Udlevering af lejebil

Når du har modtaget din bekræftelse på din udlejningsbil, så skal du ikke foretage dig noget før du kommer til USA eller Canada og står i lufthavnen.
Skal du hente din lejebil i lufthavnen, følger her en guide til hvordan det foregår.

Dit kreditkort virker måske ikke ved udlevering
Du kan fint leje din bil med et VISA/Dankort. Når du booker på forhånd og betaler online, vil dit VISA/Dankort virke fint.
Det er dog ikke sikkert du kan benytte dit VISA/Dankort ved udlevering af din lejebil. Det samme problem kan du have med dit MasterCard.
Problemet ligger i, hvordan udlejningsselskaberne læser dik kort.
Læs mere her om brug af kreditkort ved udlevering af lejebil.

Erfaring med afhentning af lejebiler

Jeg har afhentet mere end 40 lejebiler i USA & Canada. Jeg har hentet hos alle selskaber og har oplevet mange forskellige situationer: er blevet tilbudt en masse opslag, har sagt nej til en masse jeg ikke ønskede, hentet lejebil med ekstra chauffør, har hentet lejebil uden ekstra chauffør, har tilkøbt benzin, har prøvet at opgraderer, måtte vente på en bil blev klar, fået anvist biler og har selv kunne vælge biler fra den klasse jeg havde lejet i.
Er du ikke forberedt, kan nogle af disse situationer føles som en negativ oplevelse, men jeg har aldrig oplevet noget hos de selskaber jeg har hentet bil hos, som gør jeg ikke vil anbefale at benytte dem når du skal leje bil.
Min erfaring med at give råd og vejledning til tusindevis af folk der skal leje bil, og ikke mindst deres tilbagemeldinger hvis noget ikke gik helt glat, er at 98% af de situationer der opstår kunne være undgået hvis man blot havde sat sig en smule ind i tingene.

Læs resten af informationerne nedenfor, og du er klædt rigtig godt på, når du skal hente din lejebil i USA eller Canada.

Lufthavn, shuttlebus, tog, lejebil – sådan foregår det

Selve forløbet med at få din lejebil i lufthavnen i USA er grundlæggende det samme. Når du er kommet igennem immigration, hentet din bagage og kommet gennem tolden, så står du i ankomsthallen.

Da billeje i USA og Canada er af en anden skala end i eks. Danmark, så kan du ikke tage fejl. Der vil være skilte der viser hen til det sted du skal.

Biludlejningsselskabets skranke

På din bekræftelse kan du se hvilket udlejningsselskab man skal hente din bil hos.

I nogle lufthavne har udlejningsselskaberne en skranke i ankomsthallen. Dem skal du ikke gå hen til. Har du din voucher, har du allerede bestilt og kan tage direkte hen og hente bilen.

Du går udenfor og tager en shuttle-bus eller tog til hvor bilen holder. Der er tydeligt skiltet med Rental Cars / Rental Cars shuttle eller lign.

ID og kreditkort ved afhentning

Ude på stedet vil de ordne dine papirer, se kørekort og kreditkort.
Bemærk!
Du kan opleve problemer ved udlevering af lejebil, hvis du ikke har et rent kreditkort.
Læs mere her om brug af kreditkort ved udlevering af lejebil.

Det er ikke et krav at du skal have et internationalt kørekort for at hente og køre en lejebil i USA eller Canada.
Hvis du laver en forseelse eller er involveret i et uheld (hvor politiet bliver involveret) kan du risikerer en emsig politibetjent som ikke vil accepterer et DK kørekort og måske giver en bøde for det.
Du kan købe et internationalt kørekort hos Borgerservice.

Transport ud til biludlejningsselskabet

Du skal tage en shuttle-bus eller tog ud til dit udlejningsselskab. Er biludlejningen samlet i et biludlejningscenter, så skal du blot have en shuttle bus derud. Hvis biludlejningen er spredt ud, skal du have en shuttle bus fra de enkelte selskaber.
De er tydeligt skiltet. Nogle selskaber deler bus, så det kan være der både står Dollar og Thrifty på den samme bus. Den kører så måske til Thrifty først og videre til Dollar efterfølgende.

I Houston, Atlanta, Las Vegas, Boston, Seattle m.fl. er der en fælles bus der kører ud til et stort car rental complex.
I San Francisco er det AirTrain Blue Line man skal tage ud til Rental Car Center. I Miami skal du også med toget, MIA Mover, ud til biludlejningscenteret.

I New Jersey (Newark) skal man også tage AirTrain, men her er de forskellige udlejningsselskaber ved forskellige stop.

Pas på ekstra udgifter på din billeje

Ofte vil du få tilbudt ekstra forsikring mm. når du afhenter din lejebil. Det er ikke lovpligtigt, så du kan godt takke nej uden at gøre noget ulovligt. Det kan være du vælger at tage dem af andre årsager (ikke selv kan skifte hjul, ofte mister dine bilnøgler eller har tendens til at løbe tør for benzin).

Du er måske træt efter en lang flyvetur eller ikke god til engelsk, så kan være du siger ja et forkert sted. Hvis du gør, så risikerer du at hænge på noget forsikring som kan løbe op i en del dollars.

For ikke at blive overrasket af en ekstra regning, så vær opmærksom på den kvittering du får før udlevering af bilen. Er der noget inkluderet som ikke skal være der, så sig det med det samme. Det er nemt at spotte som det fremgår af billedet her, hvor du kan se, at forudbetalingen dækker alt, på nær en tankfuld benzin.

Husk på, at så snart du skriver under på noget hos biludlejningsselskabet, så er det dem (Avis, Hertz, Dollar m.fl.) som du skal kontakte hvis noget ikke stemmer (ex. får en ekstraregning), og ikke RentalCars, Auto Europe eller CarTrawler. Dit mellemværende med dem slutter når din voucher trækkes fra på kvitteringen (se billederne nedenfor).

Selvbetjeningsmaskiner til udlevering af lejebil

Hos flere selskaber er det muligt at benytte selvbetjeningsmaskinerne, til at få udleveret sin lejebil.
Det er selvbetjeningsmaskiner, hvor du skal indtaste diverse information såsom navn, vouchernummer, kørekortnummer mm.
Du vil blive tilbudt de samme ting som i skranken så som ekstra forsikringer, vejservice, ekstra chauffører mm. Her kan du sige ja og nej så det passer til hvad du ønsker.
Du indlæser så dit kreditkort og en seddel udskrives med info som hvis du havde fået den i skranken.

Du kan nu gå ud og hente din lejebil.

image

Frit valg af bil

Du lejer ikke en bestemt model når du lejer bil i USA og Canada. Du lejer en bil i en kategori (størrelse). Som oftests kan du frit vælge bil indenfor den kategori du har bestilt i, så du får ofte den bil du ønsker. Det er dog ikke ved alle udlejningsselskaber du frit kan vælge hos.
Her kan du læse mere om frit valg af lejebil og se hvor og ved hvilke selskaber du frit kan vælge.

Skadesanmærkning på din lejebil

Kig bilen efter inden du kører ud fra udlejningsstedet. Er der store buler, synlige ridser mm. skal du fortælle det til personen som du tjekker ud ved.
Typisk er alt dette allerede registreret, da bilerne gennemgåes under klargøring. Lejebiler er i god stand, men en lille bule i døren, eller kofangeren er ikke unormalt.

Jeg har haft små uheld med mine udlejningsbiler og lavet små ridser og buler. Det er ikke noget du vil høre for og jeg har aldrig set en ekstra regning for noget. Dermed ikke sagt man kan køre råddent og smadre sin bil uden at stå til ansvar. Selvom du har nul kroner i selvrisiko hos de fleste udlejningsselskaber, så vil uforsvarlig kørsel ikke tælle under den. Så laver du skader på bilen som følge af du ikke har kørt ordentlig, så vil du selv skulle betale.

Har du lavet en skade på bilen, er det ikke verdens undergang. Her kan du se mere om hvordan det foregår hvis du afleverer en bil med en skade.

Sådan forlader du biludlejningsselskabet

Inden du forlader udlejningspladsen, så skal du checkes ud. Det sker når du vil forlade stedet. Der aflevere du dine udlejningspapirer (dem som man har fået på stedet) og kørekort. Bilen scannes og dit kørekort tjekkes og du får begge dele tilbage igen og du kan køre afsted.
Har du en GPS, er det ikke sikkert du kan finde et signal inde i et parkeringshus, så hvis du ikke helt ved hvor du skal hen, kan du de fleste steder holde ind når du er ude i det fri. Bemærk, at andre kan være i samme situation, og måske standser i en vejbane på vej ud, så pas på. Benytter du GPS på mobil, bør det ikke være et problem.

Første møde med amerikansk trafik

Det kan være særdeles overvældende at forlade udlejningsselskabet og køre ud i den amerikanske trafik. En lufthavn er et trafikalt knudepunkt og altid travl. Kig på et kort (eller sørg for din GPS har signal) inden du kører derfra. Spørg om vej hvis du er i tvivl.
Nogle steder ruller man direkte ud på 6-8 sporede motorveje og efter 7-10 timers flyvetur kan det være en brat opvågning. Dog er det at køre bil i USA ikke så meget anderledes end i Danmark. Her kan du læse en række trafikråd til din tur i USA og Canada.

I nogle storebyer er der betalingsveje. Primært på østkysten, men du finder lidt strækninger flere steder. Skal du til områderne ved Chicago, New York, DC og Florida, vil jehjeg anbefale at læse mere om betalingsveje i artiklerne om billeje i Miami, billeje i Chicago og billeje i New York.

Aflevering af lejebil

Afleveringen af din lejebil tager kun den tid du er om, at tømme bilen for bagage.

Når du standser ved aflevering, vil en servicemedarbejder aflæse en stregkode i din forrude, dernæst tjekke bilen for skader og aflæse benzin og odometer.
Så printes der en kvittering, hvorpå det vil fremgå hvis du bliver trukket for noget ekstra.

Her skal du være opmærksom på, om der står noget du ikke har sagt ja til. Det er meget nemmere at gøre indsigelser når du står der end efter du er kommet hjem.

De ting der kan optræde på regningen er ekstra services du sagde ja til, ved udlevering, ex. udvidet vejservice, opgradering, benzin eller andet.
Hvis du skal betale envejsgebyr, så vil det også først optræde her. Husk på, at envejsgebyr godt kan være et stort beløb.

image_02

Info om billeje i USA og Canada

Billeje til din roadtrip i USA og Canada er nemt at håndtere selv. Jeg har samlet den nødvendige information, om alt det du skal være opmærksom på inden du lejer. Den information, samt link til billige biludlejningssider, finder du via linket.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Populære billeje byer

Her finder du detaljeret info om, hvordan du nemmest lejer bil på en række populære destinationer.



Disclaimer

Jeg synes det er fedt at min interesse for Roadtrips i USA & Canda kan hjælpe andre til gode oplevelser. Hvad angår billeje, så har jeg fundet de bedste steder på nettet som tilbyder, ikke kun de billigste biler inkl. forsikring, men også en god service.

Jeg har en aftale med Rentalcars.com*, Auto Europe*1 og CarTrawler* der betyder, at hvis besøgende fra min side bestiller en bil via dem, så modtager jeg en provision. En såkaldt affiliate aftale, hvor jeg hjælper dem med at få flere kunder.

Hvis du er i en situation hvor du skal tage direkte kontakt til Rentalcars.com for at arrangere din billeje, det kan være pga. langtidsleje eller envejsgebyr som ikke altid kan ordnes online, så vil jeg sætte pris på, at du oplyser min affiliate kode: renef

Jeg har også aftaler med hotels.com og Booking.com til overnatning og Momondo til flybilletter m.fl. Hvis din bestilling kan laves online, så må du også gerne benytte et af de mange links som er rundt om på siden, så koden kommer med. På den måde støtter du mig til at hjælpe dig bedst muligt.

* Det er ikke mig du lejer bilen af. Jeg har ikke nogen direkte forbindelse med de billeje firmaer jeg nævner rundt om på siden, andet end anbefale dem baseret på pris og fordi jeg selv har benyttet dem flere gange.

Hvis der opstår situationer i forbindelse med din bestilling/leje via disse, så skal du kontakte dem, da jeg ikke er i stand til at gøre noget. Jeg har ikke adgang til deres systemer og kan ikke hjælpe med ændringer af bookinger, eller afbestilling eller andre ting der måtte opstå. Jeg har en affiliate aftale med disse firmaer, hvorfor mit navn kan optræde på mails/papirer fra disse firmaer, men jeg er ikke forbundet til din leje på anden vis, og al henvendelse skal ske til dem.

1) Hvis du bestiller bil hos Auto Europe via mig, kan du ikke benytte dig af deres Price Guarantee. Så hvis du finder bilen billigere et andet sted efterfølgende, kan du afbestille bilen hos AutoEurope og bestille bilen hvor den er billigst. Du kan afbestille frem til 48 timer før lejen begynder, uden det koster noget.

70 Comments

  1. Hej Rene
    Jeg er ved at planlægge en 3½ uges tur til Florida. I den forbindelse vil jeg gerne have en SUV fra Miami til Orlando,men i Orlando vil jeg gerne bytte den til en Cabriolet. Når vi så skal videre fra Orlando vil jeg gerne bytte den tilbage til en SUV.

    Har du nogen foreslag til hvordan det arrangeres smartest?
    Er det bedst med samme selskab? Skal man lave en speciel aftale med selskabet?Er der noget man skal være opmærksom på?

    Tak for en god og informationsrig side til en USA noob som mig

    1. @ Thomas

      Det er lige til.

      Lej den bil du vil have fra Miami til Orlando via de sider jeg anbefaler:
      https://www.renefrederiksen.dk/billig-billeje-miami/

      Når du lejer, oplyser du et tidspunkt du vil afleverer bilen på. Samme tidspunkt du afleverer kan du blot leje en ny bil som passer dig.

      Behøver ikke være fra samme selskab mm. Din aflevering af en bil, har intet med din afhentning at gøre.

      I Orlando har du så lejet en bil som er klar når du aflevere den anden. Gå ned til skranken, som du gjorde i Miami og orden papirerne til den nye bil:
      https://www.renefrederiksen.dk/billig-billeje-orlando/

  2. Hej Rene

    Vil her blot komme med en seneste nyt-bekræftelse på at det er muligt at betale/reserverer en betaling i forbindelse med leje af bil med sit visa-dankort. Jeg talte med min bank, som forklarede at visakort var debitkort. Men til trods for dette, fungerede det upåklageligt og jeg lejede bil både i Los Angeles airport og Fort Lauderdale. Begge gange med Visa-dankort. Derudover oplevede jeg et par gange at jeg rundt omkring i USA fik afvist min betaling hvis jeg valgte at mit kort var et debit kort. Men hvis jeg kørte kortet igennem igen og valgte at det var et kreditkort, så var der ingen problemer. Kun 2 gange på en 5 ugers rejse, virkede mit kort ikke ( skulle pre-betale for benzin) og jeg måtte derfor ty til kontanter. Men jeg vil dog anbefale at man altid medbringer et visa-kort og et masterkart eller lign. for en sikkerheds skyld. Så er man også ud over bekymringen:-)

    1. Og glemte da lige at skrive at jeg var afsted fra 3 juli 2017 til 5 august 2017. Så det er helt up to date

  3. Hej René.

    Jeg skriver med et par spørgsmål, som jeg håber, at du som ekspert på emnet kan hjælpe med :-).

    Jeg har for nylig lejet den bil, min veninde og jeg skal køre i på vores road trip til sommer. Vi har booket hos Budget via RentalCars, med afhentning i Chicago og aflevering i New Orleans.

    I 2013 var vi også på road trip i USA, denne gang på vestkysten, og lejede hos National, også via RentalCars. Da vi afhentede bilen (i Seattle) anvendte vi et VisaDankort. I lejebetingelserne for den nuværende leje, står der udtrykkeligt, at de ikke vil godkende VisaDankort. Jeg har også talt flere gange med RentalCars, der mente, at vi var utroligt heldige i 2013, at vi kunne anvende et VisaDankort. Det lyder som om at de anbefaler, at man ikke tager chancen. Og at vi bør medbringe et Mastercard kreditkort.

    Jeg kan se, at du skriver, at man godt kan bruge VisaDankort – men gælder det stadig her i 2017, hos Budget, i Chicago? Det vil jo være superærgerligt ikke at kunne afhente vores bil.

    Desuden, har du nogen erfaring med depositum vs. tilkøb af lokale forsikringer? Vi skal lægge et umiddelbart ret højt depositum for denne lejede bil.

    Jeg læste lige lidt ovenover, at der i og omkring Chicago er betalingsveje. Vores rute går fra Chicago – St. Louis – Nashville – Memphis – New Orleans. Vil du anbefale, at vi lejer en E-pazz?

    På forhånd mange tak !

    Mvh. Signe

    1. @ Signe

      Du kan fint afhente med dit VISA/Dankort, såfremt du er sikker på dit visa er et kreditkort og ikke et debitkort (spørg din bank hvis du er i tvivl).
      Gneerelt anbefaler jeg altid man rejser med to kreditkort, og de fleste banker tilbyder et visa/DK kort og et Masterkort.

      Depositum og tilkøb af forsikring er to forskellige ting, så forstår ikke dit vs.?

      Depositum er et beløb der reserveres på det kreditkort du henter bilen med. Har set det på 50 dollars og på 100 dollars. Ligger i det niveau.

      Forsikring kan du læse mere om her: https://www.renefrederiksen.dk/2012/03/20/forsikring-fee-billeje-usa/

      Mht. betalingsveje, så ligger der en lige ved Chicago lufthavn med ingen sydpå. Den ved og omkring lufthavnen kan betales med kontanter, så ingen grund til EZ-Pass.

      1. Hej René!

        Mange tak for svar! Hvilket jeg egentligt troede, at jeg havde svaret på, men kan ikke se posten her på siden?

        Jeg glemte i min post ovenover at skrive, at jeg af fik at vide, at grunden til, at de ikke tager imod Visa/DK er, at de ikke kan reservere depositummet herpå. Har du hørt om det før? Det vil jo være ærgerligt at stå hos Budget i USA og ikke kunne komme afsted med den bil, vi har lejet.

        Mit vs.-spørgsmål gik på, at jeg fik at vide, at udlejningsfirmaerne nogle gange opkræver et mindre eller slet ikke opkræver depositum, hvis man tilkøber en lokal forsikring. Jeg har af RentalCars fået at vide, at Budget opkræver et depositum på ca. 700 US Dollars, hvilket lyder højt.

        Og tak for tilbagemeldingen om EZ-Pass, vi nøjes så med kontanter 🙂

        TAK igen!

        Mvh. Signe

        1. @ Signe

          Jeg har hentet mine sidste 7 lejebiler på et VISA/Dankort. Hvis dit VISA er et kreditkort, er der ingen problemer.

          De opkræver det ikke i den forstandat de trækker det på dit kort. De reserverer det.
          De sidste biler jeg hentede var depositum på 0 dollars, 75 dollars, 110 dollars.

          700 dollars lyder højt, og ikke noget jeg er stødt på. Hverken selv eller i research på emnet (300 dollars er det højeste jeg har set fortalt).

          Jeg tilkøber aldrig ekstra forsikring: https://www.renefrederiksen.dk/2012/03/20/forsikring-fee-billeje-usa/

    2. signe, hvis du er medlem af en LO fagforbund kan du få en LO plus MasterCard gratis , det kan sikkert også gøres andre steder på nettet, jeg har lige fået lavet en selv netop pga. det samme

  4. Hej Rene

    Jeg har set mange gange på din side siden 2013, og nu skal vi af sted igen for 4 gang på den helt store roadtrip tværs over landet, og mit spørgsmål er nu omkring vejafgift og toll.

    Vi lander i Washington, så Pennsylvania, New York, Ohio, Indiana, Illinois og så videre over.
    Skal man have en dims i forruden ligesom i Florida.
    Og lejer man den hos Bilfirmaet, eller finder man det selv
    Eller har du andre forslag

    Tak for en fantastisk side

    MVH
    Søren

    1. @ Søren

      Det er primært i de stater du nævner at der er betalingsveje. Vest for Chicago er der stort set ingen betalingsveje.

      I det område i bl.a. skal igennem, er der en del betalingsveje.

      Det er E-ZPass man benytter i det område. Her kan du se området: http://e-zpassiag.com/about-e-zpass/where-can-i-use-it

      Specielt mellem DC og New York og ved Chicago kan en E-ZPass være en fordel.
      Du kan benytte “speed tracks” og sparer penge ved at have en E-ZPass.

      Flere steder kommer der fuld-automatisk opkrævning hvor du ikke kan benytte kontanter.
      Har du ikke en E-ZPass kan du godt benytte dem alligevel, men skal selv sørge for at betale online efterfølgende.
      Hvis ikke, vil udlejningsselskabet blive trukket. De ligger et gebyr oveni når de trækker beløbet på dit kreditkort (15-25 dollars pr. gang).

      Jeg hentede selv bil i DC og fik tilbudt E-ZPass ved udlevering.
      Den kostede 20 dollars at leje for hele perioden (to uger) + forbrug.

      Går udfra du har samme mulighed, selvom du lejer i DC og afleverer på vestkysten.

      De betalingsveje du finder vest for Chicago er bl.a Golden Gate Bridge.

      Der er ikke mange og de er nemme at undgå (specielt hvis du bruger GPS, evt. på smartphone med Google Maps, hvor du kan slå dem fra). Det kan ikke betale sig at rode med “bro-bizz” i Californien, da der er fem selskaber som driver forskellige strækninger og der er alternative ruter så du behøver ikke bruge toll roads.
      https://www.thetollroads.com/accounts/fastrak/california

      1. Tak for et hurtigt svar.

        Men f.eks i Florida ved Dollar, betaler man et engangs gebyr på ca 850kr for 14 dage, det kan ikke betale sig, men det er nemt, man kan også læse på din side er der er forskel på hvilke selskaber du vælger, det er er sgu en jungle 🙂

        “Jeg hentede selv bil i DC og fik tilbudt E-ZPass ved udlevering.
        Den kostede 20 dollars at leje for hele perioden (to uger) + forbrug.”

        Hvad selskab var det ved?

        Men igen tak for et hurtig svar og en suveræn side…

        1. @ Søren

          I Florida gør selskaberne det alle forskelligt. Enten flat-rate, hvor leje og forbrug er inkluderet, eller hvor du lejer for en pris og betaler forbrug oveni. I Florida er det nemt at købe sit eget SunPass.

          Det er det ikke med E-ZPass. Her er det nemmest at leje et ved udlejningsselskabet.

          Jeg hentede bil hos Alamo i DC. Lejede en E-ZPass for 19.95 dollars + tax og betalte for forbrug via mit kreditkort. Det blev til 106 dollars i toll roads, som blev trukket nogle måneder senere.

          Du kan hente app’en Toll Smart og se hvad en strækning koster: https://www.tollsmart.com

  5. Hej.

    Vi er 6 voksne der skal afsted til sommer, og vil leje bil hvor der er plads nok til alt vores bagage og god sidde plads til alle, hvilken skal vi så vælge ?

    1. Vi har med stor fornøjelse kørt i en Chevrolet Suburban. Tre rækker med sæder og et bagagerum hvor du kan smide bagage til 3 uger ind og stadigvæk se ud af bagruden.

  6. Hej!

    Hvordan er det med afhentningstidspunktet og afleveringstidspunktet? Hvis man ikke er helt sikker på hvornår man er ved udlejeren og hvornår man er tilbage? Er det meget vigtigt at sætte et præcis klokkeslet på?

    Mvh Nicole

  7. Hej René

    Vi skal til USA fra d. 16 okt – 12 nov. Vi skal leje bil i Dallas d. 20. okt og derfra køre til Miami d. 12 nov. Vi har overvejet at vælge en kompakt/mellem bilklasse, og så højt sandsynligt opgradere når vi er derover udfra hvad de har til at holde. Er der idé i det? Tænkte at det var nemmere at opgradere end at ned gradere derovre.

    Mvh. Kenneth

    1. @ Kenneth

      Min erfaring er, at det er bedst at leje den størrelse bil man ønsker hjemmefra.

      De gange jeg har fået tilbudt opgradering, har det sjældent været til en pris der lå under, hvad jeg selv har kunne leje den til.

      Vær også opmærksom på, at det kan lyde fristende når du står der, men husk du skal lægge tax mm. oveni. Har hørt fra flere der følte sig snydt, da de efterfølgende blev trukket på kortet, fordi de ikke var obs på tax mm.

      Husk også, når i lejer bil i Texas og afleverer i Florida, så skal i betale envejsgebyr. Det kan du læse mere om her: https://www.renefrederiksen.dk/billeje-i-usa/envejsgebyr-billeje-usa/

  8. Hej rene.

    Vi er 3 fyre afsted i USA.

    Vi landede i Miami og vi er i gang med at køre til new York. Vi har lejet en bil hos dollers. Vi har købt noget som hedder plate pass. Dollers sagde vi kunne køre med det uden at skulle stoppe ved toldene. Nu er vi nået til new Jersey og vi er bange for at plate pass ikke virker heroppe. Problemet er om vi får kæmpe bøder for at køre igennem uden at betale (som vi troede vi havde betalt for) vi fik ikke noget afvide i lufthavnen om hvad vi skulle gøre når vi kom op nord på? Håber du kan hjælpe os!

    Mvh Tim

  9. Hej rene 🙂

    Jeg var i Cali her i juli. Synes selv jeg blev godt og grundig snydt af biludlejnings firmaet Dollar. Havde betalt lidt 6000 kr hjemme fra, og da jeg kommer for at hente – vil de simpelthen ikke give mig bilen før jeg tjener div. forsikringer, vejafgift osv. Det kostede yderligere 2500, men fik så beskeden at jeg ikke kunne komme af med flere penge, da ALT var i denne pakke – toll osv. Efterfølgende har jeg fra Dollar fået en regning på 45 US, for noget Toll 3 steder, 15 pr styk – plus The toll Roads har for de samme Toll givet mig en regning på samlet 16.40 US. Dollar vil trække pengene hvis der går mere end en uge, inden jeg betaler og efter den 12 september er min bøde på 188.90 US ved The Toll Roads.
    Jeg har spæret mit kort, for vil ikke betale de to firmaer – har skrevet til dollar hvorfor, men de giver mig et dårligt standard svar.
    Har du nogen erfaring med det her?

    har desværre ikke kvit. på bilen og de ekstra køb jeg gjorde må bilen. Jeg har faktisk ikke lyst til at betale, føler mig snydt – også vil begge steder have penge, for det samme.

    Kan de overhovedet gøre noget, når mit kort jeg har gjort købet på ikke fungere mere? Og hvis jeg skulle betale igen igen, har jeg faktisk ikke lyst til at give mine kort oplysninger til igen.
    Håber du kan hjælpe lidt på mine spørgsmål, og hvad du vil råde mig til 🙂

    Tusind tak

    1. @ Christian

      Jeg har ikke selv oplevet problemer med billeje a la det du beskriver her.

      Når jeg lejer gennem de sider jeg anbefaler, så ved jeg, at jeg roligt kan sige nej til alle de ekstra ting der typisk tilbydes ved afhentning. Det samme der beskrives i denne artikel om udlevering af lejebil og andre steder på siden.

      Hvis du har lejet via de sider jeg anbefaler, ville du kunne gøre det samme. Hvis de så stadig ikke havde godtaget det, så skulle du kontakte siden og få dem til at løse det.

      Og det er faktisk det eneste råd jeg kan give dig: Tag kontakt til den side du har lejet igennem og forklar dem situationen.

  10. Hej Rene
    Nu nærmer tiden for vores første tur til USA ,så der begynder at poppe en masse spørgsmål op.
    Hvordan er det lige med rengøring af lejebil, tænker på støvsugning og vask .
    På forhånden tak .

  11. Hej René

    Det er en meget god og nyttig side du har, som jeg allerede har haft gavn af. Nu står jeg bare og er lidt forvirret i forhold til leje af bil fra San Francisko til sommer.
    Jeg har tjekke de tre udlejningsfirmaer du har nævnt og priserne er gode nok, men har også læst at du skriver, at vil man have garanti for en Ford Mustang konvertibel så er det direkte igennem Herts – regner med at det er rigtigt forstået.
    Min undren og spørgsmål går på, om det kan være rigtigt, at det så vil koste langt mere end det dobbelte at få denne bilgaranti ved bookning via f.eks. Hertz sammenlignet med de mindre udlejnings firmaer?
    Hvad er dine opdaterede viden på dette område og hvad vil du anbefale mig at gøre?
    Jeg kan oplyse at vi skal aflevere bilen i L.A. ca to uger efter, hvis det har nogen indvirkning på omstændighederne?

    Jeg ser frem til dit svar 🙂

    Mange hilsner
    Carsten

    1. @ Carsten

      Det er stadig sådan det er. Dels koster det mere at leje bilen direkte hos Hertz – istedet for at leje den gennem de sider jeg anbefaler og så afhente den hos Hetz – og dels betaler du for modelgarantien.

      Mustang er en populær cabriolet model. Den anden der findes som udlejningsbil er en Chrysler 200.

      Chrysler stoppede med at producerer deres cabriolet model fra 1. januar 2015. Det betyder ikke der kun er Mustangs i omløb, da udlejningsbiler typisk holder et år, men muligheden for at det er en Mustang der holder og venter er større (også selvom det ikke er en Mustang der er på billedet når du lejer).

      Her kan du se hvad folk har bestilt af bil, og om de fik den de ønskede. Du kan også se hvad du ellers kan gøre, hvis du har bestilt en cabriolet, får en anden udleveret, men kan se en Mustang er ledig. https://www.renefrederiksen.dk/kan-du-frit-vaelge-lejebil-ved-afhentning/

      Leje i SF og afleverer i LA burde ikke have noget at sige i denne forbindelse.

  12. Nogen der har erfaringer med Hertz PlatePass og kan man sige nej tak til det? Har prøvet google, men kan ikke finde noget konkret svar. Det virker utrolig dyrt, de tager 4.99 dollars om dagen bare i service fee, selvom man ikke bruger toll roads. Vil hellere bare undgå toll roads der hvor jeg kan og så betale online f.eks. som man kan på Golden Gate Bridge. På forhånd tak!

    1. @ Jens

      Hvis du skal på roadtrip på vestkysten (SF, LS, Las Vegas etc.) så kommer du ikke i kontakt med særlig meget toll road. Det er primært Golden Gate Bridge du skal finde ud af, hvordan du betaler for inden du kører på den: http://goldengate.org/tolls/rentalvehicles.php

      Har du GPS kan du sætte den til at undgå toll roads. Hvis du ved du skal køre meget på toll roads (ex. Florida, Texas) så kan en ting som Hertz PlatePass el. lign. være en god idé. Den koster 4.95 om dagen, men de tager max. 24.95 for hele din lejeperiode, selvom du har den i 3 uger.

      1. Jeg skal være på vestkysten ja, så jeg takker bare nej til det ved hertz? Hvad plejer du at gøre René

        1. @ Jens

          Jeg har kun oplevet at blive tilbudt ‘bro bizz’ når jeg henter bil i Florida eller Texas (hvor automatiske toll roads er meget udbredt).

          Medmindre jeg skal køre meget på toll roads, så takker jeg nej til alt jeg bliver tilbudt, og undgår betalingsveje hvor det er muligt.

          1. Hvad gør jeg så, når jeg skal over Golden Gate? Betaler online og så er det i orden? Så får jeg ikke en eller anden grim overraskelse når jeg kommer hjem, hvor PlatePass er slået til og jeg har betalt for PlatePass hver dag i 2 måneder?

  13. Har du nogensinde oplevet at udlejningselskabet ikke har ville godtage de forsikringer som du har fået igennem en tredjepart, ex. rentalcars.com? Her tænker jeg på Hertz, da det også bliver dem jeg lejer igennem.

    1. @ Anders

      Nej. De sider jeg anbefaler har lavet aftaler med ex. Hertz om forsikringer, så det er ikke en tilfældig side på nettet som lejer biler ud, hvor du risikerer at stå med hatten i hånden ved udlevering.

      Men det er kun de lovpligtige forsikringer der er inkluderet. Du kan godt blive tilbudt yderligere forsikringer ved udlevering, men du kan fint sige nej tak. Det er forsikringer som hjælper hvis du mister nøglerne, løber tør for benzin eller ikke selv kan skifte hjul.
      Her kan du læse mere om forsikringer på billeje i USA.

    2. Jeg giver lige et indspark her: Jeg løb tør for benzin på min seneste USA-tur og havde ikke købt roadside assistance. Det ville, fik jeg at vide, koste ca $100 at få en vogn ud med noget benzin til os.

      I praksis viste de sig ude af stand til at få nogen til at køre derud – og det var på en meget brugt highway-strækning fra San Francisco ind mod Idaho.

      Jeg ville være blevet noget så arrig, hvis jeg havde betalt for roadside assistance på forhånd og så havde fået den melding.

      (Vi fandt en gratis løsning – læs om forløbet her: https://www.renefrederiksen.dk/billeje-i-usa/vi-lob-tor-benzin-og-matte-ringe-911/ )

  14. Hej René

    Tak for en rigtig fin hjemmeside, som vi har brugt flittigt i vores planlægning.

    Vi har netop via din hjemmeside og rentalcars booked to gange billeje hos Alamo.

    Jeg synes dog ikke, jeg kan finde information om, hvorvidt vi begge skal være tilstede ved udleveringen af bilen, når vi begge skal stå som førere?

    Vi henter ikke bilen direkte fra lufthavnen og det vil derfor være snart, hvis den ene af os kan hente bilen, mens den anden bliver på hotellet med børnene imens.

    Er det muligt, at komme til at stå som fører, når man ikke er tilstede ved udleveringen? og skal den som henter bilen så medbringe begge kørekort?

    Mvh. Peder Lars og Charlotte

    1. @ Lars

      Tak for ros.

      Jeg kan kun finde info om at alle chauffører skal være til stede ved udlevering for at blive registreret, men det er ikke noget jeg selv har erfaring med. Du kan evt. tage kontakt til det selskab du skal afhente bilen hos, for at undersøge nærmere.

    2. Hej Peder

      Vi lejede ved Dollar sidste år i San Francisco, og der skulle min kone være tilstede og vise hendes kørekort og skrive under, da hun var extra chauffør.

      MVH
      Søren

  15. Hej igen Rene.

    Har lige et spørgsmål vedr. Biludlejning.
    Vi har hjemmefra via FDM lejet en SUV klasse – en Ford Edge eller tilsvarende som de skriver – fra LAX og skal også aflevere den i LAX.
    Ved du hvor stor sandsynligheden er for at man får en Ford Edge – det er jo den man er faldet for i bil valget – kan det betale sig at kontakte AVIS en uge eller to før mn kommer og forhøre sig om det er den man overhovedet får udleveret.

    1. @ Djerrie

      Der er ingen garanti for at få en Ford Edge og da det ikke er en special-bil, så får i ikke noget ud af, at kontakte udlejningsselskabet direkte, da de ikke kan garanterer noget for en bil-klasse – men kun hvis i lejer special-biler direkte hos eks. Hertz eller Avis.

      Hos AVIS får man typisk anvist en bås hvor bilen holder. Når i kommer ud kan i se hvad det er. Hvis det ikke er en Ford Edge, men i kan se den i en anden bås, så kan i gå ind og høre om i kan bytte. Personen i skranken er ikke bil-freak og arbejder blot med bil-klasser i computeren, så de ved ikke nødvendigvis hvad der holder i båsen. I samme klasse som Ford Edge er bl.a. Jeep Grand Cherokee og Chevy Traverse.

      Husk det ikke koster ekstra for yderligere chauffører når du lejer bil i Californien.

      1. Hej Rene

        1000 tak for dit svar. Alle 3 biler er jo lækre biler, så vi må se hvad der står i lufthavnen til os, når vi ankommer.

        /Djerrie

      2. Hej

        Vi havde en Jeep Grand Cherokee sidste år, en rigtig dejlig bil, vi kørte ca 2300 km i den.
        Vi var 2 voksne, og en dreng på 15, med baggage til 3 uger.

        MVh
        Søren

  16. Hej René
    Tak for dine sider, det er fantastisk god information du leverer. Vi tager afsted for anden gang her til sommer, og vi har brugt dine oplysninger første gang med stort udbytte, og nu bruger vi dem igen. Du er god til at anvise forskellige muligheder, og vurdere plusser og minusser ved dem, og det passer fantastisk med det vi oplevede.
    En side, jeg kunne bruge, var en samlet side over god skik for tips, hvor meget lægger man til rengøringen på et motel, hvor forventer man at kunderne giver tips, osv. man prøver sig jo lidt frem, men man vil jo nødig fornærme nogen.
    med venlig hilsen og tak for dine sider
    Carsten

    1. @ Carsten

      Tak for ros.

      Jeg har ikke fået taget mig sammen til at skrive om drikkepenge, men svaret hist og her om det.

      Her er et link til en artikle som tager hånd om de forskellige situationer hvor drikkepenge kan komme på tale.

  17. Hej René

    fantastic side, den har virkelig gjordt mig meget klogere på de forskellige ting onkringe roadtrips.
    men nu til sagen. til sommer har jeg planlagt en roadtrip i californien, hvor jeg lander i san francisco, jeg regner med at bruger rental cars som biludleger. da jeg sad og kikkede på biler, kunne jeg vælge at hente den legede bil i lufthavnen, men hvis ikke der ligger et rental car center i san francisco lufthavn, vil det så sige at jeg skal tage en bus ud til centret og ordne mine papir og få en nøgle til bilen, for så bagefter at tage tilbage til lufthavnen for at hente bilen ?

    1. @ Jesper

      Tak for ros.

      I San Francisco lufthavn ligger alle biludlejningsselskaber samlet i den samme bygning. For at komme derud, tager du lufthavnstoget fra ankomsthallen, ordner papirerne og får din bil samme sted.

  18. Hej Rene.
    Nu har min mand og jeg lige booked flybilletter igennem United Airlines til en roadtrip i 5 uger 15/5-19/6-2014.
    Min mand er til den tid 67 og jeg selv 66 år, og vi vil planlægge og forberede ALTING selv uden hjælp, da vi nok mener, vi er i stand til det.
    (Jeg må dog ærligt erkende, at jeg er lidt nervøs for, at der skal ske os 2 gamle nisser noget ude på landevejene/rastepladserne; man læser da immervæk om overfald og røveri på de europæiske landeveje).
    Vi flyver fra Kbh., mellemlander i Toronto, og efter 3 timer i Toronto lufthavn flyver vi videre til Denver og satser på, at den lejede Nissan Altima står klar til os i Denver lufthavn. Uanset den lange flytid og henset til vor alder, satser min mand dog på selv at køre i udlejningsbilen hen til hotellet, som vi har booked de 2 første nætter og som KUN er 7,4 miles fra Denver lufthavn.
    Min mands kusine, som bor i Durango, har anbefalet os at køre på en smuk vej fra Denver til Breckenridge, Buena Vista, Salida, Saguache, Center, Del Norte, South Fork, Pagosa Springs og Durango, hvor vi besøger kusinen 1 uges tid.
    Fra Durango skal vi ende i Santa Barbara, hvor vi skal besøge min mands faster og flyve fra LA hjem til Kbh.
    Af “Must see,s” på vej til Californien er bl.a. Moab, Four Corners Monument, Monument Valley, Grand Canyon, Grand Canyon Village, Sedona, Mesa Verde Nat. Park, Moab og hvad der ellers er af flotte steder, men her har vi lidt problemer med rækkefølgen og dermed planlægningen af disse steder? Hvor lang tid går der mon til at opleve disse smukke steder? Der skal vel (dyre?) overnatningfer til?
    Skulle vi ikke i nogenlunde ro og mag nå vores “must-see-steder” på de 5 uger?

    Vi er i tvivl om, hvad der skal ske i Toronto lufthavn, som jo i og for sig kun er en transitlufthavn, men alligevel et andet land. Skal vi igennem den samme sikkerhedskontrol som, når vi når Denver om aftenen? Skal vi også udfylde både ESTA og TOLD-blanketter til de canadiske myndigheder? Har forgæves søgt efter svar på dette spm. via “Google”.

    Nogle gange synes vi, at vi gaber over for stor en mundfuld HELT ALENE, men det er jo også en udfordring at klare ærterne selv, og så har vi jo gudskelov dig at læne os op af 🙂
    Tak for BÅDE en god hjemme- OG Facebookside, Rene !!

    Mange hilsener fra Finn & Conni Fryd Petersen

    1. Når i mellemlander i Toronto klarer i samtidig US Immigration der ( husk at få lavet ESTA )
      3 Timer i Toronto skulle være rigeligt og når i står i immigration køen er de gode til at spørge efter manglende passager til de flyafgange der er ved at skulle lette.
      Så når i lander i Denver er det faktisk at betragte som en indenrigsflyvning, så skal i bare hente kuffert og derefter bil og så derudad mod hotellet.
      mht planlægning af ruten så vil jeg anbefale at bruge google maps så kan i se den rute samt hvor langt der er imellem de steder i vil se.
      God tur

      1. Hej Finn.

        Tak for dit svar i sommers, som jeg desværre først har set i dag – Flovt 🙁

        Venlig hilsen Conni

    2. @ Conni

      Tak for ros.

      Der er ikke noget at være nervøs for mht. jeres sikkerhed. Medmindre i opsøger de frlige områder i storbyerne, så bliver det vildeste i kommer til at opleve, nok at se folk blive stoppet for at køre for stærkt. USA er sikkert at rejse i.

      3 timer i Toronto er fint. I skal igennem immigration i Toronto. Det kan i læse om her, da jeg var igennem på samme måde som i skal: https://www.renefrederiksen.dk/2011/12/28/cph-til-mia-nytar-i-usa/

      I Denver lufthavn skal i tage en shuttlebus fra lufthavnen og ud til det udlejningsselskab i skal hente bilen hos. Der er tydelige skilte i ankomsthallen og på busserne, så ikke noget at være bekymret for.

      Fint nok med en kort køretur til hotellet efter ankomst. Det gør jeg også selv, da man typisk lander midt/sidst på eftermiddagen og er godt brugt.

      Turen fra Denver til Durango ser fin ud. Mellem Salida og Center synes jeg i skal finde tid til Great Sand Dunes National Park.
      Durango er iøvrigt en rigtig dejlig by og området helt utroligt.

      Hvis i skal være der en uges tid, så kan det være der er tid til at opleve Mesa Verde mens i er i området. Det sparer tid på den videre tur. En tur op til Silverton og tilbage med damplokomotiv er også en god oplevelse.

      Hvad angår turen til LA så får jeg det til godt to uger til at køre og opleve og forestiller jeg mig noget a la dette:

      Durango
      Moab
      Monument Valley
      Page (Lake Powell, Antelope Canyon, Horseshoe Bend)
      Grand Canyon South Rim
      Route 66
      Las Vegas (Hoover Dam)
      Death Valley
      LA

      Moab er lidt en omvej. På nær hullerne i klipperne (Arvhes National Park), vil i opleve lignende landskaber i Monument Valley og Antelope Canyon.

      Kører i til Moab, vil jeg springe Four Corners over.

      Hvis i springer Moab over, så er den hurtigste vej fra Durango, ned over Four Corners (det er ikke det vilde og hurtigt overstået).

      Lidt svært at give et bud på en endelig rute, da jeg ikke ved hvor meget i har lyst til hver dag. Fra Death Valley ville en tur op via Yosemite være oplagt. I kan så springe San Francisco over og køre mod LA derfra, og evt. få lidt af Highway 1 med.

      Det er ikke nødvendigvis dyrt at bo disse steder. Fra Denver til Durango er der ikke specielt dyre steder, da det ikke er store turistdestinationer undervejs. I kan fint overnatte til under 100 dollars pr. nat.

      Moab, Monument Valley, Grand Canyon bliver lidt dyrere hvis i vil bo tæt på oplevelserne – specielt Grand Canyon, men bestiller i i god tid, så kan der godt findes overnatning til under 160 dollars.

      Las Vegas kan være rigtig billig, hvis i er der i hverdagene. Så kan i får rigtig meget for næsten ingenting.

      I skal lave en ESTA inden i tager afsted: https://www.renefrederiksen.dk/roadtrip-turen-gar-til-usa/huskeliste-til-usa-tur/esta/
      På flyet skal i udfylde et amerikansk tolddokument, som i afleverer i Toronto.

      Når i ankommer til Denver er der ikke noget immigration eller andet. Blot finde jeres bagage.
      På vej hjem er der ikke noget der skal udfyldes eller andet.

      1. Hej René.

        Jeg har faktisk været lidt “halvfornærmet” på dig, fordi jeg troede, at du ikke havde svaret mig på min forespørgsel af 23/7-2013, men helt tilfældigt ser jeg i dag, at du rent faktisk havde svaret mig allerede den 1/9-2013.

        Undskyld, at jeg ikke har fået sagt TAK for dit særdeles fyldestgørende svar til de gamle pensionister 🙂

        Ruten har vi via Google Maps efterhånden styr på, og det sidste m.h.t. “rækkefølgen” kom på plads efter dit svar.

        Vi var rigtig meget glade for dit svar og henvisning til dit eget link m.h.t., HVAD der skal ske i Toronto Lufthavn 🙂

  19. Hej René.

    Jeg har et spørgsmål, som måske ikke lige er til højrebenet, men måske du kan hjælpe?

    Jeg skal her til sommer leje en bil i Seattle og aflevere den i LAX samme dag, som jeg flyver tilbage til København. Hvis nu vi siger, at jeg skal flyve hjem kl. 15.00, hvor god tid skal jeg så sætte af til af aflevere bilen, finde en eventuel shuttlebus (?) osv.? Har du nogle erfaringer hermed?

    Mange gode hilsner,

    Signe

    PS. Er en Ford Escape en meget stor bil til to? Da vi jo skal køre i USA, vil vi jo gerne have en anderledes og god oplevelse ift. lejebil, og tænker derfor i en Ford Escape. Men er det et meget stort “apparat”?

    1. @ Signe

      Hvis I afleverer bilen 12:30 / 13:00 så er der tid nok til at nå det hele. Afleverede selv i LAX i år. Selve afleveringen tog 2 minutter (hjælper hvis I har pakket bagagen på forhånd og ikke skal bruge tid på det ved afleveringen) og shuttle bus til lufthavnen tager ikke mere end 15 minutter).

      Ford Escape er en glimrende bil til to personer. Masser af bagageplads, så I ikke skal spille Tetris med jeres bagage hver morgen, når I pakker bil, og den føles ikke som et stort apparat at køre rundt i.

  20. Hvad vil være passende at give i tip til personen, der kører bilen frem for en?

    1. @ Søren

      Jeg mindes ikke at have fået bragt en bil frem når jeg har hentet udlejningsbil. Det har enten været et peg i retning af nogle biler, hvor jeg selv kunne vælge eller en bestemt bås jeg fik oplyst.

      Har fået god service mange steder, men ikke decideret hjælp som normalt fortjener en mønt (hjælp med tasker eller andet). Dog har der en enkelt gang i Atlanta været ekseptionel service, men må indrømme jeg ikke gav tip der, da det ikke er noget jeg normalt gør ved udlevering – så var ikke en refleks.

      Ved valet parkering er sagen en anden. Der er det god skik at tippe når de henter bilen for en. Typisk en dollar pr. gang.

      1. hej rene,
        først og fremmest super godt arbejde, til sommer har jeg planlagt en roadtrip i californien, hvor jeg lander i san francisco, jeg regner med at bruger rental cars som biludleger. da jeg sad og kikkede på biler, kunne jeg vælge at hente den legede bil i lufthavnen, men hvis ikke der ligger et rental car center i san francisco lufthavn, vil det så sige at jeg skal tage en bus ud til centret og ordne mine papir og få en nøgle til bilen, for så bagefter at tage tilbage til lufthavnen for at hente bilen ? 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada

Lejebil i Denver

Første lejebil i USA efter to års pause, blev hentet i Denver. Turen hen til udlejningsselskabet samt udlevering gik uden problemer.

Læs mere »