Central Park i New York

Central Park er New Yorks mest ikoniske park midt på Manhattan. Central Park er en 3,4 km2 oase af grønne områder og søer midt i den travle by.

27. maj, 2022

Central Parks historie

Central Park blev designet af landskabsarkitekterne Frederick Law Olmsted og Calvert Vaux og de første områder blev åbnet for offentligheden i 1858. Området til den nordlige del af Central Park parken blev købt i 1859 og Central Park som vi kender den i dag, stod færdig i 1876. Central Park blev skabt som et fristed til byens indbyggere, en oase i den voksende storby, hvor de kunne nyde naturen og deltage i udendørsaktiviteter.

Central Park har en række forskellige funktioner og attraktioner, herunder store græsplæner, hvor besøgende kan slappe af eller deltage i boldspil og andre rekreative aktiviteter. Der er også søer, hvor man kan leje både. Central Park Zoo, beliggende i den sydøstlige del af parken, er en populær attraktion for både børn og voksne.

Ikoniske lokationer i Central Park

Central Park gemmer på en række ikoniske lokationer som de fleste kender fra enten guidebøger eller film og tv. De mest kendte ligger i den sydlige ende af Central Park. Har du mod på det vil jeg klart anbefale at se nærmere på hele Central Park og ikke kun den sydlige del.

Hvis du starter din tur i Central Park ved Columbus Circle og tager de store stop med uret, støder du bl.a. på disse.

Columbus Circle

Columbus Circle er en livlig trafikplads ved sydvestlige hjørne af Central Park, hvor Broadway, Eighth Avenue, Central Park South og Central Park West mødes. Kendt for sin storslåede statue af Christopher Columbus, er det også hjemsted for Time Warner Center og indgangen til parken.

Strawberry Fields

Strawberry Fields er en fredelig have i Central Park, dedikeret til minde om den legendariske Beatles-musiker, John Lennon. Dette område, der er markeret af det berømte “Imagine” mosaik, fungerer som et globalt mødested for musikfans og fredsforkæmpere.

The Dakota

The Dakota er en imponerende og historisk lejlighedsbygning beliggende på vestkanten af Central Park. Kendt for sin distinkte arkitektur og som hjemsted for flere berømte personer, herunder John Lennon, er det en af de mest ikoniske bygninger i New York City.

Belvedere Castle

Belvedere Castle er et charmerende gotisk-romantiske slot, beliggende i hjertet af Central Park i New York City. Bygget i 1869, er det et markant vartegn, der fungerer som et besøgscenter og observationstårn, tilbyder betagende udsigter over parken og Manhattan skyline.

Jacqueline Kennedy Onassis Reservoir

Jacqueline Kennedy Onassis Reservoir er en imponerende menneskeskabt sø i Central Park, opkaldt efter den tidligere første dame. Det dækker et område på 106 acres og er omgivet af en 1.58-mile løbe- og gå-rute, der tilbyder enestående udsigter over byens skyline.

Glen Span Arch

Glen Span Arch er en charmerende stenbro i den nordlige del af Central Park, der er kendt for dens naturlige skønhed og rustikke charme. Broen, der krydser over den bablende brook i Ravine, er en del af parkens North Woods, New York Citys egen “Adirondacks”.

Central Park Conservatory Garden

Central Park Conservatory Garden er en udsøgt seks-acre formel have, skjult i parkens nordøstlige hjørne. Dens tre smukt designede sektioner, inspireret af engelsk, fransk og italiensk havekunst, giver en rolig flugt fra byens travlhed.

Metropolitan Museum of Art – The MET

Metropolitan Museum of Art, ofte bare kaldet “the Met”, er en af verdens største og vigtigste kunstmuseer, beliggende ved Central Parks østlige kant. Dets omfattende samlinger spænder over 5000 års kunst og kultur fra hele verden, og tiltrækker millioner af besøgende hvert år.

Bethesda Terrace og Fountain

Bethesda Terrace og Fountain er et af de mest ikoniske steder i Central Park, beliggende i hjertet af parken. Med sin smukke arkitektur og den majestætiske “Angel of the Waters” fontæn, er det et populært mødested og ofte brugt som kulisse for film og fotografering.

The Pond at Central Park

The Pond er en idyllisk vandmasse beliggende i Central Parks sydøstlige hjørne, kendt for sine maleriske udsigter og det rigelige dyreliv. Dette sted tilbyder en rolig flugt fra byens travlhed og et fantastisk blik på New Yorks skyline og den berømte Gapstow Bridge.

Det er ved The Pond at langt de fleste får deres ikonisk billede af Central Park med de historiske, og nu også superhøje, bygninger.

Central Park året rund og som app

Central Park er også vært for en række forskellige arrangementer og koncerter i løbet af året, herunder gratis udendørskoncerter, teaterforestillinger og open-air filmvisninger. Parken er et populært sted for både lokale og turister, der ønsker at nyde naturen, deltage i sport eller bare slappe af i det grønne.

Hvis du ikke vil læse op på de mange områder og bygninger, kan du lytte dig til alle fakta, mens du bevæger dig gennem Central Park. Du kan downloade en app, der i lyd fortæller om alle detaljerne. Hvis du vil lytte til den på forhånd, kan du finde den her. https://www.bloombergconnects.org/

Central Park er et symbol på New York City og er blevet et ikonisk landemærke i byen. Parken er blevet skildret i utallige film, bøger og sange og er et af de mest besøgte turistmål i verden.
Central Park er åbent døgnet rundt, men flere områder er afskærmede om natten. Offentlige toiletter og andre bygninger holder også kun åbent i dagstimerne.

Billige overnatninger i New York

New York City er ikke den billigste by at overnatte i, men det er muligt at finde overnatninger til fornuftige priser. Da offentlig transport i New York er god, er det mindre vigtigt hvor du bor på Manhattan (hvis du vil have den oplevelse med) eller om du vælger at bo i ex. Brooklyn eller endda New Jersey.
Her kan du læse mere om overnatninger i New York, se priseksempler på de forskellige områder rundt om på Manhattan og andre steder.

Oplevelser i New York City

Jeg besøgte New York første gang i 1999. Siden, har jeg besøgt byen flere gange og har jeg været forbi de klassiske, samt de knap så klassiske oplevelser i byen. Mange af mine oplevelser ligger før jeg rigtig skrev om mine oplevelser i USA, men har efterhånden skrevet om en del af de ting mange tager til New York for at opleve. Her kan du finde de oplevelser jeg har haft i New York City.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Gå over grænsen til Canada

Skal du rigtig opleve Niagara Falls skal du krydse grænsen mellem USA og Canada. Immigration til Canada er nemt og høfligt.

Billig billeje i New York

Billeje i New York er en del dyrere end i resten af USA, så vent med at leje din bil til du skal bruge den, eller overvej at leje i en anden by.

Niagara Falls Observation Tower

Observation Tower ved Maid of the Mist, giver et kig til de mange vandfald ved Niagara Falls. Det er billigt og værd at nyde udsigten der.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada