Det amerikanske flag – Roadtrip 2009

Det amerikanske flag er meget synligt hvor end man færdes i USA.

Flaget har altid haft en stor værdi for amerikanerne, men efter 11. september er det blevet endnu mere udbredt. I områder hvor immigranter tidligere hang flag fra deres oprindelses land, hænger der nu stort set kun amerikanske flag som et udtryk for patriotisme.

Amerikanerne har også taget til sig, at det er ok at bruge flaget i alle mulige afskygninger. Nogle mere vellykkede end andre, men de forskellige elementer i flaget giver flere kreative muligheder end med eks. Dannebrog.

Jeg har samlet nogle billeder fra mine mange roadtrips i usa og sat dem til den klassiske Johnny Cash sang: Ragged old flag

Selvom han i sangen nævner det med at tage flaget ned hver aften (og ikke røre jorden) så er det ikke noget der overholdes særlig meget. End ikke på offentlige bygninger og overalt ‘flages der for djævelen’ som vi ville sige herhjemme.
Den største undtagelse for dette skete på befrielsen i 1945, da danskerne hejste flaget da budskabet kom fra England, selvom den var henad 8 om aftenen.

Denne flagfanatisme man oplever i USA står i skarp kontrast til den måde vi bruger (eller ikke bruger) flaget herhjemme. Her kommer dannebrog stort set kun frem ved højtider og på flagdage, selvom det er fuldt lovligt at flage på alle dage herhjemme hvis man har lyst.

Dette er kun et lille udsnit af de flagbilleder jeg har og jeg forbløffes til stadighed over hvilke måder amerikanerne bruger deres Stars and Stripes på.

Andre roadtrip oplevelser:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada