Red Rock Canyon – Las Vegas

Red Rock Canyons røde klipper er perfekt til en dagstur fra Las Vegas, eller et stop på vejen til Death Valley.

16 sep, 2022

Turen rundt i Red Rock Canyon

Red Rock Canyon National Conservation Area er en dramatisk kontrast til Las Vegas’ neonoplyste gader og er en oase for naturelskere og udendørsentusiaster. Red Rock Canyon ligger blot 28 km vest for Las Vegas og byder på en imponerende kulisse af røde sandstensformationer og dybe kløfter.

Red Rock Canyon opleves ved at køre den 21 km lange Scenic Loop Drive (ensrettet), der snor sig gennem parken og tilbyder storslåede udsigter over de røde klippeformationer og det omgivende landskab. Vejen er åben for biler, cykler og på visse strækninger for vandrere, hvilket giver en unik mulighed for at opleve parkens skønhed i eget tempo. Langs Scenic Drive findes flere udsigtspunkter og picnicområder, hvor du kan holde pauser og nyde udsigten.

Stenbrud i Red Rock Canyon

Fra 1905 til 1912 blev Red Rock Canyon anvendt til at udvinde store stykker højkvalitets sandsten til bygninger i Los Angeles og San Francisco. Arbejderne anvendte bor, metaltråde og bolte til at skære rektangulære stykker ud af Calico Hills. Forretningen viste sig at være kostbar at drive og leverede aldrig det overskud, ejerne søgte, hvilket medførte, at den kommercielle minedrift af Sandstone Quarry ophørte i 1912. I dag kan du stadig gå rundt blandt de gigantiske sandstensudskæringer og forestille dig det hårde arbejde, der foregik for at skabe og flytte de tunge sandstensblokke.

Hiking i Red Rock Canyon

Red Rock Canyon tilbyder en bred vifte af vandreruter, der varierer i sværhedsgrad fra lette, familievenlige stier til mere udfordrende hikes for erfarne vandrere. Red Rock Canyon er også et populært område for klatrere og du kan komme på guidede climbing tours i området.

Et af de mest populære lette hikes er Calico Tanks Trail, som byder på fantastiske udsigter over klippeformationerne og ender ved en naturlig vandopsamling. For dem, der søger en mere udfordrende tur, er Turtlehead Peak Trail et godt valg. Denne sti fører op til et af de højeste punkter i området, hvor man belønnes med en 360-graders panoramaudsigt over Red Rock Canyon og Las Vegas-dalen.

Jeg nøjedes med med Pine Creek Canyon denne dag. Færre højdemeter og et overraskende grønt område midt i ørkenen.

Stedets Historie

Red Rock Canyon har en rig historie, der strækker sig tusindvis af år tilbage. Området var oprindeligt beboet af Native American-stammer, der efterlod sig petroglyffer og andre arkæologiske spor. I det 19. århundrede blev området brugt af pionerer og senere af ranchere. I 1990 blev Red Rock Canyon officielt udpeget som et National Conservation Area for at beskytte dets unikke geologiske formationer, dyreliv og historiske steder.

Dagsture fra Las Vegas

Red Rock Canyon er en ideel destination for dagsture fra Las Vegas, takket være dets nærhed og tilgængelighed. Mange virksomheder i Las Vegas tilbyder guidede ture til området, som kan inkludere hiking, klatring, cykling eller blot sightseeing. Disse ture er en fremragende måde at opleve de røde klippers skønhed med kyndig vejledning. Alternativt kan besøgende nemt selv køre til parken og bruge en dag på at udforske i eget tempo.

Har du base i Las Vegas og tid til overs, så er her nogle flere idéer til dagsture fra Las Vegas:

Besøg Red Rock Canyon

Red Rock Canyon er åbent året rundt, men tidspunkterne for adgang til scenic loop drive, varierer i løbet af året. Fra april til september, hvor de fleste roadtrippere nok besøger, er der adgang fra 6 morgen til 8 aften.
Har du et annual pass (årskort) til nationalparkerne, kan du komme ind uden ekstra betaling.

Besøger du Red Rock Canyon fra 1. oktober til 31. maj, skal du reservere tid – Timed Entry. Du kan læse mere og bestille her.

Som med alle parker anbefaler jeg du tjekker parkens hjemmeside i din planlægning og op til dit besøg, da der kan være pludselige ændringer.

Placeringen af Red Rock Canyon

Her kan du se hvor Red Rock Canyon ligger i forhold til Las Vegas.

Annual Pass til nationalparker

Du kan spare penge på adgangen til nationalparkerne ved at købe et annual pass (årskort). Skal du besøge flere nationalparker på din roadtrip, kan udgiften til entre godt løbe op. Skal du rundt på den klassiske roadtrip på vestkysten, inkluderer den ofte 3-4 af de store nationalparker. Det løber op i mere end 100 dollars i entre. Et annual pass koster 80 US dollars (pris i 2024) og giver adgang til mere end nationalparkerne..

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Cadillac Ranch på Route 66

Vi satte vores tydelige præg på alle ti biler under vores besøg på Cadillac Ranch på Route 66. Vi kom forberedt med spraymaling, gummihandsker og hjemmelavet stencil.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada