København til Chicago direkte med SAS

Jeg fløj til Chicago på sommerens roadtrip på Great River Road. Minneapolis lå tættere på ruten, men Chicago kunne nåes direkte med SAS.

12 sep, 2024

Direkte fly eller ej

Det direkte fly har for og imod. For, er at du slipper for mellemlandinger som medfører en længere rejsetid. Med et direkte fly til USA flyver du også senere på dagen og undgår at skulle alt for tidligt afsted. Imod, er at et direkte fly ofte er lidt dyrere end et med mellemlandinger. Det er en pris jeg er villig til at betale.

Tjek ind, lounge og gate

Afgang til USA fra København, på en torsdag uden for sæson, kunne næsten ikke være gået bedre. Der var ingen kø til check-in og bag drop.
Jeg fløj SAS Plus så kunne benytte Fast Track, men der var ingen nævneværdig kø til security.
Det betød jeg sad i SAS Loungen (som Plus giver adgang til) to timer før afgang.

Gaten var E135 ude i den nye finger. Det tager lidt tid at gå derud og du skal igennem paskontrollen på vejen, så pas på med tiden hvis du sidder i Loungen eller et andet sted i lufthavnen.

God plads på Economy Plus

Jeg var ved gaten 40 min før afgang lige da boarding startede. Fordi jeg fløj Plus var jeg i boarding group 2, så blandt de første inde i flyet. Det betyder der er god plads til håndbagagen og jeg kunne komme godt til rette i mit sæde.

Med Plus følger også bedre komfort. Sæderne er bredere og der er mere benplads. Der var også fodstøtter på disse sæder. Jeg var heldig på denne flyvning og havde ingen nabo. Det betød ekstra plads til brede sig på. Et stort plus når turen tager 9 timer. Benytter du underholdningen ombord, så er skærmene også større på Plus end Economy.

Der er to serveringer inkluderet med SAS til USA. En kort efter start og en kort før landing. På Plus er der alkohol inkluderet. Det koster ekstra på Economy.

Immigration i Chicago ORD

Vi landede 20 minutter før tid i Chicago. Det tog kun 15 minutter at komme fra gate til immigration.

Det er svært at sige det tager x tid at komme igennem immigration. Jeg var heldig denne dag at der ingen kø var. Havde vi landet til tiden eller forsinket, kunne der være landet et A380 før os, og der kunne have været 400 i køen.

Fra jeg stod i køen til jeg var igennem immigration gik der kun 5 minutter. Der er ikke selvbetjeningsmaskiner mere (https://www.renefrederiksen.dk/immigration-og-indrejse-til-usa/) i immigration, men heller ikke noget tolddokument du selv skal udfylde (i hvert fald ikke på denne tur).

Jeg fik tre spørgsmål i immigration.

  • Why are you here?
  • Are you meeting with anyone you know?
  • When are you leaving?

Så fik jeg taget billede og fingeraftryk fra begge hænder og fik udleveret et tolddokument som immigration havde skrevet på.

Min bagage kom netop som jeg var igennem immigration. Da jeg havde den, gik jeg gennem tolden, hvor jeg afleverede tolddokumentet.

Chicago som mellemlanding

Du skal altid hente din bagage efter immigration. Også hvis du skal videre med et andet fly i USA. Efter tolden kan du aflevere din bagage ved det flyselskab du skal videre med. Det foregår inden du kommer helt ud i ankomsthallen. Du kan ikke undgå at se skiltene og der er personale til at hjælpe.

Min endelige destination var Chicago, så jeg gik blot mod udgangen.

Hvor lang tid tager immigration?

Det tog under 30 minutter fra jeg var ved gate til jeg stod i ankomsthallen. Det er dog ingen garanti for at du vil komme igennem på samme tid hvis du flyver til Chicago.
Skal du videre med et andet fly efter immigration, anbefaler jeg du afsætter to timer til processen og det at komme videre til din næste gate. Den kan være i en anden terminal, hvorfor du skal ud og tilbage ind gennem security mm.

For at undgå denne uvished på din rejse, kan du med fordel vælge din mellemlanding i Europa og på den måde flyve direkte til din destination i USA. Mellemlandinger i Europæiske lufthavne tager som regel ikke mange minutter.

Toget ind til Chicago

Jeg startede denne roadtrip med et par dage i Chicago, så ventede med at hente lejebil.
Chicago er en af de byer med god offentlig transport i USA, hvor du fint kan klare dig uden bil.

Fra lufthavnen kører der tog til downtown. Jeg havde valgt et hotel nær en af stationerne, så jeg ikke skulle skifte tog eller gå langt med bagagen.

Det er Blue Line der kører til/fra Chicago O´hare lufthavnen (ORD). Turen tager 45 minutter fra terminal 3 til downtown. Jeg landede i terminal 5, så inkl immigration, bagage og transport til toget gik der 50 minutter i lufthavnen inden jeg sad i toget.

Afgang, mellemlandinger og immigration

Her kan du finde flere beskrivelser fra ture til USA og Canada med en bred vifte af flyselskaber og via/til forskellige lufthavne.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

København til Los Angeles med Norwegian

Min første tur med Norwegian til USA gik fint og 787 Dreamlineren er et fint fly til den lange tur til USA. Immigration og billeje gik nemt og sluttede med en burger i Hollywood.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada