Ford Mustang Shelby GT-H

Frem og tilbage mellem Miami og Key West blev ikke foretaget i vores udemærkede Chrysler Sebring Cabriolet, men derimod i en Ford Mustang Shelby GT-H.
Vi havde længe haft kig på at leje en eksotisk bil et par dage, men prisen på de rigtige superbiler var lige i overkanten (eks. 2500$ for en dag i en Ferrari) men så fandt vi denne Ford Mustang hos Hertz.

2006 Shelby GT-H Ford Mustang Fastback

En metervare tænker nogen sikkert, men det er langt fra tilfældet.
Carrol Shelby er en legende i amerikansk motorsport og står bag mange klassiske High Performance biler.
I 1966 gik han sammen med Hertz (som indtil fornylig var ejet af Ford) og producerede en Mustang Shelby GT-H (H er for Hertz) som man kunne leje. Den blev en øjeblikkelig klassiker og er mange penge værd hos samlerne i dag.

Nu, 40 år senere, er Shelby og Hertz gået sammen igen i et 40. års jubilæum. Bilen har samme lakering som den originale (sort med guld fartstriber), den yder 25 ekstra HK i forhold til fabriksudgaven af GT – det vil sige 325 HK ialt. Undervognen er sat op til sport og bilen er stylet udvendigt og indvendigt, så man ikke er i tvivl om, at det er en Shelby.

Der er kun produceret 500 eksemplarer. Disse kan lejes i indeværende år hos Hertz. I starten af 2007 bortauktioneres de til samlere. Vi kørte i bil nr. 333.

At dette er en klassiker på disse kanter, oplevede vi da vi kørte rundt i den. Mange kiggede og enkelte skulle lige hen og høre hvad det var for noget og andre high performance biler som Porche og Corvette havde respekt på vejene.

Kunne den så køre?

Ja!

325 villige heste i højre fod var noget der kunne mærkes og accelerationen blev man aldrig træt af. Slet ikke når man kunne høre motorens buldren inde i bilen. Der blev holdt mange pauser, blot så vi kunne fyre den af og den kunne sluge noget benzin.

Man kan læse mere om bilen, specifikationer, dens historie og se fede billeder (ikke taget af mig) her.

2006 Shelby GT-H samleobjekt

I februar 2016 blev jeg kontaktet af Paul Kayser i New Hamshire. Han har købt en af de 500 Shelby GT-H’er og ville høre om det evt. kunne være den jeg havde lejet.

Her kan du læse hvordan det gik til og om det var den samme bil.

Ford Mustang GT Cabriolet i Canada

Denne Shelby GT-H var min første Ford Mustang i USA. Sidenhen har jeg kørt Ford Mustang Cabriolet flere gange. En af gangene var i Canada, hvor jeg havde en Ford Mustang GT Cabriolet. En 5.0 liters bil, som desværre ikke kom til sin ret pga. vejret og de lave hastighedsgrænser i Canada.

Leje af specialbiler i USA

Det er muligt at få udlevet nogle bildrømme i USA. Mange er tilfreds nok med at prøve en kæmpe SUV, men er du til mere end det – V8, masser af heste og luksus – så kan du leje super- og specialbiler.

Udover min Shelby, så har jeg kørt Camaro, Jeep Wrangler og pickup trucks.

Her kan du se mere om at leje super- og specialbiler i USA.

Andre roadtrip oplevelser:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada