Punktering i en pickup truck

Dette er en beretning fra Arne Sørensen.

Lejede en Nissan Titan V8 4 døres truck gennem Turo* til en roadtrip:
LA – San Diego – Sedona – Grand Canyon – Bryce Canyon – Las Vegas – LA

Bagdæk taber luft

Bilen kører fint, men der opstår alligevel problemer under vejs. Det ene bagdæk taber luft og virker ret slidt.

I Sedona vil jeg køre ud til et udsigtspunkt via Schnebly Hill Rd. og det går fint til at starte med, men snart går det op for mig at det ikke bare er en alm jord/bjergvej – der er store klipper huller og meget kuperet spor jeg kommer ind på.

Selvom det er en ret høj 4WD jeg kører i tager jeg det meget forsigtigt derudaf. På et tidspunkt er der en modkørende der standser op og gør mig opmærksom på at bagdækket ser lidt halvfladt ud. Jeg standser og ser at dækket igen har tabt luft.

Bilen manglede et reservehjul

Herefter opgiver jeg turen og beslutter at vende om. Desværre er det umuligt at vende – så jeg bakker vel et par hundrede meter til et sted hvor der er en vigeplads. Bagdækket er nu så fladt, at jeg ikke tør køre videre. Til min store ærgelse viser det sig så at der ikke er noget reservehjul i bilen. SUK.

Da jeg er oppe på en bjergvej er det ret umuligt at få mobilforbindelse på telefonen så jeg må forlade bilen og får et lift ned af bjerget af en af de professionelle tur kørere. Hun kører i en stor åben Hummer med et par Japanske turister, men jeg kommer med ned til byen.

TURO har en hotline man kan ringe til, så det gør jeg da jeg kommer ned i byen. De kan ikke hjælpe da det er sen eftermiddag, så det hjælper fedt.

Well hvad så lille du? Jeg befinder mig i Sedona ca 15 miles fra Cottenwood hvor jeg har booket motelværelse og er nu temmelig frustreret.
Da jeg rejser allene har jeg lissom ikke nogen at dele det her med, så kan godt føle sig lidt som “Palle allene i verden”.

Taxi efter hjælp

Jeg ringer til Sedona Taxi. Fortæller at jeg skal køres til Cottonwood og ca 20 min senere komme Tree kørende i hans åbne Toyota Corolla.
Jeg har aldrig set noget lignende – hyggelig fyr – og hans store hund flyttede sig fra forsædet så jeg ku komme ind og sidde ned, den slikkede mig glad velkommen. Heldigvis er jeg ikke bange for hunde.

Da jeg fortæller Tree om mit uheld – tilbyder han mig at hjælpe med at hente bilen næste dag, så henter han mig i Cottonwood og vi kører op til bilen på Schnebly Hill Rd. Som sagt så gjort. Næste dag kører vi der op i hans store Dodge Ram og han finder et hul i dækket som nu er helt fladt. Efter at ha skruet en passende skrue i hullet pumper han hjulet op – og det ser ud til at holde. Så kan vi køre nedad igen. Så langt så godt.

Billig reperation

På vej ned kommer jeg lidt tæt på nogle buske i siden af vejen – idet jeg undgår nogle store huller i vejen, men ned kommer vi uden andre problemer.
Jeg kører direkte hen til BigOTire shop, hvor de konstaterer, at dækket er for slidt til at lappe – de kan ikke garanterer at jeg kan nå tilbage til LA uden at det punktere igen. Øv – hvad så – spørger om de har et ok brugt dæk i stedet for. Det har de heldigvis og jeg får det hele fixet – alt i alt kostede det $50,-
Så glad kan jeg nu køre videre.

Dyr skade på bilen

Da jeg afleverer bilen er der overfladiske ridser i lakken på højre side af bilen – som bliver rapporteret til TURO. Turo kvitterer så ved prompte, at trække $500 på mit kreditkort.
Efterfølgende har de så yderliger krævet $778,- for reperation af bilen.
Har hjemme igen checket mine forsikringer og der er ingen hjælp, at hente der 🙁 så alt i alt en regning på $1.278,- pluds de ca $120,- jeg brugte i Sedona til Taxi og andet bagdæk.

* TURO er en service a la GoMore i Danmark. Hos Turo lejer du biler af private. Det betyder du selv skal sikre at bilen er i forsvarlig stand når du afhenter den. Du skal sikre at dæk, bremser mm. er i orden og kan klare den lange tur du skal ud på.
Hos et almindelig udlejningsselskab gennemses alle biler ved aflevering, så de er i orden når en ny lejer dem.
Hos Turo lejer du fra private, så du vil ikke kunne indleverer din bil et sted og få en ny hvis noget er galt. Turo har en form for service, men det er primært en storby service, så kører du uden for byerne, formindskes din mulighed for service fra Turo.
Når du lejer bil via Turo skal du også undersøge hvordan du er forsikret. De sider jeg anbefaler har alle lovpligtige forsikringer inkluderet. Da Turo er en service mellem private amerikanere, så kan det være ens egen (bil)forsikring skal dække. Din danske forsikring vil ikke automatisk dække og en evt. bilforsikring fra Danmark er ikke gyldig i USA.

Andre roadtrip oplevelser:

Billeje i USA & Canada