Wall Street og Fearless Girl

Wall Street er hjertet i Financial District på Lower Manhattan. En vigtig del af New Yorks historie med nogle af byens ældste områder.

28 maj, 2022

Historiske Wall Street

Wall Street er en af de meste berømte gader i New York. Et symbol på økonomisk magt og finansiel indflydelse i New York City. Wall Street ligger i det finansielle distrikt i Lower Manhattan. Wall Street spiller en central rolle i den globale økonomi og fungerer som hjertet af den amerikanske finansverden.

Navnet “Wall Street” stammer fra byens tidlige dage, hvor en fysisk mur blev opført af hollandske kolonister i det 17. århundrede for at beskytte New Amsterdam (nu New York City) mod angreb fra briterne og andre potentielle fjender. Selvom muren ikke længere står, har Wall Street bevaret sin historiske betydning som et centrum for handel og forretning.

Wall Street er kendt for at være hjemsted for nogle af verdens største finansielle institutioner og investeringsbanker, herunder New York Stock Exchange (NYSE) og NASDAQ, som er to af de mest betydningsfulde aktiemarkeder i verden.

Besøgende, der vandrer ned ad Wall Street, er flankeret af imponerende skyskrabere og majestætiske koloniale bygninger, bl.a New York Stock Exchange og Federal Hall, der vidner om byens rige historie og finansielle magt. Mange af disse bygninger huser finansvirksomheder, hedgefonde og investeringsbanker, der spiller en afgørende rolle i verdensøkonomien.

Fearless Girl skulptur

Fearless Girl er en ikonisk bronze-skulptur der oprindeligt blev opstillet overfor den berømte Charging Bull skulptur ved Bowling Green. Skulpturen Fearless Girl er skabt af den amerikanske kunstner Kristen Visbal og blev opstillet den 8. marts 2017 på Kvindernes Internationale Kampdag.

Fearless Girl forestiller en lille pige i en kampklar positur, der modigt står med hænderne i hofterne og stirre direkte på den udfordring der venter hende.

Fearless Girl er i dag placeret på Wall Street overfor New York Stock Exchange. Kommer du midt på dagen, kan hun være svær at spotte, men først og sidst på dagen, kan du bedre fornemme kræfterne mellem stor og lille.

Historiske Pearl Street

Tæt ved Wall Street, ligger Pearl Street. Gaden er en af de ældste i New York og spiller en vigtig rolle i byens historie og udvikling. Navnet “Pearl Street” siges at stamme fra de mange østersskaller, der engang blev kastet på gaden af de lokale beboere, der nød østers, der var rigelige i området.

I de tidlige dage af New York City var Pearl Street centrum for handel og forretningsliv. Gaden var hjemsted for adskillige handelshuse og handelsmænd, der drev forretning og handlede med varer fra hele verden. Det var også hjemsted for mange af byens første banker og finansielle institutioner.

Selvom Pearl Street er blevet moderniseret og udviklet, bevarer den stadig en del af sin historiske charme og karakter. Der er stadig nogle ældre bygninger, der står som vidnesbyrd om byens tidlige dage, og nogle af de brostensbelagte gader og små butikker minder besøgende om fortiden.

Oplevelser i New York City

Jeg besøgte New York første gang i 1999. Siden, har jeg besøgt byen flere gange og har jeg været forbi de klassiske, samt de knap så klassiske oplevelser i byen. Mange af mine oplevelser ligger før jeg rigtig skrev om mine oplevelser i USA, men har efterhånden skrevet om en del af de ting mange tager til New York for at opleve.

Billige overnatninger i New York

New York City er ikke den billigste by at overnatte i, men det er muligt at finde overnatninger til fornuftige priser. Da offentlig transport i New York er god, er det mindre vigtigt hvor du bor på Manhattan (hvis du vil have den oplevelse med) eller om du vælger at bo i ex. Brooklyn eller endda New Jersey.
Her kan du læse mere om overnatninger i New York, se priseksempler på de forskellige områder rundt om på Manhattan og andre steder.

Subway i New York

Det er nemt at komme rund i New York med subway. Selvom mange kommer for at opleve byens puls til fods, så kan en tur med subway være en fornuftig måde at komme hurtigere rundt. Det er rigtig nemt at tage subway og endnu nemmere hvis du benytter trådløs betaling. Læs alt om hvordan via linket.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

High Line Observation Deck ved Chelsea Market i New York.

High Line i New York

High Line er en 2 km lang park i New York og et must-see. High Line forbinder New Yorks historie med byens udvikling. Og så er den gratis.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada