MoMa – Museum of Modern Art

Museum of Modern Art – MoMA, er et af verdens førende kunstmuseer og en ikonisk kulturinstitution i hjertet af New York City.

27 maj, 2022

MoMa’s historie

MoMA er dedikeret til moderne og samtidskunst. Museet er hjemsted for en omfattende samling af værker fra det 19. og 20. århundrede samt moderne kunstværker.

Museet blev grundlagt i 1929 af tre visionære kvinder: Abby Aldrich Rockefeller, Lillie P. Bliss og Mary Quinn Sullivan. De ønskede at skabe et sted, hvor moderne kunst kunne udstilles, studeres og værdsættes af offentligheden. Siden da har MoMA udviklet sig til at blive en af verdens mest betydningsfulde kunstinstitutioner.

MoMa’s kendte kunstnere

MoMAs samling inkluderer værker af nogle af de mest berømte kunstnere i verden, herunder Vincent van Gogh, Pablo Picasso, Salvador Dalí, Jackson Pollock, Claude Monet, Henri Matisse og mange flere. Museet er også hjemsted for en omfattende samling af moderne fotografier, film og designobjekter.

Et af de mest berømte malerier på MoMA er Vincent van Goghs “Starry Night”, der tiltrækker tusindvis af besøgende hvert år. Det er et af kunstens mest genkendelige og elskede værker, og det er en af ​​de største skatte i MoMAs samling.

Mere end billeder på MoMa

Ud over sin enestående samling præsenterer MoMA også regelmæssigt særlige udstillinger med moderne kunst og kunstnere, der udforsker aktuelle emner og trends inden for kunstverdenen. Museet er også vært for filmvisninger, koncerter, foredrag og andre offentlige programmer, der tilbyder en berigende og oplysende oplevelse for besøgende.

MoMA har gennemgået flere udvidelser og renoveringer gennem årene for at imødekomme sin voksende samling og besøgende. Museets faciliteter omfatter også restauranter, butikker og undervisningsrum, der giver besøgende mulighed for at lære mere om kunst og kreativitet.

Et besøg på MoMA er en inspirerende og berigende oplevelse. Det er en chance for at udforske nogle af kunsthistoriens mest ikoniske værker og blive omfavnet af den moderne kunstverden. MoMA er en destination, der tiltrækker kunstentusiaster, studerende og alle, der er nysgerrige efter at opleve kraften og skønheden i moderne kunst og kreativitet.

Besøg MoMa i New York

Kom først på dagen, så du ikke har en bagkant på dit besøg. Kan være du kun bruger kort tid derinde, men de fleste skal regne med 3+ timer for at få det meste med. Lad dig ikke afskrække af en lang kø, hvis du kommer når MoMa åbner. Det er et stort museum, så den lange kø forsvinder hurtigt ind i det store hus. Det er straks værre, hvis du ankommer over frokost, og der er kø. Så kan der gå tid med at komme ind, hvilket begrænser din tid på museet.

Her kan du se åbningstider og priser for dit besøg på MoMa.

Oplevelser i New York City

Jeg besøgte New York første gang i 1999. Siden, har jeg besøgt byen flere gange og har jeg været forbi de klassiske, samt de knap så klassiske oplevelser i byen. Mange af mine oplevelser ligger før jeg rigtig skrev om mine oplevelser i USA, men har efterhånden skrevet om en del af de ting mange tager til New York for at opleve.

Billige overnatninger i New York

New York City er ikke den billigste by at overnatte i, men det er muligt at finde overnatninger til fornuftige priser. Da offentlig transport i New York er god, er det mindre vigtigt hvor du bor på Manhattan (hvis du vil have den oplevelse med) eller om du vælger at bo i ex. Brooklyn eller endda New Jersey.
Her kan du læse mere om overnatninger i New York, se priseksempler på de forskellige områder rundt om på Manhattan og andre steder.

Subway i New York

Det er nemt at komme rund i New York med subway. Selvom mange kommer for at opleve byens puls til fods, så kan en tur med subway være en fornuftig måde at komme hurtigere rundt. Det er rigtig nemt at tage subway og endnu nemmere hvis du benytter trådløs betaling. Læs alt om hvordan via linket.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

La Brea Tar Pits Museum

La Brea Tar Pits er et af verdens mest berømte fossile lokaliteter. Stedet er kendt for sine tjærepøle, som har bevaret tusindvis af fossiler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada