs, chokolade milkshake, bolcher, salt/peber, Tabasco, frysetørret kaffe og fløde, servietter og vådservietter, tændstikker (som virker i fugtigt miljø) og tyggegummi.

Spaghettien skal selvfølgelig ikke spises kold, men tændstikkerne er ikke til at tænde bål eller andet med. Spaghettien kommer med sin egen opvarmningsenhed – Flameless Ration Heater. Man skal blot tilsætte vand og en kemisk reaktion varmer maden op.

På siden med billeder af dette “fest” måltid kan man læse flere detaljer om de enkelte dele og tilberedningen.

En feltration som denne er slet ingen skuffelse. Som nævnt så indeholder den en del forskelligt og man kvæles dermed ikke i en ration kedeligt smagende bras. Spaghettien var ganske fin, konserves, men set i sammenhæng med forpakning og opvarmning, er det et ok måltid. Kødsovs er måske en overdrivelse, men der var kød i selvom det mere fungerede som Spaghetti med kdøboller.

Brød med smøreost kunne også gå an, men den chokolade milkshake man kunne ryste sig til, var nummeret for klam til mig, så det blev kun til en mundfuld.

Har soldaten tid til at læse informationen på indpakningen, så kan man læse gode kostråd når nu man er i felten. 3 måltider om dagen er vigtig og et komplet måltid er på ca. 1300 kalorier.

Andre roadtrip oplevelser:

iPhone tegneserie

Tre dage efter iPhone er lanceret, har den fundet sin vej ind i tegneserieuniverset. Her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada