Danskermøde i New York

Der er altid danskere i New York. Enten expats eller turister, så det var oplagt at afholde endnu et danskermøde i The Big Apple.

19. sep, 2016

Gentager successen

Ovenpå et succesfuld danskermøde i 2015, hvor jeg mødtes med en håndfuld turister og expats på Upper West side, havde jeg denne gang sat turister og expats stævne på Beer Authority, tæt ved Times Square.

Det var en lille måned senere på året end sidste gang, så der var færre turister, men vi var stadig otte til en hyggelig aften på Beer Authority.

Fem expats fra Valtech, BIG og COWI. Der var en langtidsturist (som var i New York på et 6 måneders turistvisum) og en fra det danske forsvar, som havde været til møde i UN.

ID når du er under 21 år

Der skulle have været to turister også, men den ene havde glemt sit ID, så de kunne ikke komme ind.
Af samme årsag havde jeg spurgt om nogle dukkede op med børn under 21 år, da det ville have indflydelse på hvor jeg kunne afholde arrangementet.

Du skal være 21 år for at få skænket og drikke alkohol i USA. Samme aldersgrænse sættes for at komme ind flere steder der serverer alkohol.
En familie med børn under 21 år kan fint gå ud og spise et sted der serveres alkohol, men vil ikke kunne komme ind på regulære barer.

De lokale danskere jeg mødtes med, fortalte bl.a. at deres kørekort ikke altid virkede som ID i New York, hvorfor de altid havde deres pas på sig.
Samme historie har jeg hørt fra andre. Ikke kun med New York, men flere andre steder i USA. Så er planen at du vil ud en aften og have en drink, så tag passet med for en sikkerheds skyld.

I’m a Danglishman in New York

Beer Authority var et fint sted at holde dette. Måske fordi vi var heldige at stedet ikke var fyldt op, men uden alt for høj musik kunne vi føre en samtale på kryds og tværs. Jeg havde også valgt stedet da Beer Authority har en tagterrasse, men vejret var desværre ikke til at sidde udenfor.

Jeg fik en masse expat info. Casper (Valtech), som også havde deltaget i eventet sidste år, havde nu været i New York i et år. Michael (BIG) havde været der siden juni.
Det nød René (COWI) godt af, for de var lige ankommet, så der blev udvekslet masser af tips.

Jeg får jævnligt spørgsmål fra folk der vil rive et helt eller halvt år ud af kalenderen og tage til USA. Dels for at rejse rundt, men måske også arbejde lidt undervejs.

Det gør man ikke bare lige.

Expats-par bruger et års tid på at planlægge og ordne papirer mm. og så bliver de ofte også gift inden, da det er nemmere.
Anne, en af deltagerne, havde fået et turistvisum på 6 mrd. på ambassaden og havde været i New York et par uger nu.

Et turistvisum giver ikke lov til at arbejde, og det er de lidt strikse med.
Du kan sikkert godt finde noget arbejde (rengøring, bar mm.), men du kan ikke sådan uden videre tage til New York og søge arbejde i større virksomheder som udlænding, uden at have papirerne i orden.

Skal du afsted som expat, så er det som oftest kun den ene part der får arbejdstilladelsen. Sjældent at begge får, medmindre i begge bliver udstationeret.
Det er muligt for medfølgende ægtefælle at få arbejdstilladelse, men det er en proces i skal igennem i USA og som tager lidt tid.

Hverdagen i New York eller USA er noget mange turister gerne vil have ind under huden. Opleve hvordan det er at bo ’i det forjættede land’.

The next best thing til at gøre det selv, er en aften i selskab med expats.
De har gennemlevet alle udfordringerne og jeg fik en masse input om alt fra oprettelse af internet, kabel tv, hvordan du ser DR og TV2 i USA, betaler husleje (og hvor meget), kommer af med affald og hvordan en dagligdag ser ud.

Næste Danskermøde i USA?

Det er ikke sidste gang jeg holder et danskermøde i USA. New York er oplagt, da der altid er nogle, men ved ikke hvornår jeg kommer tilbage til New York.

Oplevelser i New York City

Jeg besøgte New York første gang i 1999. Siden, har jeg besøgt byen flere gange og har jeg været forbi de klassiske, samt de knap så klassiske oplevelser i byen. Mange af mine oplevelser ligger før jeg rigtig skrev om mine oplevelser i USA, men har efterhånden skrevet om en del af de ting mange tager til New York for at opleve.

Billige overnatninger i New York

New York City er ikke den billigste by at overnatte i, men det er muligt at finde overnatninger til fornuftige priser. Da offentlig transport i New York er god, er det mindre vigtigt hvor du bor på Manhattan (hvis du vil have den oplevelse med) eller om du vælger at bo i ex. Brooklyn eller endda New Jersey.
Her kan du læse mere om overnatninger i New York, se priseksempler på de forskellige områder rundt om på Manhattan og andre steder.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

High Line Observation Deck ved Chelsea Market i New York.

High Line i New York

High Line er en 2 km lang park i New York og et must-see. High Line forbinder New Yorks historie med byens udvikling. Og så er den gratis.

DUMBO i Brooklyn, New York

DUMBO, der står for Down Under the Manhattan Bridge Overpass, er et trendy og livligt kvarter beliggende i Brooklyn.

Pittsburgh incline railway

Den bedste udsigt til Pittsburgh finder du fra toppen af South Shore, som du nemt kommer op til via de to incline railways.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada