Fra New York via syden til Miami – Jakob

[button link=”https://www.renefrederiksen.dk/roadtrip-turen-gar-til-usa/koereturen/roadtrip-ruter-usa/” style=”info” color=”silver”]Tilbage til Hjælp til ruter i USA[/button]

jakob 05/04/2010 at 01:32

Hej René,

Lige som alle de andre vil jeg også starte med ros! Virkelig en hjælpsom side du har fået banket op her! tak!

Mig og min kæreste vil på roadtrip i oktober måned, vi har hele oktober til ture.

Vores foreløbige og muligvis naive plan ser således ud:

4/10 fly til new york
5/10 new york
6/10 new york
7/10 new york
8/10 fly til san francisco
9/10 san francisco
10/10 san francisco
11/10 køre til LA via solvang
12/10 LA
13/10 køre til san diego
14/10 køre til las vegas
15/10 las vegas
16/10 køre til flagstaff
17/10 grand canyon
18/10 køre til memphis
19/10 memphis
20/10 køre til nashville
21/10 køre til new orleans
22/10 new orleans
23/10 køre til orlando
24/10 orlando
25/10 køre til Tampa
26/10 Tampa (ved godt der ikke rigtigt er noget se i Tampa, men skal besøge famile)
27/10 køre til key west
28/10 key west
29/10 køre til miami
30/10 miami
31/10 hjemrejse

Ser det helt vildt ud..? Synes det er meget svært at overskue hvornår det bliver for meget, der er jo så mange ting man gerne vil.

Er også blevet ret nervøs med hensyn til det ret voldsome one way gebyr der er.. :S men det har du beskrevet så fint mange steder på siden..

Hvad siger du til det?

Håber at høre fra dig,

med venlig hilsen
jakob

René Frederiksen 30/04/2010 at 10:54

@ Jakob

Tak for ros.

Turen ser for såvidt fin ud og der er ikke nogen stræk som ikke kan gøres som du foreslår dem, men jeg tror I går glip af for meget ved nogle af punkterne.

11/10 SF til LA
Turen af highway 1 langs kysten er super, men i ødelægger lidt oplevelsen ved at gøre det i et stræk, specielt hvis i vil forbi Solvang.
Der er masser af spetakulære stop på ruten og specielt Hearst Castle er et stop og en guided tur værd.
Jeg brugte selv to dage på turen tilbage i 2005 og gjorde stop for natten i Solvang.

16/10 Las Vegas til Flagstaff
Hoover Dam er imponerende. Tag en guided tur. De er ikke helt færdige med Hoover Dam bypass endnu, men også en imponerende ingeniør bedrift.
Når i når ned til Kingman, så drej fra og følge Route 66 til Seligman. Ca. midtvejs ligger Grand Canyon Caverns som er et stop værd. I Seligman ligger Delgadillos Snow Cap Drive-In Stop in for a burger and a good laugh.

17/10 Grand Canyon og 18/10 Køre til Memphis
Kan ikke lige gennemskue hvor i starter på turen til Memphis, men det er en meget lang tur.
Det tager små to timer fra Flagstaff op til grand Canyon. Gør stop ved Grand Canyon visitor center og nup en IMAX forestilling. Kør øst på langs south rim. Der er masser af stop undervejs.
I skal minimum afsætte en halv dag til Grand Canyon, inkl kørsel. Så hvis i påbegynder turen mod Memphis denne dag, så er det nok ok, men det bliver stadig en lang tur.
Det hurtigste er faktisk at køre tilbage til Flagstaff (2 timer) og følge interstate 40 (stadig en tur på over 20 timer).

19/10 Memphis
Bestil billetter til den første rundtur i Graceland. Man kan komme igennem det hele til en gang over frokost/først på eftermiddagen.
Fuldend oplevelsen med en tur i Sun Studio om eftermiddagen og slut af med en aften i Beale Street med masser af musik (øl) og mad.

20/10 Nashville
Nashville når i midt på dagen. Er i til country musik, så er det her stedet. Deres Country Music Hall of Fame er et ganske omfangsrigt museum og sammen med en tur rundt i Music Row en god oplevelse.
Nashville har rig mulighed for at blive underholdt. Lower Braodway og 2nd street er fyldt med honky tonk barer.

21/10 Nashville New Orleans
Igen en lang tur med få muligheder for at gøre stop for at komme frem i nogenlunde tid.

23/10 New Orleans Orlando
En endnu længere tur og igen uden muligheder for gode stop.

27/10 Tampa Key West
Igen en heldags køretur.

28/10 Key West
Sørg for at bo nær Duval Street. Så kan i gå rundt til det meste.
En jet-ski tur rundt om øen er en fed oplevelse. Er man til det historiske og kulturelle, så er Hemmingways gamle hus åbent og der er et Little White House som mange præsidenter har benyttet som sommerbolig.
Sloppy Joes Bar er en klassiker, men Duval Street byder på mange gode aften/nattelivs muligheder.

For at få lidt luft i programmet ville jeg vælge at sløjfe San Diego og Nashville og måske endda vælge mellem Memphis eller New Orleans.
De stræk i skal ud på (håber i er to til at køre) er meget længere end jeg vil anbefale. Ved at planlægge det sådan så er der kun tid til at køre og ikke tid til at opleve noget.
For at få den bedste oplevelse skal der være plads til: Impulsive stop, omveje, snack pauser (ikke blot ved tankstationen på motorvejen kør ind til main street i den by i er ved og oplev det rigtige amerika).
Det bruger man måske 1-2 timer af sin dag på, men det er det værd. Derfor kører jeg sjældent mere end 500 km om dagen. Det giver rigeligt tid til ikke at skulle jage afsted om morgenen og man kan nå at se sin destination i dagslys, inden man ræser afsted næste morgen.

[button style=”tick” color=”silver” size=”medium” link=”https://www.renefrederiksen.dk/roadtrip-turen-gar-til-usa/billeje-i-usa/billig-billeje-usa/”]Spar tusindvis af kroner på billeje i USA – Klik her >>[/button] [button link=”https://www.renefrederiksen.dk/roadtrip-turen-gar-til-usa/koereturen/roadtrip-ruter-usa/” style=”info” color=”silver”]Tilbage til Hjælp til ruter i USA[/button]

Andre roadtrip oplevelser:

Billeje i USA & Canada