Wells Gray Provincial Park

Der var vandfald fra morgenstunden og frokost i det fri i Wells Gray Provincial Park. Turen fra Kamloops til Jasper kan virke øde, men der er masser af naturoplevelser.

13 sep 2014

Vandfald i Wells Gray Provincial Park

I British Columbia er naturen tæt på. Og den er overalt, så snart du kommer uden for byerne.

Vi var på vej til Jasper og Banff nationalparkerne, men der var rigeligt at kigge på undervejs.

Fra byen Kamloops gik turen videre nord på mod Jasper. Der var for langt til at nå dertil med tid til at opleve parken, så valgte i stedet at bruge tid på noget natur og vandfald på vejen.

Ruten gik lige forbi Wells Gray Provincial Park. En stor naturpark på 5250 km2 med mere end 200 søer og 39 vandfald.

Det var en god opvarmning til det der ventede i Jasper og Banff, så kørte fra ruten og ind i parken.

Der er kun en vej ind og ud. Fra indgangen ind til enden af hvor du kan køre (Clearwater Lake Lookout), er der 76 km, så vil du nå det hele, skal du afsætte god til. Vi havde ikke tid til at køre helt ind, men mindre kan også gøre det.

Vi havde udset os parkens største vandfald som mål for dagen. Det ligger 49 km inde i parken. På vejen gjorde vi stop ved et par andre vandfald, som lå tæt ved vejen.

Du kan køre til en håndfuld vandfald, inklusiv parkens største, men skal du have flere af de 39 vandfald, skal du ud på større eller mindre hikes. Det var der ikke tid til.

Dawson Falls

Vi valgte at køre et godt stykke ind i parken, inden vi stoppede op. Ville ind til det største vandfald og så køre tilbage igen og se hvor lang tid der var til andre oplevelser.

42 km inde i Wells Gray Provincial Park ligger Dawson Falls. Et mindre vandfald i på 20 meter i højden, men spænder 90 meter i bredden.

Det kan opleves fra forskellige vinkler – på stier langs floden, eller ved at bevæge sig lidt off-road og kravle ned til flodbreden.

Helmcken Falls

Helmcken Falls er det største vandfald i Wells Gray Provincial Park. Det er 141 meter højt og er imponerende fra alle vinkler.
Det er muligt at komme ned i bunden også, men vi havde ikke tiden.

Hvis det er en kold vinter, danner der sig en kegle af is danne sig under vandfaldet, som kan nå halvvejs op.

Frokost i det fri

Skal du rigtig opleve British Columbia, kommer du hurtigt uden for byerne og adgang til for mange fastfood fristelser. Det er meget nemmere at komme langt ud på landet i Canada end i USA og generelt er der færre fastfood steder.

Da jeg ikke har lyst til at være bundet til, hvornår jeg evt. kan få noget frokost, køber jeg ind og har med til at kunne smøre en sandwich.

Vi havde købt ind i Kamloops og kunne derfor selv vælge spisested – og sparede også nogle penge ved at gøre det på denne måde.

Spahats Falls

På vejen ud af Wells Gray Provincial Park gjorde vi stop ved Spahats Falls. Det sidste vandfald denne dag, men langt fra det sidste på denne tur.

Spahats Falls er 60 meter og dermed under halvt så stort som Helmcken Falls. Men det bliver det ikke mindre imponerende af, specielt pga den måde den gennem årtusinder har gravet sig ned gennem klipperne.

Tags: , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top