Denver – Five Points og Cocktails

Five Point området er Denvers svar på Vesterbro og Nørrebro. Boutique shopping, up-and-coming mad og drikke steder, street art og musik.

16 april, 2022

Five Point i Denver til fods

Denver har en god downtown. Den er nem at komme rundt i, også til fods, og der er både shopping, historiske bygninger, underholdning og mange muligheder for mad og drikke.
Det område de fleste stifter bekendtskab med i Denver, er Colorado State Capitol, 16th Street Mall, Larimer Square og Union Station. Her brugte jeg selv en del tid på mit besøg i Denver i 2018.

På dette besøg i 2022, havde jeg udset mig et andet område af Denver downtown, Five Points – også kendt som RiNo (River North Art District).

Jeg boede på Hilton Garden Inn nær Coors Field, hjemmebane for Colorado Rockies (MLB).

Coors Field i Denver, Colorado.

Her starter området Five Points og strækker sig mod nordøst fra 23rd Street til 33rd Street. I et smalt bælte langs Blake St, Walnut St og Larimer St finder du en koncentration af unikke butikker, barer og restauranter samt The Denver Central Market.

Her kan du se mere om alle overnatningerne på denne roadtrip.

Jeg gik en tur ned af Blake hvor de første mange barer er populære sportsbarer og et godt sted at se en Colorado Rockies kamp og opleve stemningen.

Cherry Cricket bar i Five Points området i Denver, Colorado.

Street Art i Denver

Det er ikke kun barerne og butiksfacaderne du kan kigge på i Five Points. Området er fyldt med Street Art (ikke at forveksle med grafitti). Er du interesseret, så afsæt tid til at zig-zagge gennem Five Points, så du spotter nogle af de farverige udsmykninger.

Vægmaleri i Five Points området i Denver, Colorado.

Kreativ kunst i Five Points området i Denver, Colorado.

Opdelt portræt i Five Points området i Denver, Colorado.

The Denver Central Market

Der er ikk noget specielt unikt ved The Denver Central Market. De fleste storbyer rundt om i USA og Canada har et. Det samme gør sig gældende i Danmark. Jeg vil dog stadig anbefale et besøg hvis du kommer forbi på din roadtrip.
Hvis byen du besøger har en tradition indenfor mad, vil et Central Market eller Food Hall sandsynligvis have en af de bedre udover af netop det.

Slagterbutik I The Denver Central Market i Five Points området i Denver, Colorado.

Frokostrestaurant i The Denver Central Market i Five Points området i Denver, Colorado.

Da jeg besøgte The Denver Central Market var der 11 forskellige stande med frisklavet mad, fødevarer og specialiteter. The Denver Central Market bor i en stor, gammel fabriksbygning, der har lokaler til forskellige fremstillinger gennem årene. Derfor er det meget naturligt, at der nu produceres på ny, og trækker gæster til området.

Fabriksbygningen hvor The Denver Central Market holder til i Five Points området i Denver, Colorado.

The Denver Central Market er oplagt til frokost, eller til at starte en aften i byen. Blandt de mange gode madsteder, finder du også alkoholiske muligheder og mulighed for at sidde både inde og ude.

Udendørs område ved The Denver Central Market i Five Points området i Denver, Colorado.

Indendørs siddeområde og bar i The Denver Central Market i Five Points området i Denver, Colorado.

Barer, bryggerier og musik i Five Points

Uden mad og drikke, som man siger. The Denver Central Market, restauranter og fastfood steder i Five Points tager hånd om det. Når du er klar til at komme videre, er der flere bryggerier (breweries) i området, med friskbrygget øl.

Barrel Brewing i Five Points området i Denver, Colorado.

Five Points i Denver gemmer også på gode gamle barer, bl.a. Star Bar. En klassisk Dive Bar.

Star Bar, en klassisk Dive Bar i Five Points området i Denver, Colorado.

Vil du have en musikalsk oplevelse med hjem fra Five Points, så er Larimer Lounge et godt bud. Stedet er kendt for up-and-coming artister og koncerter på tværs af alle slags musik.

Larimer Lounge er et kendt musiksted i Five Points området i Denver, Colorado.

Tættere på Coors Field øges udvalget af barer, da der igen går sport i den med rig mulighed for at se en kamp med en øl i hånden.

Whiskey Row i Five Points området i Denver, Colorado.

Craft cocktails i Denver

Jeg sluttede min dag på Union Lodge No. 1, tæt på 16th Street Mall i Denver. Muligheden for at få en god craft cocktail er større i USA end i Danmark, så når muligheden byder sig slår jeg til.

En gin & tonic er en drink. En cocktail er når noget bliver “shaken or stirred”, og det er der magien sker. Først på denne roadtrip nød jeg en god cocktail i Steamboat Springs. Dengang som en del af et restaurantbesøg. Denne gang var det på en decideret cocktail bar. Til dato en af de bedste jeg har været på i USA.

Union Lodge No. 1 I Denver.

Drink med ild i på Union Lodge No. 1 i Denver.

Den mest berømte drik fra Denver er øllen Coors. Normalt ikke en øl jeg vil drikke på en roadtrip (da der som regel er et mere smagfuldt alternativ) og jeg opsøgte den da heller ikke i Denver denne gang. I stedet lod jeg atmosfæren, indretningen og de dygtige mixologer guide mig til nogle gode drinks på Union Lodge No. 1.

En cocktail med mescal på Union Lodge No. 1 i Denver.

Union Lodge No.1 1 ligger lidt anonymt i stueetagen af en ellers fin bygning i Denver. Stedet gør ikke så maget af sig udadtil, men er vældig populært, så kom tidligt, da stedet ikke er særlig stort. Her kan du se mere om Union Lodge No. 1.

Bygningen der huser Union Lodge No. 1 i Denver.

Drikkepenge i USA

Drikkepenge er en del af kulturen i USA. Du vil opleve en forventning om drikkepenge mage steder på din roadtrip. Nogle steder er du måske klar over det, mens andre steder kan være nyt for dig. Størrelsen på forventede drikkepengene varierer og skifter mellem % og faste beløb fra ydelse til ydelse. Følg linket og læs mere om drikkepenge og ikke mindst hvor meget.

Aftenstemning i Denver

Som nævnt, kan du nemt gå rundt i Denver, og bor du i downtown, er det også sikkert nok at gå til dit hotel om aftenen. Når du besøger Denver er der nogle steder du bør se når mørket falder på og de bliver oplyst. State Capitol er et af dem (har jeg selv til gode). Et par af de andre er Larimer Square og Union Station.

Larimer Square om aftenen i downtown Denver.

Union Station i Denver med aftenbelysning.

Ruten rundt i Five Points / River North Arts District i Denver

Her kan du se den rute jeg gik rundt i Five Points og RiNo i Denver + turen ind til Union Lodge No. 1 og tilbage til mit hotel.
Denver har et ganske fint netværk af offentlig transport, og er du downtown er der den gratis bus på 16th Street Mall. Der er også bycykler og elektriske løbehjul, så alt i alt gode muligheder for at komme rundt, uden brug af bil.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Owachomo Bridge set fra vandrestien i Natural Bridges National Monument i Utah.

Natural Bridges National Monument

Natural Bridges, også kaldet arches, er naturligt skabte huller i klipperne. Natural Bridges National Monument har kun tre men du kan komme helt tæt på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada