Nedtælling til sommerens roadtrip – rejseforsikring

Så har jeg bestilt min rejseforsikring.

7-9-13 – knock on wood

Jeg har heldigvis aldrig haft brug for min rejseforsikring, men jeg kunne ikke drømme om at tage 3 uger på roadtrip i USA uden en forsikring.
Tror vi alle har hørt rygterne (og myterne) om hvor dyrt al hospitalspleje er i USA og hvor glad de er for at sagsøge til højre og venstre. Selvom det ikke er helt så galt, så tager jeg ingen chancer og betaler glædeligt hvad det koster mod forvisning om, at der så er styr på sagerne hvis uheldet skulle være ude.

De sidste mange år har jeg benyttet Europæiske Rejseforsikring til mine forsikringer. Efter et hurtigt opslag hos konkurrenten Gouda Rejseforsikring, så virker Europæiske lidt billigere, men det kan være at dit behov er anderledes.

Ungdomsrejseforsikring for unge under 35 år

Er man under 35, så kan man få en ungdomsrejseforsikring. Det er ca. halv pris af hvad man skal betale efter man er fyldt 35.
For 3 uger i USA skal man af med ca. 500 kr for en ungdomsrejseforsikring. Det koster ca. 1000 kr for en rejseforsikring til USA hvis man er fyldt 35 år.

Som sagt, så har jeg aldrig haft brug for min rejseforsikring på mine USA ture, men jeg har prøvet ‘mistet bagage’ forsikringen i forbindelse med forretningsrejser. Det lyder fedt at få 5000 kr (afhængig af forsikring) men det er faktisk pisse træls, for at sige det mildt. Det sidste man har lyst til når man er ankommet et sted er at skulle ud og shoppe efter basic fornødenheder.

Forsikring via egen forsikring eller kreditkort

Det kan være man er ferierejseforsikret via sin hustands- og ulykkes forsikring. Der kan også være knyttet en rejseforsikring til ens kreditkort. Mit råd er at sætte sig rigtig godt ind i om man har det og specielt hvor meget det dækker. Ofte er det kun det mest basale der er inkluderet og måske kun til rejser inden for Europa (hvor det gule sygesikringsbevis goså gælder som rejseforsikring i mange tilfælde).

Har man et udenlandsk kreditkort, eks. MatserCard, så kan det betale sig at købe sine flyybilletter med det. For så har man en konkursforsikring og behøver ikke tilkøbe den. Benytter man sit VISA/Dankort til køb af flybillet på en dansk hjemmeside så er det Dankortet man bruger og man er derfor ikke dækket af en konkursforsikring via sit VISA kort.

Andre roadtrip oplevelser:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada