Stop betyder stop, Roadtrip i USA 2010

For at understrege hvad stop betyder blev vi vinket ind til siden af en State Trooper (ikke mig der kørte).

Vi var lige kørt ud fra en rasteplads da vi så det karakteristiske lysshow i bakspejlet og vi måtte holde ind.
En State Trooper kom hen til bilen og spurgte om vi ikke havde set stopskiltet da vi kørte ud? Det havde vi da (det er det mest udbredte færdselsskilt i USA) og vi mente da også vi havde stoppet op (men om vi også havde holdt helt stille var vi usikre på). Men det er enten eller. Man SKAL stoppe helt op. I vores tilfælde var det på en vej med meget lidt trafik og vi havde ikke lavet noget som kunne være til gene for andre. Vi havde blot ikke stoppet helt op.
Da han fandt ud af hvor vi var fra kunne han, med autoritet i stemmen, informere om at stop med garanti betyder det samme i Danmark, så vi burde have stoppet helt op.

State Tropperen spurgte efter kørekort (vi har ikke et internationalt), kiggede lidt på det og forkyndede endnu en gang at stop betyder stop. Derefter lod han os køre uden yderligere tiltale.

Senere fandt jeg ud af, at en forseelse som den koster ca. 160$. De lokale kalder det et California stop eller et rolling stop. Noget mange gør fra tid til anden (specielt ude på landet), men loven er nu engang klar på området og man skal stoppe helt op.

Andre roadtrip oplevelser:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada