Roadtrip i USA

Jeg hedder René Frederiksen og er ekspert i rejser til USA og Canada.

I 2015 var det 13. år i træk jeg holdt ferie i USA (25. gang jeg var der).

Jeg har lejet bil i USA og Canada mere end 25 gange og har kørt titusindvis af kilometer i de to lande.

I 2015 overnattede jeg i min 86. stat og i 2014 i min 5. provins i Canada.

Her på siden gennemgår jeg en række praktiske ting som for størstedelen tager udgangspunkt i mine egne erfaringer. Derudover er der hundredevis af rejseberetninger fra mine mange rejser til USA og Canada (du finder dem i menuen Rejsebeskrivelser ovenfor).

Kør-selv-ferie i USA & Canada

Da jeg har den største erfaring med roadtrips (kør-selv ferier), så vil det være det, mine råd mest går på. Jeg har ikke erfaring med pakkeløsninger, men med køb af flybillet, billig billeje, overnatning, planlægning af rute mm. og det er ikke så svært som det måske lyder – plus det giver en lang større frihed i ens rejse.

Da jeg lejede min første bil i USA i 2003, var min opfattelse af ferien ikke en roadtrip. Formålet var at komme fra A til B til C osv. I det aktuelle tilfælde fra Chicago til Grand Rapids til Detroit.

Siden da, har jeg ændret og forfinet konceptet, så jeg i dag afvikler en roadtrip og ikke blot en rejse med billeje inkluderet.

Hvad gør det til en roadtrip?

Hvad er det så der gør mine ture til en roadtrip og ikke blot en ferie med bil?

Kort fortalt, så handler det lige så meget om køreturen som om destinationen.
Den frihed du har bag rattet og de muligheder du har for oplevelser alle steder i USA er grundstenen i en roadtrip i USA & Canada.

Graden af budget og luksus er du helt selv herre over, men vil du ud og opleve det rigtige USA, så må du nogle gange give afkald på luksus. Det bliver til gengæld rigeligt opvejet af oplevelser, charme og en utrolig imødekommenhed fra amerikanernes side.

Find informationerne her

På de forskellige sider kan du læse mere om de forskellige aspekter ved at tage på en roadtrip. Jeg har prøvet at dække det meste, så du som nybegynder kan komme godt i gang med planlægningen af din egen roadtrip.
Har du allerede lidt erfaring, kan du lade dig inspirere af mine oplevelser og idéer.

Hver gang jeg er afsted på en roadtrip, samler jeg ind til endnu flere rejsebeskrivelser som finder vej her til siden. Mens jeg er af sted, benytter jeg Facebook til at dele oplevelserne mens jeg er afsted. På Facebook deler jeg en masse råd og erfaringer for at hjælpe alle de som selv skal afsted.

I menuen har jeg inddelt de forskellig elementer af en roadtrip så det er nemt at gå til, afhængig af hvad du søger. Her kan du finde et link til nogle af de mest benyttede informationer.

Billeje i USA

Planlægning

Flybillette til USA

Budgettet for en roadtrip

Køreturen

Overnatning

Roadtrip mad

Penge og kreditkort

Huskeliste

 • Hvad skal man huske inden afrejse
 • Bliv ikke snydt med din ESTA
 • Hvad skal man pakke i kufferten
 • Skal kufferten låses
 • Hvad pakker man i håndbagagen

Roadtrip musik

 • Hvad enten man er på en roadtrip med musik som fokus, eller blot kører rundt i landet, så spiller musik ofte en stor rolle i ens oplevelse af USA.

Oplevelser i USA

Rejsegarantifonden

Opdateret 27. maj, 2015

Vurder indlægget!
Hvis du synes om indlægget, så vil jeg sætte pris på en vurdering nedenfor. Du skal blot klikke på det antal stjerne du synes det fortjener. Du er også velkommen til at give en like på Facebook eller Google Plus. På forhånd tak.

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året.

Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA.

God fornøjelse.
Se mere om hvem jeg er.

Disclaimer
Jeg synes det er fedt at jeg med min interesse for Roadtrips i USA kan hjælpe andre til gode oplevelser i USA.
Hvad angår billeje, så mener jeg selv jeg har fundet nogle af de bedste steder på nettet som tilbyder, ikke kun de billigste biler inkl. forsikring, men også en god service.
Jeg har en aftale med Rentalcars.com*, Auto Europe*1 og CarTrawler* der betyder, at hvis besøgende fra min side bestiller en bil via dem, så modtager jeg en provision. En såkaldt affiliate aftale, hvor jeg hjælper dem med at få flere kunder i deres forretning.
Hvis du er i en situation hvor du skal tage direkte kontakt til Rentalcars.com for at arrangere din billeje, det kan være pga. langtidsleje eller envejsgebyr som ikke altid kan ordnes online, så vil jeg sætte pris på, at du oplyser min affiliate kode: renef
Jeg har også aftaler med hotels.com og Booking.com til overnatning og SkyScanner og Momondo til flybilletter m.fl.
Hvis din bestilling kan laves online, så må du også gerne benytte et af de mange links som er rundt om på siden, så koden kommer med. På den måde støtter du mig til at hjælpe dig bedst muligt.

* Det er ikke mig du lejer bilen af. Jeg har ikke nogen direkte forbindelse med de billeje firmaer jeg nævner rundt om på siden, andet end anbefale dem baseret på pris og fordi jeg selv har benyttet dem flere gange.
Hvis der opstår situationer i forbindelse med din bestilling/leje via disse, så skal du kontakte dem, da jeg ikke er i stand til at gøre noget. Jeg har ikke adgang til deres systemer og kan ikke hjælpe med ændringer af bookinger, eller afbestilling eller andre ting der måtte opstå.
Jeg har en affiliate aftale med disse firmaer, hvorfor mit navn kan optræde på mails/papirer fra disse firmaer, men jeg er ikke forbundet til din leje på anden vis, og al henvendelse skal ske til dem.
1 Hvis du bestiller bil hos Auto Europe via mig, kan du ikke benytte dig af deres Price Guarantee. Så hvis du finder bilen billigere et andet sted efterfølgende, kan du afbestille bilen hos AutoEurope og bestille bilen hvor den er billigst. Du kan afbestille frem til 48 timer før lejen begynder, uden det koster noget.

124 Enlightened Replies

Trackback  •  Comments RSS

 1. Steen Christensen says:

  Hej Rene.
  Endnu en gang tyr jeg til din fantastiske hjemmeside, for inspiration til en USA tur:-)

  Min kone og jeg flyver næste sommer til Los Angeles, og tænker på en modificeret Classic Tour, hvor vi genser nogle ting og skal se nogle nye ting. Planen er et par overnatninger i Palm Springs herefter mod Las Vegas. Derfra mod Grand Canyon, Page, Zion og Bryce canyon.
  Tanken var herefter at køre mod området nord for San Francisco nærmere bestemt de store Redwood skove. Har du kørt i det område, og har du, eller andre, ideer til en rute med noget at se på undervejs?

  Hilsen Steen

 2. Claus Piilgaard says:

  Hej Rene

  Jeg har en plan om at lave en roadtrip til min datter og mig i 2018… Hvor langt vil du sige jeg kan køre på 1 dag… ?? Jeg er 48 og min datter er kun 12.
  Vi vil gerne til San Francisco – Los Angeles – Grand Canyon – Yosemite National Park..
  Har du nogle forslag ??
  Det bliver nok i skole – sommerferien i 2018 ca. 3 til 4 uger

  På forhånd tak.
  Det er en super go side du har lavet her og på fb.

  Mvh. Claus

  • @ Claus

   Det kan man ikke sige noget om. Det kommer an på trafik, planlagte oplevelser, pauser og andet.

   Som udgangspunkt, tager ting meget længere tid end du regner med: http://www.renefrederiksen.dk/roadtrip-turen-gar-til-usa/koereturen/tid-til-oplevelser-pa-roadtrip/

   Tjek den klassiske rute ud: http://www.renefrederiksen.dk/den-klassiske-roadtrip-pa-vestkysten-i-usa/

   Den er lavet så dagene har en passende længde i forhold til oplevelser.

  • Claus
   Hvis du har 3 uger vil jeg helt klart anbefale at du følger Renés 3 ugers plan. I vil få så mange oplevelser at du næsten ikke kan drømme om det.
   Jeg vil sige maks 300 km pr dag
   Så har du tid til oplevelser undervejs.
   Du kan godt have 1 enkelt lang køredag undervejs men begræns dem.

   Hvis du har 4 uger
   Overvej at slå et smut nedenom San Diego et par dage. Super hyggeligt og masser af muligheder for diverse oplevelser.

   Hvis du har 4 uger og er til store naturoplevelser ville jeg anbefale når du kører fra Monument Valley at køre nordpå op til det sydlige Utah hvor du kan besøge Natural Bridges Monument, Arches National Park, Canyonlands National Park, Capitol Reef National Park. Der er oveni nogle meget smukke Highways (95 + 12 +24)
   Men du skal have 1 uge til det hvis du vil opleve tingene ordentligt (ud og gå i parkerne)
   Hilsen Morten

 3. Frederik says:

  Hej Rene

  Jeg finder din side her utrolig spændende og ikke mindst nyttig.

  Jeg er 24 år og skal på udlands semester i Los Angeles dette efterår, i den forbindelse rejser jeg rundt lidt inden studiestart, samt halvanden måned efter studiets afslutning. Jeg tager i første omgang derover alene de første 2,5 uge, hvor jeg ikke rigtig ved hvor jeg skal tage hen, inden en ven kommer over og rejser med i 3 uger til New York, Washington og Florida. I den forbindelse ville jeg høre dig, om du kunne anbefale mig noget de først 2,5 uge af min tur, hvor jeg er alene. Jeg er meget interesseret i naturoplevelser, monumenter og ellers bare hvad de forskellige byer har at byde på af charmerende ting. Jeg havde lidt tænkt på at se den flotte natur i Arizona, Wyoming, Utah, men ved ikke om det er for omfangsrigt og ikke så lige til alene.

  Jeg tænker at dække vestkysten i den periode jeg studerer derovre, så der vil jeg ikke over med det samme.

  Mvh Frederik

  • @ Frederik

   Colorado og de omkringliggende stater er oplagt for dig, da du får masser af vestkyst på dit studieophold.

   En rute kunne se sådan her ud:

   Denver-Pikes Peak-Canon City
   Canon City-Royal Gorge-The Great Sand Dune-Alamosa
   Alamosa-Durango
   Durango-Silverton (tag en tour hvor i køres derop og tager toget tilbage)-Durango
   Durango-Mesa Verde-Needles Overlook-Moab
   Moab-Arches National Park-Vernal
   Vernal-Flaming Gorge-Jackson
   Jackson-white water mulighed på snake river-Jackson hole (lift til toppen af bjerg)-Jackson
   Jackson-Grand Teton
   Grand Teton-Yellowstone
   Yellowstone
   Yellowstone-Cody (Wild West shoot out ved Irma hotel og rodeo om aftenen).
   Cody-Gillette
   Gillette-Devils Tower-Deadwood
   Deadwood-Crazy Horse-Mt Rushmore-Needles Highway-Rapid City
   Rapid City-Badlands National Park-Rapid City
   Rapid City-Alliance
   Alliance-CarHenge-Estes Park
   Estes Park-Rocky Mountains National Park-Denver

   https://goo.gl/maps/MZJtK81zKH32

   At rejse alene er ikke svært eller farligt: http://www.renefrederiksen.dk/roadtrip-turen-gar-til-usa/alene-pa-rejse-og-roadtrip-i-usa-og-canada/

   • Frederik says:

    Hold da op det ser spændende ud, tusinde tak for det Rene, det ligner en super fed rute jeg kunne have stor interesse i at udforske.

    Mvh Frederik

 4. Morten Andersen says:

  Hej René (eller andre)

  Jeg har engang læst et tip på din side om at have billeder liggende på mobilen af relevante rejsedokumenter, så man ikke skal op og rode i håndbagagen, når man skal udfylde indrejse dokumenter i flyet. Men jeg kan simpelthen ikke finde ud hvor jeg har læst det…

  Kan du hjælpe med, hvilke oplysninger man har brug for, for at udfylde dokumenterne? Udover pasnummer selvfølgelig..

  Tak for hjælpen!

 5. Jacob Magnussen says:

  Hej
  Vi er 2 der gerne vil køre på tværs af USA, men vi ved ikke hvordan ruten skal være og hvor lang tid vi skal bruge på det. Vi vil gerne opleve New York, Miami og Californien, har du rute til det og en ca pris på det?

  • Peter Paaske Juul says:

   Jeg vil sige tre måneder.

   I kan snildt bruge en uge i New York, og derfra skal I så bruge i hvert fald to uger på at opleve turen ned til Miami. Miami er hurtigt overstået, men man kan sagtens bruge en uge eller to i Florida, og derfra skal I videre til Syden (New Orleans, Nashville, Memphis osv) og Vesten (Texas, Las Vegas, Grand Canyon og måske en afstikker gennem Utah op til Yellowstone) før I trækker ud til kysten, hvor der også snildt går nogle uger.

   Min seneste tur ude vestpå var fjerde gang, jeg besøgte Californien. Den tog fire uger – og vi sprang Los Angeles og San Diego over denne gang. Og vi havde ikke for meget tid.

   Er tre måneder i overkanten, vil jeg anbefale at fokusere på vestkysten i første omgang. På tre til fire uger kan man opleve en masse på ‘den klassiske rute’ og så kan man tage en uge i New York og en uge i Florida en anden gang.

   At køre på tværs på en måned er egn drøm mange har, men det ender med meget lange dage på motorvejen og egn masse gode oplevelser, man går glip af.

   mere om den klassiske rute ude vestpå:

   http://www.renefrederiksen.dk/den-klassiske-roadtrip-pa-vestkysten-i-usa/?src=main_nav#6/37.073/-116.191

  • @ Jacob

   Brug tre-fire på østkysten til at nå nogle dage i NYC og i Florida + køretur.
   Flyv så til Vestkysten og kør den klassiske på 3-4 uger.

   Det vil samlet set give jer nogle bedre oplevelser end at prøve og nå det hele.

   Den mest direkte rute på tværs af USA får jer ikke forbi det i helt sikkert vil se, så det er ikke en køretur i lige linje over landet, men vil være en zig-zag tur om tager længere tid.

   Mht. budget, så se mere her: http://www.renefrederiksen.dk/roadtrip-turen-gar-til-usa/budgettet-roadtrip/prisen-pa-roadtrip-2013/

  • Sune says:

   Hej Jacob

   Jeg skal selv på en “coast to coast” tur i år med start i Miami og slut i San Diego (hvorefter vi køre til LAX for at flyve hjem). Vi har afsat fire uger til turen. Du kan se ruten her: https://roadtrippers.com/map?a2=t!14935079&lat=31.03709235322114&lng=-109.79157756196702&utm_campaign=trip&utm_medium=share&utm_source=copy&z=3.739548164686453

   Sune

  • @ Jacob
   Jeg vil også anbefale at i tager 3-4 uger på Vestkysten. I får så mange oplevelser at i ikke engang drømmer om det. Har selv været der 3 uger, og tager 3 uger igen til sommer, dog i lidt andet område end første gang. Har også været i både Florida (3 uger) og New York (1 uge), og nuvel det er fede oplevelser. Men det vil til enhver tid være Vestkysten der trækker det længste strå i forhold til oplevelser efter min smag (og de fleste andres).
   Jeg har lavet en lille blog der viser ruter og ikke mindst budgetter (den er at finde her på Renés site også. Jeg tænker mest i forhold til budgetter. Det kan give en indikation, selvom der jo er så mange forskellige måder at rejse på. Vi har været afsted i højsæson, så det er ikke “out of season” priser. Findes her: https://larsensbudgetrejser.wordpress.com

 6. Christoffer says:

  Hej Rene,

  Jeg har tidligere anvendt din fremragende side og informationer i forbindelse med planlægning af road trips i USA. Nu overvejer min kæreste og jeg, at tage turen fra Dallas til Miami via New Orleans. Vi påtænker at bruge 2-3 uger på det i efteråret. Vi vil hjertens gerne se nogle klassiske sydstats ting. Alt lige fra de større byer, til små flækker og lokale samfund.

  Men jeg synes det er en svær rute at blive klog på. Hvad skal man se? Hvilken tidshorisont skal man regne med? Jeg har forsøgt at kigge lidt rundt på den side, men jeg synes stadig det er ret svært at blive klog på rute og must sees.

  Håber du har tid og lyst til at komme med et par forslag 🙂

  • @ Christoffer

   Tak for ros.

   Houston er kedelig, så i skal via Dallas og Fort Worth.

   Her er et forslag til rute: https://goo.gl/maps/SxWpV7kfVjK2

   I sydstaterne er det mest byer som gemmer på oplevelser. I Texas er der dog Caddo Lake som er et stop værd.

   Og så er der plantager ved New Orleans og Charleston, samt sumpe ved New Orleans og Miami.

   Klik på staterne på på kortet forsiden af bloggen for nogle af de oplevelser jeg har haft der.

 7. Jonas says:

  Hej René!

  Jeg har tidligere brugt din ekspertise med stor succes i forbindelse med et roadtrip på vestkysten.
  Nu er tanken at tage turen fra Boston til Seattle.
  Det vi på stående fod ved vi gerne vil se er: Boston, New York, Detroit, Chicago, Mount Rushmore, Denver, Salt Lake city og Seattle.
  Er der andre steder du mener er oplagt at skulle forbi på den tur og vil du mene at 5-6 uger vil være fint?

  • @ Jonas

   Jeg ser tre separate roadtrips på tre uger for mig.

   Ved at køre på tværs sætter i jer selv i en position hvor i skal gå på kompromis (og måske mere end i har lyst til). Selv med 6 uger er de områder du nævner ikke nok.

   Hvis målet er kyst-til-kyst, så fred være med det, men i rammer områder som rummer oplevelser nok til 3 ugers roadtrips.

   Men i har ikke 6 uger. Hvor mange dage vil i bruge i Boston, New York, Detroit, Chicago og alle de andre store byer, som fortjener mere end en nat.
   New York alene er en lille uge. Boston er tre dage, Chicago to hele dage osv. Inden i får set jer om, er der gået en masse dage i byerne så der er færre til at køre.

   Overvej om det er turen på tværs der er målet eller om i vil opleve et område ordentligt.

 8. Christian vom Braucke says:

  Hej René!
  Jeg har fået din side anbefalet af en kollega, der tidligere har fået hjælp af dig til en USA-tur.
  Jeg vil gerne afsted i slutningen af maj, gerne d. 21-27, med min søn Mikkel, der får denne tur istedet for en konfirmation. Hans drøm er LA, især Universal Studios og også gerne Seaworld i San Diego. Jeg vil gerne krydre det med noget kørsel ind i landet, for også at se noget natur, bla ligger Joshua Tree Nat. Mon. Fhv tæt på og måske også Calico Ghost town. Et andet stort øbske er at opleve et Rodeo. Den overordnede plan er at lande i LA, leje bil der og så se det vi kan nå og så aflevere bilen i San Diego. Og så gerne flyve hjem derfra.
  Lyder det som en nogenlunde realistisk plan? Jeg må indrømme, at jeg har lidt svært ved at forholde mig til afstandene derovre…
  Mvh Christian vom Braucke

  • Peter Paaske Juul says:

   Hej Christian,

   Det er en ret kort tur, I planlægger, så der skal prioriteres hårdt.

   Jeg siger normalt, at man skal afsætte tre uger til et “første indtryk” af Vest-USA, men at man kan nå en hel del på to.

   Nu ved jeg ikke hvor meget “elastik”, der er i de datoer, du angiver, men hvis det er muligt at flyve fredag morgen d. 19. og lande i Danmark søndag d. 28., så vil jeg foreslå noget i retning af:

   Fredag eftermiddag: ankomst til Los Angeles. Hent jeres bil og kør lidt rundt i byen – men ikke for meget. Jet-lag er bestemt ikke godt at køre bil på. Prøv at finde et motel i gåafstand til Hollywood Bouleward – så kan I gå lidt der, se stjernerne i fortovet, se Chinese Theatre (hvor der for det meste er en del folk i kostumer foran), kigge op på Hollywood-skiltet og i det hele taget opleve lidt Hollywood-kultur. Hold den gående til ca. kl. 22.00 og gå så i seng.

   Lørdag morgen vågner I uundgåeligt møgtidligt pga. jet-lag. Benyt det til at besøge Universal Studios allerede fra de åbner kl. 10 og brug hele dagen der. De lukker kl. 18.

   Søndag: Jeg ville ærlig talt se at komme videre, for jeg synes ikke LA har ret meget mere at byde på, men din søn har en drøm om LA, så prøv at finde nogle flere ting, han vil se og brug dagen på det. Så kan I evt. køre mod San Diego om aftenen.

   Mandag: Jeg synes ikke Sea World har ret meget at byde på, men igen, når det er drømmen, så er det det, der skal til. San Diego er generelt en rar by. Jeg vil anbefale at besøge USS Midway – et gammelt hangarskib, der har et utal af militære fly og helikoptere udstillet. Store dele af Top Gun er i øvrigt optaget i San Diego. Jeg vil også anbefale at køre til stranden på ydersiden af San Diego Bay. Stillehavets bølger imponerer også i roligt vejr. Men det kan være meget at nå op én dag.

   Tirsdag: Kør tidligt mod Joshua Tree national Park. Overnat ved Lake HAvasu (jeg har ikke været nogen af stederne, men René anbefaler altid Lake Havasu 🙂 )

   Onsdag: Kør til Grand Canyon West Park. Det er ikke den smukkeste del af Grand Canyon, men det er noget med det muliges kunst. Kør videre til Las Vegas. Bo på et af de store hoteller, f.eks. MGM Grand – det er billigt på hverdage. Gå en aftentur op ad The Strip. Det er et fantastisk syn. Mikkel må ikke komme på casinoerne, men det er ingen grund til at gå glip af det vildeste neon-syn i verden 🙂

   Torsdag: Afsted til og gennem Death Valley. Mit yndlingssted. Kør op til Dante’s View og derefter ned gennem ørkendalen. Overnat et eller andet sted sydvest for Death Valley.

   Fredag: Kør tilbage til Los Angeles. Måske var der et eller andet I ville se, som I ikke nåede. Ellers kan denne dag flyttes til en ekstra dag i San Diego eller Las Vegas efter behov.

   Lørdag: Aflever bil, tag et fly hjem sidst på eftermiddagen.

   Søndag: Findes næsten ikke pga. tidsforskellen. Men land i København 🙂

  • @ Christian

   Enig med Peter, at det er presset.

   Første og til dels sidste dag går med at rejse.

   I skal afsætte en hel dag i Universal og en hel dag til SeaWorld.

   Det begrænser mulighederne for at nå særlig langt ind i landet.

   Peters rute er et godt bud, hvis i kan få dagene til at passe. Ellers skal i gå på kompromis og skære fra (Las Vegas, Death Valley).

  • Heidi S says:

   Vedr. Seaworld – drop det. I støtter dyremishandling. I flere stater i USA er det forbudt at holde hvaler og delfiner i fangeskab, med god grund. Tag i stedet nord for LA og køb en tur ud på vandet og se hvalerne i deres rette element. Det er en stor oplevelse 🙂
   Universal er en kæmpe oplevelse i sig selv og man kan nemt bruge det meste af en dag. Vi var der inden de åbnede og til sidst på eftermiddagen. Efter Universal kørte vi rundt i Hollywood og Beverly Hills, så Hollywood skiltet mv.

   God tur 🙂 – og ja, kan i få presset lidt flere dage ind, så vil det bestemt være at foretrække 🙂

 9. Karoline says:

  Hej René,
  Først tak for en god blog, med mange gode tips og inspiration! Den er til stor hjælp 🙂
  Mig og min kæreste skal køre USA’s vestkyst (Cali, Arizona, Nevada) til sommer, juli måned, lige hvor der er aller flest mennesker.
  Vi overvejer at gøre det i en bil, hvor man kan overnatte i på diverse camps.
  Ved du noget om, om det er til at få plads i den her periode, hvis man ikke har reserveret i forvejen? Vi har læst os frem til, at de billigste steder, er det først-til-mølle princippet der gælder. Det er jo svært at sige præcis, hvornår man er hvor.

  Vores alternativ er en almindelig bil, hvor vi så er afhængige af overnatningssteder. Vil dette kræve, at hvert overnatningssted skal bookes i forvejen – og hvor længe i forvejen evt.? Vores overntaningsbudget er i den billige ende.
  Vil der være overnatningssteder på ruten fra Death valley op til Yosemite?

  Mvh Karoline

  • @ Karoline

   Tak for ros.

   Går ud fra med bil hvor i kan overnatte, i mener en RV eller campervan. Jeg vil ikke anbefale at bruge en almindelig bil til at sove i. Det kan gå en enkelt nat, men i kan ikke ligge ned i den og vil ikke sove godt (medmindre i lejer den allerstørste og dyreste SUV, hvilket ikke giver mening hvis i vil spare penge).
   Biler bliver også meget varmere end telte, da der ikke er udluftning, så i vil ikke sove godt så snart solen er oppe.

   De populære steder skal i booke på forhånd. Camping pladser inde i nationalparker skal i være tidligt ude for at få plads.
   Der er masser af campingpladser rundt om i USA (koa.com) men de populære steder fyldes tidligt. I kan altid tage chancen, men flere steder kan der være langt til nærmeste alternative overnatning.

   I almindelig bil, går jeg ud fra du mener moteller. Dem er der flere af på ruten and campingpladser og selv i højsæson er det muligt at finde plads med få dages varsel (eller på dagen). Dog gælder samme regel inde i nationalparker at i skal være tidligt ude.

   Her kan du læse alle detaljer om overnatning på en roadtrip og hvor du skal booke på forhånd: http://www.renefrederiksen.dk/roadtrip-turen-gar-til-usa/overnatning-usa/

   Der er masser af overnatning mellem Death Valley og Yosemite. Bishop har flest og er nok billigst, men også mange i Mammoth Lakes.

   PS. 
   Dit bidrag er værdsat og kan bidrage til at hjælpe andre ved at give lidt igen.

   Jeg vil sætte stor pris på at du benytter de links jeg har til billeje og overnatning mm. på hjemmesiden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling før din roadtrip og undervejs.

  • Peter Paaske Juul says:

   Jeg har rejst i juli/august på vestkysten fire gange, og har altid fundet et motel eller hotel. Jeg har typisk booket i forvejen i storbyerne, men ellers har det været fint at booke om morgenen til næste nat eller bare køre ind til en klynge moteller og finde et med plads.

   Jeg har kun to gange haft problemer.

   Den ene var et stykke nord for San Francisco, hvor vi var kommet lidt langt fra hovedvejene. Der henviste det ene hotel os til et andet 20 minutter væk, hvor der var ét ledigt værelse, som vi fik.

   Det andet var i Berkeley, hvor vi måtte ind på fire moteller for at finde et værelse. Problemet der var vist mest at jeg synes prisen var groft høj – men sådan er SF Bay Area.

   Jeg har aldrig rejst i camper. Jeg oplever at de ligger meget i vejen på vejen, når jeg havner bag den, og Jeg synes at motellerne er en vigtig del af roadtrip-oplevelsen.

   Og lad mig i den forbindelse anbefale Stage Coach 66 motel i Seligman. Det er vildt hyggeligt. Det er ikke sikkert at I får de samme røverhistorier i baren, som vi fik – men så får i nogle andre.

  • Hej Karoline
   Med hensyn til booking af hoteller/moteller i forvejen er det jo altid en smagssmag. Men som René og andre også skriver, hvis du vil bo inde i eller meget tæt på nationalparkerne er det vigtigt at booke i god tid.

   Vi har været på vestkysten, hvor ruten lå rimelig fast pga vi ville bo inde i nationalparkerne og derfor havde booket dem i god tid. Vi bookede derfor også resten på forhånd, da vi jo kendte de fleste datoer vi ville være i storbyerne (LA, San Diego og SF).

   Til sommer tager vi 21 overnatninger på en rundtur i Nevada, Utah, (lidt Coloroda) og Arizona. Med udgangspunkt i Las Vegas. Her har vi også booket alt på forhånd da, vi gerne vil bo tæt på nationalparkerne som vi skal ud og hike lidt i. Vi bookede faktisk det meste i august og jeg pristjekkede samtlige hoteller/moteller i december og vi har “sparet” 5000 ved at være tidligt ude. Alt er booket via hotels.com, med afbestillingsmulighed 24/48 timer før, hvis noget skulle gå helt galt.

   Et eksempel på motel er i Springdale ved Zion Nationalpark, her gav vi 800 kroner for et værelse til 4 personer, og det ligger på 1400 i dag.

   Men som sagt en smagssmag, alt efter hvordan man vil roadtrippe 🙂

   Jeg har lagt budgetter og hoteller med mere ud på min egen “lille” rejseblog, så kan du få en indikation af hvad vi som familie har givet for 3 ugers roadtrip på Vestkysten, Florida, og foreløbigt budget for vores tur til sommer (larsensbudgetrejser)

   • Peter Fischer Wissendorf says:

    Hej Morten,

    Sjovt at kigge på din Blog, specielt fordi man kan kende Helle på billederne. Kan se i har været i Florida hvilket er vores destination til sommer. Vi skal os til Miami, Everglades, Key West, Orlando osv. Bla Kennedy Space Center.

    Så os at jeres plan for 2017 er Las Vegas som udgangspunkt. Må man spørge hvornår? Vi er nemlig først i Las Vegas inden vi flyver til Miami og køre derfra til New York.

    Mvh Peter (TDC/Yousee)

 10. Bo Johansen says:

  Hej Rene

  Vi har d.d. booket en tur til USA, vi skal afhente den i Forrest City (Iowa) den 020517, og lev, den tilbage
  i LA den 200517, kan du foreslå en god tur – vi skulle gerne forbi Sacramento. Er der et sted hvor man kan finde andre, som også skal afsted på Roadtrip i maj.

  MVH
  Bo Johansen

  • @ Bo

   Det er en lang tur på kort tid.

   En rute kunne se sådan her ud: https://goo.gl/maps/rCLnAWJZbqp

   I skal selv estimerer hvor mange oplevelser i har tid til.

   Med atten dage til turen minus de dage i skal have i nogle af byerne er min rute måske for lang, og i skal mere følge en direkte rute.

   Iowa til Colorado kan i tage nogle lange stræk, da der ikke er så meget at stoppe efter – og slet ikke hvis i skal have tid til bare en smule når i kommer længere vest på.

   Hvis Tioga Pass er åbent når i kommer forbi, så kan det være i skal vælge ruten gennem Yosemite National Park i stedet for at køre til Carson City og mod Sacramento.

   Jeg har ikke noget her på siden om at finde rejsekammerater, men der er flere sider på nettet som hjælper med det, ex: http://www.djoin.dk og http://www.backpackerplanet.dk/rejsekammerater-rejsepartner-rejseven/

 11. Peter Fischer Wissendorf says:

  Hej Rene,

  Vil bare sige jeg er overvældet af din hjemmeside! Det er jo et overflødighedshorn af viden om USA!
  Syntes det er sjovt at når man googler hvad man skal se i USA så kommer alle de samme ting frem… Grand Canyon og ligne… Men på din side er det American Diner og ligne.

  Stor ros!

  Jeg er selv ved at planlægge min første tur 3 uger i juni med start i New York og så køre til Key West i en Mustang GT. Er så kun lige gået igang den anden dag med det så der er meget der skal læses om inden den er på plads.

  Hvem ved måske der er et par ting du kan lære mig efter jeg er kommet gennem den overflod af artikler på din side her.

  Mvh Peter

 12. Kenny Kragesand says:

  Hej René
  Vi har tidligere nydt godt af dine råd i forbindelse med vores første rejse til USA, som var til vestkysten i april-maj 2015. En tur der varede 6 uger.
  Nu har vi planlagt en 3 ugers tur til Denver-Yellowstone i juni-juli i år – også denne gang i autocamper. Hovedmålet er Yellowstone, men vi forestiller os også at se Rocky Mountains National Park, Teton, Dewils Tower og Mt. Rushmore. Naturoplevelserne er det vigtigste for os, og River rafting er en af de ting der er på ønskelisten.
  Vi er imidlertid i tvivl om hvordan vi skal prioritere vores tid, og hvor vi skal vælge overnatninger. Er 3 overnatninger f.eks. passende i Yellowstone,? Har du et muligt turforslag?
  M.v.h.
  Kenny Kragesand

  • @ Kenny

   Jeg kørte selv en lignende tur på tre uger i 2008.

   En måde at gribe den an på kunne være sådan her. Den har 19 overnatninger.

   Første by er start by – så er nævnt en eller flere oplevelser – og så overnatningsby.

   Denver-Pikes Peak-Canon City

   Canon City-Royal Gorge-The Great Sand Dune-Alamosa

   Alamosa-Durango

   Durango-Silverton (tag en tour hvor i køres derop og tager toget tilbage)-Durango

   Durango-Mesa Verde-Needles Overlook-Moab

   Moab-Arches National Park-Vernal

   Vernal-Flaming Gorge-Jackson

   Jackson-white water mulighed på snake river-Jackson hole (lift til toppen af bjerg)-Jackson

   Jackson-Grand Teton

   Grand Teton-Yellowstone

   Yellowstone

   Yellowstone-Cody (Wild West shoot out ved Irma hotel og rodeo om aftenen).

   Cody-Gillette

   Gillette-Devils Tower-Deadwood

   Deadwood-Crazy Horse-Mt Rushmore-Needles Highway-Rapid City

   Rapid City-Badlands National Park-Rapid City

   Rapid City-Alliance

   Alliance-CarHenge-Estes Park

   Estes Park-Rocky Mountains National Park-Denver

 13. Søren Petersen says:

  Hej Rene
  Jeg er en herre på 48 år som før har krydset over USA 2 gange jeg har været udvekslings studerende i Californien i 84
  Jeg kørte ind over fra Californien til Florida i 92 med en kammerat vi kørte i en gammel åben Triumf R7 op til las vegas grand canyon ned over Colorado
  New Mexico New Olines og op til Florida vi sov i telt og på gamle nedlagte fabrikker på strande og øde områder
  Jeg svor at en gang når jeg havde en familie skulle de se dette fantastiske land og få nogle af disse utrolige oplevelser.
  Det er så nu jeg har fået sparret op og har mulighed for at realiser min drøm og min drøm er at tage denne rejse med min familie.
  Jeg har 2 piger på 12-14 år og min dejlige kone på 41 jeg vil have at denne tur skal forgå på motorcykel fra den 010617 til den 300717
  altså 2 måneder.
  Jeg er helt klar over at vis jeg skal slippe afsted med dette skal det være nået mere planlagt in turen i 92
  Det er så her jeg har været inde på din side og fundet den meget meget interessant vores plan er at flyve til New York og der fra købe 2 stk 1100 Dragstar
  køre der fra ned mod florida new orlines opover Colorado mod Grand Canyon Las Vegas Usimity park
  og slutte af ved min gamle værts familie i Los Angeles.
  Hvordan planlægger man turen hvad skal man se på denne rute hvor kan man sove og overnatte kan man betale sig fra at du eller nogen andre planlægger og booker og skrædder syer sådan en tur med overnatning og hvad skal man se på sådan en tur
  Håber at Høre fra dig Snarest
  glædelig Jul Søren

  • @ Søren

   Det er ikke svært at planlægge en tur selv. Det svære er at gå på kompromis med sig selv, fordi der ikke er tid til alt det man gerne vil.

   To måneder kan lyde af lang tid, men det er det ikke. Og slet ikke når i er på motorcykel.

   I vil få en stram tur hvis i vil ned af kysten (NYC-Miami) og på tværs af USA på to måneder på motorcykel.

   I kan ikke køre lige så langt på motorcykel hver dag som i bil.

   Hvis i skal opleve NYC for første gang (børnene) så er det fem dage.

   En rute med de største stop undervejs fra NYC til Miami + Key West er 3 uger i bil.

   Jeg fraråder altid at køre på tværs af USA i bil på under 1-1.5 måned. Den direkte rute byder ikke på det vilde, så der skal zig-zagges for at får de store ting med.

   Mit råd er at overveje om i skal nøjes med at køre en tur på østkysten og så flyve til vestkysten og tage den klassiske rute (som jeg iøvrigt anbefaler tre uger til).. En af dem kan i gøre på MC den anden i bil. På den måde er der tid til flere oplevelser.

   Jeg har ikke selv kørt MC i USA, men som nævnt, skal I i højere grad tage hensyn til de daglige distancer (og til dels vejret) og endnu mere da i har børn med.

   Det er ikke en kæmpe opgave at planlægge selv, når først I har fundet ud af, hvordan i “bider den over”.

   Overnatning er nemt og relativt billigt i USA. Her kan du se mere om overnatning på roadtrip.

   Her kan du se mere om hvor lang tid ting tager på en roadtrip.

   Inspiration til oplevelser kan du finde via forsiden. Lidt nede på siden er der et kort. klik på de stater i skal igennem for at se hvad jeg har oplevet der.

 14. Emil Gamskjær says:

  Hej Rene

  Vi er 2 unge fyre der vil rejse til USA i 2-3 måneder, vil vil gerne ud og rejse uden at have en fast hjemrejse dato. Jeg har hørt at man kan få en “åben retur” billet, men hvordan fungerer det? og er det meget dyrere?

  God dag

 15. Signe Skamris Pedersen says:

  Hej Rene,

  Mine forældre og jeg påtænker at tage på den klassiske USA tur (LA, Grand Canyon etc.) næste år.

  Vi er lidt usikre på, hvornår det vil være bedst at rejse?
  Vi har snakket om en forårstur (evt. april eller maj), men på det tidspunkt er Yosemite Nationalpark vist ikke åbent eller hvordan?
  Vi snakker også om at tage afsted til oktober?
  Vejrmæssigt hvad er da bedst?

  Mvh. Signe

  • @ Signe

   Yosemite Natl. Park er åben året rundt, men det er ikke muligt at køre på tværs af parken via Tioga Road om vinteren pga. sne.

   Vejen åbner slut maj / start juni når der ikke kommer mere sne end at de kan holde vejen åben. Den åbnede 18. maj i 2016 (https://www.nps.gov/yose/planyourvisit/tiogaopen.htm)
   Den lukker slut oktober/start november afhængig af vejret.

   Begge tidspunkter er fine til den klassiske rute. Vejret vil være varmt i både maj og oktober. Måske ikke shorts vejr hele vejen rundt (specielt i Yosemite, som flere steder ligger over 3 km i højden).

   Hvis i kan lægge turen slut september vil i være uden for sæson og undgå at alle steder er alt for crowdede.

   Påsken ligger i april i 2017, så den uge vil der være tryk på. Kan i rykke den til Maj, er der en god chance for, at Yosemite er åben når i når dertil sidst på turen i slut maj.
   Er Yosemite ikke åben for gennemkørsel, så vil i skulle ud på en to dages omvej for at komme fra Death Valley i øst, for at komme om til indgangen til Yosemite i vest.

   Her kan du se mere om hvordan vejret er i USA og links til byer/steder med temperaturoversigt mm.

   • Heidi Z says:

    Vi tog den rute fra 1-20 september og det virkede til at være et fint tidspunkt. Der var ikke proppet med mennesker div. steder og vi havde godt vejr alle dage. Lidt køligt i SF, men der var fin sol.

 16. Sara Larsen says:

  Hej???? Rigtig god side du har lavet her!!
  Jeg har lige et par spørgsmål, som jeg håber du kan hjælpe mig med???? Jeg skal en tur til Las Vegas i juleferien sammen med min kæreste, vores datter på 3 år og min bror. Vi ankommer d. 25 dec, og rejser igen sent om aftenen d. 1. jan, så vi har en uge. En lidt kort tur, men vi har desværre ikke mere ferie at bruge af i denne omgang… Nu er spørgsmålet så, hvordan vi skal planlægge, hvornår vi skal se hvad? Vi vil meget gerne se Grand Canyon, og også gerne en tur til L.A. med en overnatning eller to der. Death Valley har vi også snakket om, evt køre gennem på vejen til L.A.? Valley of Fire ville også være fint at se. Jeg har overvejet om vi skulle starte med Las Vegas, og så køre til L.A. onsdag, og retur til Las Vegas igen fredag. Lyder det fornuftigt? Alternative forslag er velkomne???? Hilsen Sara

  • @ Sara

   Tak for ros.

   I kan ikke køre til Grand Canyon og tilbage samme dag med en 3-årig, så det er to dage.

   På en god dag er der 5 timers non-stop kørsel fra Las Vegas til LA. Med pauser og en 3-årig, er det en hel dags transport.

   Det vil derfor være svært at presse begge dele ind på jeres tur, da LA minimum er tre dage.
   Death Valley er en lille omvej, så turen vil blive på fire dage.

   Hvis målet er at holde nytårsaften i Las Vegas, så vil jeg anbefale at bruge to dage på Grand Canyon.

   I kan også tage en dagstur fra Las Vegas til Death Valley.

   • Sara Larsen says:

    1000 tak for svar☺ Vi dropper L.A. og bruger et par dage på G.C. i stedet, og nok også en dagstur til Death Valley, det lyder mere overskueligt! Nytårsaften vil vi gerne holde i Las Vegas, og så skal vi giftes en af dagene på ferien, men lige hvilken dag er ikke besluttet endnu☺Er der nogle byer/steder du kan anbefale til overnatning omkring Grand Canyon?

    • @ Sara

     Jeg vil anbefale Grand Canyon Village helt ude ved Grand Canyon.
     Så har i bedst mulighed for solnedgang og måske en solopgang.
     Bestil på forhånd og vær forberedt på der kan være meget koldt.

     Hvis det er et rigtigt bryllup i Las Vegas, så husk i skal have styr på papirerne inden i tager afsted + bruge tid i Las Vegas til at få styr på det sidste. Se ex. mere her.

     • Sara Larsen says:

      Papirerne har vi fået styr på, vi mangler bare at beslutte tid og hvilket wedding chapel, men tak for Link???? Hvor koldt er koldt? Sådan ligesom en dansk vinter? Ved du hvordan Death Valley er om vinteren? Og igen tak for at du tager dig tid til svar, det er en kæmpe hjælp!

     • @ Sara

      Kan ikke sige præcis hvor koldt. Jeg havde minus 5 til minus 15 den 2. januar ved Grand Canyon. Kan være mere eller mindre.
      Der kan også nemt være minus om natten i Las Vegas til nytår.

      Death Valley har større chance for plusgrader, men de ligger mellem 5 og 15 grader.

  • Heidi Hansen says:

   Jeg kan også kun sige; drop LA.
   For det første er turen fra Las Vegas til LA ikke voldsom inspirerende og dernæst så tager det en evighed at komme rundt i LA mellem seværdighederne. Har været i LA to gange og synes der er mange langt federe steder – men smag og behag er forskellig 🙂
   Jeg ville satse på området omkring Las Vegas og GC. Husk at sætte tid af til Hoover Dam, det er super interessant og ikke mindst imponerende . Dernæst er der bare rigtig mange stop at gøre på ruten imellem Las Vegas og GC.

   Rigtig god tur 🙂

 17. kenneth antoniussen says:

  Hej Rene. Tak for en masse brugbar information .
  Kanon side du har, har suget en masse info til mig .
  Vi køre d. 6 maj til 3 juni 2017 fra Miami til Los Angeles i en mustang convertible.
  Vi starter med 2 overnatinger i Miami beach og slutter med 4 i LA. (booket allerede)
  ruten er vi lidt i tvivl om men vi tænker lidt langs med sydkysten til New Orleans så til Houston.
  derefter vi vil til Grand Canyon og las Vegas og så til LA.
  Det er meget groft skåret ud men det er hvad vi sådan har sporet os ind på.
  vil høre dig om du vil komme med forslag til den rute du ville have kørt og hvorfor?
  jo mere specifik jo bedre 🙂 håber du vil tage dig tid til dette .
  Hilsen Kenneth og Rikke
  PS brugte dit link til Airbnb da jeg oprettede mig og bookede i LA 😉

  • @ Kenneth

   Tak for ros.

   Generelt anbefaler jeg ikke at køre på tværs på så kort tid.

   To dage i Miami og 4 i LA er allerede en uge ud af jeres program.

   Hvis i vil have to dage i New Orleans, tre i Vegas, så går tiden hurtigt med overnatninger.

   Grunden til jeg ikke anbefaler så kort tid til ruten er, at der er ikke rigtig noget at se på den mest direkte rute. Kyst-til-kyst skal zig-zagges for at opleve noget, eller køres med 8 timer bag rattet pr. dag for at sige man har gjort det.

   Houston er en kedelig by, men specielt Austin og San Antonio er super byer. Dallas og Fort Worth det samme, men skal du opleve disse, går der hurtigt 4-6 dage.

   Jeg ville være blevet i Florida, syden og Texas i den måned i har og få en super rundtur ud af det.

   I kan fint (tidsmæssigt) kører på tværs af Texas, New Mexico og Arizona, men for at få oplevelser skal i ned til Rio Grande i Texas, op til Albuquerque i New Mexico, ned til Tucson i Arizona og op til Page i samme stat. En masse zig-zag som bliver presset i programmet.

   • Kenneth says:

    Hej igen. Syntes ellers 4uger er lang tid men skal os siges at det nu ikke er planen at skulle bruge 3 dage i vegas feks. Man kan jo ikke se hele usa på 1 tur , selvom man godt gad ☺ derfor bliver vegas og andre stop nok 1 til 2 overnatninger og så videre…Men ud fra den tid vi nu har og ud fra vi jo har booket Miami og LA. Hvilken vej ville du så køre der imellem og hvor ville du gøre stop?

    • @ Kenneth

     Den direkte rute er 4 timer i bil pr. dag: https://goo.gl/maps/VTq4Dh8aT2T2 men er ikke fyldt med oplevelser.

     En tur med oplevelser på tværs kunne se sådan her ud (du kan finde mere om oplevelserne ved at søge efter stederne på bloggen):

     Miami – Key West – Nashville – Memphis – New Orleans – Dallas/Ft. Worth – White Sands – Albuquerque – Route 66 – Sedona – Grand Canyon – Page (Hoseshoe Bend, Lake Powell, Antelope Canyon, Monument Valley)- Zion – Las Vegas – Death Valley – Yosemite – San Francisco – Highway 1 – LA.

     https://binged.it/2gaDjKV

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?

Her kan du finde overnatning i: New York, Miami, Chicago, San Francisco, Los Angeles, Las Vegas.

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top