Udlevering af lejebil

Når du har modtaget din bekræftelse på din udlejningsbil, så skal du ikke foretage dig noget før du kommer til USA eller Canada og står i lufthavnen.
Skal du hente din lejebil i lufthavnen, følger her en guide til hvordan det foregår.

Dit kreditkort virker måske ikke ved udlevering
Du kan fint leje din bil med et VISA/Dankort. Når du booker på forhånd og betaler online, vil dit VISA/Dankort virke fint.
Det er dog ikke sikkert du kan benytte dit VISA/Dankort ved udlevering af din lejebil. Det samme problem kan du have med dit MasterCard.
Problemet ligger i, hvordan udlejningsselskaberne læser dik kort.
Læs mere her om brug af kreditkort ved udlevering af lejebil.

Erfaring med afhentning af lejebiler

Jeg har afhentet mere end 40 lejebiler i USA & Canada. Jeg har hentet hos alle selskaber og har oplevet mange forskellige situationer: er blevet tilbudt en masse opslag, har sagt nej til en masse jeg ikke ønskede, hentet lejebil med ekstra chauffør, har hentet lejebil uden ekstra chauffør, har tilkøbt benzin, har prøvet at opgraderer, måtte vente på en bil blev klar, fået anvist biler og har selv kunne vælge biler fra den klasse jeg havde lejet i.
Er du ikke forberedt, kan nogle af disse situationer føles som en negativ oplevelse, men jeg har aldrig oplevet noget hos de selskaber jeg har hentet bil hos, som gør jeg ikke vil anbefale at benytte dem når du skal leje bil.
Min erfaring med at give råd og vejledning til tusindevis af folk der skal leje bil, og ikke mindst deres tilbagemeldinger hvis noget ikke gik helt glat, er at 98% af de situationer der opstår kunne være undgået hvis man blot havde sat sig en smule ind i tingene.

Læs resten af informationerne nedenfor, og du er klædt rigtig godt på, når du skal hente din lejebil i USA eller Canada.

Lufthavn, shuttlebus, tog, lejebil – sådan foregår det

Selve forløbet med at få din lejebil i lufthavnen i USA er grundlæggende det samme. Når du er kommet igennem immigration, hentet din bagage og kommet gennem tolden, så står du i ankomsthallen.

Da billeje i USA og Canada er af en anden skala end i eks. Danmark, så kan du ikke tage fejl. Der vil være skilte der viser hen til det sted du skal.

Biludlejningsselskabets skranke

På din bekræftelse kan du se hvilket udlejningsselskab man skal hente din bil hos.

I nogle lufthavne har udlejningsselskaberne en skranke i ankomsthallen. Dem skal du ikke gå hen til. Har du din voucher, har du allerede bestilt og kan tage direkte hen og hente bilen.

Du går udenfor og tager en shuttle-bus eller tog til hvor bilen holder. Der er tydeligt skiltet med Rental Cars / Rental Cars shuttle eller lign.

ID og kreditkort ved afhentning

Ude på stedet vil de ordne dine papirer, se kørekort og kreditkort.
Bemærk!
Du kan opleve problemer ved udlevering af lejebil, hvis du ikke har et rent kreditkort.
Læs mere her om brug af kreditkort ved udlevering af lejebil.

Det er ikke et krav at du skal have et internationalt kørekort for at hente og køre en lejebil i USA eller Canada.
Hvis du laver en forseelse eller er involveret i et uheld (hvor politiet bliver involveret) kan du risikerer en emsig politibetjent som ikke vil accepterer et DK kørekort og måske giver en bøde for det.
Du kan købe et internationalt kørekort hos Borgerservice.

Transport ud til biludlejningsselskabet

Du skal tage en shuttle-bus eller tog ud til dit udlejningsselskab. Er biludlejningen samlet i et biludlejningscenter, så skal du blot have en shuttle bus derud. Hvis biludlejningen er spredt ud, skal du have en shuttle bus fra de enkelte selskaber.
De er tydeligt skiltet. Nogle selskaber deler bus, så det kan være der både står Dollar og Thrifty på den samme bus. Den kører så måske til Thrifty først og videre til Dollar efterfølgende.

I Houston, Atlanta, Las Vegas, Boston, Seattle m.fl. er der en fælles bus der kører ud til et stort car rental complex.
I San Francisco er det AirTrain Blue Line man skal tage ud til Rental Car Center. I Miami skal du også med toget, MIA Mover, ud til biludlejningscenteret.

I New Jersey (Newark) skal man også tage AirTrain, men her er de forskellige udlejningsselskaber ved forskellige stop.

Pas på ekstra udgifter på din billeje

Ofte vil du få tilbudt ekstra forsikring mm. når du afhenter din lejebil. Det er ikke lovpligtigt, så du kan godt takke nej uden at gøre noget ulovligt. Det kan være du vælger at tage dem af andre årsager (ikke selv kan skifte hjul, ofte mister dine bilnøgler eller har tendens til at løbe tør for benzin).

Du er måske træt efter en lang flyvetur eller ikke god til engelsk, så kan være du siger ja et forkert sted. Hvis du gør, så risikerer du at hænge på noget forsikring som kan løbe op i en del dollars.

For ikke at blive overrasket af en ekstra regning, så vær opmærksom på den kvittering du får før udlevering af bilen. Er der noget inkluderet som ikke skal være der, så sig det med det samme. Det er nemt at spotte som det fremgår af billedet her, hvor du kan se, at forudbetalingen dækker alt, på nær en tankfuld benzin.

Husk på, at så snart du skriver under på noget hos biludlejningsselskabet, så er det dem (Avis, Hertz, Dollar m.fl.) som du skal kontakte hvis noget ikke stemmer (ex. får en ekstraregning), og ikke RentalCars, Auto Europe eller CarTrawler. Dit mellemværende med dem slutter når din voucher trækkes fra på kvitteringen (se billederne nedenfor).

Selvbetjeningsmaskiner til udlevering af lejebil

Hos flere selskaber er det muligt at benytte selvbetjeningsmaskinerne, til at få udleveret sin lejebil.
Det er selvbetjeningsmaskiner, hvor du skal indtaste diverse information såsom navn, vouchernummer, kørekortnummer mm.
Du vil blive tilbudt de samme ting som i skranken så som ekstra forsikringer, vejservice, ekstra chauffører mm. Her kan du sige ja og nej så det passer til hvad du ønsker.
Du indlæser så dit kreditkort og en seddel udskrives med info som hvis du havde fået den i skranken.

Du kan nu gå ud og hente din lejebil.

image

Frit valg af bil

Du lejer ikke en bestemt model når du lejer bil i USA og Canada. Du lejer en bil i en kategori (størrelse). Som oftests kan du frit vælge bil indenfor den kategori du har bestilt i, så du får ofte den bil du ønsker. Det er dog ikke ved alle udlejningsselskaber du frit kan vælge hos.
Her kan du læse mere om frit valg af lejebil og se hvor og ved hvilke selskaber du frit kan vælge.

Skadesanmærkning på din lejebil

Kig bilen efter inden du kører ud fra udlejningsstedet. Er der store buler, synlige ridser mm. skal du fortælle det til personen som du tjekker ud ved.
Typisk er alt dette allerede registreret, da bilerne gennemgåes under klargøring. Lejebiler er i god stand, men en lille bule i døren, eller kofangeren er ikke unormalt.

Jeg har haft små uheld med mine udlejningsbiler og lavet små ridser og buler. Det er ikke noget du vil høre for og jeg har aldrig set en ekstra regning for noget. Dermed ikke sagt man kan køre råddent og smadre sin bil uden at stå til ansvar. Selvom du har nul kroner i selvrisiko hos de fleste udlejningsselskaber, så vil uforsvarlig kørsel ikke tælle under den. Så laver du skader på bilen som følge af du ikke har kørt ordentlig, så vil du selv skulle betale.

Har du lavet en skade på bilen, er det ikke verdens undergang. Her kan du se mere om hvordan det foregår hvis du afleverer en bil med en skade.

Sådan forlader du biludlejningsselskabet

Inden du forlader udlejningspladsen, så skal du checkes ud. Det sker når du vil forlade stedet. Der aflevere du dine udlejningspapirer (dem som man har fået på stedet) og kørekort. Bilen scannes og dit kørekort tjekkes og du får begge dele tilbage igen og du kan køre afsted.
Har du en GPS, er det ikke sikkert du kan finde et signal inde i et parkeringshus, så hvis du ikke helt ved hvor du skal hen, kan du de fleste steder holde ind når du er ude i det fri. Bemærk, at andre kan være i samme situation, og måske standser i en vejbane på vej ud, så pas på. Benytter du GPS på mobil, bør det ikke være et problem.

Første møde med amerikansk trafik

Det kan være særdeles overvældende at forlade udlejningsselskabet og køre ud i den amerikanske trafik. En lufthavn er et trafikalt knudepunkt og altid travl. Kig på et kort (eller sørg for din GPS har signal) inden du kører derfra. Spørg om vej hvis du er i tvivl.
Nogle steder ruller man direkte ud på 6-8 sporede motorveje og efter 7-10 timers flyvetur kan det være en brat opvågning. Dog er det at køre bil i USA ikke så meget anderledes end i Danmark. Her kan du læse en række trafikråd til din tur i USA og Canada.

I nogle storebyer er der betalingsveje. Primært på østkysten, men du finder lidt strækninger flere steder. Skal du til områderne ved Chicago, New York, DC og Florida, vil jehjeg anbefale at læse mere om betalingsveje i artiklerne om billeje i Miami, billeje i Chicago og billeje i New York.

Aflevering af lejebil

Afleveringen af din lejebil tager kun den tid du er om, at tømme bilen for bagage.

Når du standser ved aflevering, vil en servicemedarbejder aflæse en stregkode i din forrude, dernæst tjekke bilen for skader og aflæse benzin og odometer.
Så printes der en kvittering, hvorpå det vil fremgå hvis du bliver trukket for noget ekstra.

Her skal du være opmærksom på, om der står noget du ikke har sagt ja til. Det er meget nemmere at gøre indsigelser når du står der end efter du er kommet hjem.

De ting der kan optræde på regningen er ekstra services du sagde ja til, ved udlevering, ex. udvidet vejservice, opgradering, benzin eller andet.
Hvis du skal betale envejsgebyr, så vil det også først optræde her. Husk på, at envejsgebyr godt kan være et stort beløb.

image_02

Info om billeje i USA og Canada

Billeje til din roadtrip i USA og Canada er nemt at håndtere selv. Jeg har samlet den nødvendige information, om alt det du skal være opmærksom på inden du lejer.  Den information, samt link til billige biludlejningssider, finder du via linket.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Populære billeje byer

Her finder du detaljeret info om, hvordan du nemmest lejer bil på en række populære destinationer.Disclaimer

Jeg synes det er fedt at min interesse for Roadtrips i USA & Canda kan hjælpe andre til gode oplevelser. Hvad angår billeje, så har jeg fundet de bedste steder på nettet som tilbyder, ikke kun de billigste biler inkl. forsikring, men også en god service.

Jeg har en aftale med Rentalcars.com*, Auto Europe*1 og CarTrawler* der betyder, at hvis besøgende fra min side bestiller en bil via dem, så modtager jeg en provision. En såkaldt affiliate aftale, hvor jeg hjælper dem med at få flere kunder.

Hvis du er i en situation hvor du skal tage direkte kontakt til Rentalcars.com for at arrangere din billeje, det kan være pga. langtidsleje eller envejsgebyr som ikke altid kan ordnes online, så vil jeg sætte pris på, at du oplyser min affiliate kode: renef

Jeg har også aftaler med hotels.com og Booking.com til overnatning og Momondo til flybilletter m.fl. Hvis din bestilling kan laves online, så må du også gerne benytte et af de mange links som er rundt om på siden, så koden kommer med. På den måde støtter du mig til at hjælpe dig bedst muligt.

* Det er ikke mig du lejer bilen af. Jeg har ikke nogen direkte forbindelse med de billeje firmaer jeg nævner rundt om på siden, andet end anbefale dem baseret på pris og fordi jeg selv har benyttet dem flere gange.

Hvis der opstår situationer i forbindelse med din bestilling/leje via disse, så skal du kontakte dem, da jeg ikke er i stand til at gøre noget. Jeg har ikke adgang til deres systemer og kan ikke hjælpe med ændringer af bookinger, eller afbestilling eller andre ting der måtte opstå. Jeg har en affiliate aftale med disse firmaer, hvorfor mit navn kan optræde på mails/papirer fra disse firmaer, men jeg er ikke forbundet til din leje på anden vis, og al henvendelse skal ske til dem.

1) Hvis du bestiller bil hos Auto Europe via mig, kan du ikke benytte dig af deres Price Guarantee. Så hvis du finder bilen billigere et andet sted efterfølgende, kan du afbestille bilen hos AutoEurope og bestille bilen hvor den er billigst. Du kan afbestille frem til 48 timer før lejen begynder, uden det koster noget.

74 Comments

 1. Jeg har lejet bil hos Auto Europe og har modtaget voucher på dansk. Er det nødvendigt osse at medbringe en på engelsk ved adhentning af bilen?

 2. Hej Rene (og I andre)

  Skiftede sidste år til mobilselskab 3 for at kunne benytte data og opkald fra USA. I den forbindelse kunne jeg forestille mig at GPS’erne efterhånden kunne erstattes af ipad/mobil når vi nu har masser af data derovre. Har I nogen erfaringer med det?
  Hvis man ikke havde data derovre kunne man jo alternativt downloade kortene .

    1. Har også anvendt 3, når jeg har været i USA – både som GPS men også som opkald via messenger og Skype. Det har været i Houston, Dallas og Austin området.

  1. Hej Jesper

   Vi var afsted i sommerferien og havde skiftet til 3. Det fungerede upåklageligt og gps i telefonen var perfekt, med dansk tale, trafikmeldinger mm. kan kun anbefales

 3. Hej Rene
  Jeg er ved at planlægge en 3½ uges tur til Florida. I den forbindelse vil jeg gerne have en SUV fra Miami til Orlando,men i Orlando vil jeg gerne bytte den til en Cabriolet. Når vi så skal videre fra Orlando vil jeg gerne bytte den tilbage til en SUV.

  Har du nogen foreslag til hvordan det arrangeres smartest?
  Er det bedst med samme selskab? Skal man lave en speciel aftale med selskabet?Er der noget man skal være opmærksom på?

  Tak for en god og informationsrig side til en USA noob som mig

  1. @ Thomas

   Det er lige til.

   Lej den bil du vil have fra Miami til Orlando via de sider jeg anbefaler:
   https://www.renefrederiksen.dk/billig-billeje-miami/

   Når du lejer, oplyser du et tidspunkt du vil afleverer bilen på. Samme tidspunkt du afleverer kan du blot leje en ny bil som passer dig.

   Behøver ikke være fra samme selskab mm. Din aflevering af en bil, har intet med din afhentning at gøre.

   I Orlando har du så lejet en bil som er klar når du aflevere den anden. Gå ned til skranken, som du gjorde i Miami og orden papirerne til den nye bil:
   https://www.renefrederiksen.dk/billig-billeje-orlando/

 4. Hej Rene

  Vil her blot komme med en seneste nyt-bekræftelse på at det er muligt at betale/reserverer en betaling i forbindelse med leje af bil med sit visa-dankort. Jeg talte med min bank, som forklarede at visakort var debitkort. Men til trods for dette, fungerede det upåklageligt og jeg lejede bil både i Los Angeles airport og Fort Lauderdale. Begge gange med Visa-dankort. Derudover oplevede jeg et par gange at jeg rundt omkring i USA fik afvist min betaling hvis jeg valgte at mit kort var et debit kort. Men hvis jeg kørte kortet igennem igen og valgte at det var et kreditkort, så var der ingen problemer. Kun 2 gange på en 5 ugers rejse, virkede mit kort ikke ( skulle pre-betale for benzin) og jeg måtte derfor ty til kontanter. Men jeg vil dog anbefale at man altid medbringer et visa-kort og et masterkart eller lign. for en sikkerheds skyld. Så er man også ud over bekymringen:-)

  1. Og glemte da lige at skrive at jeg var afsted fra 3 juli 2017 til 5 august 2017. Så det er helt up to date

 5. Hej René.

  Jeg skriver med et par spørgsmål, som jeg håber, at du som ekspert på emnet kan hjælpe med :-).

  Jeg har for nylig lejet den bil, min veninde og jeg skal køre i på vores road trip til sommer. Vi har booket hos Budget via RentalCars, med afhentning i Chicago og aflevering i New Orleans.

  I 2013 var vi også på road trip i USA, denne gang på vestkysten, og lejede hos National, også via RentalCars. Da vi afhentede bilen (i Seattle) anvendte vi et VisaDankort. I lejebetingelserne for den nuværende leje, står der udtrykkeligt, at de ikke vil godkende VisaDankort. Jeg har også talt flere gange med RentalCars, der mente, at vi var utroligt heldige i 2013, at vi kunne anvende et VisaDankort. Det lyder som om at de anbefaler, at man ikke tager chancen. Og at vi bør medbringe et Mastercard kreditkort.

  Jeg kan se, at du skriver, at man godt kan bruge VisaDankort – men gælder det stadig her i 2017, hos Budget, i Chicago? Det vil jo være superærgerligt ikke at kunne afhente vores bil.

  Desuden, har du nogen erfaring med depositum vs. tilkøb af lokale forsikringer? Vi skal lægge et umiddelbart ret højt depositum for denne lejede bil.

  Jeg læste lige lidt ovenover, at der i og omkring Chicago er betalingsveje. Vores rute går fra Chicago – St. Louis – Nashville – Memphis – New Orleans. Vil du anbefale, at vi lejer en E-pazz?

  På forhånd mange tak !

  Mvh. Signe

  1. @ Signe

   Du kan fint afhente med dit VISA/Dankort, såfremt du er sikker på dit visa er et kreditkort og ikke et debitkort (spørg din bank hvis du er i tvivl).
   Gneerelt anbefaler jeg altid man rejser med to kreditkort, og de fleste banker tilbyder et visa/DK kort og et Masterkort.

   Depositum og tilkøb af forsikring er to forskellige ting, så forstår ikke dit vs.?

   Depositum er et beløb der reserveres på det kreditkort du henter bilen med. Har set det på 50 dollars og på 100 dollars. Ligger i det niveau.

   Forsikring kan du læse mere om her: https://www.renefrederiksen.dk/2012/03/20/forsikring-fee-billeje-usa/

   Mht. betalingsveje, så ligger der en lige ved Chicago lufthavn med ingen sydpå. Den ved og omkring lufthavnen kan betales med kontanter, så ingen grund til EZ-Pass.

   1. Hej René!

    Mange tak for svar! Hvilket jeg egentligt troede, at jeg havde svaret på, men kan ikke se posten her på siden?

    Jeg glemte i min post ovenover at skrive, at jeg af fik at vide, at grunden til, at de ikke tager imod Visa/DK er, at de ikke kan reservere depositummet herpå. Har du hørt om det før? Det vil jo være ærgerligt at stå hos Budget i USA og ikke kunne komme afsted med den bil, vi har lejet.

    Mit vs.-spørgsmål gik på, at jeg fik at vide, at udlejningsfirmaerne nogle gange opkræver et mindre eller slet ikke opkræver depositum, hvis man tilkøber en lokal forsikring. Jeg har af RentalCars fået at vide, at Budget opkræver et depositum på ca. 700 US Dollars, hvilket lyder højt.

    Og tak for tilbagemeldingen om EZ-Pass, vi nøjes så med kontanter 🙂

    TAK igen!

    Mvh. Signe

    1. @ Signe

     Jeg har hentet mine sidste 7 lejebiler på et VISA/Dankort. Hvis dit VISA er et kreditkort, er der ingen problemer.

     De opkræver det ikke i den forstandat de trækker det på dit kort. De reserverer det.
     De sidste biler jeg hentede var depositum på 0 dollars, 75 dollars, 110 dollars.

     700 dollars lyder højt, og ikke noget jeg er stødt på. Hverken selv eller i research på emnet (300 dollars er det højeste jeg har set fortalt).

     Jeg tilkøber aldrig ekstra forsikring: https://www.renefrederiksen.dk/2012/03/20/forsikring-fee-billeje-usa/

  2. signe, hvis du er medlem af en LO fagforbund kan du få en LO plus MasterCard gratis , det kan sikkert også gøres andre steder på nettet, jeg har lige fået lavet en selv netop pga. det samme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada

Lejebil i Denver

Første lejebil i USA efter to års pause, blev hentet i Denver. Turen hen til udlejningsselskabet samt udlevering gik uden problemer.

Læs mere »