Outlet, Space Needle, kæmpe fly og krabber, Roadtrip i USA

Med besøget på Mt. Rainier blev den vilde natur lagt på hylden for denne roadtrip. De sidste dage af ferien skulle tilbringes i Seattle.
Der var ikke lagt egentlige planer for de sidste dage, men enkelte ting skulle dog nåes, som Boeing, Space Needle, Crab Pot, Seattle Bites, Pike Place Market mm.

Vi startede dog med shopping og kørte mod Seattles største outlet nord for byen. Egentlig ikke fordi der manglede noget i kufferten, men et outlet er et must på en usa-tur. Afhængig af hvad du går efter, så er der ikke altid noget at spare ved at vælge et outlet frem for et mall eller en butik inde i byen. Derfor lægger jeg altid besøget sidst på turen så jeg har en idè om, hvad tingene bør koste. Hvorvidt der så er kæmpe besparelser i forhold til Danmark er en anden sag. Jeg købte et par bukser i Banana Republic, så ved ikke om de var billige i forhold til DK, men endte med at slippe 32$ og de var prismærket til 62$ – suggested retail. Der røg også lige en nike t-shirt til 10$ i kufferten.

Efter chekc-in på Travelodge ved Space Needle gik vi ned til det meget turistede område nede ved vandet. Grunden til det var stedet som var udset til at være aftenens spisested: The Crab Pot.
Kendt og populært for sin primitive servering af seafood (vi måtte da også vente en halv times tid på et bord). Hammer og brædt udleveres og så går man løs på kæmpe krabbeben og kløer, majskolber og kogte kartofler.
Vi var der omkring solnedgang og fik et par pletskud ud over Puget Sound, gik lidt rundt i byen og fik god føling med området som skulle være base de næste par dage inden turen hjem.

Seattle er dejlig overskuelig og bor man centralt er der ingen problemer i at nå rundt på gå-ben. Der kører både busser, sporvogne, undergrundstog, cykeltaxier og monorail, så man har rig muligheder for at se mere af byen hvis man vil. Og så er der færgeruterne som giver et godt view af byen fra søsiden.

Dagen efter kørte vi op til Everett og Boeings flyfabrik. Man kan komme på en halvanden times guidet tur rundt på fabrikken som på alle måder er imponerende. Bygningen er verdens største og er 500 meter bred og mere end en kilometer lang. Vi så produktionen af modellerne: 747, 777 og 787. En 747 tager 4 måneder at lave, men deres sidst nye model 787 (som endnu ikke er godkendt til flyvning) tager kun 3 dage. Det er pga optimerede produktsforhold mm. Imponerende nar man tænker på størrelsen.
Rundturen på fabrikken er hele besøget værd (bemærk! Man må ikke have kameraet, tasker, mobiltelefoner mm. Med rundt på turen af fare for at det kan falde ned i produktionen, så jeg har ingen billeder fra fabrikken). Udstillingen ‘Future of flight’ er ikke værd at køre efter seperat, men er inkluderet i tur-entreen. Og så er der en tagterasse hvor man får et godt view af fabrikshallen, de specielle fragtfly og alle de færdige fly.

Tilbage i Seattle tog vi op i Space Needle. 184 meter højt og bygget til verdensudstillingen i 1962. Oprindeligt orange (galactic red) har jeg hørt, men har ikke kunne finde billeder af det. Giver et godt view af byen og området med både Mt. Baked mod nord og Mt. Rainier mod syd. Vi kobte en dobbeltbillet så vi kunne komme op om aftenen også.
Tog ned i byen i mellem de to besøg og spiste på Johnny Rocket. Tog monorail (også fra verdensudstillingen) tilbage og tog op i Space Needle igen omkring solnedgang. Vi var heldige med vejret for byen er ikke kendt for sit gode vejr og resten af ugen var der skyer.

Tags: , , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

2 Enlightened Replies

Trackback  •  Comments RSS

 1. Pernille says:

  Hej René.

  Tak for en super god hjemmeside og tak fordi du deler ud af dine erfaringer.

  VI er tre voksne der skal på roadtrip i slutningen af maj og vi slutter af med et par dage i Seattle. Det eneste vi har planlagt er at vi skal se Boeings flyfabrik og Premium Outlet og så skal vi selvfølgelig opleve downtown Seattle.
  Vi har derfor overvejet at bosætte os i Everett (eller f.eks. lynnwood som er tættere på Seattle) og så tage offentlig transport ind til byen. Har du nogle erfaringer med det? Det handler selvfølgelig også om, at det er meget dyrt at bo inde i centrum. Vi har en lejet bil, men har ikke interesse i, at køre ind til Seattle og lede efter parkeringspladser – så derfor vil det være fint med offentlig transport.
  Tænkte derfor på, om du har nogle erfaringer med det eller om I bor inde i centrum?
  Har du nogle forslag til overnatningssteder, vil jeg også gerne høre dem.

  På forhånd tak.

  • @ Pernille

   Tak for ros.

   Der er offentlig transport i Seattle, men kun meget af det i downtown området. Så i kan godt bosætte jer lidt udenfor downtown og tage det derfra.

   Fra Everett, skal i med almindeligt tog for at komme ind til Seattle og så videre med bus/light rail mm. Det er en time og tyve med tog fra Everett til Seattle.

   I kan gå til det meste downtown, så overvej et hotel indenfor jeres budget så tæt på downtown som muligt, og så taxi/uber mm. resten af vejen.

   Mht. overnatningsteder, så er mit bedste bud Hotels.com. Jeg boede ved Space Needle sidst jeg brugte meget tid i byen. Der er der fornuftige overnatningspriser. Den ekstra pris man betaler i byen udlignes af de billige på ens roadtrip, så gennemsnittet bliver ikke så galt.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA? Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco

Her kan du finde overnatning i: Chicago, Las Vegas.

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top