Wells Gray Provincial Park

Der var vandfald fra morgenstunden og frokost i det fri i Wells Gray Provincial Park. Turen fra Kamloops til Jasper kan virke øde, men der er masser af naturoplevelser.

13 sep 2014

Vandfald i Wells Gray Provincial Park

I British Columbia er naturen tæt på. Og den er overalt, så snart du kommer uden for byerne.

Vi var på vej til Jasper og Banff nationalparkerne, men der var rigeligt at kigge på undervejs.

Fra byen Kamloops gik turen videre nord på mod Jasper. Der var for langt til at nå dertil med tid til at opleve parken, så valgte i stedet at bruge tid på noget natur og vandfald på vejen.

Ruten gik lige forbi Wells Gray Provincial Park. En stor naturpark på 5250 km2 med mere end 200 søer og 39 vandfald.

Det var en god opvarmning til det der ventede i Jasper og Banff, så kørte fra ruten og ind i parken.

Der er kun en vej ind og ud. Fra indgangen ind til enden af hvor du kan køre (Clearwater Lake Lookout), er der 76 km, så vil du nå det hele, skal du afsætte god til. Vi havde ikke tid til at køre helt ind, men mindre kan også gøre det.

Vi havde udset os parkens største vandfald som mål for dagen. Det ligger 49 km inde i parken. På vejen gjorde vi stop ved et par andre vandfald, som lå tæt ved vejen.

Du kan køre til en håndfuld vandfald, inklusiv parkens største, men skal du have flere af de 39 vandfald, skal du ud på større eller mindre hikes. Det var der ikke tid til.

Dawson Falls

Vi valgte at køre et godt stykke ind i parken, inden vi stoppede op. Ville ind til det største vandfald og så køre tilbage igen og se hvor lang tid der var til andre oplevelser.

42 km inde i Wells Gray Provincial Park ligger Dawson Falls. Et mindre vandfald i på 20 meter i højden, men spænder 90 meter i bredden.

Det kan opleves fra forskellige vinkler – på stier langs floden, eller ved at bevæge sig lidt off-road og kravle ned til flodbreden.

Helmcken Falls

Helmcken Falls er det største vandfald i Wells Gray Provincial Park. Det er 141 meter højt og er imponerende fra alle vinkler.
Det er muligt at komme ned i bunden også, men vi havde ikke tiden.

Hvis det er en kold vinter, danner der sig en kegle af is danne sig under vandfaldet, som kan nå halvvejs op.

Frokost i det fri

Skal du rigtig opleve British Columbia, kommer du hurtigt uden for byerne og adgang til for mange fastfood fristelser. Det er meget nemmere at komme langt ud på landet i Canada end i USA og generelt er der færre fastfood steder.

Da jeg ikke har lyst til at være bundet til, hvornår jeg evt. kan få noget frokost, køber jeg ind og har med til at kunne smøre en sandwich.

Vi havde købt ind i Kamloops og kunne derfor selv vælge spisested – og sparede også nogle penge ved at gøre det på denne måde.

Spahats Falls

På vejen ud af Wells Gray Provincial Park gjorde vi stop ved Spahats Falls. Det sidste vandfald denne dag, men langt fra det sidste på denne tur.

Spahats Falls er 60 meter og dermed under halvt så stort som Helmcken Falls. Men det bliver det ikke mindre imponerende af, specielt pga den måde den gennem årtusinder har gravet sig ned gennem klipperne.

Andre roadtrip oplevelser:

Morgentur i Montreal, Canada

Montreal er en storby med mange muligheder. Denne tur gik gennem de små områder og den franske bydel ved Notre-Dame Basilica of Montreal.

Dinosaurer på Royal Tyrrell Museum

Royal Tyrrell Museum og dets mange dinosaure en perfekt start på oplevelser i The Canadian Badlands. Området har frembragt nogle af de største fund i verden og du kan komme tæt på inde på museet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada