Roadtrip Musik

For mig hører musik og roadtrips uløseligt sammen. Gennem årene har jeg haft nogle utrolige musikoplevelser som har været med til at forstærke mine minder fra turene, bl.a Elvis Week og Sun Studio i Memphis, Country Music Hall of Fame og honky Tonk barene i Nashville, Live musik på The Million Dollar Cowboy bar i Jackson, Live musik i Austin, koncert med Sheryl Crow i Chicago, Rock’n’Roll Hall of Fame i Cleveland m.fl.

Min roadtrip musik

I bilen har jeg også hørt rigtig meget musik. Enten har jeg fundet en god, lokal radiostation eller så har jeg sat mit medbragte musik på.
Jeg har gennem årene lavet forskellige CDer som har fulgt mig og nu er fast inventar på mine roadtrips. Der er bestemte sange som jeg i dag forbinder med specielle øjeblikke og destinationer i USA.

Når jeg er afsted på roadtrips så køber jeg ofte noget musik lokalt. På The Million Dollar Cowboy bar i Jackson, WY spillede Sean Patrick McGraw og han solgte signerede CDer i pausen. Tilbage i 2008 var han ‘still up and coming’ men i dag klarer han sig vist meget godt.
På min tur til Texas i påsken 2010 købte jeg 3 CDer med lokale kunstnere (Texas Fed, Texas Bred vol. 1 og 2 og Ten in Texas).

De tre roadtrip musikkategorier

Jeg synes man kan inddele musik til roadtrips i tre kategorier.

Musik som afspejler området man kører i.
Det kan være country og bluegrass i sydstaterne, soundtracket fra Miami Vice på Ocean Drive i South Beach i Miami, Rat Pack når man er i Las Vegas mm.

Musik som man har det godt med og som får cruise-følelsen frem i en.
Gerne lidt up-beat og noget man kan nynne/synge med på. Arm-i-karm-musik.

Musik om livet på vejen og i bilen/trucken og det at være på raodtrip.
Det kan være trukerens fortælling i Convoy, den ultimative frihed i Born to be wild, fortællingen om den legendariske Route 66 i samme sang af Nat King Cole eller Hank Williams ‘Lost Highway’ om den ensomme rejsende.

Roadtrip playliste

Jeg har samlet en lang række klassiske roadtrip numre på en Spotify liste nedenfor.

Spotify Roadtrip Musik playliste

Listen nedenfor kan også afspilles i Spotify.

Afspil listen på Spotify!

New England Spotify Playliste

Til en tur gennem New England sammensatte jeg en kort playliste med numre fra bands som har deres oprindelse i New England (Massachusetts, Maine, New Hampshire, Vermont, Connecticut og Rhode Island). Ikke nødvendigvis klassiske roadtrip numre, men en liste der følger tesen ovenfor, hvor musik fra en region kan være interessant at have med som playliste på turen.

Her kan du se min playliste på Spotify fra New England. Du kan også gå til listen i Spotify.

Download roadtrip musik på Spotify

Hvis du har en betalt udgave af Spotify, kan du downloade musik til din telefon, og afspille det uden brug af data når du kører.

På den måde kan du få hele listen med ovenfor, men også andre lister du har lyst til at høre.

Hvis du skal til et område med musikalsk historie, kan du krydre din tur med noget musik fra Spotify på den måde.

Jeg har selv downloadet en liste med musik fra Muscle Shoals, da jeg var den vej forbi. På en anden tur var det Highway 61 musik jeg downloadede.

Inspiration til ny roadtrip musik

Er du ved at være lidt træt af din medbragte musik – og er der ikke så meget godt eller signal på bilradioen – så kan du lade tilfældighederne få indflydelse på din musik.

Har du Sirius satellit radio i bilen (se mere her om udstyr i lejebiler) er der flere hundrede kanaler at vælge imellem.
Når du ser nummeret på næste afkørsel, så tuner du ind på den kanal, og hører det næste nummer.

Har du data på din telefon og Spotify, kan den øvelse udvides med to oplagte tilfældighedsgreb.
Du kan kigge efter hvad den næste by hedder, og så søge efter det i Spotify og lytte til enten kunstner ved det navn eller sangtitel.

Du kan også kigge efter bilmærker, reklamer på lastbiler eller andet i landskabet, du kan søge efter.
Jeg søgte på Chevrolet og fandt et nummer på Spotify.

Sidst opdateret 6. februar, 2018

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året.Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA.God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

30 Enlightened Replies

Trackback  •  Comments RSS

 1. Kasper says:

  Jeg savner lidt “På Banen (Derudaf)” med Gasolin… selvom den måske ikke er så amerikansk i det. Personligt har jeg dog konstateret, at den går rent hjem når man road-tripper rundt i Australien 🙂
  Du er dog tilgivet da jeg konstaterer, at du har Iggy Pop på listen!

  • @ Kasper

   Jeg har også selv noget dansk musik jeg forbinder meget med roadtrips, bl.a. Værs’go 2, som jeg ikke kan høre uden at tænke på Death Valley. De er dog udeladt fra listen, for at holde den mere international.

 2. Andreas Jacobsen says:

  Faldt lige over Ashley Monroe. Hun har lavet et par gode country plader, som falder lige i hjertet!
  https://www.youtube.com/watch?v=uWOG24fRffY

 3. jens Bay Larsen says:

  Et godt roadtripnummer må absolut være Robert Plant med 29 PALMS. Vi skal overnatte der til september. Hilsen Jens Bay

 4. Alex says:

  Hej Rene!
  Fed fed hjemmeside du har lavet der! Virkelig kanon, og den bliver delt hver gang der er nogen der spørger til roadtrip i USA 🙂

  En sang til listen:

  Baba O’Riley – The Who.

  CSI New York tema sang.

 5. Martin Jensen says:

  WiMP har lavet en liste med en sange hvor navnene på alle staterne indgår i sangnavnene, måske den kan bruges til inspiration 🙂

  Tak for en fed side 🙂

 6. Morten says:

  Hej.

  Er der mulighed for at spillelisten på Spotify kan blive opdateret med de seneste numre der er tilføjet til listen her på hjemmesiden? 🙂

 7. Betina says:

  Husk også
  Sweet home Chicago – bedst i Eric Claptons udgave 😉

  Betina.

 8. René Boe says:

  Hej

  Jeg kunne ikke lige lade være med at kommentere på det med musik til turen.

  I 2009 var jeg sammen med en flok på 49 danskere lidt over 2 uger i USA hvor vi kørte rundt i Californien, Arizona, Utah og Nevada. På en af dagene hvor min kamerat og jeg skulle køre de 1000 km fra Palm Springs havde vi fundet 3 CD’er med Credence Clearwater Revival frem og så kørte de på rotation, det var for mig rigtigt indbegrebet af et roadtrip i USA.

  Lige nu sidder jeg og planlægger en 3½ ugers tur med min familie og der skal jeg også have fundet noget musik som vi skal spille så tak for listen her.

  /René

 9. Michael says:

  Hej René, lækker og meget informativ side du har. Vi skal til Hawaii til efteråret og har allerede bedt rejsearrangøren om at tage deres billeje af tilbudet, da det ikke kan måle sig med e-biludlejning eller Cartrawler. Det er faktisk billigere at leje en Mustang Convertible på Cartrawler, så det gør vi nok i stedet 😉

  Nå men kom lige til at tænke på endnu en sang til din liste.

  Phantom Planet – California (mest kendt fra serien The O.C)

  Prøv i det hele taget at tage et kig på:

  Der er meget af musikken fra serien, der virkelig kunne være godt til en Road Trip.

  • @ Michael

   Tak for ros.

   Der kan være gode penge at spare hvis man har mod på at gøre nogle af tingene selv. Og så er der jo råd til lidt flere af de der drinks med små parasoller i 😉

   Tak for link til OC Musik. Synes ikke der var så meget OC musik som passede i roadtrip genren. Har tilføjet The Thrills – Big Sur, da jeg synes den passede bedst (men det er jo en subjektiv ting).

 10. Troels says:

  Synes lige jeg ville byde ind med Go Your Own Way med Fleetwood Mac. Overrasket over ingen har foreslået den endnu 🙂

 11. Tommy J says:

  Hej Rene, her et nummer som du måske vil kunne lide 🙂 Stray Cats, som er et rockabilly revival band. Du kender dem måske allerede.

  https://www.youtube.com/watch?v=V8fXPIBkP68

 12. Super liste, der er klart en masse tracks der skal med når vi tager til California til efteråret 🙂
  Et bud til listen kunne være The Statler Brothers: Flowers On The Wall (og stort set hele Pulp Fiction soundtracket)

  Og super side elles – masser af god info..

  mvh.
  Christian

  • @ Christian

   Jeg er nået til 100 sange, men vil oprette en ny ‘kategori’ for at få plads til flere, nemlig Albums.
   Pulp Fiction er oplagt og bl.a. soundtracket til Cars vil komme på.

   Der går dog nogle uger inden det sker, for nu står den på 3 ugers roadtrip for mig.

 13. @ Carsten

  Tak fo ros.

  Garth Brooks kom på listen som nummer 100.
  Alan Jackson forslaget var lige en tand for langsom til at jeg kom i roadtrip stemning.

 14. Daniel Bahn says:

  Hej,

  Du har vidst glemt Martin Sexton med “Diner”
  https://www.youtube.com/watch?v=-MurRC8dIqY
  Ud over den, har han rigtig mange gode sange..

  Ellers en rigtig fed side du har fået lavet her, en masse god inspiration til mit eget (og kæresten ;)’s roadtrip, som dog indtil videre er sat til 2014 (uni skal lige overstås først) og kommer til at være en total rundtur på ca. 10.000 miles og omkring 5 måneder.. Men glæder mig dog ekstremt allerede, og bliver sikkert endnu “værre” jo tættere på jeg kommer! 🙂

  • @ Daniel

   Tak for ros.

   Så kom den også på + en masse andre. Er nu over 90 og godt på vej mod målet.

   God tur i 2014. Jeg ville ikke kunne vente så længe, men nu har jeg også en ‘skidt’ vane med at være afsted hvert år (to gange i år – og forhåbentlig også næste år).

 15. Ronni says:

  Hej Rene
  Nu går vores tur også snart til USA, og jeg er ved at lave noget musik, så det er fedt med noget indspiration. Men hvad er der af musikanlæg i de biler man lejer derovre? vi har lejet en Ford Mustang cabriolet, og nu ved jeg at du selv har lejet sådan en derovre. Er der usb indgang eller kan den tage brændte cdér med mp3, eller skal men lave den gode gamle almindelige cd-samling med for at få lidt godt til ørene i de 4 uger vi er derovre?

  På forhånd tak.

  • @ Ronni

   Min erfaring er, at der er gode anlæg i bilerne. Der er som minimum CD, men jeg har haft flere med indbygget cd-ghanger (med plads til 5-6 stk.) Det har jeg bl.a. haft i Ford.

   Hjemmebrændte CDer virker fint.

   Jeg har også altid haft Line In/Aux, så man kan slutte sin MP3-afspiller (iPod) til. Enten sidder indgangen i selve radioen eller så sidder den nede i armlænet mellem sæderne – hvor der også typisk er et ekstra strømudtag (cigaret tænder hul) så man kan charge sin iPod (mm.) samtidigt.

   Har endnu ikke set biler med USB indgang.

   Med en Ford Mustang er der gode chancer for at der også er Sirius Satellite Radio i bilen (det havde jeg i begge de Mustangs jeg har haft lejet). Så står der SAT på en knap på radioen og så styrer man det derfra, eller så skal man indstille på en bestemt FM frekvens og så styrer man den fra en seperat kontrolenhed på dashboard/midterkonsol.

   Sirius Satellite Radio er +130 kanaler med knivskarp lyd og kanal 13 med Elvis radio 24/7 er et must at lytte til en gang imellem. Læs mere Sirius.

 16. Mogens Høegsberg says:

  Tænkte det nok, René – ud over lige On the Road Again er det vel et af de mest oplagte tracks overhovedet 🙂

 17. Mogens Høegsberg says:

  The Doors: Roadhouse Blues

 18. Peter Bang says:

  Hej Rene

  Jeg forbinder vores USA tur med Taylor Swift.
  Vi var afsted i efteråret 2008, hvor Taylor Swift blev råspillet i radioen hele tiden. Vi købte hendes CD,da hun ikke var kommet til Danmark på det tidspunkt og jeg havde aldrig hørt hende før.
  Hun slog først igennem herhjemme i foråret 2009.
  Lidt country music passer til USA.

  Peter

  • @ Peter
   Så er der røget et Taylor Swift nummer på.
   Hun er lidt vel teenage pop til min smag, men er enig i at country hører hjemme på en roadtrip. Derfor er der også tilføjet en håndfuld countrynumre til listen.

   @ Mogens
   Det var jo ren forglemmelse fra min side at Roadhouse Blues ikke var kommet på endnu.

 19. Thomas says:

  Hej

  Kid Rock – All ´sommer long : https://www.youtube.com/watch?v=uwIGZLjugKA

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top