Roadtrip 2005 – California Classic

2005 var min første rigtige Roadtrip. Det er også det år jeg begynder at blogge direkte fra min ferie så familie og venner kan følge med (læs: blive jaloux) i min færden.


View Larger Map

Formen var endnu ikke perfekt, men køreturen var nu en del af oplevelsen på lige fod med destinationen. Bilen blev brugt som en mulighed for at se og opleve ting man ellers ikke kunne.

Turen foregik på vestkysten med en afstikker ind i landet (Californien, Arizona, Nevada).

Jeg var afsted med min lillebror og små 2 uger inde skulle vi være tilbage i San Francisco for at hente min storebror som skulle op til Napa Valley for at gå på CIA og arbejde hos French Laundry.

Ud af San Francisco

udafsanfranciscoDet blev en senere end forventet ankomst så da vi havde fået vores lejbil (Chrysler Sebring cabriolet) og kørte mod hotellet var det næsten nat og vi fik ikke set noget.

Næste morgen stod vi tidligt op og kørte sydpå langs Highway 1. Selvom det nu var lyst, kunne vi stadig ikke se noget, da kysten var indhyllet i en tæt tåge, hvilket viste sig at være meget normalt.

Først henad frokost klarede det op og vi kunne nyde den spetakulære udsigt på de snoede veje sydpå langs stillehavet.

Hearst Castle

hearst_castleDagens eneste rigtig turistattraktion var Hearst Castle.
Engang sommerecidens for en af verdens rigeste mænd, William Randolph Hearst. Den utrolige landejendom blev for år tilbage overdraget til National Geographic som har taget sig godt af den. Kommer man forbi, så kan jeg kun anbelafe en guided tur rundt og se den vilde udsmykning med alverdens kunsskatte og opleve den overdrevne luxus tæt på.

Hearst Castle har også en IMAX biograf hvor man kan se hvordan stedet blev til.

Efter Hearst Castle kørte vi til vores første overnatning i Solvang.

Solvang

solvangByen Solvang er hvor danske immigranter slog sig ned i Californien. Som dansker oplever man lidt byen som en karikatur og flere bygninger bringer snarer tankerne hen på alpehuse end danske bindningsværk. Der er en mindre kopi af Rundetårn, men det her et pizzaria i bunden, der er også en række håndarbejdsbutikker og andre som sælger diverse danske produkter.

Da vi stod op, efter at have overnattet på Kronborg Inn, gik vi op i byen og spiste morgenmad på et bageri. Har blev vi positivt overrasket. De havde sprøde rundstykker og rigtige, danske høje snegle (ikke det slatne amerikanse Danish). Der var også Pålægschokolade og andre, gode danske morgenmadsprodukter.

Ved et bord lidt fra os sad 4 ældre damer som også nød de sprøde rundstykker. De sad og sludrede og sladrede og man kunne ikke lade være at lytte lidt med. Og da slet ikke når man en gang imellem kunne høre danske ord og sætninger snige sig ind i deres samtale. Det var simpelthen 4 ældre damer som i sin tid var udvandret og nu mødtes de en gang imellem til morgenmad.

Det var nok det mest ægte danske vi oplevede i byen. Solvang bør ikke være en destination i sig selv. Til det vil den nok skuffe de fleste, men er man på de kanter, så bør man lige kigge forbi.

Hollywood

hollywoodDe næste par dage tilbragte vi i Hollywood.

Vi undlod bevidst de guidede busture op til de kendtes huse og kørte i stedet rundt i Beverly Hills, Bel Air mm. i vores cabriolet og følte os rigtig californiske.

På hollywood Boulevard ligger Walk of Fame og det to store kendte biografer: Kodak Theatre. Sidstnævnte er hvor der bl.a. bliver afholdt Oscar uddeling hvert år. Man kan komme på en guided tur rundt i bygningen og få et indblik i, hvordan en Oscar aften løber af stablen. Jeg gir turen 4 ud a 5 stjerner.

Route 66 ud af byen

route66Fra Hollywood begyndte vores tur ind i landet. Et stykke uden for LA kørte vi af motorvejen begav os af den legendariske Route 66 mod Barstow. Her stødte vi på de første spøgelsesbyer og forladte bygninger. Et resultat af, at man gennem årene har flyttet al trafikken fra Route 66 ud på de store gennemgående motorveje. En ting der er godt illustreret i filmen Cars.
Barstow er meget typisk i sin opbygning. I udkanten og langs mortorvejen ligger industri, handel, fastfood og moteller/hoteller. Byen havde ikke så meget at byde på og det beboelse vi kom forbi, lå i den lavere indkomst-kvatil. Det og så den geografiske placering på grænsen til Mojave ørkenen gjorde hele oplevelsen lidt vel rustikt – grænsende til sørgeligt og flere steder lå der, hvad man bedst kan beskrive som skrammel i både for- og baghave.
De havde dog en drive-in bio i udkanten af byen og her så vi Wallace & Gromit: Curse Of The Were-Rabbit.

Spøgelsesby og ørken

Lidt uden for Barstow, i østlig retning mod Mojave ørkenen, ligger Calico. Calico er en gammelmine by som i mange år lå ubenyttet hen som spøgelsesby.
I dag er der genopbygget en smule og stedet fungere som et levende museum med aktiviteter, masser af souvenirs og mulighed for at komme lidt ind i minen. Der ligger stadig for mange millioner i sølvmalm lige neden for minerne, men det vil, med nutidens teknologi, koste endnu flere millioner at udvinde sølvet, så det kan ligge i fred lidt endnu.

Fra Calico krydsede vi Mojave ørkenen og tog en afstikker ud til klitområdet for rigtigt at opleve ørkenen som man kender den fra film og tv.

Arizona og Flagstaff

Grand Canyon

Grand Canyon Caverns

Hoover Dam

Las Vegas

Death Valley

Yosemite

San Francisco og muir woods

Napa Valley

Alcatraz

Sidst opdateret 13. februar 2011

Andre roadtrip oplevelser:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada