Nytårsaften i USA

Nytårsaften i USA er en kæmpe social begivenhed i de største byer. Størst og nok mest kendt er New York, men også Las Vegas og Chicago og New Orleans samler i hundredetusindvis af festglade mennesker i gaderne.

Nytårsaften i small town America

Du skal dog ikke langt væk fra de største byer, før nytårsaften ikke helt fejres med al den festivitas og tradition vi kender fra Danmark. Som eksempel, så er der fest i Austin, TX, men den er i forvejen kendt som en fest-by. Men når det kommer til fyrværkeri, så sker det et par timer før midnat, så evt. børnefamilier kan kigge med.
Andre steder er der slet ikke fyrværkeri (det er forbeholdt den 4. juli).

Ball Dropping i New York

I mere end 100 år har New York været kendt for den store Ball Dropping på TImes Square ved midnat. Den mere end 5 ton tunge krystalkugle sænkes i løbet af årets sidste minut til stor hyldest fra op imod en million mennesker (ved årtusindskiftet i 1999 var der op imod 2 millioner mennesker samlet). Begivenheden transmiteres til hele USA og til store dele af verdenen.
Traditionen er blevet adopteret af flere amerikanske byer der dog ikke nødvendigvis sænker store kugler, men ofte noget som byen eller staten er kendt for. Bl.a. sænkes en stor appelsin i Orange County i Los Angeles. I en årrække fra 1981 til 1988 var det heller ikke en kugle der blev brugt i New York men derimod et stort æble for at symbolisere New Yorks kælenavn: The big Apple.

Det med at sænke en kugle på en stang er iøvrigt hentet fra det maritime hvor man i havne angiver kl 12 frokost på samme måde.

Nytårsfesten i USA

Nytårsaften i USA fejres i stor stil og med store fester. New York er nok den mest kendte men Las Vegas fejre også dagen med stil. The Strip lukkes af og forvandles til en stor gadefest med hundredetusindvis af gæster og underholdning. Hotellerne langs The Strip fejre klokken 12 med fyrværkeri fra tagene. I New Orleans samles der også hundredetusindvis af mennesker i gaderne. Festen starter på Jackson Square hvor der er fyrværkeri ved midnat og så flytter festen sig op i French Quater og Bourbon Street.

Nytår i New York i 2004

I 2004 holdt jeg nytårsaften i New York. Det var lidt en impuls idé at gøre det, da jeg faldt over nogle billige billetter og havde købt billetterne inden jeg havde planlagt hvordan det skulle fejres.
Kendte godt til traditionen med at samles på Times Square nytårsaften men efter lidt søgen på nettet blev jeg klogere på detaljerne omkring det.

Times Square i minusgrader

På grund af den øgede sikkerhed efter 2001 var festen på Times Square blevet mere struktureret og der var sikkerhedstjek. Pga de mange mennesker der dukker op, så skulle man, hvis man ville have en nogenlunde plads, møde op i god tid for at blive tjekket og finde sin plads. Og i god tid er flere timer i forvejen. 4-6 timer i forvejen. Det kunne betyde at man skulle stå i minusgrader med begrænsede festmuligheder (man må jo ikke drikke på gaden i USA) og endnu dårligere toiletforhold, når nu 1 million mennesker samles.

Med det i mente gik jeg igang med at finde alternativer som var ‘store nok’ til at man ville tage fra New York med en nytårsoplevelse – om ikke for livet, så ihvertfald noget man vil huske længe.

New York Ball Drop .com

Efter en masse googlen efter nytårsaften oplevelser i New York, indsnævrede det sig til en fest på en stor natklub med alt inklusiv.
Siden jeg fandt tilbuddet på er denne her. Det sted vi var er ikke blandt venues i år. Kan ikke huske hvad stedet hed (vistnok noget med Stratos) men det lå syd for Times Square på nogen og 20. gade just off Broadway.

Jeg havde fundet nogle billetter til $125 der inkluderede buffet, fri bar (man lagde dog gratuity, $1, når man hentede drinks) og toast kl. 12. Det fungerede OK, men buffeten var ikke værd at skrive hjem om.
Kl 12 kom der flere storskærme ned fra loftet og Ball Drop fra Times Square blev vist sammen med ballonner og konfetti som blev sluppet fra loftet.

Alt i alt en god oplevelse, fest og nytårsaften i New York og kan godt anbefale at benytte siden til andre der har mod på at holde nytår i New York.
Afhentning af billetter foregik ved will call, så man dukkede op dagen før eller i løbet af dagen og hentede sine billetter. Praktisk hvis man ikek har adresse i USA eller er i tvivl om de kan nå til Danmark (eller hvis de ikke sender billetter uden for USA).
Der var også god kundeservice fra arrangørerne side. Jeg havde mange spørgsmål til en lang række ting (will call, dress code mm) og de var flinke til at hjælpe med det hele.

Tømmermænd i New York

Nytårsfesterne i New York er store og det samme kan tømmermændene være.
Med fri bar indtil kl 02:00 (og fest til kl 04:00) blev der gået godt til den og dagen efter meldte tømmermændene sig. Heldigvis var jeg i fast-foodens hjemland, så mulighederne for at komme dem til livs var mangfoldige. Valget faldt på Jackson Hole Burgers.
I 1999, da jeg var i USA for første gang, havde min bror fundet stedet i guide bogen Let’s Go USA. I 1997 var stedet udnævnt til at have byens bedste burger og den skuffede ikke.
Det gjorde den heller ikke i januar 2005 hvor den, sammen med en stor portion fritter, var med til at gøre kål på mine tømmermænd.

Nytårsaften i Florida

Florida er en garanti for nogle gode nytårsoplevelser. Samtidig er det i Florida du har størst chance for godt vejr (+25 grader) i USA henover jul og nytår.
Her kan du læse mere om hvilke nytårsoplevelser der venter dig i Florida.

Min Nytårsaften i Austin, TX 2010

Nytårsaften i Austin, Texas er ikke det første folk tænker på når de hører man skal holde nytår i USA. Men jeg havde prøvet New York, så ville prøve en mindre by, men stadig en by hvor jeg vidste der ville være festivitas. Det blev en kæmpe success.

Her kan du læse om min nytårsaften i Austin, Texas 2010.

Her kan du læse fortællingen om 1. januar med tømmermænd i Austin, Texas.

Min Nytårsaften i Key West, FL 2011

I 2011 holdt jeg nytårsaften Key West i Florida. Turen startede med et par dage i Miami hvorefter jeg kørte ned til Key West for at holde nytår.

Hele turen kan læses i mine rejseblog indlæg fra turen og dækker bl.a. Everglades National Park, Art Deco området i Miami Beach, rundtur til Coconut Grove, Coral Gables og Little Havan mm., sejltur rundt i Miami til bl.a Fisher og Star Island.
Der blev også spist godt på Joe’s Stone Crab og kørt i lækker Camaro SS cabriolet og sejlet i airboat.

Nytårsaften blev hold i Key West og bød på nogle dejlige afslappende dage med jetski, snorkling og tur med vandflyver smat et brag af en nytårsfest på Duval Street.

Min nytårsaften i Las Vegas, 2012

Jeg stod op til endnu en skyfri dag i Las Vegas (men dog kun 8-10 grader). Dagen gik med at se næremere på Las Vegas og hvad der ventede nytårsaften.
Se hvad jeg lavede nytårsaftensdag i Las Vegas.

Fejrede nytårsaften med 300.000 mennesker på The Strip, trængsel ved toiletterne, flødeskum med sprut, prædikanter og en fest på Brooklyn Bridge.
Se hvordan en nytårsaften på The Strip i Las vegas foregår.

Vejret i USA omkring jul og nytår

Udsigten til dårligt vejr skal ikke være undskyldningen for ikke at tage til USA henover jul/nytår.

Landet er stort, og jo, der er sne mange steder, men medmindre du opsøger det, så er der udsigt til gode vejrforhold langt de fleste steder. Der vil være køligere end om sommeren, men det gør ikke oplevelsen mindre roadtrip-agtig.
Her kan du se mere om vejret rundt om i USA i løbet af et år.

Opdateret 19. okt. 2014

Vurder indlægget!
Hvis du synes om indlægget, så vil jeg sætte pris på en vurdering nedenfor. Du skal blot klikke på det antal stjerne du synes det fortjener. Du er også velkommen til at give en like på Facebook eller Google Plus. På forhånd tak.

Andre roadtrip oplevelser:

High Line Observation Deck ved Chelsea Market i New York.

High Line i New York

High Line er en 2 km lang park i New York og et must-see. High Line forbinder New Yorks historie med byens udvikling. Og så er den gratis.

8 Comments

 1. Hej René

  Først og fremmest tak for en god og informerende hjemmeside.
  Jeg har ikke kunnet finde et indlæg vedr. nedenstående spørgsmål.

  Vi overvejer endnu en tur til USA til efteråret og vil i den forbindelse høre om det er værd at planlægge efter at være der til Labor Day? Jeg kan ikke helt gennemskue om det er en mærkedag som de gør meget ud af at fejre med parader og lignende eller om der blot vil være nogle små arrangementer? Og vil det gøre en forskel om det vil være i fx Denver eller Los Angeles?

  Har du erfaringer med denne dag?
  Pft.

  1. @ jon

   Tak for ros.

   Labor Day er primært shopping.
   Der er Labor Day Sales med rigtig gode tilbud.

   Der er dog lidt festivitas, men ikke i samme grad som 4th of July eller Thanksgiving Parades etc.

   Jeg var selv i Annapolis sidste Labor Day, hvor der var en lille parade.

   I de større byer er der lidt mere, og du kan som oftest finde det på nettet med en simple søgning: Labor Day parade Denver

   Her findeu bl.a dette: http://www.denver.org/things-to-do/denver-holiday-events/denver-labor-day/

   Labor Day er en fridag for amerikanerne, så der rejses meget. Det betyder også at hoteller mm. har fået et hak opad i den weekend.

   1. Hej igen Rene

    Har forgæves forsøgt at finde ud af om vi skal forudbestille en taxi fra LA Guardia til Newark lufthavn. Vi har ca 4 timer til skiftet. Kan umiddelbart kun komme frem til at vi stiller os i taxikøen og venter til det bliver vores tur og så krydser fingre for at vi når det.

    Kan vi betale taxi med visa/mastercard eller er det cool cash?

    Mvh Brian

     1. Hvad ville du foreslå? Shuttle kan jeg se koster omkring 100 usd.

      Hvad koster en taxi ca?

      Og kan det blive så presset med taxi at man ikke når sit fly i Newark?

     2. @ Brian

      Kan desværre ikke hjælpe. Har ingen erfaring med at gøre det på den måde.

      Vil mene at det er muligt at komme fra La Guardia til newark på 4 timer, men man kan altid være uheldig og ramme slem trafik, forsinket fly mm.

      Der er forskellige sider som kan give et fingerpeg om hvad det ca. koster i en taxi, ex. https://www.taxifarefinder.com
      Det er ikke præcise priser og trafik, tidspunkter på døgnet mm. kan spille ind.

      Uber estimerer prisen til godt 100 dollars.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada