Outlet, Space Needle, kæmpe fly og krabber, Roadtrip i USA

Med besøget på Mt. Rainier blev den vilde natur lagt på hylden for denne roadtrip. De sidste dage af ferien skulle tilbringes i Seattle.
Der var ikke lagt egentlige planer for de sidste dage, men enkelte ting skulle dog nåes, som Boeing, Space Needle, Crab Pot, Seattle Bites, Pike Place Market mm.

Vi startede dog med shopping og kørte mod Seattles største outlet nord for byen. Egentlig ikke fordi der manglede noget i kufferten, men et outlet er et must på en usa-tur. Afhængig af hvad du går efter, så er der ikke altid noget at spare ved at vælge et outlet frem for et mall eller en butik inde i byen. Derfor lægger jeg altid besøget sidst på turen så jeg har en idè om, hvad tingene bør koste. Hvorvidt der så er kæmpe besparelser i forhold til Danmark er en anden sag. Jeg købte et par bukser i Banana Republic, så ved ikke om de var billige i forhold til DK, men endte med at slippe 32$ og de var prismærket til 62$ – suggested retail. Der røg også lige en nike t-shirt til 10$ i kufferten.

Efter chekc-in på Travelodge ved Space Needle gik vi ned til det meget turistede område nede ved vandet. Grunden til det var stedet som var udset til at være aftenens spisested: The Crab Pot.
Kendt og populært for sin primitive servering af seafood (vi måtte da også vente en halv times tid på et bord). Hammer og brædt udleveres og så går man løs på kæmpe krabbeben og kløer, majskolber og kogte kartofler.
Vi var der omkring solnedgang og fik et par pletskud ud over Puget Sound, gik lidt rundt i byen og fik god føling med området som skulle være base de næste par dage inden turen hjem.

Seattle er dejlig overskuelig og bor man centralt er der ingen problemer i at nå rundt på gå-ben. Der kører både busser, sporvogne, undergrundstog, cykeltaxier og monorail, så man har rig muligheder for at se mere af byen hvis man vil. Og så er der færgeruterne som giver et godt view af byen fra søsiden.

Dagen efter kørte vi op til Everett og Boeings flyfabrik. Man kan komme på en halvanden times guidet tur rundt på fabrikken som på alle måder er imponerende. Bygningen er verdens største og er 500 meter bred og mere end en kilometer lang. Vi så produktionen af modellerne: 747, 777 og 787. En 747 tager 4 måneder at lave, men deres sidst nye model 787 (som endnu ikke er godkendt til flyvning) tager kun 3 dage. Det er pga optimerede produktsforhold mm. Imponerende nar man tænker på størrelsen.
Rundturen på fabrikken er hele besøget værd (bemærk! Man må ikke have kameraet, tasker, mobiltelefoner mm. Med rundt på turen af fare for at det kan falde ned i produktionen, så jeg har ingen billeder fra fabrikken). Udstillingen ‘Future of flight’ er ikke værd at køre efter seperat, men er inkluderet i tur-entreen. Og så er der en tagterasse hvor man får et godt view af fabrikshallen, de specielle fragtfly og alle de færdige fly.

Tilbage i Seattle tog vi op i Space Needle. 184 meter højt og bygget til verdensudstillingen i 1962. Oprindeligt orange (galactic red) har jeg hørt, men har ikke kunne finde billeder af det. Giver et godt view af byen og området med både Mt. Baked mod nord og Mt. Rainier mod syd. Vi kobte en dobbeltbillet så vi kunne komme op om aftenen også.
Tog ned i byen i mellem de to besøg og spiste på Johnny Rocket. Tog monorail (også fra verdensudstillingen) tilbage og tog op i Space Needle igen omkring solnedgang. Vi var heldige med vejret for byen er ikke kendt for sit gode vejr og resten af ugen var der skyer.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Landlig idyl, Stillehavet og Castle Rock

Efter Hoh Rain Forest var der ikke de store stop resten af dagen, men der er altid noget at stoppe efter på en roadtrip. Landlig idyl og dramatiske kyststrækninger fyldte resten af dagen.

2 Comments

 1. Hej René.

  Tak for en super god hjemmeside og tak fordi du deler ud af dine erfaringer.

  VI er tre voksne der skal på roadtrip i slutningen af maj og vi slutter af med et par dage i Seattle. Det eneste vi har planlagt er at vi skal se Boeings flyfabrik og Premium Outlet og så skal vi selvfølgelig opleve downtown Seattle.
  Vi har derfor overvejet at bosætte os i Everett (eller f.eks. lynnwood som er tættere på Seattle) og så tage offentlig transport ind til byen. Har du nogle erfaringer med det? Det handler selvfølgelig også om, at det er meget dyrt at bo inde i centrum. Vi har en lejet bil, men har ikke interesse i, at køre ind til Seattle og lede efter parkeringspladser – så derfor vil det være fint med offentlig transport.
  Tænkte derfor på, om du har nogle erfaringer med det eller om I bor inde i centrum?
  Har du nogle forslag til overnatningssteder, vil jeg også gerne høre dem.

  På forhånd tak.

  1. @ Pernille

   Tak for ros.

   Der er offentlig transport i Seattle, men kun meget af det i downtown området. Så i kan godt bosætte jer lidt udenfor downtown og tage det derfra.

   Fra Everett, skal i med almindeligt tog for at komme ind til Seattle og så videre med bus/light rail mm. Det er en time og tyve med tog fra Everett til Seattle.

   I kan gå til det meste downtown, så overvej et hotel indenfor jeres budget så tæt på downtown som muligt, og så taxi/uber mm. resten af vejen.

   Mht. overnatningsteder, så er mit bedste bud Hotels.com. Jeg boede ved Space Needle sidst jeg brugte meget tid i byen. Der er der fornuftige overnatningspriser. Den ekstra pris man betaler i byen udlignes af de billige på ens roadtrip, så gennemsnittet bliver ikke så galt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada