Jeep Wrangler Unlimited – min lejebil i Texas

Min Jeep Wrangler var en papkasse formet benzinsluger med stor underholdningsværdi, overraskende komfortniveau og masser af plads til bagage.

Overvejelser omkring valg af lejebil i USA

Mit valg af lejebil til påskes roadtrip i Texas tog lidt tid. Vejret i Texas i påsken er som en god sommerdag i Danmark, så jeg havde længe kig på en cabriolet.
Det blev dog et overnatningssted som endte med at have størst indflydelse på mit valgt.

Jeg er vild med området nede ved Big Bend National Park og havde planlagt at bo der nogle dage. Først var min plan at bo på Lajitas Resort (som jeg har gjort to gange før) men et par søgninger ledte mig frem til Terlingua Ranch Retreat.

Valget faldt på en Jeep Wrangler

Kombinationen af, at det hus lå for enden af en meget kuperet grusvej og at der i Big Bend National Park er strækninger der kræver god frihøjde, betød jeg som minimum kiggede efter en SUV.

Da jeg havde været i området i en SUV tilbage i 2010, så tog jeg et kig hos Hertz og AVIS og da der dukkede en Jeep Wrangler Unlimited op, så var valget ikke svært. Den skulle prøves.

jeep_wrangler_unlimited_texas_roadtrip_2013-1

Mit første møde med min Jeep

Det var anden gang jeg benyttede AVIS direkte til en specialbil. Første gang var en Camaro SS cabriolet i Miami.
Det koster ekstra, men så garanterer de også et lige præcis den model du har valgt holder og venter (det er kun sports og specialbiler du kan bestille med model garanti).

Både med min Camaro og denne gang med min Jeep, tog det lidt længere tid end normalt at få bilen udleveret.
Papirarbejdet var hurtigt overstået, men personen bag skranken skulle ringe til et par stykker for at finde frem til bilen.
Da jeg hentede min Camaro i Miami blev jeg tilbudt en Volvo C70, som er i samme klase (?!?) takkede nej. Denne gang fik jeg ikke tilbudt noget andet. En Jeep Wrangler er speciel, men det er jo egentlig blot en anderledes SUV.

jeep_wrangler_unlimited_texas_roadtrip_2013-7

De fandt endelig min bil og kørte den frem. I alt tog det et lille kvarter, men det var værd at vente på. Jeg gik en runde om bilen og tjekkede for buler, ridser mm., pakkede bagagen og kørte mod min første overnatning i Texas.

Jeep Wrangler overgik mine forventninger

Jeg havde ikke rigtig nogen forventning til bilen, andet end at den nok ville være meget anderledes at køre. Faktisk var jeg lidt nervøs for, at den ikke egnede sig som langtursbil hvilket var noget rod, når nu jeg skulle ud på langtur.

Det skulle dog vise sig at der ikke var nogen grund til bekymring. Jeepen kørte rigtig godt (285 hk) og jeg sad rigtig godt i føresædet. Jeep Wrangler er nummeret højere end de fleste SUV´s så jeg sad også dejlig højt.

jeep_wrangler_unlimited_texas_roadtrip_2013-3

Jeep Wrangler er en forslugen papkasse

Der var dog et minus. Jeep Wrangler har form som en papkasse og vejer 1800 kg. Det betød at benzinnålen bevægede sig lidt vel hurtigt og jeg endte med at bruge 0.8 kr. pr. kørt km. Det er næsten dobbelt så meget som jeg har brugt i en almindelig SUV og en Ford Mustang cabriolet (305 hk) har en bedre benzinøkonomi end en Jeep Wrangler.

jeep_wrangler_unlimited_texas_roadtrip_2013-2

Så du lejer ikke en Jeep for at spare penge. Du gør det for at få en anderledes biloplevelse på din roadtrip.

jeep_wrangler_unlimited_texas_roadtrip_2013-15

Jeep Wrangler er ikke en cabriolet – men taget kan tages af

Jeep Wrangler er ikke en cabriolet, men hvad de kalder en ’Open Air 4×4’ bil. Du kan altså fjerne taget (og dørene) og få en udvidet cabriolet oplevelse med på din roadtrip.

Det lyder fedt, men det er ikke ’bare lige’ noget man gør. Taget er er hard-top og skal fjernes manuelt og dele af taget kræver værktøj for at kunne fjernes.

Taget er todelt og det er muligt at fjerne den del der er over føre/passagersædet.
Det kræver 5 minutter og lidt pille arbejde. Og så kræver det at du har plads til taget. Jeg kunne stille mit om mellem sæderne, men er i flere i bilen går den ikke.

Jeg fik ikke hele taget af på min tur. Jeg kunne ikke finde det værktøj der skulle til (men det er en standard dims som kan fås i ex. Lowes eller Home Depot).

jeep_wrangler_unlimited_texas_roadtrip_2013-4

Du kan ikke fjerne taget alene

Er du alene afsted, så kan du godt fjerne den forreste del af taget, men den bagerste del af taget er en stor sektion som vejer en del og du bør være minimum to.

Derudover så skal du have et sted at stille det. En Jeep Wrangler er derfor bedst hvis du har en base hvor du skal være i flere dage og hvor du kan stille taget. Mit ophold på terlingua Ranch Retreat var oplagt, men havde som nævnt ikke værktøjet og så var der kun mig.

jeep_wrangler_unlimited_texas_roadtrip_2013-9

Plads på bagsædet

Jeep Wrangler Unlimited er en stor bil med god komfort. Specielt for forsædepassagererne.
Der er også god plads på bagsædet, men på en længere tur (som de fleste roadtrips er) så synes jeg grænsen for bagsædepassagerer gå ved større børn. Du kan godt være der som voksen, men det er ikke den bedste komfort. Skal i være 4 voksne så vil jeg vælge en SUV a la Jeep Grand Cherokee i stedet.

jeep_wrangler_unlimited_texas_roadtrip_2013-21

Bagageplads i en Jeep Wrangler Unlimited

Tager du chancen med Jeep Wrangler Unlimited, så skal i ikke være nervøs mht. plads til bagage. Det er der masser af.

Her kan du se hvad min bagage + køletaske fyldte i bagagerummet.

Den store taske er 77x36x36 cm
Min håndbagage er 55x35x25 cm

jeep_wrangler_unlimited_texas_roadtrip_2013-16

jeep_wrangler_unlimited_texas_roadtrip_2013-18

jeep_wrangler_unlimited_texas_roadtrip_2013-22

Rigelig med plads til fire personers bagage.

Min Jeep Wrangler var godt udstyret

Jeep Wrangler er en praktisk bil bygget til at blive rystet igennem så alle dikkedarer er lidt mere robust end ellers og der er ikke for mange digitale dimser/knapper i midterkonsollen.

jeep_wrangler_unlimited_texas_roadtrip_2013-23

Det betyder dog ikke, at der mangler komfort og udstyr. Radio med CD og indgang til til din iPod/iPhone (mini jack) – som alt kan styres fra rattet.
AC, som fungerede fint og der er dyser på bagsædet.
Fartpilot (som styres fra rattet) og kørecomputer (også fra rattet).

Der er også et godt armlæn hvor der er et ekstra strømudtag og lige foran det, to kopholdere. Der er også kopholdere til bagsædepassagererne.

Automatgear, og fordi det er en 4×4, en ekstra gearstang til at slå 4×4 indstillinger til med. Det havde jeg ikke brug for, så roede ikke med det.

Prisen for en Jeep Wrangler

Jeg lejede min Jeep Wrangler direkte hos AVIS. Det koster ekstra at leje en special bil, som dette er, så jeg endte med knap 7000 kr. for 10 dages billeje. Det er mere end dobbelt op i forhold til en Ford Mustang cabriolet.

Populære billeje byer

Her finder du detaljeret info om, hvordan du nemmest lejer bil på en række populære destinationer.Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Disclaimer

Jeg synes det er fedt at min interesse for Roadtrips i USA & Canda kan hjælpe andre til gode oplevelser. Hvad angår billeje, så har jeg fundet de bedste steder på nettet som tilbyder, ikke kun de billigste biler inkl. forsikring, men også en god service.

Jeg har en aftale med Rentalcars.com*, Auto Europe*1 og CarTrawler* der betyder, at hvis besøgende fra min side bestiller en bil via dem, så modtager jeg en provision. En såkaldt affiliate aftale, hvor jeg hjælper dem med at få flere kunder.

Hvis du er i en situation hvor du skal tage direkte kontakt til Rentalcars.com for at arrangere din billeje, det kan være pga. langtidsleje eller envejsgebyr som ikke altid kan ordnes online, så vil jeg sætte pris på, at du oplyser min affiliate kode: renef

Jeg har også aftaler med hotels.com og Booking.com til overnatning og Momondo til flybilletter m.fl. Hvis din bestilling kan laves online, så må du også gerne benytte et af de mange links som er rundt om på siden, så koden kommer med. På den måde støtter du mig til at hjælpe dig bedst muligt.

* Det er ikke mig du lejer bilen af. Jeg har ikke nogen direkte forbindelse med de billeje firmaer jeg nævner rundt om på siden, andet end anbefale dem baseret på pris og fordi jeg selv har benyttet dem flere gange.

Hvis der opstår situationer i forbindelse med din bestilling/leje via disse, så skal du kontakte dem, da jeg ikke er i stand til at gøre noget. Jeg har ikke adgang til deres systemer og kan ikke hjælpe med ændringer af bookinger, eller afbestilling eller andre ting der måtte opstå. Jeg har en affiliate aftale med disse firmaer, hvorfor mit navn kan optræde på mails/papirer fra disse firmaer, men jeg er ikke forbundet til din leje på anden vis, og al henvendelse skal ske til dem.

1) Hvis du bestiller bil hos Auto Europe via mig, kan du ikke benytte dig af deres Price Guarantee. Så hvis du finder bilen billigere et andet sted efterfølgende, kan du afbestille bilen hos AutoEurope og bestille bilen hvor den er billigst. Du kan afbestille frem til 48 timer før lejen begynder, uden det koster noget.

2 Comments

 1. Min far fyldte 70 for nylig og min søster og jeg gav ham et tilskud til et roadtrip i gave. Vi havde egentlig tænkt noget østkyst, men han vil gerne se Graceland, New Orleans og Texas.

  Umiddelbart tror jeg at vi har ca. 4 dage til rådighed til Texas, hvilket selvfølgelig forslår som ingenting. Måske kan andre dele af turen justeres, så vi får lidt mere, men hvis man har få dage, vil “smage” Texas, ikke kan hike’e (min far er dårligt gående) og kommer ind fra øst-siden – kan du så give nogle anbefalinger? Noget med skydning og ATV’er vil ikke være dårligt 🙂

  1. @ Peter

   Indtil man kommer vest for Houston, så ligner Texas Louisiana, og specielt langt kysten er der de samme ‘wet-lands’ og sumpområder som New Orleans og Everglades er kendt for.
   Selv vest for Houston er det ikke særlig ophidsende, med lidt bakker og masser af skov/grønt.

   Med fire dage er der for langt syd og vest på for at komme til at opleve en anden type natur (bjerge, prærie og ørken), så det skal mere være for at kunne krydse Texas af listen. Når det er sagt, så skulle Dallas være en OK storby (mens Houston ikke er værd at tilbringe tid i).

   Jeg har ikke selv været oppe i den østlige del af Texas, men udendørs aktiviteter (ATV’s mm.) er at finde stort set alle steder, så lidt ggolen efter ATV og en by burde finde noget.
   Skydning er muligt mange steder. Mange større våbenbutikker har baner hvor man kan komme til at skyde. Igen er det blot at google gun range og en by.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada

Lejebil i Denver

Første lejebil i USA efter to års pause, blev hentet i Denver. Turen hen til udlejningsselskabet samt udlevering gik uden problemer.

Læs mere »