Mine lejebiler i USA

Siden 2003 har jeg lejet bil i USA 44 gange. Jeg har aldrig oplevet problemer og har altid haft positive oplevelser med udlejningselskaberne.

Skiftet til billige billeje sider

I 2005 ville jeg have en bestemt type bil – cabriolet – og fandt den direkte hoa Avis.
På min tur i 2006 var jeg igen på jagt efter en cabriolet, men her syntes jeg Avis ar for dyr. Så var det jeg fandt ud af hvordan prissammenligningssiderne virker og siden da har jeg brugt sider som Rentalcars, CarTrawler, AutoEurope og Holiday Autos til at finde de billigste priser på udlejningsbiler i USA.

Ford Taurus – sommer 2003

2003: Ford Taurus (Hertz)

Sommeren 2003 var første gang jeg var på roadtrip i USA. Tilbage i 1999 havde jeg været med i en bil fra New York til Niagara og da vi tog Greyhoundbussen tilbage til New York fandt jeg ud af hvorfor bilen er den ultimative måde at komme rundt på i USA.

I 2003 gik turen til Chicago. Vi var der til Taste of Chicago og 4th of July. Efter 4 dage i Chicago hentede vi vores bil i Chicago lufthavn.

Hjemmefra havde vi bestilt bil hos Hertz via FDM. Ved ankomst vidste vi ikke præcis hvad vi fik, da vi blot havde bestilt en bilklasse. Vi vidste dog at den skulle være med GPS, for det var lige kommet frem i udlejningsbiler (vist kun hos Hertz) og det virkede som en praktisk ting når nu vi skulle godt omkring.

Kort efter registrering fik jeg udleveret en Ford Taurus og kørte ud på min første rigtige roadtrip i USA.

Ruten gik fra Chicago stik vest til Mississippi floden og syd øst mod Bloomington. Dernæst forbi Indianapolis Speedway i Indianapolis, Indiana.
Så gik det nordpå til Grand Rapids i Michigan hvor jeg boede hos en tidligere kollega i nogle dage for til slut at aflevere bilen i Detroit.

Ford Taurus – januar 2004

2004: Ford Taurus (Hertz)

Min tur til USA i 2004 var egentlig ikke tiltænkt som en roadtrip. Jeg var taget derover for at fejre nytårsaften i New York, men 2. januar lejede vi en bil og kørte nordpå til Montgomery, New York. Bedre kendt som Orange County og hvor Orange County Choppers har hjemme.
På vejen gjorde vi stop ved vores første IHOP (International House of Pancakes)
Bilen skulle aflevers i Newark lufthavn et par dage senere, så vi kørte sydvest på til Allentown i Pennsylvania og kom bl.a. igennem Bethlehem, hvilket var meget passende siden vi nu var der ved juletid.
Turen blev så vidt muligt kørt på landeveje for at opleve så meget som muligt i den korte tid vi havde bilen.

Chrysler Sebring cabriolet – efterår 2005

2005: Chrysler Sebring Cabriolet (Avis)

Med turen til Californien blev der skruet godt op for roadtrip oplevelserne. Pga udsigten til godt vejr var valget af udlejningsbil faldet på en cabriolet. Det stod hurtigt klart at udvalget var meget lille og den billigste var en Chrysler Sebring.
Uden at kende så meget til cabrioleter ankom vi til San Francisco lufthavn med et stk. bagage og et stk. håndbagage hver. Vi blev glædeligt overrasket over bagagerummets størrelse, men den bløde sportstaske blev vores redning. Havde vi ikke kunne ‘ælte’ bagagen ned havde vi ikke kunne have alt bagagen i bagagerummet. Med det sagt, så var der meget god plads til både vores bagage og diverse souvenirs købt på vejen. Men det var ikke gået med to hard case kufferter.
Desværre er bagagerummet i den nuværende Chrysler Sebring model ikke nær så rummelig som den vi havde i 2005. Der er bagagerummet i Ford Mustangen stadig at foretrække.

Turen i vore første cabriolet var den klassiske tri-state roadtrip: Californien, Arizona og Nevada. Og vi besøgte alle ‘must see’ ting på ture: Highway 1, Hearst Castle, Solvang, LA, Hollywood, Mojave, Grand Canyon, Route 66, Hoover Dam, Las Vegas, Death Valley, Yosemite og San Francisco.
Vi havde også en tur op til Napa Valley hvor vores bror og hans to store kufferter var med. Chrysler Sebring cabriolet har et ok bagsæde og man kunne godt klemme en person og to store kufferter ind og lukke taget ned. Ikke noget jeg vil anbefale på en længere tur, men til nød går det.

Chrysler Sebring cabriolet – sommer 2006


2006: Chrysler Sebring Cabriolet (Dollar Rental via Rentalcars) og Ford Mustang Shelby GT-H (Hertz)

Da det var gået så godt i 2005 i en cabriolet, faldt valget også på en cabriolet i 2006. Vi skulle afsted i august, og området vi skulle til, sydstaterne og Florida, har jo nærmest garanti på godt vejr på det tidspunkt. Det skulle dog vise sig at vejret var for godt og valget af en cabriolet var ikke optimalt.

Turen blev egentlig planlagt ud fra opsendelsen af en rumfærge i Florida. Igennem planlægningsfasen fandt vi også ud af, at der var Elvis Week mens vi var der, så datoerne til selve turen blev valgt så der var tid til at ruten kunne gå fra Atlanta, via Nashville og Memphis og så ned til Florida.

Ganske vist var der godt vejr (varmt og solrigt) men der var også fugtigt. Så fugtigt, at man mest af alt havde lyst til at køre med taget oppe og aircon på fuld skrue for at kunne holde det ud.
Af de tre uger vi var der, blev cabrioleten kun kørt med taget nede i meget få dage.

Ford Mustang Shelby GT-H – sommer 2006

Ca. midtvejs på vores roadtrip i 2006, skiftede vi vores Chrysler Sebring Cabriolet ud med en mere eksotisk bil i et par dage.
I 2006 fejrede Hertz 40-året for at man i 1966 kunne leje en rigtig sportsvogn hos Hertz. Det blev gjort med en special udgave af Ford Mustang som Shelby havde haft fingrene i, tunet og givet en fræk lakering.
Havde set et par reklamer for muligheden på nettet, og da de havde den i Miami var det en oplagt mulighed for at prøve en ægte amerikansk klassiker til en rimelig pris.

Vi parkerede vores anden lejebil i Miami lufthavns langtidsparkering og hentede vores Ford Mustang Shelby GT-H hos Hertz. Vi havde den i 2 dage og kørte ned til Key West og tilbage i den. En suveræn oplevelse og man fik virkelig fornemmelse for hvor meget amerikanerne elsker deres klassikere. Flere gange på vejen fik vi thumbs up (bl.a fra folk i Porche og Corvetter) og når vi holdt ind, kom folk over for at snakke om bilen.

Vi havde håbet vi kunne cruise Ocean Drive i Miami South Beach i vores lækre bil, men tiden løb fra os og vi måtte nøjes med en cabriolet i Miami.

Chrysler Sebring cabriolet – sommer 2007

2007: Chrysler Sebring Cabriolet (Dollar Rental via Rentalcars)

Minneapolis
Hastings
Dubuque
Madison
Milwaukee
Sturgeon Bay
Minneapolis

Ford Mustang cabriolet – sommer 2008

2008: Ford Mustang Cabriolet (Lejet via CarTrawler og afhentet hos Hertz)

Denver
Brackenridge
Colorado Springs
Durango
Moab
Vernal
Jackson
Yellowstone
Cody
Devils Tower
Custer
Alliance
Denver

Toyota Highlander / Nissan Maxima / Chrysler 300 – sommer 2009

2009: Chevrolet Equinox (National Car Rental via Rentalcars)
På denne tur endte vi med at have 3 forskellige udlejningsbiler. Læs hele historien om alle vores udlejningsbiler i 2009: Chevrolet Equinox, Toyota Highlander, Nissan Maxima og Chrysler 300.

Boston
Colchester
Lanconia
FLume Gorge
Mount Washington
Acadia
Baxter
Burlington
Ben & Jerry
Niagara Falls
Cleveland
Amish
Pennsylvania
Orange COuntry
Victor Borge
Providence
Boston

Ford Edge -Texas – påske 2010

2010 – Texas i Påsken: Ford Edge via Rentalcars

Houston
San Antonio
Del Rio
Marathon
Big Bend National Park
Lajitas
Austin
Houston

Kia Borrego – sommer 2010

2010 – Pacific Northwest i august: Saturn Vue (el. lign.) Skal afhentes ved Alamo via Rentalcars.

Seattle
Portland
Boise
Bonneville
Salt Lake City
Jackson
Bozeman
Billings
Medora
Great Falls
Seattle

2003
Sedan: Ford Taurus

2004
Sedan: Ford Taurus

2005
Cabriolet: Chrysler Sebring

2006
Cabriolet: Chrysler Sebring
Special Sports Car: Ford Mustang Shelby

2007
Cabriolet: Chrysler 200

2008
Cabriolet: Ford Mustang

2009
SUV: Toyota highlander
Sedan: Nissan Maxima*
Sedan: Chrysler 300*

2010
SUV: Ford Edge
SUV: Kia Borrego
Sedan: Dodge Charger

2011
Cabriolet: Ford Mustang
SUV: Ford Escape
Cabriolet Sports Car: Chevrolet Camaro SS

2012
Cabriolet: Ford Mustang
Minivan: Dodge Grand Caravan
Cabriolet: Chrysler 200
SUV: Chevrolet Traverse
SUV: Ford Edge*

2013
Ford Fusion – Familiebil (Las Vegas)
Jeep Wrangler – Specialbil (Houston, AVIS)
Ford Mustang – Cabriolet (Toronto, AVIS)
Chevrolet Equinox – Midsize SUV (Atlanta, Dollar)
SUV: Ford Escape

2014
Dodge Ram 1500 – Pick-up (St. Louis, Alamo)
Jeep Grand Cherokee – stor SUV (Seattle, National)
Ford F-150 – Pick-Up (Houston, Budget)

2015
Ford Mustang – Cabriolet (Miami, Dollar)
Chevrolet Camaro – Cabriolet (Ft. Lauderdale, Thrifty)
Hyundai Sonata – Familiebil (DC, Alamo)
Ford Taurus – Stor familiebil (Los Angeles, Budget)

2016
Toyota RAV4 – Mid Size SUV (Houston, Alamo)
Kia Sportage – Mid Size SUV (Chicago, Dollar)
Ford Fusion – Familiebil (Boston, Dollar)
Jeep Grand Cherokee – Stor SUV (Seattle, Thrifty)
Dodge Journey – Mid Size SUV (Los Angeles, Dollar)

2017
Toyota RAV4 – Mid Size SUV (Atlanta, Alamo)
Nissan Rogue – Mid Size SUV (Houston, Budget)
Chevrolet Equinox – Mid Size SUV (Orlando, Alamo)
Ford Mustang – Cabriolet (Los Angeles, Alamo)

2018
Ford Edge – Stor SUV (Boston, Alamo)
Ford Mustang – Cabriolet (Denver, Alamo)
Nissan Rogue – Mid Size SUV (Atlanta, Hertz)
Hyundai Tucson (Miami, Alamo)

* Disse blev ikke lejet, men var bytte-biler, da noget skete med den oprindelige bil.

Opdateret 25. nov, 2018

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og kan bidrage til at hjælpe andre ved at give lidt igen.Jeg vil sætte stor pris på at du benytter de links jeg har til billeje: Rentalcars.com, Auto Europe og CarTrawler og overnatning Hotels.com, Booking.com mm. på hjemmesiden. mm. på hjemmesiden.Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling før din roadtrip og undervejs.

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året.Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA.God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.
Disclaimer
Jeg synes det er fedt at jeg med min interesse for Roadtrips i USA kan hjælpe andre til gode oplevelser i USA.
Hvad angår billeje, så har jeg fundet de bedste steder på nettet som tilbyder, ikke kun de billigste biler inkl. forsikring, men også en god service.
Jeg har en aftale med Rentalcars.com*, Auto Europe*1 og CarTrawler* der betyder, at hvis besøgende fra min side bestiller en bil via dem, så modtager jeg en provision. En såkaldt affiliate aftale, hvor jeg hjælper dem med at få flere kunder i deres forretning.
Hvis du er i en situation hvor du skal tage direkte kontakt til Rentalcars.com for at arrangere din billeje, det kan være pga. langtidsleje eller envejsgebyr som ikke altid kan ordnes online, så vil jeg sætte pris på, at du oplyser min affiliate kode: renef
Jeg har også aftaler med hotels.com og Booking.com til overnatning og SkyScanner og Momondo til flybilletter m.fl.
Hvis din bestilling kan laves online, så må du også gerne benytte et af de mange links som er rundt om på siden, så koden kommer med. På den måde støtter du mig til at hjælpe dig bedst muligt.

* Det er ikke mig du lejer bilen af. Jeg har ikke nogen direkte forbindelse med de billeje firmaer jeg nævner rundt om på siden, andet end anbefale dem baseret på pris og fordi jeg selv har benyttet dem flere gange.
Hvis der opstår situationer i forbindelse med din bestilling/leje via disse, så skal du kontakte dem, da jeg ikke er i stand til at gøre noget. Jeg har ikke adgang til deres systemer og kan ikke hjælpe med ændringer af bookinger, eller afbestilling eller andre ting der måtte opstå.
Jeg har en affiliate aftale med disse firmaer, hvorfor mit navn kan optræde på mails/papirer fra disse firmaer, men jeg er ikke forbundet til din leje på anden vis, og al henvendelse skal ske til dem.
1 Hvis du bestiller bil hos Auto Europe via mig, kan du ikke benytte dig af deres Price Guarantee. Så hvis du finder bilen billigere et andet sted efterfølgende, kan du afbestille bilen hos AutoEurope og bestille bilen hvor den er billigst. Du kan afbestille frem til 48 timer før lejen begynder, uden det koster noget.

44 Enlightened Replies

Trackback  •  Comments RSS

 1. Niels Thomsen says:

  Hej Rene

  Tak for en kanon hjemmeside du har.

  Jeg håber du kan hjælpe os: Vi skal på et roadtrip til august i seks uger, og har bestilt lejebil (jeep grand cherokee) vi besilte den i jan. til en pris på små 12.000,- for 38 dage og ingen envejsgebyr,vi lejer i Seattle og lev. i Chicago. Vi har lejet igennem Rentelcars.com og udl.firmaet er Thrifty.

  Problemet er at hvis du lejer idag koster det cirka 24.000,- kr. for samme leje, kan de finde på at opkræve differencen?.Vi har har betalt depositum.

  Har du du noget erfaring med Thifty? jeg har været inde på trustpilot.com for at se anmeldelser og det ser skræmmende ud!

  • @ Niels

   Du skal ikke betale differencen. Du har købt og betalt til en fastsat pris.
   Jeg har været i samme situation masser af gange, og aldrig blevet mødt med en opkrævning.

   Det er meget normalt prisen på bil i højsæsonen stiger, jo tættere du kommer på, som beskrevet flere steder på siden: https://www.renefrederiksen.dk/billeje-i-usa/billeje-i-californien/

   Jeg har hentet hos Thrifty masser af gange og har ikke noget at udsætte på dem.

   Jeg har hentet mere end 40 biler i USA og aldrig oplevet noget der gør, jeg ikke vil bruge et selskab igen.

   95% af den brok over firmaet du kan finde, bunder i at folks ikke sætter sig ind i hvordan tingene foregår. Der er også stor forskel på leje af bil i USA end i Spanien (eller hvor Thrifty har kontorer uden for USA). Den kulturelle forskel, traditioner mm. sætter sit præg på anmeldelser.

   Jeg har aldrig læst anmeldelser. Du kan finde negative anmeldelser af alle de brands du skal bruge på din tur (flyselskaber, hoteller, restauranter mm.). Hvis du lytter til dem, kommer du aldrig nogle steder.

   Sæt dig ind i hvordan det foregår med udlevering af din lejebil og du er klædt godt på: https://www.renefrederiksen.dk/billeje-i-usa/udlevering-af-lejebil/

 2. Jens says:

  Skifte bil undervejs.

  Det ser ud som om du ofte vælger at leje forskellige biler undervejs på den enkelte tur.
  Er det for at prøve forskellige biler?
  Hvad med prisen, er det dyrere at leje og skifte mellem forskellige biler i forhold til at snuppe den samme bil hele turen?

  Jeg overvejer en tur på et par uger i marts / april, men ved ikke hvor.. vejret må genre være godt.. Og så skal der være noget at se… Muligvis bliver det en alene tur.. så økonomien og dermed billejen kommer helt sikkert til at spille en rolle.. Og det samme med overnatningen.. er doog helt OK med at bo på hoteller / motel der ikke er luksus, men blot rene og OK steder… Omvendt må overnatningerne godt være bynære / city for at få den del af oplevelsen med også.
  MVH Jens

 3. Carsten Leth says:

  Hej Rene
  Super informativ hjemmeside. Jeg rejser flere gange om året til USA og Canada iforb. med mit arbejde.
  Til sommer skal familien med og støder til i Chicago , hvorefter vi kører til Ontario, NY og slutter af i W.DC. Familien mener vi skal leje en Jeep Grand Cherokee (som jeg også synes er en fed bil), men jeg tror vi får noget mere plads i en Dodge Grand Caravan, hvad siger du ?
  Vi er 2 voksne og 3 store børn
  Endnu engang, kanon hjemmeside, den vil jeg anbefale til andre
  Vh Carsten Leth

 4. Ditte says:

  Hej Rene.
  Min kæreste og jeg skal til usa i sommerferien.
  Vi mangler at leje en bil fra d. 23. juni i new york – d. 1. juli i chicago.

  Vi ville høre om det bedst ville kunne betale sig at leje bilen hjemmefra eller først når vi er derovre?
  Vi har lige nu fået et tilbud af Kilroy på en lejebil en Chrysler 200, med fuld forsikring, ubegrænset km, en ekstra ung kører for ca. 5000 kr.

  Kan du hjælpe os med hvad vi skal gøre 🙂
  Kh Ditte og Mathias

  • @ Ditte

   Hvis du kan finde den billigere på de sider jeg anbefaler, så lej den der, ellers tag tilbuddet fra Kilroy.

   Bemærk, at det er dyrt at leje bil i New York, så hvis i evt. søger fra Newark lufthavn (som ligger i New Jersey) kan det være billigere.
   Eller hvis i skal via DC, så tag toget og hent bilen der i stedet.

   Husk også der er envejsgebyr på billeje når i lejer i New York og afleverer i Chicago, så sørg for prisen i semmenligner med har det inkluderet.

 5. Frederik says:

  Hej Rene, super webside er vild med det!

  Hvilken bil vil du råde 2 personer, som skal være væk 3-4 uger at leje? Der skal være plads til at sove i den(da det skal spare på budgettet), den må også gerne have nogle kræfter og noget komfort – da jeg altid har drømt om at køre en amerikansk bil i USA. Desuden skal også være til at betale 🙂

  Desuden vil jeg også spørger om det er sikkert nok at ligge sig til at sove i bilen i USA – og hvor de sikreste steder ville være ???

 6. Kenneth says:

  Hej Rene

  Vi er en familie på 5, som rejser 3 uger til Florida i september.
  Er derfor ved at se på vores muligheder med leje af bil.
  Ved godt at der ikke er ret meget plads i disse biler, derfor skal vi have to for at kunne være der.
  Sidste år havde vi fornøjelsen af et opleve den klassiske tur på vestkysten i en ford mustang cabriolet v6.
  Denne gang vil vi gerne prøve en lidt sjovere bil (v8) ala Dodge Challanger, Ford Mustang GT eller Shelby eller camaro SS.
  Synes bare ikke jeg kan finde disse biler på nogen af udlejnings selskaberne.
  Kan kun finde frem til at man kan booke en almindelig Mustang eller ligende.
  Mit spørgsmål er ved du hvor man kan booke disse biler og evt hvor meget dyrere er de frem for standard modellerne (V6)

  Mvh

  Kenneth

 7. Patrick says:

  Hej Rene.
  Jeg syntes jeg har ledt og ledt på diverse hjemmesider, men uden held.
  Kender du eventuelt et sted hvor du kan leje en cabriolet som 19 årig?

  Hilsen Patrick

 8. Jesper Rimnäs says:

  Hej Rene!
  Superb sida med mycket bra information. Jag & min flickvän skall besöka USA, västkusten & allt därtill. Vi kommer förmodligen landa i LAX men har för nyfikenhetens skull försökt hitta biluthyrningsfirmor som hyr äldre bilmodeller, t.ex Cadillac Eldorado cab från 60-70 tal, cadillac de ville cab från 60-70 tal, oldsmobile cab 60-70 tal etc. Är det helt hopplöst tror du? Hittar nämligen ingenting..

  Tack för en toppensida!
  Vänlig hälsning
  Jesper

  • @ Jesper

   Tak for ros.

   Det er ikke umuligt, men det koster mange penge at leje den type biler. Hvis du googler Classic Car Rentals Los Angeles dukker der flere op. Mange af dem oplyser ikke priser og du skal kontakte dem for at høre nærmere.

   Her er en der oplyser priser og de ligger på det niveau jeg selv har set hos andre, når jeg har kigget efter en ligende oplevelse: http://www.bhrentacar.com/rental_cars/Classics.html

   Black Top Candy’s har specialiceret sig i klassiske biler til Route 66 oplevelsen. Her er prisen også høj.

 9. Marcus says:

  Hej Rene

  Jeg går og leger med tanken om et roadtrip til USA for mig og to af mine venner (knægte på 20-22 år). Har du en rute, du kan anbefale og en bil evt. Vi pønser lidt på tanken med lidt casino involveret? Men derudover vil vi også gerne have en kulturelt berigende tur 🙂

  • @ Marcus

   Hvis i har kig på Las Vegas, så vil jeg anbefale den klassiske roadtrip på vestkysten. Den har en god blanding af natur og storby.

   Hvis det er en mere niche præget tur, så kunne en kombination af Florida og musik (Country, Rock og Blues) i sydstaterne være en mulighed. Casinoer finder i overalt i USA. Langt de fleste indianerreservater har et kasino, så i finder dem også langt fra Las Vegas.

   Bemærk, at der kan være udfordring med casinoer, hvis i er under 21 år. Personer under 21 år må ikke opholde sig i casinoerne (og kan heller ikke få serveret alkohol nogen steder i USA).

 10. Kim Meisner says:

  Hej Rene

  Vi er 5 voksne som tager til Florida i august måned. Vi vil leje bil i Miami og den længste tur vil have, er en tur til Key West og retur. (Vi har 3 overnatninger i Key West). Vi vil gerne leje en bil med plads til vores bagage (5 kufferter – 23 kg) men det skal helst ikke være en “bus” gerne en lidt smartere. Hvad vil du anbefale? Vi har kigget på Ford Edge og Chrysler 300.

  • Thomas G says:

   Hej Kim

   Jeg tillader mig lige at give et råd med på vejen her. Til 5 voksne og 5 kufferter af 23 kg, så ville jeg ikke anbefale en sedan (som Chrysler 300). Jeg er ikke engang fuld ud overbevist om at en Crossover/lille SUV såsom Ford Edge er stor nok til at I kommer til at sidde komfortabelt. (Det er en ret lang køretur ud til Key West, om end ikke efter amerikanske forhold.)

   Jeg vil anbefale at I kigger efter en Full Size SUV såsom en Chevrolet Tahoe/Suburban eller lign.
   En Jeep Grand Cherokee (standard SUV) vil nok også være stor nok, men jeg er bange for at alternativerne indenfor denne kategori er lidt mindre (f.eks. Hyundai Santa Fe)

   Mvh

   Thomas G

  • Kim says:

   Her nu også kigget på en Ford Explorer – hvad siger I til denne. (5 personer + 5 kufferter)?

   • @ Kim

    Ford Explorer størrelsen vil fint kunne klare 5+5. Vil anbefale i ikke pakker i hardcase kufferter, men evt. sportstasker. Så kan i pakke bilen bedre.

 11. Ole Jensen says:

  Hej.
  Vi er en familie på 2 voksne og 2 piger på 14-11 år som tager vestkysten på 3 uger her til sommer, mit spørgsmål er hvilken bil vi skal ha……. har fået en pris på 3900 for en Ford edge billig synes jeg, men vi kan få en jeep cherokee til 700 mere, er det ikke pengene værd. Mvh Ole.

  • @ Ole

   Husk på, at det ikke er en bestemt bil i lejer, men en bil-størrelse (klasse).
   I kan fint være i en Ford Edge, og ved nogle selskaber er Ford Edge og Jeep Grand Cherokee i samme klasse, så kan være der holder sådan en alligevel til de 3900.

 12. poul troldborg says:

  Hej René
  Hvilken bil vil du anbefale til en tur across for to personer, hvis der også skal være mulighed for at kunne overnatte i bilen ?
  På forhånd tak!

  • @ Poul

   Som udgangspunkt vil jeg ikke anbefale at overnatte i en almindelig sedan eller SUV. Nøglen til en god nats søvn, er at kunne strække ud i fuld længde.
   Det kan i måske godt finde plads til i en full size SUV en enkelt nat (husk i også skal have plads til jeres bagage) men det er ikke noget jeg vil anbefale at gøre hver dag på en tre ugers roadtrip.

   Er det for at spare penge, så køb et telt og sov på campingpladser. Ikke gratis, men meget billigt. I vil alligevel ikke kunne holde ind hvor i har lyst og overnatte i jeres bil. Langt de fleste rastepladser tillader det ikke, så alternativet er parkeringspladser ved kirker og Walmarts (I vil dog falde udenfor som turister, da det typisk er dårligt stillede/hjemløse der bor i deres bil, der benytter sig af denne mulighed).

   Camper Vans kunne være en mulighed. Prøv hos http://www.jucyrentals.com/

 13. poul høgh says:

  Hej Rene
  vi skal 4 personer 2 voksne og 2 store teenage børn til Los Angeles
  fra d. 4 juli til d. 28 juli. vi tror en Ford Edge vil være perfekt.
  kan dog ikke finde en på de hjemmesider du henviser til ??
  Der er til gengæld masser af Ford Escape er den ok ??
  eller skal vi op i noget større og i givet fald hvad
  vi vil helst have noget suv agtigt (sidder lidt højere)

  • @ Poul

   I burde kunne klare det i en Ford Escape, men hvis i vil have lidt mere plads så vælg en Jeep Grand Cherokee. Den burde ikke koste så meget mere.

  • Finn Petersen says:

   Hvis muligt tag over en dag før, så i er der den 4 Juli, det er en fed dag med masser af parader etc.
   Har selv oplevet independence dag i flere forskellige byer og det er en god oplevelse hver gang 🙂

 14. Jonas Lindeløv says:

  Super god side du har lavet her. Vi bruger vist ½-1 time om dagen på den lige for tiden og jeg er sikker på, at din side gør vores tur bedre 🙂

  Vi tager til USA om et par uger og starter roadtrip fra San Francisco d. 8. juli. Vi er ret hooked på at leje en cabriolet til 16 dage på den “klassiske rute” over bl.a. LA, Grand Canyon, Las Vegas, Death Valley, Yosemite og til SF igen. Der er dog lige et par spørgsmål der presser sig på angående cabriolet’en:

  1. Hvordan er kørekomforten i en cabriolet i forhold til vind i håret/øjnene og larm?

  2. Er den som en normal bil, når taget er slået op, eller er der fx dårligere udsyn?

  3. Er det uudholdeligt varmt i juli eller tror du stadig man kan nyde et par timer i åben vogn om dagen? Når man kører ind i landet, er der vist typisk omkring 30-35 grader midt på dagen.

  Jonas

  • Esben von Buchwald says:

   Var selv afsted på præcis samme tur (dog også san diego og vestkysten mellem SF og LA) sidste år med kæresten. Vi havde en Ford Mustang Convertible og var rigtig glade for den.

   1. De er fedt at køre med taget nede når man cruiser igennem byen eller igennem et flot landskab og kan lugte naturen osv. Hvis man kommer over 45 mph, så suser det for meget til at man kan holde det ud, så vi kørte altid taget op når vi skulle ind på en motorvej

   2. Ja den virker udmærket solid, det kan godt være der er lidt mindre udsyn igennem bagruden men ikke noget der generer.

   3. Da vi var derovre i september/oktober, var det en meget tør varme vi mødte, og den var nogenlunde til at holde ud hvis man drak rigeligt vand og blæst luft på sig…

   Men husk på at taget kan køres op og ned med et tryk på en knap, blot man holder stille i bilen, så det er ikke værre end at man kører det op igen når man får lyst.

   Bemærk at bagagepladsen er meget forskellig i de forskellige modeller man kan få, og mustangen er den mest rummelige, mens andre modeller bruger bagagerummet til at opbevare taget når det er rullet ned. Check evt videoer på youtube hvor folk viser hvor meget de kan fylde i bilen…

 15. Jacob Christophersen says:

  Hej Rene
  Vi er fire drenge der næste sommer tager til USA på en klassisk tre uger californien-nevada-arizona tur.
  Mit spørgsmål går på valget af bil og fordele og ulemper.
  Jeg kan se du fraråder en convertible/sportsvogn, fordi der ikke er nok plads i. Dernæst står valget vel mellem en full size car eller en SUV. Men hvad vil fordelen være ved at tage den ene frem for den anden? Jeg kan se at generelt er SUVen lidt dyrere. Men hvad er ellers din foretrukne bil?

  • @ Jacob

   Jeg vil anbefale en SUV. Minimum en Ford Escape el. lign. størrelse. Hvis budgettet er til det, så vælg en Jeep Grand Cherokee el. lign.

   Med en SUV vil i med størst garanti kunne få plads til alt bagagen bag i. Det er ikke sikkert med en almindelig sedan. Derudover så vil der også være plads til en køletaske i en SUV (som jeg helt klart vil anbefale i anskaffer. En Coleman 28qt vil klare jobbet fint – læs mere om køletasker her.).

   En anden grund til at vælge en SUV er siddekomforten. I vil alle sidde bedre og have et bedre udsyn. Store dele af turen vil gå gennem områder hvor køreturen er lige så stor en oplevelse som destinationen, så der er det en fordel at alle har et godt udsyn.

   • Jacob Christophersen says:

    Tak for hurtigt svar.
    Lige et par opfølgende spørgsmål. Tre af os vil gerne køre, men hvis jeg fx forsøger at lave en booking igennem autoeurope er det kun den første ekstra chauffør, der er med gratis. Ellers er der gebyr. Hvilke selskaber kender du til, som ikke tager ekstra gebyr for to ekstra chauffører?
    Så vidt jeg ved tilbyder nogle selskaber, at blot køber en bil i en kategori og derefter selv kan vælge bilen imellem nogle forskellige mærker, når man kommer frem. Er det noget du har erfaring med?

    • @ Jacob

     Det koster altid et gebyr for ekstra chauffører. Det er pga. forsikring. Føreren af bilen skal være dækket (derfor vil jeg heller ikke opfordre til at lade nogle der ikke er registreret som chauffør, føre bilen. Det kan blive meget dyrt hvis uheldet er ude). Du er ikke dækket af din danske rejseforsikring mht. billeje. Hos nogle kan der være en selvrisikodækning, men de lovpligtige forsikringer som chaufføren skal have kan man kun få via udlejningsselskabet.

     I Californien er der nogle specielle regler omkring ekstra chauffører og man kan godt få registreret flere chauffører uden det koster ekstra, men man skal leve op til nogle kriterier så som at være gift/samlevende. Venner kan ikke opnå denne mulighed. Du kan læse mere her under Ekstra Chauffører.

     Der er tilbud på både RentalCars.com (tidligere eBiludlejning) og AutoEurope.dk hvor der er 3 chauffører inkluderet i den pris du ser. Typisk er der nogle penge sparet ved at vælge denne mulighed, frem for at tilvælge chaufføren i booking forløbet eller når i ankommer.

     Det med at kunne vælge bil frit (indenfor en klasse) afhænger meget af hvor du afhenter den og ved hvilket firma. Nogle gange får man anvist en bestemt bås – andre gange kan man frit vælge fra en række af biler.
     Hvis man får anvist en bås og ikke er helt tilfreds, så kan man altid gå tilbage til skranken og høre om man kan få en anden, hvis man kan se der holder andre. Personen i skranken ved som oftest ikke præcis hvilken bil der holder der, blot hvad det er for en klasse.

 16. pia sundbøll says:

  Kære Rene
  kan se at du ofte anbefaler ebiludlejning – ved du om de har skadesforsikring CDW og udvidet ansvarsforsikring SLI inkluderet i deres priser – tak
  Vh
  Pia

  • @ Pia

   Begge er inkluderet:
   CDW : Collision Damage Waiver og SLI: Supplimentary Liability Insurance

   Inkluderet er også: Theft Protection, 3rd Party Liability, Uninsured Motorist Protection

   Selvrisiko kan variere fra bil til bil (noget de nok skriver for at dække deres egen r**), men jeg har aldrig haft en selvrisiko på de biler jeg har lejet.
   Ydermere så har mange rejseforsikringer en selvrisiko forsikring for lejebiler, så man skulle være godt dækket ind.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top