New Yorker morgenmad og ikoniske museer

New York og morgenmad er synonym med bagels og det bliver ikke mere autentisk end klassiske lox bagel på en New Yorker institution som Barney Greengrass.

20. sep, 2016

Autentisk New Yorker morgenmad på Barney Greengrass

Jeg havde en hel dag foran mig i New York.
Havde ikke planlagt dagen i detaljer, men havde en aftale til morgenmad kl. 8 på Barney Greengrass, som ligger på 86th og Amsterdam Ave.

Dagen forinden havde jeg taget turen fra Brooklyn til 110. gade på en halv time, men denne morgen gik der morgentrafik i den, så en kortere tur tog længere tid.

Der er mange klassiske morgenmadsteder i New York. Mange er desværre lidt turistede, men bevæger du dig lidt væk fra downtown og ud i sidegaderne, kan du finde en masse uspolerede perler som kun de hardcore turister finder/kender til – og hvor der stadig er lokale regulars.
Barney Greengrass er et af de steder.

Et mere end 100 år gammelt establishment som er en stor delikatesse med catering samt borde og et lille ekstra lokale som fungere som restaurant.

Barney Greengrass er kendt for sin fisk og stedet er specielt kendt for stør, så en morgenmadsbagel med laks og stør var perfekt.

Det kan gøres endnu mere autentisk end en bagel, ved at vælge en Bialys bolle i stedet. Det gik dog først op for mig efterfølgende.

Central Park East

Efter en god morgenmad, fortsatte jeg af 86th st. til Central Park, og krydsede den til 5th Ave.
Det foregik bl.a. med kig til nogle af de baseball baner der er inde i Central Park og på Shuman Running Track langs Jacqueline Kennedy Onassis Reservoir.

Ikoniske (og gratis) museer i New York

Der er en udgang fra Central Park til 5th Ave. ved 90th St., hvor Guggenheim ligger (89th st.).
Jeg var ikke inde (var jeg i 2003) men det er et besøg værd hvis du er til kunst og arkitektur.

Personligt bruger jeg ikke meget tid på museer på mine roadtrips, medmindre det er i turens ånd (ex. Graceland i Memphis, Neon Boneyard i Las Vegas eller Pontiac bilmuseum på Route 66 m.fl).

Jeg fortsatte ned ad 5th Ave. og kom forbi Metropolitan Museum of Art (MET) ved 82nd Street.
Det var ikke åbent endnu, men der stod allerede nogle hundrede mennesker i kø.

Jeg stillede mig ikke i kø og for at komme ind (var der i 1999) men tidligt morgen og sidst på dagen, skulle være de bedste tidspunkter at komme ind. Selvom nogle hundrede i kø kan virke skræmmende, så bliver de hurtigt afviklet og de fylder ikke alverden inde på det store museum.

Flere museer i New York har gratis (eller billig) adgang en eller flere dage om måneden.
På Guggenheim er det betal-hvad-du-vil om lørdagen fra 17:45 til 19:45.
Museum of Modern art (MoMA) er gratis om fredagen fra 16-20.

Gadesælgerne var ved at gøre klar ved MET, så der kunne købes hot-dogs og andet godt til frokost.

Central Park South

Længere mod syd på 5th Ave. kom jeg forbi Central Park Zoo, som har en borg-lignende hovedbygning, men Central Park Zoo er mest af alt en petting zoo for børn.

Området ved The Pond og Gapstow Bridge er noget af det mest fotograferede i Central Park (kun overgået af Strawberry Field ved The Dakota på W 72nd St.).

Det var Gapstow Bridge at jeg rendte ind i Black Beauty (som hedder Frederik the Great i virkeligheden). Den var på vej til Rolex Central Park Horse Show.

Fra Gapstow Bridge er der taget mange ikoniske billeder af The Pond med Manhattan skyline.

Nede i vandkanten kan du få et i den anden retning, som er mindst lige så godt et motiv.

The Pond i Central park, ligger på hjørnet af 5th Ave og 59th St.
Det er her den historiske FAO Schwartz legetøjs butik lå (Fra filmen Big). Den er desværre lukket i dag, men Apple’s flagship store i New York ligger der stadig.

iPhone 7 var lige lanceret, så der var kø udenfor, for at komme ned i butikken.

Oplevelser i New York City

Jeg besøgte New York første gang i 1999. Siden, har jeg besøgt byen flere gange og har jeg været forbi de klassiske, samt de knap så klassiske oplevelser i byen. Mange af mine oplevelser ligger før jeg rigtig skrev om mine oplevelser i USA, men har efterhånden skrevet om en del af de ting mange tager til New York for at opleve. Her kan du finde de oplevelser jeg har haft i New York City.

Billige overnatninger i New York

New York City er ikke den billigste by at overnatte i, men det er muligt at finde overnatninger til fornuftige priser. Da offentlig transport i New York er god, er det mindre vigtigt hvor du bor på Manhattan (hvis du vil have den oplevelse med) eller om du vælger at bo i ex. Brooklyn eller endda New Jersey.
Her kan du læse mere om overnatninger i New York, se priseksempler på de forskellige områder rundt om på Manhattan og andre steder.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og kan bidrage til at hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på at du benytter de links jeg har til billeje: Rentalcars.com, Auto Europe og CarTrawler og overnatning Hotels.com, Booking.com mm. på hjemmesiden. mm. på hjemmesiden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling før din roadtrip og undervejs.

Tags: , , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top