Stop betyder stop, Roadtrip i USA 2010

For at understrege hvad stop betyder blev vi vinket ind til siden af en State Trooper (ikke mig der kørte).

Vi var lige kørt ud fra en rasteplads da vi så det karakteristiske lysshow i bakspejlet og vi måtte holde ind.
En State Trooper kom hen til bilen og spurgte om vi ikke havde set stopskiltet da vi kørte ud? Det havde vi da (det er det mest udbredte færdselsskilt i USA) og vi mente da også vi havde stoppet op (men om vi også havde holdt helt stille var vi usikre på). Men det er enten eller. Man SKAL stoppe helt op. I vores tilfælde var det på en vej med meget lidt trafik og vi havde ikke lavet noget som kunne være til gene for andre. Vi havde blot ikke stoppet helt op.
Da han fandt ud af hvor vi var fra kunne han, med autoritet i stemmen, informere om at stop med garanti betyder det samme i Danmark, så vi burde have stoppet helt op.

State Tropperen spurgte efter kørekort (vi har ikke et internationalt), kiggede lidt på det og forkyndede endnu en gang at stop betyder stop. Derefter lod han os køre uden yderligere tiltale.

Senere fandt jeg ud af, at en forseelse som den koster ca. 160$. De lokale kalder det et California stop eller et rolling stop. Noget mange gør fra tid til anden (specielt ude på landet), men loven er nu engang klar på området og man skal stoppe helt op.

Tags: ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året.Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA.God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

2 Enlightened Replies

Trackback  •  Comments RSS

  1. Hans says:

    Jo men sådan er det. Vi oplevede lidt af det samme i Flagstaff, Az i Juni måned – kom kørende stille i udkanten af byen – så godt skiltet – men min svoger kiggede sig godt for og trillede videre – så lød sirenen bagfra – og værsgod – frem med kørekort – pas og udlejningspapirer – fulgt op af en henstilling om at følge anvisningerne – men ingen bøde.

  2. Peter B. Juul says:

    I øvrigt har han ret: STOP betyder også STOP HELT! i Danmark.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top