Roadtrip 2006 – Syden og Florida

Vores Roadtrip i 2006 stod i musikkens tegn med besøg i Nashville, country musikkens vugge, og på Elvis’ Graceland i Memphis. Det var dog opsendelsen af rumfærgen der var det primære mål. At det så passede med at vi i Memphis deltog i Elvis Week, var blot en ekstra bonus på denne tur.

Vi fløj til og fra Atlanta, Gerogia. Vores første bekendtskab med sydens charme og mentalitet (og en utrolig høj luftfugtighed).

Allerede i lufthavnen stiftede vi bekendtskab med en hel anden mentalitet end vi var vant til fra andre rejser i USA. Tingene foregår i et mere astadig tempo i syden og sådan er det bare.

Ikke det vi havde mest lyst til efter en rejse på 15 timer, men da vi (efter næsten en time i skranken hos udlejningsselskabet) fik vores udlejningsbil og kom afsted, så gik der ikke lang tid inden vi selv fandt ind i den samme rytme.

View Larger Map

Her kan du læse alle mine blogindlæg fra turen i 2006.

Atlanta

world_of_coca-colaI Atlanta gjorde vi kun stop for natten. Næste morgen gik vi hen i Centennial Park (den olympiske park opført til OL i Atlanta i 1996) og fandt navnene på de danske OL medalje vindere.

Dernæst tog vi en guidet rundtur i CNNs hovedkvarter. Ganske spændende at komme bag facaden på en tv-station de fleste kender.

Efter CNN tog vi hen til World of Coca-Cola. The Coca-Cola Company har også hovedsæde i byen og de har et stort museum om Coca-Cola. Det er et must når man er i byen. Når man først har betalt, kan man få stillet sin sukkertørst i alle Coca-Colas produkter. Ikke kun i dem man kender, men også alle dem der produceres specielt til eks. det kinesiske marked.

i 2007 flyttede World of Coca-Cola i nye lokaler. Jeg skal til Atlanta igen i 2010 og se om det har været muligt at gøre oplevelsen bedre.

Nashville

Vi forlod Atlanta først på eftermiddagen og målet var at nå til Nashville inden aften. Efter check-in på Days Inn tog vi ud og kiggede på byen.

Broadway gemmer på en perlerække af honky-tonk barer og gaden signalere country og western på alle måder. En butik solgte ikke andet end cowboy boots – og ikke en lille bitte biks. Nej en butik stor nok til både at rumme dame, herre og børnesko herhjemme.

Nede på Cumberland River, som løber gennem byen, kunne man stå på et river cruise i gamle hjuldampere. Vi valgte at gå op på 1st Avenue N. og spise aftensmad på BB. King’s Blues Club og nyde et par kolde øl til tonerne af lidt live blues i en af USAs store musikbyer.

Dagen efter startede vi dagen med et par timer på Country Music Hall of Fame efterfulgt af en tur op på et af de legendariske pladestudioer som bl.a. Elvis indspillede mange af sine numre i.

På vej ud af byen spiste vi frokost på White Castle. En run-of-the-mill fastfood restaurant, men historisk set den første fastfood kæde-restaurant i USA. De har dog ikke lykkedes at komme så godt ud til masserne som McDonalds, så man finder dem ikke så mange steder i USA – men tilgengæld kan man finde dem i køledisken i nogle supermarkeder.

Memphis, Tennessee og Elvis Week

Vi havde ikke planlagt turen efter Elvis Week, men er utrolig glade for at vi fik det oplevet. Elvis’ Graceland er alle tider et besøg værd, men med Elvis Week fik det hele en ekstra dimension. Der var en summen og aktivitet som understregede hele oplevelsen. Inde i byen var der også en lange række aktiviteter og koncerter (som vi desværre først blev klar over alt for sent).
Den 15. august om aftenen samles man til en mindehøjtidelighed ude ved Graceland og man går med tændte stearinlys og til Elvis grav og viser sin respekt.
En helt utrolig oplevelse med tusindvis af mennesker. En oplevelse som jeg helt sikkert skal prøve igen og kun kan anbefale alle (som på den ene eller anden måde synes om Elvis, hans musik og legenden) at få oplevet.

I Memphis så vi også Sun Studierne hvor mange af de helt store musikere fra den tid startede deres karriere: Elvis, Jhonny Cash, Carl Perkins, Roy Orbison, Charlie Feathers, Ray Harris, Warren Smith, Charlie Rich, og Jerry Lee Lewis.
Sun Studio har en utrolig historie og vi skal faktisk være heldige for at vi stadig kan komme og opleve stedet. Hvorfor? Det kan i selv få at vide ved at besøge stedet.

Tupelo, Mississippi

På Elvis dødsdag kørte vi ned til Tupelo hvor Elvis er født og opvokset. Der ligger et museum som har en samling minder om hans barndom og ting fra hans tidlige karriere. Man kan også komme ind i det hus som han boede i sammen med sine forældre fra sin fødsel i 1935 til 1948, hvor de flyttede til Memphis.
Museet er fra 1992 og blev renoveret i 2006. Der ligger også en lille park, et kapel og en kirke. Det er et must på sin tur, specielt hvis man også har besøgt Elvis’ Graceland.

Pensacola Beach, Florida

Vores første møde med Florida var Pensacola Beach. Vi valgte at bo ned til vandet og fik en oplevelse som man kender det fra farverige brochurer. Når man går i vandet her, er det den Mexicanske Golf man bader. Strandene går så langt øjer rækker, er brede og vandet er super. Man skal dog være opmærksom på forholdene. Det er ikke som ved danske strande hvor man skal langt ud for at blive våd. Få meter ude er der dybt og der er stærke strømforhold.
Pensacola var vaske stop for os, så vi havde fundet et stort hotel på stranden som havde vaskeri. På den anden side lå et stort boardwalk område med masser af aktiviteter, restauranter og butikker.

Golf i Tallahassee

Enhver golfspillers drøm må være at gå en runde i Florida. I Tallahassee gik min drøm i opfyldelse. Jeg havde fundet en bane hjemmefra: Hillman Park (en municipal bane, som betyder åben for alle). Jeg gik en runde sammen med en ældre herre som var vietnam veteran og stolt far til en Miss Florida deltager som nu levede af at udføre velgørenhed.
Det var en varm og fugtig runde  og spillet var derefter. Men en utrolig oplevelse at spille på en bane med palmer og så lå den midt i et villakvarter, så flere steder sad folk i haverne og fulgte ens spil.

St. Petersburg

Edison og Sanibel Island

Edison, Ford og alligatorer

Jungle Queen

I Fort Lauderdale er der en oplagt mulighed for at opleve de imponerende huse langs vandet – fra vandet. Tag en tur på Jungle Queen og få et kig på hvordan de rige bor og samtidig få fortalt historier om området og dets beboere. Kaptajnen ombord kender til det hele og er ganske underholdende.
Efter endt sejltur står man af og sætter sig til bords til en god middag med live underholdning. Efter et par timer sejler man tilbage og kan opleve turen tilbage i havn i mørke og opleve husene oplyst og se ind gennem de mange store glaspartier.

Ford Mustang Shelby GT-H

Key West

Hemmingway og The White House

South Beach, Miami

Art Deco tour

Daytona Beach

Kissimmee og Dolly Parton

Kennedy Space Center

St. Augustine

Sidst opdateret 7. februar, 2010

Andre roadtrip oplevelser:

7 Comments

 1. Hej Rene.

  Fed blog!

  Har selv været i USA 11 gange diverse steder og som oftest med Road Trip som rejseformen.

  Nu står jeg i en ny evt. rejsesituation. Min kæreste og jeg og vores på det tidspunkt ca 10mdr gamle søn overvejer en US roadtrip i februar 2015. Eneste krav er, at vi skal slutte i uge 7 i Orlando. Vi tænker derfor 2-3 ugers Road Trip inden i en autocamper. Men;

  1. Skal vi køre fra Washington langs kysten mod Orlando?
  2. Skal vi tage fra Atlanta og ned imod Orlando?
  3. Skal vi ramme New Orleans, evt. fra Houston og derfra golfkysten imod Orlando?

  Lidt info: min kæreste og jeg har sammen kørt fra Miami-Key West-Naples-Tampa-Orlando så den tur er udelukket.
  Vi er mere strand/natur personer end musik.

  Så vil høre hvad du vil anbefale?

  Drømmen er nok Cali, men vi frygter det bliver for meget rejsetid med den lille. Pfh. tak!

  Mvh. Chr.

  1. @ Christian

   Tak for ros.

   1. Trækker man 2-3 uger fra uge 7, så hedder det uge 4-5. På det tidspunkt kan der stadig være sne og træls vejr oppe omkring Washington, så ikke så oplagt med en autocamper.

   2. Istedet for at finde en frem-og-tilbage-og-zig-zag rute mellem Atlanta og Orlando, vil jeg satse på nummer 3.

   Med 3. vil i også få masser af strand og natur, da kommer forbi nogle super strande.

 2. hej Rene
  Tak for en god hjemmeside.
  Min ven og jeg på 20/21 år, har bestilt en flybillet i marts til Houston og med hjemrejse fra Miami 30 dage senere. Har tænkt os at leje/købe en bil(hvad er bedst)? når vi ankommer og køre til New Orleans og være i området et par dage først (musikken/maden/sumpen). Men derefter er vi ret åbne for oplevelser, vil gerne op gennem landet uden nødvendigvis at køre ude ved kysten. Vi vil gerne igennem alle sydstaterne.

  1. @ Jakob

   Det kan ikke betale sig at købe en bil for så kort et ophold. Her kan du læse mere om bilkøb i USA.

   Jeres alder er en udfordring i forhold til billeje. Man skal som udgangspunkt være 21 år for at leje bil i USA. Her kan du læse mere om aldersgrænse på billeje i USA.

   Hvad angår ruten så er mit forslag at køre fra New Orleans op til Memphis, videre over til Nashville og Pigeon Forge (Dollywood), Smoky Mountain Natl. Park, Blue Ridge op til Asheville og tilbage ned til Atlanta og derfra direkte ned mod Florida, Orlando, Miami (glem ikke Key West).

 3. Hej Rene!
  Tak for en fed side.

  Jeg skal til USA 3 uger i august, hvor vi både skal roadtrippe i californien, flyve til miami nogle dage, og sidst over new york inden turen går hjem.

  Jeg ville høre dig af hvordan man kan forvente vejret er de forskellige steder på dette tidspunkt? og er der stor forskel på vejret i californien og de andre steder? Jeg synes at have hørt, at san fransisco har et koldere gennemsnit end de andre steder?
  Jeg har søgt lidt på nettet, men synes der er mange forskellige oplysninger.

  På forhånd tak!
  Mvh. Danielle

  1. @ Danielle

   Tak for ros.

   Først om fremmest kan I ikke nå alt det du skriver, på tre uger uden at gå på et stort kompromis med oplevelserne.

   Vejret er godt alle steder (juli/august er varmest i USA). Du kan se årlige gennemsnit for alle stederne på http://www.weather.com, men regn med 25-40 grader.
   Florida i august er lavsæson hvad angår turisme, fordi det her er varmest men mest af alt, fordi luftfugtigheden er værste (90-100 %). Du vil også opleve temp omkring 30 i New York og luftfugtigheden kan også være slem.

   Både SF og LA ligger ud til kysten, så her kan vejret godt være svingende og ingen af stederne er kendt for de højeste temp, som du oplever når du kommer lidt ind fra kysten og SF vil nok være den køligste oplevelse på turen med temp mellem 22 og 27 grader.

 4. Det lyder som en herlig tur.
  Hvis man er nær Pensacola bør man ubetinget besøge den amerikanske flådes flymuseum – National Museum of Naval Aviation – på Pensacola Naval Air Station. Det er en fantastisk oplevelse, også hvis man ikke er tosset med fly.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada