Dansker maler grafittikunst og sover i grotter på Route 66

Pressemeddelelse udsendt 18. august, 2011

På sommerens store roadtrip til USA har René Frederiksen bl.a kørt Route 66 fra Chicago til Los Angeles og undervejs bidraget til et stort kunstværk i Texas og været den første dansker til at sove i Grand Canyon Caverns (kun den anden fra et land udenfor USA – den første var Billy Connolly).

Gummihandsker og spraydåser på Route 66

Dagen efter René var vidne til en sulten mand spise en bøf på to kilo på The Big Texan i Amarillo, tog René tidligt ud til Cadillac Ranch. Her satte han sit præg på de ikoniske, halvt begravede Cadillacs som er et af de mange obligatoriske stop på Route 66.
Hjemmefra havde han forberedt en stencil og taget gummihandsker med og i en Walmart på vejen havde han købt spraydåser i farverne hvid, sort og rød så han kunne sætte det klassiske Route 66 tegn og det danske flag på alle bilerne.
Stedet har mange besøgende men lagt fra alle efterlader et så tydeligt tegn på sit besøg.

Hotelværelse 65 meter under jorden

Grand Canyon Caverns var et gensyn for René, men siden sidst var der kommet en utraditionel overnatningsmulighed til som skulle prøves. Der er indrettet et hotelværelse i et af de store rum nede i grotten 65 meter under jorden.
René deltog på den sidste guidede tur og tjekkede derefter ind. Han havde så grotten for sig selv indtil den næste dag. Selvom man bor 65 meter under jorden er det ikke et primitivt ophold. Værelset er indrettet med alt man plejer at se på et hotelværelse. Det har dog ingen vægge eller loft, så man kan se den nøgne og krystalbesatte hule.

Udforskningen af grotten

Da René havde fundet sig til rette blev maden bragt ned og han aftalte en tid for hvornår han ville med rundt og udforske dele af grotten som besøgende normalt ikke har adgang til. Et par timer senere kravlede han rundt på knæ og albuer i små støvede hule gange.
Senere, med alt lyset slukket i grotten, tog han en tur på egen hånd rundt i grotten kun i skæret fra en lommelygte.

Efter en nat på det mest stille og mørkeste hotelværelse nogensinde, kunne Rene tage et bad med kig til den store grottes hvælving lige over brusekabinen.
Da den første guidede tur kom om morgenen, sad han i sofaen i det åbne rum og skrev i gæstebogen og kunne supplere guiden med supperlativer om opholdet, for det havde været en helt utrolig oplevelse.

På de halvandet år værelset har været åbent, har kun omkring 200 mennesker overnattet nede i Grand Cavern Suite. René var den første fra Danmark og kun nummer to der kom fra et land udenfor USA.

Info om rejser til USA

Rene Frederiksen er i øjeblikket i gang med sommerens store roadtrip som bl.a. tager ham ad Route 66 fra Chicago til LA.

Via sine mange roadtrips i USA har René samlet en masse erfaring om det at rejse rundt i USA i bil. Erfaringerne er samlet på hans hjemmeside: www.renefrederiksen.dk hvor et stigende antal besøgende finder information og stiller spørgsmål om road trips i USA på egen hånd.

Mere end 250.000 danskere tager hvert år på ferie i USA og rigtig mange af dem planlægger selv turen og udforsker det store land på egen hånd. René modtager i gennemsnit to spørgsmål om dagen fra danskere (samt nordmænd og svenskere) om alt fra planlægning af ruten, til billige overnatningssteder og ikke mindst billeje som han har en del erfaring med.

Andre roadtrip oplevelser:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada