Roadtrip Musik

Roadtrips og musik hænger sammen. Din personlige roadtrip playliste kan vække følelser både før, under og efter en roadtrip.

For mig hører musik og roadtrips uløseligt sammen. Gennem årene har jeg haft nogle utrolige musikoplevelser som har været med til at forstærke mine minder fra turene, bl.a Elvis Week og Sun Studio i Memphis, Country Music Hall of Fame og honky Tonk barene i Nashville, Live musik på The Million Dollar Cowboy bar i Jackson, Live musik i Austin, koncert med Sheryl Crow i Chicago, Rock’n’Roll Hall of Fame i Cleveland m.fl.

Min roadtrip musik

I bilen har jeg også hørt rigtig meget musik. Enten har jeg fundet en god, lokal radiostation eller så har jeg sat mit medbragte musik på.
Der er bestemte sange som jeg i dag forbinder med specielle øjeblikke og destinationer i USA.

Når jeg er afsted på roadtrips så køber jeg ofte noget musik lokalt. På The Million Dollar Cowboy bar i Jackson, WY spillede Sean Patrick McGraw og han solgte signerede CDer i pausen. Tilbage i 2008 var han ‘still up and coming’ men i dag klarer han sig vist meget godt.
På min tur til Texas i påsken 2010 købte jeg 3 CDer med lokale kunstnere (Texas Fed, Texas Bred vol. 1 og 2 og Ten in Texas).

De tre roadtrip musikkategorier

Jeg synes man kan inddele musik til roadtrips i tre kategorier.

Musik som afspejler området man kører i.
Det kan være country og bluegrass i sydstaterne, soundtracket fra Miami Vice på Ocean Drive i South Beach i Miami, Rat Pack når man er i Las Vegas mm.

Musik som man har det godt med og som får cruise-følelsen frem i en.
Gerne lidt up-beat og noget man kan nynne/synge med på. Arm-i-karm-musik.

Musik om livet på vejen og i bilen/trucken og det at være på raodtrip.
Det kan være trukerens fortælling i Convoy, den ultimative frihed i Born to be wild, fortællingen om den legendariske Route 66 i samme sang af Nat King Cole eller Hank Williams ‘Lost Highway’ om den ensomme rejsende.

Roadtrip playliste

Jeg har samlet en lang række klassiske roadtrip numre på en Spotify liste nedenfor.

Spotify Roadtrip Musik playliste

Listen nedenfor kan også afspilles i Spotify.

Afspil listen på Spotify!

New England Spotify Playliste

Til en tur gennem New England sammensatte jeg en kort playliste med numre fra bands som har deres oprindelse i New England (Massachusetts, Maine, New Hampshire, Vermont, Connecticut og Rhode Island). Ikke nødvendigvis klassiske roadtrip numre, men en liste der følger tesen ovenfor, hvor musik fra en region kan være interessant at have med som playliste på turen.

Her kan du se min playliste på Spotify fra New England. Du kan også gå til listen i Spotify.

Download roadtrip musik på Spotify

Hvis du har en betalt udgave af Spotify, kan du downloade musik til din telefon, og afspille det uden brug af data når du kører.

På den måde kan du få hele listen med ovenfor, men også andre lister du har lyst til at høre.

Hvis du skal til et område med musikalsk historie, kan du krydre din tur med noget musik fra Spotify på den måde.

Jeg har selv downloadet en liste med musik fra Muscle Shoals, da jeg var den vej forbi. På en anden tur var det Highway 61 musik jeg downloadede.

Inspiration til ny roadtrip musik

Er du ved at være lidt træt af din medbragte musik – og er der ikke så meget godt eller signal på bilradioen – så kan du lade tilfældighederne få indflydelse på din musik.

Har du Sirius satellit radio i bilen (se mere her om udstyr i lejebiler) er der flere hundrede kanaler at vælge imellem.
Når du ser nummeret på næste afkørsel, så tuner du ind på den kanal, og hører det næste nummer.

Har du data på din telefon og Spotify, kan den øvelse udvides med to oplagte tilfældighedsgreb.
Du kan kigge efter hvad den næste by hedder, og så søge efter det i Spotify og lytte til enten kunstner ved det navn eller sangtitel.

Du kan også kigge efter bilmærker, reklamer på lastbiler eller andet i landskabet, du kan søge efter.
Jeg søgte på Chevrolet og fandt et nummer på Spotify.

Sidst opdateret 6. februar, 2018

Andre roadtrip oplevelser:

5 Comments

 1. Jeg savner lidt “På Banen (Derudaf)” med Gasolin… selvom den måske ikke er så amerikansk i det. Personligt har jeg dog konstateret, at den går rent hjem når man road-tripper rundt i Australien 🙂
  Du er dog tilgivet da jeg konstaterer, at du har Iggy Pop på listen!

  1. @ Kasper

   Jeg har også selv noget dansk musik jeg forbinder meget med roadtrips, bl.a. Værs’go 2, som jeg ikke kan høre uden at tænke på Death Valley. De er dog udeladt fra listen, for at holde den mere international.

 2. Hej René

  Soundtracket til Forrest Gump indeholder ene amerikanske klassikere. Bedste soundtrack ever.
  Ka iøvrigt også anbefale Bubba Gump restauranterne.

  Kunne godt tænke mig en snak med dig en dag. Har en del på hjertet. Kunne det lade sig gøre??

  Mvh Søren K. Mortensen

  1. @ Søren

   Jep, Forrest Gump soundtracket rammer lige ned i en masse god roadtrip stemning. Filmen er også en perlerække af historiske begivenheder og lokationer rundt om i USA.

   Jeg spiste selv på en af Bubba Gump restauranterne som afslutning på min Route 66: https://www.renefrederiksen.dk/2011/09/09/farvel-til-route-66-og-santa-monica-pier/

   Jeg kan være behjælpelig med svar på spørgsmål hvis du stiller dem i kommentarerne eller sender en mail – https://www.renefrederiksen.dk/hvem/kontakt-roadtrips-i-usa/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada