Bonneville Speedweek 2010, Roadtrip i USA

Er man i nærheden af Utah 3. uge af august, bør man lægge ruten forbi The Great Salt Flats og Bonneville Speedway. Her afholdes Bonneville Speedweek.
Her kommer racerkørere fra nær og fjern med hjemmebyggede biler og motorcykler for at sætte hastighedsrekorder. Til formålet har de en hel salt slette at boltre sig på. Der er 3 baner som er flere miles lange.

Ude langs den længste af banerne ligger pitområdet hvor man kan gå rundt blandt de forskellige deltagere og komme helt tæt på biler og bikes mens de piller og justerer.

Nede i startområdet sendes biler og bikes afsted konstant og der er en summen af folk henne omkring startlinien. Man kan stå få meter fra de startende biler og bikes og bogstavelig talt mærke pustet fra udstødningen og dunkene i kroppen fra de højtydende motorer.

Få sekunder efter start kan man ikke længere se bilerne og kun svagt høre motorlyden. Kort efter kan man på løbsradion høre de første mellemtider ved 1 mile mærket, 2 mile, 3 mile, 4 mile indtil banen stoppet eller bilen eller motorcyklen vælger at stoppe.

Husk solcreme, en hat og vand. Der er ingen skygge derude andet end sin bil og den bliver hurtig varm at sidde i. Vi havde heldigvis en let brise, men blev alligevel godt stegt i solen.

Her følger lidt video og billeder fra dagen. Mit kamera yder ikke motorlyden retfærdighed. Der var biler med øredøvende lyd som nærmest skar en i ørene og andre med lavt brummende lyde som satte sig i kroppen.
Den 50cc knallert-ting på den ene af videoerne rammer dog meget godt. Den viser meget godt variationen af køretøjer der deltog.

Vurder indlægget!
Hvis du synes om indlægget, så vil jeg sætte pris på en vurdering nedenfor. Du skal blot klikke på det antal stjerne du synes det fortjener. Du er også velkommen til at give en like på Facebook eller Google Plus. På forhånd tak.

Andre roadtrip oplevelser:

The Loneliest Highway

The Loneliest Highway (Highway 50) er ikke så lonely endda. Ingen planlagte stop, så nød landskabet og hvad der dukkede op.

Salt Lake City og mormonerne

Salt Lake City er byder på historie, politik og ikke mindst en forbindelse til Danmark i form af mange tusinde mormoner der udvandrede.

2 Comments

 1. Hej Rene

  Det er nogle fremragende beskrivelser du lægger ud.
  Min kæreste og jeg skal selv på en 14 dages roadtrip til sommer. Hovedpunkterne på turen er: Udkørsle fra Salt Lake City – Las Vegas – Los Angeles – SF, og hjem til Salt Lake. har du nogle gode råd til hvilke ting der er hver at prioritere på en sådanne tur?

  Mht. en tidligere diskussion du har haft på denne side, så er det muligt at leje bil selvom den ene chauffør har haft sit kørerkort i under et år. Både hertz og Budget giver denne mulighed.

  Slutteligt, mange tak for den spændende rejseside. vi er inspireret!

  1. @ Jesper

   Tak for ros.

   2 uger til den tur du beskriver er for lidt. I vil skulle gå meget på kompromis med oplevelser.

   For at få det bedste fra området skal i køre denne rute: http://goo.gl/maps/UwxZA
   Den tager jer forbi følgende:

   Bryce Canyon, Zion National Park, Las vegas (Hoover Dam), Death Valley, Yosemite National Park (Bodie Ghost Town), San Francisco, Highway 1, Grand Canyon South Rim, Page (Lake Powell, Antelope Canyon, Monument Valley), Moab (Arches National park).

   For at få fuld udbytte er i nødt til at afsætte tre uger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]