Roadtrip 2008 – Rocky Mountains


View Larger Map

Her kan du læse alle blog-indlæggene fra turen.

Jeg har også skrevet en fortælling til FDM som kommer med i en ny rejsebog om USA som udgives i 2011.

Andre roadtrip oplevelser:

11 Comments

 1. Hej Rene
  Min familie og jeg planlægger en tur til USA til sommer. Vi har allerede bestilt fly med ankomst LA den 8 juli og afrejse igen den 30 juli.
  Vi har planlagt overnatning i Las Vegas den 9-12 juli men derefter er ruten fri. Vi kunne godt tænke os at se Page ( Antilope Canyon – vi har set Lake powell og Horseshoe bend) derefter videre over imod Monument Valley, Arches, Moab, Mesa Verde mv. En ide kunne være at ende i Palm Springs for nogle pooldage og derefter flyve hjem fra LA. Vi er ikke så interesseret i at have badedagene i LA eller San Diego, da vi har været der tidligere, men vi er dog klar over, at Palm Springs kan blive lidt varmt på denne tid af året, så gode råd her også vil være rart.
  Vi har set Grand Canyon, Zion og Page, så det er ikke så interessant for os.
  Vi vil derfor høre, om du har nogle spændende ideer til en sammensætning af en rute, hvor vi både får set noget nyt og det velkendte Las Vegas, som er et must

  1. Hej Louise. Er i til store naturoplevelser, så kan i på denne rute jeg linker til se
   Valley of fire state park
   Bryce Canyon National Park
   Scenic Byway 12 (Utah)
   Capitol Reef National Park
   Scenic Byway 95 (Utah)
   Natural Monument National Bridges
   Hole in the Rock
   Arches National Park
   Corona Arch
   Monument Valley
   Toadstool Rimrock

   Vi kørte den rute i 2017 – og Utah området kan virkelig anbefales

  2. @ Louise

   Morten nævner en god liste af oplevelser og den følger nogenlunde denne rute + lidt mere som jeg har sat på nedenfor:
   https://goo.gl/maps/LtmgVF2JCZ22

   Jeg har beskrevet de fleste af oplevelserne + lidt flere
   Valley of Fire
   Bryce Canyon
   Moab – Arches Natl. Park
   Hole’n’the Rock / Needles
   Mesa Verde – Balcony House / Overnatning i Mesa
   Monument Valley
   Antelope Canyon
   Sliding Rock
   Sedona
   Tonto

   Her kan i afstikke til PIMA mm. hvis interessant
   PIMA
   Organ Pipe Cactus

   Joshua Tree
   Palm Springs

   Mht. varmen, så vil Palm Springs ikke være specielt varmt på turen. I juli er der varmt i hele det område i skal til og der kan nemt være varmere i Las Vegas eller Moab end i Palm Springs.

   Har i været på Neon Museet i Las Vegas?

 2. Hej Rene´

  Tak for en masse god inspiration til USA rejser 🙂

  Jeg er sammen med min familie igang med at planlægge vores 4. rejse til USA … og vil super gerne have lidt input. Vi er en familie på 5 (2 voksne + 3 børn på 16,14 og 12 år). Vi var for 3 år siden på “Den klassiske tur” i det vestlige USA. Vi havde 7 uger, og supplerede derfor den klassiske tur med Moab, Arches NP, Mesa Verde (fantastisk med rundvisning), Phoenix, Tombstone, Monument Valley, San Diego m.m. Jeg synes derfor at vi har set en del, og turen dette år bliver et gensyn med visse steder, men det vigtigste for os er Yellowstone, Mount Rushmore, Badlands NP, Prærie, cowboy osv.
  Vi har købt billetter til LA (lidt langt fra Yellowstone), men børnene ville gerne dertil igen (Universal Studio + stranden). Ligeledes skal vi igen have nogle dage i Las Vegas.
  Jeg har på vores tidligere ture forudbestilt de fleste hoteller (har valgt at bestille hoteller med mulighed for afbestilling, da man jo kan ændre planer undervejs). Jeg synes bare at det med en familie på 5 kan være rart at have en plan + mål for destination.
  Det eneste der er bestemt er at vi skal mødes en dag med venner i Vegas + der er booket tre overnatninger i Yellowstone (vi ville sikre os at der var plads til os). Vi vil gerne have tid i parkerne, og vandrer meget gerne 🙂
  Jeg har overvejet følgende rute:
  Dag 1: Los Angeles
  Dag 2,3 og 4: Las Vegas
  Dag 5 og 6: Salt Lake City
  Dag 7: Jackson
  Dag 8,9 og 10: Se Grand Teton på vej mod Yellowstone og ellers bruge 3 dage der
  Dag 11: Cody
  Dag 12: Sheridan
  Dag 13,14,15 Rapid City – udgangspunkt for Devils tower og Hot Springs på vej mod Rapid City, og ellers at se Mount Rushmore, Badlands NP, Custer State Park, Crazy Horse, Black Hills (er meget i tvivl om dagene 11-17, hvor skal vi sove og hvor længe skal man have hvert sted, hellere se lidt mindre men have god tid til virkelig at opleve det)
  Dag 16 og 17: Se Rodeo (skulle være det største i USA som afholdes midt i juli)
  Dag 18 og 19: Denver (har ikke været der … er det tiden værd? Rocky Mountains NP – vigtig??
  Dag 20 og 21: Moab området (vi har jo været her før, men der var altså noget fantastisk natur. Denne gang vil vi gerne rafte m.m.). Har du erfaring med Aztec Ruins?
  Dag 22 og 23: Canyonlands, Dead Horse Point, Capitol Reef – evt. Anasazi State Park?
  Dag 24: Monument Valley området (Min 16 årige søns favoritsted på jorden … som han selv udtrykker det)
  Dag 25,26,26,28,29: Turen går mod LA – tid i LA (evt. tilbringe tid i San Diego istedet for LA)

  Vi har 29 hele dage i USA (ankommer d. 8.7 og returnerer igen 7.8 – er det for meget vi gerne vil nå, er der noget vi kan undlade, er der noget vi mangler? Jeg vil super gerne have lidt input til hvor vi skal forsøge os med overnatning, altså hvilke byer/områder vil være passende i forhold til ruten.

  Håber du (og andre) kan komme med input – jeg synes det er så spændende at planlægge en tur som denne. Alle de skønne tanker man får undervejs, og den forventningens glæde man får lov at opleve 🙂

  Mange hilsner fra Charlotte

  1. @ Charlotte

   Tak for ros.

   Her er lidt input til ruten.

   Sørg for god tid i Jackson. Det er værd at bruge tid til en tur op på toppen med lift i Jackson Hole. Der er også gode whitewater muligheder ved Jackson.

   I Cody er der show ved Irma Hotel hvereftermiddag og rodeo hver aften på deres rodeo stadion. Ikke kæmpe, men hvis det andet glipper, så er det en mulighed.

   Oplev Devils Tower på vej til Rapid City. Giver mere ro på og tid i Rapid City. Der er nogle gode scenic routes omkring Mount Rushmore – Needles Highway.

   Denver er en lækker by. Tæt ved ligger bl.a Red Rock, som er et stop værd – tjek om der er koncert eller andet show. Hvis i vil højt op, så ligger Mt. Evans ikke langt fra Denver.

   I kan godt spring Rocky mountains National Park over. Har ikke noget som i ikke ser andre steder.

   Kender ikke til Aztec Ruins, men i er ikke langt fra Mesa Verde som har nogle unikke seværdigheder – kræver guides, så skal bookes på forhånd.

 3. Kære René
  Jeg har med begejstring fulgt din inspirerende blog i flere år og glædet mig til at møde dig IRL i Øksnehallen…men sådan skulle det så ikke være 🙁
  Min mand og jeg og vores 3 børn i alderen 13-18 år havde en fantastisk tur til det vestlige USA forrige år. Vi havde fået et rejseselskab til at booke fly, billeje og overnatninger.
  Næste år planlægger vi et 4 ugers roadtrip til Rocky Mountains med udgangspunkt i din rute fra 2008 m en enkelt tilføjelse i form af en afstikker fra Durango nordpå ad Million dollars High Way til Ouray og retur.
  Vi vil tilstræbe ikke at skulle nøjes med en enkelt overnatning hvert sted, da det er noget af et menageri m pakken frem og tilbage. Kan vi f.x. springe overnatning i Breckenridge over – eller er det en strækning, der køres langsomt pga bjergkørsel? Og er der andre overnatningssteder, vi kunne springe over, uden at skulle tilbringe en hel dal i bilen?
  Hvis man selv planlægger turen, betaler man så hotellet hjemmefra eller trækkes det på kortet, når man er der? Tænker, at det er mange penge at skulle lægge allerede nu.
  I 2012 var der jo hedebølge i USA, så mange af seværdighederne blev oplevet siddende i bilen. Ved du, om der er mere humane temperaturer på denne tur? Ved godt, du ikke kan forudsige vejret 🙂
  På forhånd mange tak.
  De venligste hilsner
  Gitte

  1. @ Gitte

   Tak for ros.

   I kan sagtens springe Breckenridge over. Jeg kørte kun dertil fordi jeg skulle d og flyve varmluftsballon (og tog så en ridetur i bjergene).
   Fra Denver vil det være mere oplagt (og tidsbesparende) at køre ned til Colorado Springs og opleve Pike’s Peak.
   Derfra videre til Canon City og Royal Gorge og videre ned til Great Sand Dunes Natl. Park.

   Det er forskelligt med hoteller. Hvis du booker på forhånd og vælger det billigste, hvor du ikke kan afbestille, så trækkes beløbet indenfor nogle dage. Hvis du vælger et dyrere værelse, så trækkes det ofte efter du har boet der, men det varierer.
   Da i ikke skal bo steder med masser af turister, kan i flere steder nøjes med at booke et par dage i forvejen og så stadig vælge den billige.

   Der er altid varmt i USA i de områder der var hedebølge i og der vil også være steder med god varme i Colorado. Der er dog den fordel, at meget kørsel foregår i 1.5 km og op, hvor temp er lavere. Det i vil opleve er, at der kan være store temp skift i løbet af kort tid, når i køre op/ned i bjergene.

 4. Hej Rene. Vi har været i USA et par gange og set de traditionelle ting – SF, LA, Grand Canyoun, Zion, Monument Valley, Bryce, Arches, Masa Verde, Yosemite, Death Valley m.m. Vi er ved at planlægge næste tur til 2014 og vil gerne bede om lidt råd fra en erfaren mand. jeg tænker vi lander i LA og kører til Palm Springs et par dage – herefter er der sådan set frit slag – men vil gerne til Rocky Mountains og Yellowstone – men undgå noget at det vi allerede har set. Undervejs vil vi gerne besøge en (eller flere) gamle cowboybyer (de ved med træfortove o.l.), en spøgelsesby og den slags. Vi er mest til naturen og ikke så meget til storbyer. Dog vil vi slutte af med 6-7 dage i Vegas (som en slags solferie) og til sidst et par dag i LA inden turen igen går hjem fra LA. Vi tænker en tur på 3-4 uger. Håber du kan hjæpe med et par gode råd til ruten m.m.

  1. Hej Jan, jeg kunne anbefale dig at flyve via Denver CO. Colorado er en smuk stat, som det er værd at give noget tid. Selv kørte vi op gennem Wyoming til South Dakota (boede i Custer og så Crazy Horse, Mount Rushmore og den fede by Deadwood) – herfra kørte vi via Sheridan og Cody ind i Yellowstone – Cody er en rigtig hyggelig by, hvor der jævnligt arrangeres rodeo. Vi boede 3 dage i Yellowstone – 2 dage ved The Lake og 1 dag på Old Faithfull Inn. Skulle jeg gøre det anderledes, ville jeg nok bo 3 forskellige steder. Jeg skrev dagbog om turen undervejs – hvis det kan give dig/jer nogle input http://hellepeter.blogspot.dk/ – ellers hører du nok en masse tips fra den gode vært på denne website :).
   Helle

 5. takk for svar.
  alltid greit og høre.

  nå har det seg slik at vi kan få disponere en leilighet i denver.
  vil det lønne seg og ta denne og dra på dagsturer til de forskjellige destinasjonene/turistattrasksjonene rundt?
  og heller ta litt dagsturer og bevege seg fra motel til motel på korte strekk?skal mest sannynlig kjøre mot salt lake city.

  marte

  1. @ Marte

   Der er flere ting i kan gøre med Denver som base.

   Der ligger Estes Park og Rocky Mountains National Park nord for byen, som fint nåes frem og tilbage på en dag.

   I kan også fint nå ned til Colorado Springs og op på Pikes Peak på samme dag.

   Og vest for Denver ligger Mt. Evans.

   I Denver ligger Red Rock som også er et besøg værd.

   Royal Gorge er også et begøs værd, men er nok for meget at nå på samme dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada