The Great Reno Balloon Race 2012

Første weekend efter Labor Day er der The Great Reno Balloon Race. En begivenhed der tiltrækker tusindvis af tilskuere.

7. sep, 2012

Motel tæt på og tidligt op

Vi havde valgt et motel der lå så vi kunne gå til denne event, fremfor at skulle rode med at finde vej og parkerer kl 04:00 om morgenen blandt tusindvis af andre biler.

The Great Reno Balloon Race er en tre-dages begivenhed som forgår tidlig morgen hvor vejret er bedst. Lørdag og søndag er der også nogle specielle tiltag som gør det værd at stå tidligt op og gå rundt i Rancho San Rafael Regional Park før solen står op.


Glow Show

Den første kl. 05:00 er Glow Show. Her er en håndfuld af ballonerne blæst op og benytter en speciel brænder som får ballonen til at gløde som en kæmpe lyspærer. Vi stod lige ved Wells Fargo. Som er specialt syet med form som en diligence. Vi kunne følge med i alt fra start, hvor de rullede den ud og satte blæserne på, til de tændte brænderne første gang og lyste op.

For rigtig at se effekten gik vi lidt væk så vi kunne se den og de 4-5 andre.

Dawn Patrol

En halv time efter Glow Show var Dawn Patrol klar. Det var 7 balloner som alle havde certifikat til at flyve før solen stod op.
De stod på række og afviklede deres eget Glow Show mens de blev præsenteret.

Selvom det føltes som vindstille på jorden, så rørte der sig alligevel en lillebitte vind lidt længere oppe, så de syv balloner måtte lette en efter en. Havde der været helt vindstille kunne de, for første gang i Great Reno Balloon Race historie, have lettet samtidigt.

Selvom det ikke skete så var det stadigt et imponerende syn. Da alle syv var i luften, hang de nogenlunde samlet i lav højde Glow Showet fortsatte.

Det er dygtige ballonskippere som deltager i konkurrencen og et par af de syv var i stand til at lande i parken vi stod i. Resten fløj lidt væk, landede, pakkede sammen og kom tilbage til parken for at deltage i masse opstigningen.

Masse opstigning

Indtil nu havde morgenen været super men det bedste manglede. Lige efter solopgang skulle 87 varmluftballoner opstige fra parken.

Inden de for alvor gik igang med at blæse ballonerne op, blev der sendt en enlig ballon afsted mens USA´s nationalsang blev sunget af et lokalt college sang-talent.

Det store område fyldtes langsomt med balloner og flere spændende former optrådte.

Darth Vader hjelm som varmluftsballon

Den mest populære var nok Darth Vader, som blev akkompagneret af The Emperial March, da den lettede.

Et imponerende skue

Efterhånden som den store park blev fyldt med balloner gik det mere og mere op for os hvilken unik oplevelse vi stod midt i.

Klik på billedet for fuld størrelse.
Klik på billedet for fuld størrelse.
Klik på billedet for fuld størrelse.
Klik på billedet for fuld størrelse.
Klik på billedet for fuld størrelse.

Underholdning for børnene

Der var, som ved alle events, masser af mulighed for kalorier og souvenirs og kaffeteltene var populære så tidligt på morgenen. Hvis børnene blev trætte af balloner kunne de boltre sig i en hoppeborg eller i disse kugler.

The Great Reno Balloon Race 2015

Den næste Great Reno Balloon Race finder sted fra 11-13. september, 2015. Lørdag og søndag er de bedste dage.

Vurder indlægget!
Hvis du synes om indlægget, så vil jeg sætte pris på en vurdering nedenfor. Du skal blot klikke på det antal stjerne du synes det fortjener. Du er også velkommen til at give en like på Facebook eller Google Plus. På forhånd tak.

Andre roadtrip oplevelser:

White Sands National Park

White Sands National Monument byder bl.a. på slæde-ture, men ellers et utrolig hvidt landskab. Fik også en tilfældig motocross oplevelse denne dag.

Jetski tur på Lake Tahoe

En jetski tur på Lake Tahoe er et must-try. Vi krydsede Lake Tahoe i retning mod Hairy Boobs og så US Coast Guard fartkontrol på vandet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada