Roosevelt Island i New York

Roosevelt Island i New York er nok mest kendt for svævebanen derud, men den lille ø fungerer som en fin udendørsoplevelse.

27 maj, 2022

Roosevelt Islands som fængselsø

Roosevelt Island er en 2,8 km lang ø i New York beliggende i East River mellem Manhattan og Queens. Roosevelt Island har en spændende historie, der strækker sig tilbage til den tidlige kolonitid i Amerika, og den har gennemgået en række forskellige transformationer gennem tiden.

Roosevelt Island blev oprindeligt kaldt Blackwell’s Island efter en af dens tidlige ejere. I det 19. århundrede blev øen brugt som fængsel, psykiatrisk hospital og karantænestation for indvandrere. Fængslet, kendt som The Tombs, var en berygtet institution, hvor nogle af de mest notoriske kriminelle i New York blev fængslet.

Ruinerne af et koppe hospital

Smallpox Hospital, også kendt som Renwick Ruin, på Roosevelt Island i New York City, er fra 1800-tallets medicinske historie. Dette forladte hospital blev bygget i 1856 og var en gang et fremskredent center for behandling af smallpox (kopper), en frygtet sygdom, der hærgede befolkninger i århundreder. Hospitallets neogotiske arkitektur og placering på øens sydlige spids gør det til et slående syn, der står i skarp kontrast til det moderne Manhattan skyline over East River. Smallpox Hospital er i dag en forfalden ruin der kun kan studeres på afstand.

Roosevelt Island i dag

I midten af det 20. århundrede blev Roosevelt Island omdannet til en boligkvarter med store beboelsesejendomme, som var designet til at rumme mange af byens arbejdere og deres familier. I dag er Roosevelt Island et levende samfund med omkring 12.000 indbyggere, der nyder godt af øens bekvemmeligheder og enestående beliggenhed i forhold til resten af byen.

Der er en række forskellige aktiviteter og attraktioner på Roosevelt Island. Mange mennesker besøger øen for dens smukke udsigt over Manhattan skyline og East River. Der er også en række parker og grønne områder, herunder Four Freedoms Park på den sydlige spids, som er en mindepark til ære for præsident Franklin D. Roosevelt.

Kunst på Roosevelt Island

Roosevelt Island er også kendt for sin kultur og kunstscene. Der er flere kunstgallerier og teatre på øen, og der afholdes regelmæssigt koncerter og andre offentlige arrangementer. På øens nordlige spids ligger Roosevelt Island Lighthouse og The Girl Puzzle Monument.

På Roosevelt Islands vestlige side kan du også, ude i vandet, se nogle af Tom Otterness skulpturer. Hvis du synes om de små figurer, kan du finde flere på 14th Street Subway Station.

Svævebanen til Roosevelt Island

Du kan komme ud til Roosevelt Island på flere måder. En af de populære er The Tram, som er en svævebane, der forbinder Roosevelt Island med Manhattan. The Tram er en anderledes måde at rejse mellem Roosevelt Island og Manhattan, og den giver en fantastisk udsigt over Manhattan, East River og Roosevelt Island. Du kan også besøge Roosevelt Island med subway fra Manhattan eller Queens.

Oplevelser i New York City

Jeg besøgte New York første gang i 1999. Siden, har jeg besøgt byen flere gange og har jeg været forbi de klassiske, samt de knap så klassiske oplevelser i byen. Mange af mine oplevelser ligger før jeg rigtig skrev om mine oplevelser i USA, men har efterhånden skrevet om en del af de ting mange tager til New York for at opleve.

Billige overnatninger i New York

New York City er ikke den billigste by at overnatte i, men det er muligt at finde overnatninger til fornuftige priser. Da offentlig transport i New York er god, er det mindre vigtigt hvor du bor på Manhattan (hvis du vil have den oplevelse med) eller om du vælger at bo i ex. Brooklyn eller endda New Jersey.
Her kan du læse mere om overnatninger i New York, se priseksempler på de forskellige områder rundt om på Manhattan og andre steder.

Subway i New York

Det er nemt at komme rund i New York med subway. Selvom mange kommer for at opleve byens puls til fods, så kan en tur med subway være en fornuftig måde at komme hurtigere rundt. Det er rigtig nemt at tage subway og endnu nemmere hvis du benytter trådløs betaling. Læs alt om hvordan via linket.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada