Dansker maler grafittikunst og sover i grotter på Route 66

Pressemeddelelse udsendt 18. august, 2011

På sommerens store roadtrip til USA har René Frederiksen bl.a kørt Route 66 fra Chicago til Los Angeles og undervejs bidraget til et stort kunstværk i Texas og været den første dansker til at sove i Grand Canyon Caverns (kun den anden fra et land udenfor USA – den første var Billy Connolly).

Gummihandsker og spraydåser på Route 66

Dagen efter René var vidne til en sulten mand spise en bøf på to kilo på The Big Texan i Amarillo, tog René tidligt ud til Cadillac Ranch. Her satte han sit præg på de ikoniske, halvt begravede Cadillacs som er et af de mange obligatoriske stop på Route 66.
Hjemmefra havde han forberedt en stencil og taget gummihandsker med og i en Walmart på vejen havde han købt spraydåser i farverne hvid, sort og rød så han kunne sætte det klassiske Route 66 tegn og det danske flag på alle bilerne.
Stedet har mange besøgende men lagt fra alle efterlader et så tydeligt tegn på sit besøg.

Hotelværelse 65 meter under jorden

Grand Canyon Caverns var et gensyn for René, men siden sidst var der kommet en utraditionel overnatningsmulighed til som skulle prøves. Der er indrettet et hotelværelse i et af de store rum nede i grotten 65 meter under jorden.
René deltog på den sidste guidede tur og tjekkede derefter ind. Han havde så grotten for sig selv indtil den næste dag. Selvom man bor 65 meter under jorden er det ikke et primitivt ophold. Værelset er indrettet med alt man plejer at se på et hotelværelse. Det har dog ingen vægge eller loft, så man kan se den nøgne og krystalbesatte hule.

Udforskningen af grotten

Da René havde fundet sig til rette blev maden bragt ned og han aftalte en tid for hvornår han ville med rundt og udforske dele af grotten som besøgende normalt ikke har adgang til. Et par timer senere kravlede han rundt på knæ og albuer i små støvede hule gange.
Senere, med alt lyset slukket i grotten, tog han en tur på egen hånd rundt i grotten kun i skæret fra en lommelygte.

Efter en nat på det mest stille og mørkeste hotelværelse nogensinde, kunne Rene tage et bad med kig til den store grottes hvælving lige over brusekabinen.
Da den første guidede tur kom om morgenen, sad han i sofaen i det åbne rum og skrev i gæstebogen og kunne supplere guiden med supperlativer om opholdet, for det havde været en helt utrolig oplevelse.

På de halvandet år værelset har været åbent, har kun omkring 200 mennesker overnattet nede i Grand Cavern Suite. René var den første fra Danmark og kun nummer to der kom fra et land udenfor USA.

Info om rejser til USA

Rene Frederiksen er i øjeblikket i gang med sommerens store roadtrip som bl.a. tager ham ad Route 66 fra Chicago til LA.

Via sine mange roadtrips i USA har René samlet en masse erfaring om det at rejse rundt i USA i bil. Erfaringerne er samlet på hans hjemmeside: www.renefrederiksen.dk hvor et stigende antal besøgende finder information og stiller spørgsmål om road trips i USA på egen hånd.

Mere end 250.000 danskere tager hvert år på ferie i USA og rigtig mange af dem planlægger selv turen og udforsker det store land på egen hånd. René modtager i gennemsnit to spørgsmål om dagen fra danskere (samt nordmænd og svenskere) om alt fra planlægning af ruten, til billige overnatningssteder og ikke mindst billeje som han har en del erfaring med.

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top