Bonneville Speedweek 2010, Roadtrip i USA

Er man i nærheden af Utah 3. uge af august, bør man lægge ruten forbi The Great Salt Flats og Bonneville Speedway. Her afholdes Bonneville Speedweek.
Her kommer racerkørere fra nær og fjern med hjemmebyggede biler og motorcykler for at sætte hastighedsrekorder. Til formålet har de en hel salt slette at boltre sig på. Der er 3 baner som er flere miles lange.

Ude langs den længste af banerne ligger pitområdet hvor man kan gå rundt blandt de forskellige deltagere og komme helt tæt på biler og bikes mens de piller og justerer.

Nede i startområdet sendes biler og bikes afsted konstant og der er en summen af folk henne omkring startlinien. Man kan stå få meter fra de startende biler og bikes og bogstavelig talt mærke pustet fra udstødningen og dunkene i kroppen fra de højtydende motorer.

Få sekunder efter start kan man ikke længere se bilerne og kun svagt høre motorlyden. Kort efter kan man på løbsradion høre de første mellemtider ved 1 mile mærket, 2 mile, 3 mile, 4 mile indtil banen stoppet eller bilen eller motorcyklen vælger at stoppe.

Husk solcreme, en hat og vand. Der er ingen skygge derude andet end sin bil og den bliver hurtig varm at sidde i. Vi havde heldigvis en let brise, men blev alligevel godt stegt i solen.

Her følger lidt video og billeder fra dagen. Mit kamera yder ikke motorlyden retfærdighed. Der var biler med øredøvende lyd som nærmest skar en i ørene og andre med lavt brummende lyde som satte sig i kroppen.
Den 50cc knallert-ting på den ene af videoerne rammer dog meget godt. Den viser meget godt variationen af køretøjer der deltog.

Vurder indlægget!
Hvis du synes om indlægget, så vil jeg sætte pris på en vurdering nedenfor. Du skal blot klikke på det antal stjerne du synes det fortjener. Du er også velkommen til at give en like på Facebook eller Google Plus. På forhånd tak.

Tags: , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året.Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA.God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

2 Enlightened Replies

Trackback  •  Comments RSS

 1. Jesper Petersen says:

  Hej Rene

  Det er nogle fremragende beskrivelser du lægger ud.
  Min kæreste og jeg skal selv på en 14 dages roadtrip til sommer. Hovedpunkterne på turen er: Udkørsle fra Salt Lake City – Las Vegas – Los Angeles – SF, og hjem til Salt Lake. har du nogle gode råd til hvilke ting der er hver at prioritere på en sådanne tur?

  Mht. en tidligere diskussion du har haft på denne side, så er det muligt at leje bil selvom den ene chauffør har haft sit kørerkort i under et år. Både hertz og Budget giver denne mulighed.

  Slutteligt, mange tak for den spændende rejseside. vi er inspireret!

  • @ Jesper

   Tak for ros.

   2 uger til den tur du beskriver er for lidt. I vil skulle gå meget på kompromis med oplevelser.

   For at få det bedste fra området skal i køre denne rute: http://goo.gl/maps/UwxZA
   Den tager jer forbi følgende:

   Bryce Canyon, Zion National Park, Las vegas (Hoover Dam), Death Valley, Yosemite National Park (Bodie Ghost Town), San Francisco, Highway 1, Grand Canyon South Rim, Page (Lake Powell, Antelope Canyon, Monument Valley), Moab (Arches National park).

   For at få fuld udbytte er i nødt til at afsætte tre uger.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top