Prisen på Roadtrip 2010

En roadtrip i USA på 3 uger kan lyde som en dyr omgang, men det behøver det ikke at være. Den totale pris kan virke høj men der er mange aspekter af prisen man selv kan regulere og på den måde holde et givent budget.

Når man som jeg vælger at tage af sted i højsæsonen så er priserne højere end på andre tider af året og der er mange penge at spare afhængigt af hvornår man tager af sted.

På nogle områder rækker pengene langt i USA og prisen på bl.a. billeje, overnatning og til dels mad, er relativt billigt.

I 2009 førte jeg et detaljeret regnskab og publicerede den totale pris med så mange detaljer som muligt.

I 2010 har jeg noteret endnu flere detaljer og har forsøgt at gøre rede for så mange udgifter som muligt nedenfor.
Selvom prisen på min roadtrip i 2010 var billigere i dollars så kom den til at koste ca. Det samme i danske kroner pga. Udviklingen i dollarkursen.

Flybillet

Prisen på flybilletten til Seattle var kr. 6200. Afgang 7. aug. / hjemkomst 28. aug.
Havde jeg ventet en måned var der mindst 1000 kr. at spare på prisen.

Rejseforsikring

Prisen på rejseforsikring hos europæiske for personer under 35 kostede kr. 484
Når man fylder 35, stiger prisen til ca. kr. 900 for 3 uger i USA.
Jeg anbefaler ikke at tage af sted uden rejseforsikring. Det gule sygesikringskort dækker ikke i USA så prisen for en ulykke kan blive rigtig høj.
Medmindre andet står nævnt, var vi 2 personer om at dele de følgende udgifter.
Priserne er også omregnet fra dollar til kroner. Kurs 5.8 er benyttet, da det var den gennemsnitlige kurs i den periode vi var i USA.

Billeje

Prisen for billeje i USA i 3 uger kostede kr. 6800
Du kan sagtens leje en stor bil (Ford Mondeo størrelse) i 3 uger i USA til kr. 4000-4500.
Til denne tur havde vi bevidst valgt en SUV. Det koster mere er er meget mere end man har behov for når man kun er to personer.

Benzin

Prisen på benzin i USA er ca. det halve af hvad den er i Danmark. Vi betalt knap 4,5 kr for en liter og brugte i alt kr. 3585 på benzin.
Vi kørte 7650 km på vores 3 uger roadtrip i USA. Det er meget længere end jeg normalt kører på 3 uger i USA så udgiften til benzin er højere på denne tur end sidst og også højere end de fleste vil opleve. Altså vil der være penge at spare på ikke at køre så langt. Havde vi valgt en mere økonomisk størrelse bil, så havde den udgift været mindre.

Overnatninger

Prisen på årets 21 overnatninger var kr. 14.260. Det er en gennemsnitlig overnatningspris på kr. 679.
Overnatningerne i år ($ 2459) har været billigere end i 2009 ($ 3016) men pga. dollarkursen er den næsten den samme i kroner og der er kun 1000 kroner til forskel.
Det kunne vi sagtens have gjort billigere, men vi valgte mange steder bekvemmelighed (tæt på bymidte/attraktioner) frem for billigst muligt.
På alle værelserne kunne man have overnattet 4 (2 dobbelt senge). Måske ikke til helt den samme udgift, da man nogle steder betaler 5, 10 eller 15 dollar oveni pr. Person. På samme måde havde man kunne spare en smule hvis man er af sted som par og deler en dobbeltseng.
Den dyreste overnatninger i 2010 var i Kalispell i Montana på Best Western med en pris på 203 $. Den billigste var på Motel 6 i Moses Lake, Washington med en pris på 62 $.

Mad

Den samlede pris på mad og snacks på turen udgjorde kr. 7014.

Den udgift fordeles på:
Morgenmad 730 kr.
Frokost 788 kr.
Aftensmad 4095 kr.
Snacks (diverse drikkelse, is, slik, chips mm.) 1426 kr.
Alle priser er inklusiv drikke penge på 20%. Man siger 15-18 % er god skik. For nemhedens skyld så gav vi 20% og langt de fleste steder var de 20% fortjent.

Udgiften til morgenmad kunne være undgået, hvis man udelukkende boede på hoteller med morgenmad.
Den forholdsvis lille udgift til frokost hænger sammen med at vi dels spiste en stor morgenmad, når man er i de varme områder er man (vi) ikke så sulten og så havde vi, ved købet af vores køletaske til 20 $, sikret os et køleskab på turen, så vi købte selv brød, kød og ost og lavede selv sandwiches til frokost (og en enkelt gang til aftensmad). På den måde kunne en udgift på 20$ strækkes til 3 x frokost og måske en aftensmad.
Prisen på den dyreste middag vi spiste var 120$. Det var på The Million Dollar Cowboy Steakhouse i Jackson, Wyoming. Det var en delt forret og en 300 grams steak til hovedret (til hver) og to øl, inkl. drikkepenge.

Seværdigheder og aktiviteter

Prisen på entré og aktiviteter på denne tur dækker bl.a. over ting som:
Årskort til nationalparkerne (80$ for adgang i et år)
Jet-boat tour i Hells Canyon
Zip-Line tour
Speedweek i Bonneville
Dune buggies i St. Anthony Dunes
Medora Musical
Space Needle
Bites of Seattle
Ducks Tour
Boeing flyfabrik
Den samlede pris for det plus de løse blev 5485 kr.

Prisen i alt for Roadtrip i USA 2010

Kr. 6800 + 3585 + 14.260 + 7014 + 5485 = 37.144
Divideret med 2 personer = 18.572 + flybillet (6200 kr.) og forsikring (484 kr.).
Prisen for 3 ugers roadtrip i USA i august 2010 blev på i alt kr. 25.256
Hvis det havde været til 2009 dollarkurs (5,1) havde prisen i danske kroner været 20037 kr. Her kan du se den samlede pris for Roadtrip 2009.
Ved valg af anden rejseperiode, en anden bil, en kortere rute og måske nogle andre valg af hoteller, så kan du reducere prisen med op imod 3000 kr. Pr. person.

Diverse

Det er prisen på de faste udgifter for en roadtrip. Dertil skal man lægge et beløb hvis man køber souvenirs eller andet med hjem. Jeg har brugt 950 kr. På diverse t-shirts og andre souvenirs.

Det bringer min samlede pris for Roadtrip 2010 op på kr. 26.206.

Mange penge? Måske, men da jeg har været af sted hvert år siden 2003 og ved jeg skal af sted igen næste år, så bliver der sparet lidt sammen henad vejen og nogle af udgifterne falder lang tid på forhånd (bl.a. fly og bil bookes/betales flere måneder i forvejen) så det føles ikke så vildt som det lyder.

Men det kan være en høj pris for mange at punge ud, men som jeg nævner ovenfor, så er der muligheder for at reducere prisen så den passer bedre til ens budget. Her kan dæ læse mere om budgettet for en roadtrip og hvordan man kan reducere prisen på de forskellige udgiftsposter uden at gå for meget på kompromis med oplevelsen.

pie_chart_budget_2010

Se prisen for min roadtrip i 2009.

Se oversigt og prisen på motel- og hotelovernatninger fra roadtrip 2013 (21 overnatninger, 16 forskellige steder).

Købe hos rejsebureau eller bestille selv?

Der kan være mange penge sparet ved at planlægge og bestille din rejse til USA og Canada på egen hånd.

Rejsebureauer kan være gode i nogle sammenhænge, men for de fleste vil en tur til USA eller Canada bedre kunne betale sig at sammensætte på egen hånd.

Her kan du finde en gennemgang af rejser fra rejsebureauer og hvad du kan spare ved at bestille selv: Spar penge på rejsen til USA og Canada.

Stil spørgsmål det rigtige sted

Har du spørgsmål om budgettet og udgifter på din roadtrip, kan du ikke stille det på dette indlæg.
Der er en artikel fra 2013 om samme emne, som du kan se her. Hvis du stadig har brug for at stille spørgsmål kan du gøre det på det indlæg.

Opdateret 8. nov 2016

Tags: ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.
Disclaimer
Jeg synes det er fedt at jeg med min interesse for Roadtrips i USA kan hjælpe andre til gode oplevelser i USA.
Hvad angår billeje, så har jeg fundet de bedste steder på nettet som tilbyder, ikke kun de billigste biler inkl. forsikring, men også en god service.
Jeg har en aftale med Rentalcars.com*, Auto Europe*1 og CarTrawler* der betyder, at hvis besøgende fra min side bestiller en bil via dem, så modtager jeg en provision. En såkaldt affiliate aftale, hvor jeg hjælper dem med at få flere kunder i deres forretning.
Hvis du er i en situation hvor du skal tage direkte kontakt til Rentalcars.com for at arrangere din billeje, det kan være pga. langtidsleje eller envejsgebyr som ikke altid kan ordnes online, så vil jeg sætte pris på, at du oplyser min affiliate kode: renef
Jeg har også aftaler med hotels.com og Booking.com til overnatning og SkyScanner og Momondo til flybilletter m.fl.
Hvis din bestilling kan laves online, så må du også gerne benytte et af de mange links som er rundt om på siden, så koden kommer med. På den måde støtter du mig til at hjælpe dig bedst muligt.

* Det er ikke mig du lejer bilen af. Jeg har ikke nogen direkte forbindelse med de billeje firmaer jeg nævner rundt om på siden, andet end anbefale dem baseret på pris og fordi jeg selv har benyttet dem flere gange.
Hvis der opstår situationer i forbindelse med din bestilling/leje via disse, så skal du kontakte dem, da jeg ikke er i stand til at gøre noget. Jeg har ikke adgang til deres systemer og kan ikke hjælpe med ændringer af bookinger, eller afbestilling eller andre ting der måtte opstå.
Jeg har en affiliate aftale med disse firmaer, hvorfor mit navn kan optræde på mails/papirer fra disse firmaer, men jeg er ikke forbundet til din leje på anden vis, og al henvendelse skal ske til dem.
1 Hvis du bestiller bil hos Auto Europe via mig, kan du ikke benytte dig af deres Price Guarantee. Så hvis du finder bilen billigere et andet sted efterfølgende, kan du afbestille bilen hos AutoEurope og bestille bilen hvor den er billigst. Du kan afbestille frem til 48 timer før lejen begynder, uden det koster noget.
X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top