Hoover Dam – den ikoniske dæmning

Hoover Dam er et af mange ikoniske motiver på den klassiske roadtrip på vestkysten. Dæmningen er perfekt til en dagstur fra Las Vegas og The Strip.

15 sep, 2022

Las Vegas til Hoover Dam

Hoover Dæmningen er oplagt til en halvdags tur fra Las Vegas. Det tager under en time at køre fra The Strip ud til dæmningen og siden 2018 blev det endnu nemmere med åbningen af I-11.

Inden du når ned til dæmningen, skal du og din bil igennem et sikkerhedstjek. Det tager som regel ikke lang tid, men har du bilen proppet med bagage kan det være du skal åbne bagagerummet så de kan tjekke det.

Det første du møder efter tjekket er muligheden for at holde ind gå ud på Hoover Dam Bypass. Jeg vil anbefale at køre ned til dæmningen først og stoppe ved Hoover Dam Bypass på vej tilbage.

Parkering ved Hoover Dam

Du kan parkere to steder ved Hoover Dam. Første mulighed er p-huset ved besøgscenteret før du kører over dæmningen. Du skal betale for at parkere der.
Den anden parkeringsmulighed er på den modsatte side af dæmningen. Det første parkeringsområde du møder skal du betale for, resten er gratis parkering.

Guidet tur ind i dæmningen

Der er meget at se ved Hoover Dam på egen hånd, og endnu mere hvis du tager på en guidet tur ned i dæmningen og ser den indefra. Der er forskellige udgaver af de guidede ture, men den generelle gennemgang af dæmningen samt besøg i generatorhallerne er den samme. Guidede ture giver også en forståelse for den enorme indsats og de udfordringer, arbejderne stod overfor under konstruktionen, og betydningen af dette projekt for USA’s udvikling. Det er en fascinerende oplevelse at stå i en tunnel dybt inde i dæmningen og mærke historiens vingesus, mens guiden deler historier og fakta.

Turen slutter i et museum der fortæller mere om, hvordan dæmningen blev bygget. Her kan du komme op og udenfor til et unikt kig til Hoover Dam, som du kun kan få ved at tage på en guidet tur.

Gåtur henover Hoover Dam

Efter den guidede tur kan du tage en gåtur henover selve dæmningen. Denne tur byder på ikoniske udsigter over Colorado-floden, Lake Mead (den største menneskeskabte sø i USA, som dæmningen har skabt), og de omkringliggende ørkenlandskaber. At gå fra den ene side af dæmningen til den anden giver en fornemmelse af dæmningens størrelse og arkitektoniske detaljer.

Hoover Dam Overpass

På vej ud fra Hoover Dam kan du besøge Hoover Dam Overpass, officielt kendt som Mike O’Callaghan–Pat Tillman Memorial Bridge. Denne imponerende bro, der blev åbnet i 2010, strækker sig over Black Canyon lige syd for dæmningen og tilbyder en enestående udsigt over Hoover Dam og Colorado-floden. Broen er en del af U.S. Route 93, og på fodgængerstien kan du dels opleve den susende trafik og nyde den ikoniske panoramaudsigt over Hoover Dam.
Gåturen ud på broen, højt over floden og dæmningen, er ikke for alle, men det er her du får det mest ikoniske kig til Hoover Dam.

Lake Mead

Inden du helt forlader Hoover Dam, kan du holde ind ved Lake Mead Overlook. Her kan du få en fornemmelse for området bag dæmningen og den store sø. Billedet nedenfor er fra 2022, hvor vandstanden var ekstra lav. Det er dog længe siden Lake Mead var fyldt helt op. Du kan tage på videre udforskning ved søen, men du skal betale for at komme ind i Lake Mead National Recreational Area (medmindre du har en Annual Pass – se nedenfor).

Besøg Hoover Dam

Et besøg kombinerer ingeniørmæssig storhed, historisk betydning og naturskønhed. Hoover Dam ligger på grænsen mellem Arizona og Nevada i Black Canyon på Colorado-floden. Den imponerende konstruktion blev fuldført i 1935 for at kontrollere oversvømmelser, levere vand til landbrug og generere hydroelektrisk energi.

Du kan besøge Hoover Dam året rundt. Det er sjældent at vejret gør det umuligt at besøge stedet. Men det, og andre begivenheder kan gøre et besøg umuligt eller besværligt, så tjek nettet inden du tager derud.
Hoover Dam kan besøges fra tidlig morgen til ud på aftenen. Det er gratis at komme ind, køre over dæmningen og gå rundt på egen hånd. Besøgscenteret, turene, souvenirbutikken mm. Har kortere åbningstider. Der er mange guidede ture i løbet af dagen, men ved du hvornår og hvilken tur du gerne vil på, vil jeg anbefale at bestille på forhånd.

Se ruten i beskrivelsen ovenfor

Her kan du se ruten jeg kørte i beskrivelsen ovenfor. Jeg kørte fra The Strip i Las Vegas og ud til Hoover Dam. På vej tilbage stoppede jeg ved Lake Mead Overlook.

Annual Pass til nationalparker

Du kan spare penge på adgangen til nationalparkerne ved at købe et annual pass (årskort). Skal du besøge flere nationalparker på din roadtrip, kan udgiften til entre godt løbe op. Skal du rundt på den klassiske roadtrip på vestkysten, inkluderer den ofte 3-4 af de store nationalparker. Det løber op i mere end 100 dollars i entre. Et annual pass koster 80 US dollars (pris i 2024) og giver adgang til mere end nationalparkerne..

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada