Roadtrip 2005 – California Classic

2005 var min første rigtige Roadtrip. Det er også det år jeg begynder at blogge direkte fra min ferie så familie og venner kan følge med (læs: blive jaloux) i min færden.


View Larger Map

Formen var endnu ikke perfekt, men køreturen var nu en del af oplevelsen på lige fod med destinationen. Bilen blev brugt som en mulighed for at se og opleve ting man ellers ikke kunne.

Turen foregik på vestkysten med en afstikker ind i landet (Californien, Arizona, Nevada).

Jeg var afsted med min lillebror og små 2 uger inde skulle vi være tilbage i San Francisco for at hente min storebror som skulle op til Napa Valley for at gå på CIA og arbejde hos French Laundry.

Ud af San Francisco

udafsanfranciscoDet blev en senere end forventet ankomst så da vi havde fået vores lejbil (Chrysler Sebring cabriolet) og kørte mod hotellet var det næsten nat og vi fik ikke set noget.

Næste morgen stod vi tidligt op og kørte sydpå langs Highway 1. Selvom det nu var lyst, kunne vi stadig ikke se noget, da kysten var indhyllet i en tæt tåge, hvilket viste sig at være meget normalt.

Først henad frokost klarede det op og vi kunne nyde den spetakulære udsigt på de snoede veje sydpå langs stillehavet.

Hearst Castle

hearst_castleDagens eneste rigtig turistattraktion var Hearst Castle.
Engang sommerecidens for en af verdens rigeste mænd, William Randolph Hearst. Den utrolige landejendom blev for år tilbage overdraget til National Geographic som har taget sig godt af den. Kommer man forbi, så kan jeg kun anbelafe en guided tur rundt og se den vilde udsmykning med alverdens kunsskatte og opleve den overdrevne luxus tæt på.

Hearst Castle har også en IMAX biograf hvor man kan se hvordan stedet blev til.

Efter Hearst Castle kørte vi til vores første overnatning i Solvang.

Solvang

solvangByen Solvang er hvor danske immigranter slog sig ned i Californien. Som dansker oplever man lidt byen som en karikatur og flere bygninger bringer snarer tankerne hen på alpehuse end danske bindningsværk. Der er en mindre kopi af Rundetårn, men det her et pizzaria i bunden, der er også en række håndarbejdsbutikker og andre som sælger diverse danske produkter.

Da vi stod op, efter at have overnattet på Kronborg Inn, gik vi op i byen og spiste morgenmad på et bageri. Har blev vi positivt overrasket. De havde sprøde rundstykker og rigtige, danske høje snegle (ikke det slatne amerikanse Danish). Der var også Pålægschokolade og andre, gode danske morgenmadsprodukter.

Ved et bord lidt fra os sad 4 ældre damer som også nød de sprøde rundstykker. De sad og sludrede og sladrede og man kunne ikke lade være at lytte lidt med. Og da slet ikke når man en gang imellem kunne høre danske ord og sætninger snige sig ind i deres samtale. Det var simpelthen 4 ældre damer som i sin tid var udvandret og nu mødtes de en gang imellem til morgenmad.

Det var nok det mest ægte danske vi oplevede i byen. Solvang bør ikke være en destination i sig selv. Til det vil den nok skuffe de fleste, men er man på de kanter, så bør man lige kigge forbi.

Hollywood

hollywoodDe næste par dage tilbragte vi i Hollywood.

Vi undlod bevidst de guidede busture op til de kendtes huse og kørte i stedet rundt i Beverly Hills, Bel Air mm. i vores cabriolet og følte os rigtig californiske.

På hollywood Boulevard ligger Walk of Fame og det to store kendte biografer: Kodak Theatre. Sidstnævnte er hvor der bl.a. bliver afholdt Oscar uddeling hvert år. Man kan komme på en guided tur rundt i bygningen og få et indblik i, hvordan en Oscar aften løber af stablen. Jeg gir turen 4 ud a 5 stjerner.

Route 66 ud af byen

route66Fra Hollywood begyndte vores tur ind i landet. Et stykke uden for LA kørte vi af motorvejen begav os af den legendariske Route 66 mod Barstow. Her stødte vi på de første spøgelsesbyer og forladte bygninger. Et resultat af, at man gennem årene har flyttet al trafikken fra Route 66 ud på de store gennemgående motorveje. En ting der er godt illustreret i filmen Cars.
Barstow er meget typisk i sin opbygning. I udkanten og langs mortorvejen ligger industri, handel, fastfood og moteller/hoteller. Byen havde ikke så meget at byde på og det beboelse vi kom forbi, lå i den lavere indkomst-kvatil. Det og så den geografiske placering på grænsen til Mojave ørkenen gjorde hele oplevelsen lidt vel rustikt – grænsende til sørgeligt og flere steder lå der, hvad man bedst kan beskrive som skrammel i både for- og baghave.
De havde dog en drive-in bio i udkanten af byen og her så vi Wallace & Gromit: Curse Of The Were-Rabbit.

Spøgelsesby og ørken

Lidt uden for Barstow, i østlig retning mod Mojave ørkenen, ligger Calico. Calico er en gammelmine by som i mange år lå ubenyttet hen som spøgelsesby.
I dag er der genopbygget en smule og stedet fungere som et levende museum med aktiviteter, masser af souvenirs og mulighed for at komme lidt ind i minen. Der ligger stadig for mange millioner i sølvmalm lige neden for minerne, men det vil, med nutidens teknologi, koste endnu flere millioner at udvinde sølvet, så det kan ligge i fred lidt endnu.

Fra Calico krydsede vi Mojave ørkenen og tog en afstikker ud til klitområdet for rigtigt at opleve ørkenen som man kender den fra film og tv.

Arizona og Flagstaff

Grand Canyon

Grand Canyon Caverns

Hoover Dam

Las Vegas

Death Valley

Yosemite

San Francisco og muir woods

Napa Valley

Alcatraz

Sidst opdateret 13. februar 2011

Andre roadtrip oplevelser:

6 Comments

  1. Hej 🙂
    Hvor er det en FED side!!
    Vi er et par i slut tyverne som skal afsted i 15-16 dage i september måned. Vi har aldrig været på vestkysten før og er derfor temmelig grønne. Vi kunne godt bruge et forslag til en rute, hvor vi ikke får alt for lange køre distancer hver dag, da vi også gerne vil have lidt tid til at stoppe undervejs hvis vi får lyst til det 🙂 hvad vil du anbefale?

    Mvh Runa og Danny 🙂

  2. Hej, jeg planlægger en tur til USA med afrejse først i april. Jeg har læst alle jeres sider og kommentarer og faktisk brugt det meste jeg har fundet. Synes det er meget inspirerende. Men, alligevel står jeg lige nu med nogle praktiske spørgsmål, som for en dels vedkommende skyldes årstiden vi rejser på. Det havde været nemmere en måned eller to senere. Altså:Hvor koldt skal vi regne med det bliver, idet vi rejser fra først i april til sidst april? Skal vi have regulær vintertøj med, som vi pt bruger herhjemme? Vinterstøvler behøver vi vel ikke?
    Eller kan vi nøjes med en såkaldt forårsjakke til en kølig dag, en ulden bluse og måske skiundertøj til at tage under vores jeans?Når jeg i disse dage sidder og googler ser det godt nok meget vinterligt ud.
    Køber man et adgangskort til hver enkelt nationalpark? Og hvor køber man det, hvis man kan købe et gældende for flere parker?
    Hvor langt er der mellem North Rim og South Rim?
    Ser ud til de fleste må vælge kun at se den ene?
    Er forvirret over dine kommentarer vedr. GC.
    Du forslår at førstegangs besøgende tager til South Rim – Hvor overnatter man så?
    Men du skriver mest om North Rim og din overnatning der. Hvorfor det????
    Der står at overnatning v North Rim er lukket indtil 15. maj – men var du der ikke i Jan.?
    Hvor langt er der at køre mellem North- og South Rim?
    Hvad hedder det ene hotel v. North Rim?
    Mesa Verde.Får man ikke noget ud af, det hvis man ikke kan kravle op og ned ad de stiger, der omtales? Kan man kun se noget ved at følge på en af turene (jeg har lidt problemer med et knæ)?
    Hvor langt er der fra Page – og i hvilken retning – ligger Horseshoe Bend og Navajo Bridge? Og hvordan ligger de i forhold til at vi kommer oppe fra nord(Monumental ) på vej til Page.?
    Er der forsvarligt midt i april at køre fra Page via Bryc, bruge nødvendig tid der så nå til Zion inden det bliver aften? For vi kan vel næppe nå begge parker på samme dag efter den lange tur fra Page.
    Hvad med the red Cliffs lige uden for Hurricane. Kan man populært sagt vende på p-pladsen, gå en tur og få et indtryk af stedet? Eller kræver det en halv eller hel dag?
    Vi kører fra Las Vegas mod San Fransisco via Death Vallye, Kings Canyon, Sequia NP til Ysemite.
    Hvordan skal den tur skæres/lægges i sidste trediedel af april? Og hvor mange dage skal vi afsætte?

    1. @ Sonja

      Tak for ros.

      Der er godt vejr ved Grand Canyon allerede nu (15-20 grader) så der vil ikke være koldt til april.
      Så ikke behov for vintertøj, men en langærmet om natten i ørkenen er altid fornuftigt.

      Hvis i skal i så mange nationalparker at det overstiger 80 dollars, kan det betale sig at købe et årskort. Hvis ikke, er det billigere at betale ved indgang. I kan tjekke priserne på alle nationalparkernes hjemmesider.

      Hvis det er første gang ved GC, så skal i besøge South Rim. North Rim er en anden slags oplevelse (og ikke så storslået).
      Ved south rim overnatter man i Grand Canyon Village, hvor der er et bredt udvalg af overnatningsmuligheder.
      Jeg boede der selv en januar nat: https://www.renefrederiksen.dk/2013/11/28/grand-canyon-ved-solnedgang-januar/

      I Mesa Verde nationalpark får man mest ud af besøget, hvis man tager med på en guidet tour. Også den eneste måde man kan komme tæt på de gamle indianerboliger.

      Horseshoe Bend ligger 10 minutters kørsel syd for Page. Navajo Bridge ligger 45 minutters kørsel væk, men er en omvej hvis i kører fra Page til bryce. Så skal i heller køre ind til Navajo Bridge fra GC og op mod Page.

      I vil ikke få meget tid til hverken Bryce eller Zion hvis i prøver at nå dem begge på en dag fra Page. Kør fra Page til Bryce og oplev den. Kør ned til Zion og overnat. I skal minimum bruge en halv dag i Zion for at gå nogle af de stier man skal ud på, for at se noget.

      Kender ikke Red Cliffs, men det er ikke noget “man kan se fra parkeringspladsen”. Brug hellere en halv dag i Fire Canyon nord for Las Vegas.

      Hvis i kommer tidligt ud af Vegas (tidligt) så kan i opleve de store ting i Death Valley og evt. overnatte i Ridgecrest. Fra Ridgecrest op til Sequioa og overnat i Oakhurst og så Yosemite.

  3. Hej Rene 🙂

    Super god blog, har brugt den rigtig meget i vores søgning til vores rejse. Vi er lige blevet gift og vælger at holde vores bryllups rejse med et road trip – første gang for os begge.
    Rejsen starter d. 3 juli i Los Angeles og slutter d. 18 juli også i Los Angeles.

    Vores rute som vi har lavet i første omgang er følgende:

    Los Angeles (nogle dage til besøg Hollywood Boul. Universel Studios)
    Grand Canyon
    Las Vegas
    Death Valley (national park)
    San Francisco (Nogle dage til blandt andet Alcatraz)
    Santa Cruz
    Monterey
    San Simeon
    Solvang
    Santa Barbara
    Los Angeles

    Hvordan virker den med dage? Noget vi evt skulle se på denne rute?

    Lisa min kone har lavet et ESTA hvor hun har sat sit mellemnavn som sit efternavn – vil dette blive et problem?

    Vi er som sagt lige blevet gift, vi begge fået nyt navn – men vi rejser i vores gamle navne, hvor selvfølgelig pas og flybilletter stemmer overens – vil det kunne være et problem?

    Håber du vil give dig tid og svare på denne tråd 🙂
    Rigtig god weekend.

    M.v.h.

    Lisa og Christian

    1. @ Christian

      Tak for ros.

      Den rute du beskriver, er en kort udgave af den klassiske rute på vestkysten og ser ok ud til 15 dage.

      Her kan du se mere om hvilke oplevelser der bl.a. kan findes på den klassiske roadtrip rute.

      Jeg er bange for, at hun er nødt til at lave en ny ESTA (og i skal betale 14 dollars igen).

      Fornavne og efternavne er vigtige i denne process (og skal stemme overens med hvad der står på flybilletten). Mellemnavne skal ikke bruges på ESTA og kan også fint udelades fra flybilletten.

      Her kan du læse mere om, hvordan i laver en ny ESTA.

      Hvis i ikke har skiftet navn i jeres pas, er det ligemeget at i er blevet gift. Det vigtige er, at navn i pas stemmer overens med flybillet og ESTA.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada