15 endnu bedre oplevelser i USA

15 oplevelser fra mine mange ture til USA som har efterladt et varigt intryk på mig. Svært at sige hvilken oplevelse i USA er den bedste.

Utrolig mange oplevelser i USA

Jeg har haft mange utrolige oplevelser i USA gennem årene. For nogle år siden samlede jeg en liste med mine 10 bedste oplevelser i USA.

Siden da har jeg haft endnu flere fede oplevelser i USA. Her har jeg samlet 15 nye bedste oplevelser fra USA.

Prøv oplevelserne på din rute

Nogle af oplevelserne nedenfor er helt unikke og kan kun opleves et sted i USA og nogle kun på bestemte tidspunkter. Flere af dem kan du dog opleve rundt om i USA og måske endda på den rute du har tænkt dig.

Oplevelserne er ikke listet i nogen bestemt rækkefølge.

Bonneville Speed Week

bonnevilleEn uge om året samles tusindvis af fartglade mennesker i saltørkenen vest for Salt Lake City. Her kører de om kap i vildt ombyggede og selvbyggede biler. Ikke så meget mod hinanden men mod sig selv og uret, hvor de forsøger at sætte nye hastigheds rekorder.
Vi brugte en dag i den stegende hede til Bonneville Speed Week i august 2010 og fik en oplevelse for livet.
Læs mere om mine oplevelser ved Bonneville Speed Week.

Reno Balloon Race

reno_balloon_race_roadtrip_2012-41Vi stod op nogle timer før solopgang for at se det utrolige Glow Show til The Great Reno Balloon Race. Før solopgang steg syv varmluftsballoner til vejrs til en Dawn Patrol og hang lavt over de tusinde af tilskuere der havde samlet sig i parken i udkanten af Reno. Ved solopgang steg 86 varmluftsballoner til vejrs i et utroligt skue med et hav af forskellige farver og faconer.
Læs mere om mine oplevelser til The Great Reno Balloon Race.

Camaro SS cabriolet

camaroI forbindelse med en nytårstur til Miami og Key West havde jeg lejet en Camaro SS cabriolet. Med 420 HK under hjelmen og et frækt udtryk passede den topløse sportsvogn fint ind i selskabet på Ocean Drive i Miami South Beach (SOBE). Selvom jeg ikke rigtig kunne åbne op for den inde i byen og på interstate, så var en Camaro SS cabriolet en fed oplevelse.
Læs mere om mine oplevelser i en Camaro SS cabriolet.

Zipline i Vail

zipline_vail_colorado-11I sommeren 2012 havde jeg et kort ophold i Denver i forbindelse med en konference. Efter lidt research fandt jeg frem til en zipline mulighed ved byen Vail, som ligger et par timer vest for Denver. Havde prøvet zipline før mellem trætoppene i Idaho, men dette var endnu federe. Det foregik over en dyb kløft i bjergene omkring Vail.
Læs mere om mine oplevelser på zipline tur over kløfter ved Vail.

Snorkling ved Dry Tortuga nationalpark

dry_tortuga_key_west_snorkling-17Dry Tortuga er en nationalpark som ligger på en ø et stykke ud for kysten i Key West. Du kan sejle derud på nogle timer. Jeg valgte at tage en vandflyver derud og bruge noget af tiden på øen til at snorkle i den krystalklare vand rundt om det historiske fort som engang var et forsvarsværk mod Spanien.
Læs mere om mine oplevelser med vandflyver og snorkling ved Dry Tortuga.

Antelope Canyon

Antelope_Canyon_roadtrip_usa-218Vi var på en guidet foto-tour i Antelope Canyon ved byen Page. Det er en kløft udgravet gennem millioner af års vandstrøm som har skabt nogle utrolige klippeformationer som du kan komme ned i bunden af og gå rundt i. Vi kom på det rigtige tidspunkt, hvor de unikke lysstråler viser sig til nogle utrolige foto muligheder.
Læs mere om mine oplevelser ved Antelope Canyon.

Segway i Chicago

chicago_marilyn_segway-21Jeg har været på segway tur flere steder rundt om i USA. Kvalitet og muligheder (hvor man må køre) varierer meget fra stat til stat og by til by. I Chicago kommer du ikke ind i den egentlige downtwon mellem skyskraberne, men det gør ikke så meget. Der hvor du må køre segways er der god plads og du kommer ud til nogle utrolige views af Chicago skyline på den guidede segway tur.
Læs mere om mine oplevelser på segway rundt i Chicago.

Nytår i Key West

new_year_key_west-4dJeg har holdt nytårsaften fire steder i USA (new York, Austin, Key West og Las Vegas). Nytårsaften i Key West er den bedste til dato. Key west i sig selv er en lækker, afslappet by og det skinner igennem til nytårsfesten, som er en stor hyggelig gadefest. Samtidig er vejret nogenlunde på den årstid, så du kan gå rundt i skjorteærmer og feste med de tusinde andre der finder vej til byen nytårsaften.
Læs mere om mine oplevelser nytårsaften i Key West.

Cowboy Action Shooting

shootingMange forbinder USA med våben og med rette. Der er mange våben og i nogle stater er de meget synlige i gadebilledet og i den kultur du oplever som turist. Det er nemt at komme til at prøve og skyde i USA og rigtig mange udnytter muligheden til at gå på skydebanen og afprøve denne ærke amerikanske kultur.
Selv har jeg skudt tre gange i USA. Den bedste er uden sammenligning min Cowboy Action Shooting i Lajitas, Texas. Her skød jeg, guidet af en vaske ægte cowboy, med en Colt 45 revolver, en winchester 45 riffel og et kortløbet jagtgevær. Alt sammen foregik i en western kulisse by ved solopgang og gav følelsen af en rigtig cowboy-oplevelse.
Læs mere om mine oplevelser sammen med en ægte cowboy og skydning ved solopgang.

Monument Valley

Monument_Valley_roadtrip_usa-212Det bliver ikke mere John Wayne film kulisse feeling end i Monument Valley. De røde klippeformationer, den støvede ørken og øde så langt øjet rækker. Monument Valley ligger i et indianerreservat og er hellig for Vavajo indianerne. Du kan komme tæt på og køre rundt i området og bo på områdets eneste hotel og få en helt utrolig solop- og nedgang med på din tur.
Læs mere om mine oplevelser off-road ved Monument Valley.

ATV i Rocky Mountains

atv_rocky_mountains_01Et er at køre i sin bil og opleve de imponerende Rocky Mountains, noget andet er at komme op på de små bjergveje og se det hele fra en anden vinkel. I 2008 på vores store tur rundt i Colorado tog vi en ATV tour i Rocky Mountains som bragte os rundt til nogle super views af bjergene omkring byen Durango og tæt på en tidligere skovbrand i området.
Læs mere om mine oplevelser på en fire-hjulet motorcykel i bjergene ved Durango.

Grand Canyon Caverns Suite

gc_caverns_suite_route_66-188Den mest unikke overnatning på mine mange roadtrips er den jeg havde i Grand Canyon Caverns Suite på Route 66.
Grand Canyon Caverns er en dry cave som du kan komme på tur rundt i (ligger 65 meter under jorden). I det største lokale dernede er der indrettet et motelværelse uden vægge og loft, hvor du kan få dig en helt utrolig oplevelse i total mørke og stilhed. Når de sidste gæster er gået hjem kan du komme rundt og udforske andre dele af grotten, som publikum ikke kommer til at se eller opleve grotten på egen hånd i bælgravende mørke, når du slukker lyset.
Læs mere om mine oplevelser med overnatning 65 meter under jorden.

NFL kamp i Oakland

oakland_raiders_game_roadtrip_2012-285Mit egentlige formål med at tage til en NFL kamp i USA var, at opleve den unikke tailgate stemning der er forud for kampene. Vi var til sæsonåbningskampen mellem Oakland Raider og San Diego Chargers i september 2012. Før kampen gik jeg rundt mellem titusindvis af glade fans som holdt en masse individuelle grillfester rundt om på de store parkeringspladser som langsom smeltede sammen til en stor fest som kulminerede til den store NFL åbningskamp.
Læs mere om mine oplevelser til tailgating og NFL kamp.

Cody Rodeo

rodeoEn anden meget amerikansk ting er rodeo. Det er i samme western kategori som våben og cowboys og du finder ikke et rodeosted bedre end Cody i Wyoming. Her er der rodeo hver aften sommeren igennem. Byen Cody har en lang cowboy tradition og har bl.a. også et historisk hotel i byen (Irma Hotel) hvor der er cowboy shootout show hver aften.
Læs mere om mine oplevelser til rodeo i Cody.

Route 66

route_66_begin_chicagoDet bliver ikke mere roadtrip og amerikansk end Route 66. Jeg kørte strækningen fra Chicago til Los Angeles i 2011. Jeg havde gjort mit hjemmearbejde grundigt og fundet nogle af de gamle, originale strækninger på Route 66, bl.a en vej med mursten som belægning. Langs Route 66 er der en unik mulighed for at rejse tilbage i tiden og opleve hvordan USA var da roadtrips var noget man gjorde af nødvendighed når man tog vest på for at søge lykken.
Læs mere om mine oplevelser på Route 66.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

7 Comments

 1. Tusind tak fordi du deler dine erfaringer med os andre, det er fantastisk 🙂
  Vi har et ønske om at tage en tur til USA i sommeren 2016. Vi var derover i 2013 og havde en fantastisk 3 ugers bilferie med start og slut i LA, Las Vegas var det sted der gjorde størst indtryk på vores børn 🙂 Nu vil vi så gerne til NY, Washington, og Niagara Falls, og så har børnene et ønske om at komme retur til Las Vegas for at være der i 4-5 dage. Hvordan vil du anbefale at vi strikker sådan en tur sammen ?? Vi har tænkt om man køre fra NY til Washington, så til Niagara Falls og derfra flyver til Las Vegas ? og så hjem direkte fra Las Vegas hvis man kan det ?

  VH Ninna

  1. @ Ninna

   Tak for ros.

   I kan fint bruge to uger på østkysten og så flyve til Las Vegas.

   Rundturen på østkysten vil jeg foreslå som New York – DC – Niagara Falls.

   Bemærk, at der er flere ting der kan gøre turen dyr.

   Hvis i ex. flyver til New York, kører rundt, flyver videre til Las Vegas og flyver hjem derfra. Det billigste er at flyve ud/hjem fra samme lufthavn. En rundtur som denne, vil alt andet lige være dyrere. Du kan godt finde flybilletter til ture som disse under multi-city på bl.a Skyscanner.

   Hvis det er billigst for jer at flyve til DC og kører NYC – Niagara Falls, og så flyve videre derfra, kommer der envejsgebyr oveni prisen på billeje.

   Hvorfor jeg foreslå ruten som jeg gør et, at typisk er det billigst at flyve til New York. Til gengæld er billeje dyr i New York. Men i har ikke brug for bil i NYC (og den er dyr at parkerer – 30-50 dollars i døgnet).
   Når i er klar til at tage videre, kan i tage toget ned til DC. Oplev så DC uden bil og lej først bil når i skal op til Niagara.
   På vejen derop kan i kører forbi Amish i Lancaster og Hershey Park i Hershey.

 2. Fantastisk website, sjældent er relevansen af nettet så stor:-)

  Forslag til en “once in a lifetime” oplevelse:

  Helikoptertur over/i Grand Canyon – der er en lille lufthavn til venstre lige inden man når frem til hovedindgangen – kom tidligt om morgenen, drik en kop kaffe på én af caféerne og få en rabat-voucher (typisk 10%) og tjek så priserne hos de 2-3 selskaber, der flyver. Turen tager en halv times tid i en lille helikopter med plads til 6 passagerer. Selve oplevelsen er simpelthen ubeskrivelig – lidt dyr, regn med ca. 1.200 – 1.500 pr. hoved, men hele oplevelsen værd.

  1. Helt enig jeg forstår slet ikke han ikke har grand Canyon med på siden… det er da bare en stor del i at være i USA … vi tog også helikopterturen og hikede på bright Angel trail virkelig ubeskrivelig

 3. Hej Rene,

  Super side med megen inspiration!

  Har du, eller øvrige af dine læsere, bud på bedste “real american” 4th of July i eller omkring Los Angeles?

  /Charlotte

  1. @ CHarlotte

   Tak for ros.

   Det kommer an på hvad du mener med #real american” 4th of july. Los Angeles er en kæmpe-metropol med nogle andre traditioner end small town america.
   De har bl.a. deres egen, store tradition ved Rose Bowl og så er der traditioner rundt om i sydelene.
   Hvis du er ude efter “den idylliske” så har Palisades optog og parade mm.

   Du kan finde mere info på disse sider:

   http://golosangeles.about.com/od/losangelescalendar/a/July4th.htm

   http://www.discoverlosangeles.com/what-to-do/events/americafest-4th-july-celebration

   http://www.dailynews.com/entertainment/ci_23552072/july-4th-fireworks-events-los-angeles-area-2013

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada