Jeep Wrangler Unlimited – min lejebil i Texas

Planlægger du selv din roadtrip?
Hvis du selv planlægger din roadtrip og sørger for fly og bil mm. på egen hånd, så se her for alt om billig billeje i USA.

Min Jeep Wrangler var en papkasse formet benzinsluger med stor underholdningsværdi, overraskende komfortniveau og masser af plads til bagage.

[button style=”tick” color=”silver” size=”medium” link=”https://www.renefrederiksen.dk/roadtrip-turen-gar-til-usa/billeje-i-usa/billig-billeje-usa/”]Spar tusindvis af kroner på billeje i USA – Klik her >>[/button]

Overvejelser omkring valg af lejebil i USA

Mit valg af lejebil til påskes roadtrip i Texas tog lidt tid. Vejret i Texas i påsken er som en god sommerdag i Danmark, så jeg havde længe kig på en cabriolet.
Det blev dog et overnatningssted som endte med at have størst indflydelse på mit valgt.

Jeg er vild med området nede ved Big Bend National Park og havde planlagt at bo der nogle dage. Først var min plan at bo på Lajitas Resort (som jeg har gjort to gange før) men et par søgninger ledte mig frem til Terlingua Ranch Retreat.

Valget faldt på en Jeep Wrangler

Kombinationen af, at det hus lå for enden af en meget kuperet grusvej og at der i Big Bend National Park er strækninger der kræver god frihøjde, betød jeg som minimum kiggede efter en SUV.

Da jeg havde været i området i en SUV tilbage i 2010, så tog jeg et kig hos Hertz og AVIS og da der dukkede en Jeep Wrangler Unlimited op, så var valget ikke svært. Den skulle prøves.

jeep_wrangler_unlimited_texas_roadtrip_2013-1

Mit første møde med min Jeep

Det var anden gang jeg benyttede AVIS direkte til en specialbil. Første gang var en Camaro SS cabriolet i Miami.
Det koster ekstra, men så garanterer de også et lige præcis den model du har valgt holder og venter (det er kun sports og specialbiler du kan bestille med model garanti).

Både med min Camaro og denne gang med min Jeep, tog det lidt længere tid end normalt at få bilen udleveret.
Papirarbejdet var hurtigt overstået, men personen bag skranken skulle ringe til et par stykker for at finde frem til bilen.
Da jeg hentede min Camaro i Miami blev jeg tilbudt en Volvo C70, som er i samme klase (?!?) takkede nej. Denne gang fik jeg ikke tilbudt noget andet. En Jeep Wrangler er speciel, men det er jo egentlig blot en anderledes SUV.

jeep_wrangler_unlimited_texas_roadtrip_2013-7

De fandt endelig min bil og kørte den frem. I alt tog det et lille kvarter, men det var værd at vente på. Jeg gik en runde om bilen og tjekkede for buler, ridser mm., pakkede bagagen og kørte mod min første overnatning i Texas.

Jeep Wrangler overgik mine forventninger

Jeg havde ikke rigtig nogen forventning til bilen, andet end at den nok ville være meget anderledes at køre. Faktisk var jeg lidt nervøs for, at den ikke egnede sig som langtursbil hvilket var noget rod, når nu jeg skulle ud på langtur.

Det skulle dog vise sig at der ikke var nogen grund til bekymring. Jeepen kørte rigtig godt (285 hk) og jeg sad rigtig godt i føresædet. Jeep Wrangler er nummeret højere end de fleste SUV´s så jeg sad også dejlig højt.

jeep_wrangler_unlimited_texas_roadtrip_2013-3

Jeep Wrangler er en forslugen papkasse

Der var dog et minus. Jeep Wrangler har form som en papkasse og vejer 1800 kg. Det betød at benzinnålen bevægede sig lidt vel hurtigt og jeg endte med at bruge 0.8 kr. pr. kørt km. Det er næsten dobbelt så meget som jeg har brugt i en almindelig SUV og en Ford Mustang cabriolet (305 hk) har en bedre benzinøkonomi end en Jeep Wrangler.

jeep_wrangler_unlimited_texas_roadtrip_2013-2

Så du lejer ikke en Jeep for at spare penge. Du gør det for at få en anderledes biloplevelse på din roadtrip.

jeep_wrangler_unlimited_texas_roadtrip_2013-15

Jeep Wrangler er ikke en cabriolet – men taget kan tages af

Jeep Wrangler er ikke en cabriolet, men hvad de kalder en ’Open Air 4×4’ bil. Du kan altså fjerne taget (og dørene) og få en udvidet cabriolet oplevelse med på din roadtrip.

Det lyder fedt, men det er ikke ’bare lige’ noget man gør. Taget er er hard-top og skal fjernes manuelt og dele af taget kræver værktøj for at kunne fjernes.

Taget er todelt og det er muligt at fjerne den del der er over føre/passagersædet.
Det kræver 5 minutter og lidt pille arbejde. Og så kræver det at du har plads til taget. Jeg kunne stille mit om mellem sæderne, men er i flere i bilen går den ikke.

Jeg fik ikke hele taget af på min tur. Jeg kunne ikke finde det værktøj der skulle til (men det er en standard dims som kan fås i ex. Lowes eller Home Depot).

jeep_wrangler_unlimited_texas_roadtrip_2013-4

Du kan ikke fjerne taget alene

Er du alene afsted, så kan du godt fjerne den forreste del af taget, men den bagerste del af taget er en stor sektion som vejer en del og du bør være minimum to.

Derudover så skal du have et sted at stille det. En Jeep Wrangler er derfor bedst hvis du har en base hvor du skal være i flere dage og hvor du kan stille taget. Mit ophold på terlingua Ranch Retreat var oplagt, men havde som nævnt ikke værktøjet og så var der kun mig.

jeep_wrangler_unlimited_texas_roadtrip_2013-9

Plads på bagsædet

Jeep Wrangler Unlimited er en stor bil med god komfort. Specielt for forsædepassagererne.
Der er også god plads på bagsædet, men på en længere tur (som de fleste roadtrips er) så synes jeg grænsen for bagsædepassagerer gå ved større børn. Du kan godt være der som voksen, men det er ikke den bedste komfort. Skal i være 4 voksne så vil jeg vælge en SUV a la Jeep Grand Cherokee i stedet.

jeep_wrangler_unlimited_texas_roadtrip_2013-21

Bagageplads i en Jeep Wrangler Unlimited

Tager du chancen med Jeep Wrangler Unlimited, så skal i ikke være nervøs mht. plads til bagage. Det er der masser af.

Her kan du se hvad min bagage + køletaske fyldte i bagagerummet.

Den store taske er 77x36x36 cm
Min håndbagage er 55x35x25 cm

jeep_wrangler_unlimited_texas_roadtrip_2013-16

jeep_wrangler_unlimited_texas_roadtrip_2013-18

jeep_wrangler_unlimited_texas_roadtrip_2013-22

Rigelig med plads til fire personers bagage.

Min Jeep Wrangler var godt udstyret

Jeep Wrangler er en praktisk bil bygget til at blive rystet igennem så alle dikkedarer er lidt mere robust end ellers og der er ikke for mange digitale dimser/knapper i midterkonsollen.

jeep_wrangler_unlimited_texas_roadtrip_2013-23

Det betyder dog ikke, at der mangler komfort og udstyr. Radio med CD og indgang til til din iPod/iPhone (mini jack) – som alt kan styres fra rattet.
AC, som fungerede fint og der er dyser på bagsædet.
Fartpilot (som styres fra rattet) og kørecomputer (også fra rattet).

Der er også et godt armlæn hvor der er et ekstra strømudtag og lige foran det, to kopholdere. Der er også kopholdere til bagsædepassagererne.

Automatgear, og fordi det er en 4×4, en ekstra gearstang til at slå 4×4 indstillinger til med. Det havde jeg ikke brug for, så roede ikke med det.

Prisen for en Jeep Wrangler

Jeg lejede min Jeep Wrangler direkte hos AVIS. Det koster ekstra at leje en special bil, som dette er, så jeg endte med knap 7000 kr. for 10 dages billeje. Det er mere end dobbelt op i forhold til en Ford Mustang cabriolet.

Populære billeje byer

Her finder du detaljeret info om, hvordan du nemmest lejer bil på en række populære destinationer.

Se mere om billeje i Californien.

Se mere om billeje i San Francisco.

Se mere om billeje i Los Angeles.

Se mere om billeje i New York.

Se mere om billeje i Boston.

Se mere om billeje i Chicago.

Se mere om billeje i Atlanta.

Se mere om billeje i Houston.

Se mere om billeje i Denver.

Se mere om billeje i Orlando.

Se mere om billeje i Miami.

Se mere om billeje i forbindelse med krydstogt.

Se mere om billeje i Canada.

Planlægger du selv din roadtrip?
Hvis du selv planlægger din roadtrip og sørger for fly og bil mm. på egen hånd, så se her for alt om billig billeje i USA.

Tags: , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

2 Enlightened Replies

Trackback  •  Comments RSS

 1. Peter Paaske Juul says:

  Min far fyldte 70 for nylig og min søster og jeg gav ham et tilskud til et roadtrip i gave. Vi havde egentlig tænkt noget østkyst, men han vil gerne se Graceland, New Orleans og Texas.

  Umiddelbart tror jeg at vi har ca. 4 dage til rådighed til Texas, hvilket selvfølgelig forslår som ingenting. Måske kan andre dele af turen justeres, så vi får lidt mere, men hvis man har få dage, vil “smage” Texas, ikke kan hike’e (min far er dårligt gående) og kommer ind fra øst-siden – kan du så give nogle anbefalinger? Noget med skydning og ATV’er vil ikke være dårligt 🙂

  • @ Peter

   Indtil man kommer vest for Houston, så ligner Texas Louisiana, og specielt langt kysten er der de samme ‘wet-lands’ og sumpområder som New Orleans og Everglades er kendt for.
   Selv vest for Houston er det ikke særlig ophidsende, med lidt bakker og masser af skov/grønt.

   Med fire dage er der for langt syd og vest på for at komme til at opleve en anden type natur (bjerge, prærie og ørken), så det skal mere være for at kunne krydse Texas af listen. Når det er sagt, så skulle Dallas være en OK storby (mens Houston ikke er værd at tilbringe tid i).

   Jeg har ikke selv været oppe i den østlige del af Texas, men udendørs aktiviteter (ATV’s mm.) er at finde stort set alle steder, så lidt ggolen efter ATV og en by burde finde noget.
   Skydning er muligt mange steder. Mange større våbenbutikker har baner hvor man kan komme til at skyde. Igen er det blot at google gun range og en by.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top