New York – Times Square, Pizza og skyline

Manhattan i New York er fyldt med klassiske must-see og der blev krydset en del af listen denne dag. Et hvil ved 30 Rock affødte en masse oplevelser.

2 sep, 2015

St. Patricks Cathedral

Fra Grand Central Terminal var det på gåben. Først til St. Patricks Cathedral.

En kontrast fyldt bygning midt mellem Manhattans glas og stål og en dejlig ro (sådan da) indenfor.

St. Patricks Cathedral ser gammel ud, men sammenlignet med resten af verden, er der ikke så mange rigtig gamle ting i USA. Det gælder også kirken. Den stod færdig i 1878.

Stilladset på billedet er resterne af en kæmpe renovation som startede i 2012 og kostede 177 millioner dollars (mere end 1 mia kr.).

Livet i storbyen tærer på en bygning som denne og den lyse farve vil langsom igen blive mørkere af bilos og skidt.

Radio Music City Hall og 30 Rock

Rundt om hjørnet fra St. Patricks ligger ligger Radio City Music Hall.

Her kan du helt sikkert genkende de ikoniske neonskilte, hvis du har set amerikanske talk shows. Flere af dem filmes her, bl.a. Late Night med Jimmy Fallon.

Det er også hvor 30 Rock ligger. Den fulde adresse er 30 Rockefeller Plaza – populært kaldet 30 Rock.
Det er bygningen hvor du kan komme op til Top of the Rock og kigge ud over byen og det er hvor NBC har kontorer (og studier).

30 Rock var også navnet på en populær sit-com der portræterede livet for skuespillerne og forfatterne på et fiktivt show a la Saturday Night Live.

Uden for 30 Rock gav fødderne op. Det havde været nogle lange dage på gåben i byen og det mærker du altså. Vi fandt en plads hvor vi kunne få benene lidt op (super heldigt, da 30 Rock er et super populært sted, så der er altid turister).

Vi brugte en time på pladsen og provianterede billigt i en nærliggende CVS.

I løbet af den time skete der alt muligt.

Et brudepar dukkede pludseligt op. Troede først det var en del af nogle optagelser, men den var god nok. De var forbi for at få taget deres brudebillede ved 30 Rock.

Lidt senere kom en billet-pige forbi og tilbød gratis billetter til America Got Talent. Det blev filmet i Radio City Music Hall.
Havde jeg haft en uge i NYC havde jeg sprunget til, men det passede ikke ind denne dag.

Men tippet er hermed givet videre, at der kan dukke gratis billetter op til shows, hvis de ikke kan fylde salen.

Det var dog ikke et problem til aftenens Jimmy Fallon show, hvor Justin Bieber skulle optræde, så der sad en masse fans i kø, for at få et glimt af ham.

Times Square om aftenen

Da fødderne kunne lidt igen gik det på gåben om til Times Square, for at få den oplevelse med i mørket.

I 2009 begyndte man at ændre Times Square for at gøre mere plads til fodgængere og besøgende på pladsen. Det lykkedes i den forstand, at der nu er plads til flere på samme tid, men mindre risiko for at du bliver ramt af en bil. Om du så føler dig godt tilpas blandt de mange mennesker – og ikke mindst de farverige og blinkende omgivelser – er en individuel ting.

Der er altid mange mennesker på Times Square fra byen for alvor vågner og til ud på aftenen. Endnu flere i højsæsonen og omkring helligdage, som det var da vi var der – Labor Day.

Et af tiltagene fra fornyelsen af Times Square, var en stor udsigtsplatform. Den betyder du kan sætte dig og hvile dig lidt, men også at du kan komme lidt op i højden og se Times Square fra nogle gode vinkler.

Klik for stort billede

Vi blev hængende på platformen et godt stykke tid, så vi fik set Times Square i mørke også. Eller. Mørke er måske så meget sagt, for de mange reklamer lyser godt op.

Fra Times Square gik turen ned mod noget aftensmad.

New Yorker Pizza på Grimaldi’s

Dagen før, havde guiden på Circle Line Cruise fortalt om ægte New York Pizza. Pizza der bliver bagt i kul-fyret ovn.

Dem er der ikke mange tilbage af på Manhattan pga. regler og fare for brand i gamle bygninger. De der er tilbage har fået lov at blive ved via en regel der hedder Grandfathering. Det er betyder at steder der havde kul-fyrede ovne da reglen kom, fik lov at fortsætte. Nye vil ikke kunne starte.

En af de pizzarier hvor du kan få pizza bagt i kul-fyret ovn, er Grimaldi’s.

Den ligger en subway og gåtur væk fra Times Square, men så har du også fundet en perle der ligger i nogle gamle kirkelokaler og har ude servering i en tynd smøge mellem dem selv og kirken ved siden af.

Hånden på hjertet, så vil jeg nok ikke kunne smage forskel på denne og en anden pizza magen til. Men nu har fået en rigtig New York pizza bagt på kul, på Manhattan.

Fra Grimaldi gik turen tilbage til Brooklyn og Brooklyn Bridge (hvor der iøvrigt også ligger en Grimaldi’s

Brooklyn Bridge og Manhattan Skyline

Da dette var sidste aften i New York, var det nu vi skulle have det ikoniske billede af Manhattan i aftenlys.

Det skete fra Brooklyn Bridge Park – men først efter en lille gåtur fra High St subway station, hvor vi kom forbi en brandstation.

Egentlig var jeg tilfreds med et billede udenfor, men pludselig gik alarmen, og så fik jeg nogle flere billeder.

Nede ved Brooklyn Bridge Park er der alle muligheder for at få nogle ”money shots”. Der er frit udkig til Brooklyn Bridge med Manthattan Bridge i Baggrunden.

Direkte på tværs er der Lower Manhattann Skyline, som nærmest kalder på et kodak-moment.

Her sluttede vores tid med Manhattan på denne tur. Jeg havde stadig en ting mere på programmet i New York inden vi forlod byen, nemlig en walking tour i Queens.

Oplevelser i New York City

Jeg besøgte New York første gang i 1999. Siden, har jeg besøgt byen flere gange og har jeg været forbi de klassiske, samt de knap så klassiske oplevelser i byen. Mange af mine oplevelser ligger før jeg rigtig skrev om mine oplevelser i USA, men har efterhånden skrevet om en del af de ting mange tager til New York for at opleve.

Billige overnatninger i New York

New York City er ikke den billigste by at overnatte i, men det er muligt at finde overnatninger til fornuftige priser. Da offentlig transport i New York er god, er det mindre vigtigt hvor du bor på Manhattan (hvis du vil have den oplevelse med) eller om du vælger at bo i ex. Brooklyn eller endda New Jersey.
Her kan du læse mere om overnatninger i New York, se priseksempler på de forskellige områder rundt om på Manhattan og andre steder.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada