Nedtælling til sommerens roadtrip – rejseforsikring

Så har jeg bestilt min rejseforsikring.

7-9-13 – knock on wood

Jeg har heldigvis aldrig haft brug for min rejseforsikring, men jeg kunne ikke drømme om at tage 3 uger på roadtrip i USA uden en forsikring.
Tror vi alle har hørt rygterne (og myterne) om hvor dyrt al hospitalspleje er i USA og hvor glad de er for at sagsøge til højre og venstre. Selvom det ikke er helt så galt, så tager jeg ingen chancer og betaler glædeligt hvad det koster mod forvisning om, at der så er styr på sagerne hvis uheldet skulle være ude.

De sidste mange år har jeg benyttet Europæiske Rejseforsikring til mine forsikringer. Efter et hurtigt opslag hos konkurrenten Gouda Rejseforsikring, så virker Europæiske lidt billigere, men det kan være at dit behov er anderledes.

Ungdomsrejseforsikring for unge under 35 år

Er man under 35, så kan man få en ungdomsrejseforsikring. Det er ca. halv pris af hvad man skal betale efter man er fyldt 35.
For 3 uger i USA skal man af med ca. 500 kr for en ungdomsrejseforsikring. Det koster ca. 1000 kr for en rejseforsikring til USA hvis man er fyldt 35 år.

Som sagt, så har jeg aldrig haft brug for min rejseforsikring på mine USA ture, men jeg har prøvet ‘mistet bagage’ forsikringen i forbindelse med forretningsrejser. Det lyder fedt at få 5000 kr (afhængig af forsikring) men det er faktisk pisse træls, for at sige det mildt. Det sidste man har lyst til når man er ankommet et sted er at skulle ud og shoppe efter basic fornødenheder.

Forsikring via egen forsikring eller kreditkort

Det kan være man er ferierejseforsikret via sin hustands- og ulykkes forsikring. Der kan også være knyttet en rejseforsikring til ens kreditkort. Mit råd er at sætte sig rigtig godt ind i om man har det og specielt hvor meget det dækker. Ofte er det kun det mest basale der er inkluderet og måske kun til rejser inden for Europa (hvor det gule sygesikringsbevis goså gælder som rejseforsikring i mange tilfælde).

Har man et udenlandsk kreditkort, eks. MatserCard, så kan det betale sig at købe sine flyybilletter med det. For så har man en konkursforsikring og behøver ikke tilkøbe den. Benytter man sit VISA/Dankort til køb af flybillet på en dansk hjemmeside så er det Dankortet man bruger og man er derfor ikke dækket af en konkursforsikring via sit VISA kort.

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA? Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco

Her kan du finde overnatning i: Chicago, Las Vegas.

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top