Lægehjælp og hospitalsbesøg i USA

Har du brug for lægehjælp eller akut hjælp på hospitalet når du er på roadtrip I USA & Canada, kan du se nedenfor hvordan det foregår.

Mit første lægebesøg i USA

Jeg har været forskånet for uheld og skader på min krop under roadtrips i USA.
Har måtte blive på mit hotelværelse i 48 timer pga sygdom en enkelt gang, men ikke haft behov for at søge læge, før nu.

hospital_minneapolis_roadtrip_2016-1

På hospitalet i USA med hævet ankel

Dagen efter jeg var kommet til Boston, bemærkede jeg godt min højre ankel var lidt hævet, men tre-fire myggestik så ud til at være synderen, så bed ikke mærke i det og havde ingen smerter.

hospital_minneapolis_roadtrip_2016-2

Da jeg fløj videre til Minneapolis på denne tur og havde været der et par dage var hævelsen kun blevet værre. Min ankel var nu dobbelt så stor som normal (billedet snyder lidt). Stadig ingen smerter men måske en god idé at får kigget på det.

Husk din rejseforsikring

Jeg startede med at ringe til min rejseforsikring for ar sikre mig jeg var dækket og hvordan proceduren er.
Udover jeg har en selvrisiko på 500 kr ved lægebesøg, så er alt undersøgelse og behandling på hospitaler dækket. Jeg skulle blot søge læge og sikre mig en kopi af alle papirer og tage billeder af skaden (lidt ligesom da jeg ødelagde forruden på en bil).

Taxa til skadestuen

Jeg var til konference i Minneapolis ude ved Mall of America.
Der er ikke nogen medical clinic i MoA, så med hjælp fra hotellet jeg boede på derude, fik jeg anvist det nærmeste hospital og tog en taxa.

Hvad koster det at ringe efter en ambulance i USA?

Prisen for at ringe efter en ambulance i USA kan variere meget afhængigt af hvilken stat du er i og hvilken type ambulanceservice du har brug for. Generelt kan priserne for en ambulance være meget dyre, og det er ikke ualmindeligt at se priser på over $1.000 for en enkelt tur. Det er også almindeligt, at der vil være ekstra gebyrer for ydelser såsom at have en paramedic eller en læge med i ambulance, eller for at bruge specialudstyr. Det er en god ide at tjekke med din forsikring for at høre, om ambulanceomkostningerne dækkes helt eller delvis.

Registrering på hospitalet

Det var på Memorial Day mandag jeg tog derud ved 11:00 tiden. Ved ikke om det blot var en sløv dag, men jeg kom til med det samme.

Først blev jeg registreret i receptionen – navn og fødselsdag – som blev printet på et armbånd som jeg fik på.

hospital_minneapolis_roadtrip_2016-3

Så tog en technician mig med ind i et lokale for at tage mine vitals (puls, blodtryk mm.) og for at registrere nogle flere info om mig og skaden.

Diagnose og behandling

Kort efter dukkede en sygeplejerske op som kiggede på oplysningerne og fulgte mig ind i et exam room.

hospital_minneapolis_roadtrip_2016-4

Her klædte jeg om til den klassiske gown du kender fra film og tv – den der er åben bag til. Det var nemmest når nu min skade var på mit ben og de undersøgte det højere oppe end kun anklen.

hospital_minneapolis_roadtrip_2016-5

Så dukkede min læge op og kiggede nærmere på min ankel og ben og stillede en masse spørgsmål, alt i mens en assistent skrev det hele ned i deres system.

For at udelukke infektion valgte de at tage en blodprøve og for at undersøge og der var kredsløbsproblemer tog de også en ultralyd af mit ben.

Først blod, som en ny sygeplejerske tog.
Dernæst kørte en portør mig til ultralyd.
Den tog fem minutter og en anden portør kørte mig tilbage.

hospital_minneapolis_roadtrip_2016-6

Wifi og TV på hospitalet

Tilbage i mit exam room kunne jeg kigge tv mens jeg ventede på resultater og imens jeg ventede kom min første portør ind igen og tog en EKG.

hospital_minneapolis_roadtrip_2016-7

hospital_minneapolis_roadtrip_2016-8

Lidt senere kom lægen ind med alle resultaterne. Der var umiddelbart ikke noget farligt, men heller ikke konkret, så jeg fik en recept på antibiotika og underskrev mine discharge papers.

Det tog i alt to timer, men føltes ikke længe, da jeg ikke sad og kukkelurede i et venteværelse.

God service på hospitalet

Det var super venlige, servicemindede og professionelle mennesker hele vejen igennem. Jeg var i alt i kontakt med ni forskellige personer under mit ophold.
Selvom jeg er ret god til engelsk tog de sig god tid til at sikre at jeg forstod alt.
Jeg har ikke været på et hospital i Danmark mere end tyve år, så kan ikke sige noget om forskelle (good/bad) men jeg havde en super fin oplevelse i USA.

Afhentning af receptpligtig medicin

Efter hospitalet tog jeg til det nærmeste Pharmacy og fik min antibiotika. Det tog små ti minutter at lave ordren og kostede 25 dollars for 7 dages behandling.

hospital_minneapolis_roadtrip_2016-9

hospital_minneapolis_roadtrip_2016-10

Hvad koster et hospitalsbesøg i USA?

Prisen på hospitalsbesøget kendte jeg ikke da det skete. De ville sende en regning. Jeg vidste det kunne løbe op i en del penge for sådan en omgang, men da jeg var dækket af min rejseforsikring, så bekymrede det mig ikke.

Selvom dette foregik i USA, så vil jeg gætte på procedure (stort set) vil være den samme i ex. Canada.
Som nævnt har jeg 500 kr. i selvrisiko på min rejseforsikring. Kan være du er dækket anderledes, så tjek med dir rejseforsikringsselskab hvis du er i tvivl.

Opdatere 6. juli, 2016
Jeg har nu modtaget regningen fra mit hospitalsbesøg og den lød på 1938 $ (knap 13.000 kr med valutakurs d.d).
Jeg skulle ikke selv lægge ud, blot betale mine 500 kr. i selvrisiko, så sørgede mit rejseforsikringsselskab for at ordne resten.

Som med min skade på en lejebil i 2015, fungerer det effektivt med ordning af forsikringssager.
Jeg fik regningen for hospitalsbesøget i går og sendte skadesanmeldelsen ind i aftes.
Her til morgen fik jeg svar og OK på den. Når jeg har overført min selvrisiko, vil de ordne mit udestående med hospitalet i USA.

Læs andres oplevelser med lægehjælp i USA

Facebook kan du se hvad andre har haft af oplevelser med lægehjælp og hospitalsbesøg i USA.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Billeje i USA & Canada