Carlsbad Caverns – rejsen til jordens indre

Fra Roswell og syd på gennem New Mexico, ændre naturen sig gradvist. Når man er kommet igennem byen Carlsbad begynder ørkenen rigtig at vise sig og man aner nogle bjerge i det fjerne. Knap en time syd for Carlsbad drejer man ind ad bjergvejen op til Carlsbad Caverns National Park.

Der er to måder at komme ned i grotten på. Man kan tage en elevator eller man kan benytte den naturlige indgang og gå derned ved egen hjælp. Jeg valgte at gå derned.
Når man kommer ud fra informationen og begynder at følge stien ned til indgangen, så bliver man mindet om at man er på vej ud på en travetur som kan være for meget for nogen. De fleste gange når man ser disse skilte i USA, så er det for at sikre sig mod evt. overraskelser mm. fra overvægtige gæster. Denne gang er der dog hold i skiltene. Det er en gå tur som kan mærkes i benene. Det går stejlt nedad i 40-45 minutter inden man er nået ned til bunden (750 fod under jordens overflade). Dagen derpå kan man godt mærke sine lår.


Grotten er også hjemsted for en stor koloni af flagermus og der er mulighed for at komme og se når de folader stedet (aften) eller kommer tilbage (morgen). Til formålet er der indrettet en form for amfi teater hvor grottens indgang er scenen.

Der er en konstant temperatur på omkring de 20 grader inde i grotten. Hvis man vælger at gå derned så tag en langærmet med, men vent med at tage den på til du er nået bunden, da motionen ned i grotten nok skal holde dig varm.

Man føler sig lidt som en figur i en Jules Verne historie når man begynder sin nedstigning til jordens indre. Man kan ikke rigtig se noget når man står og kigger ned i det mørke hul.Grotten er kun svagt oplyst og typisk er det nogle af de mange drypstens formationer som har lys på sig. Det betyder det er lidt svært at få gode billeder dernede, men jeg lykkedes med et par stykker.Når man er kommet ned i bunden kan man fortsætte sin udforsken ved at gå rundt i The Big Room. Der er en sti på 2 km som man kan følge. Har man taget elevatoren ned fordi man ikke kunne klare den stejle nedstigning, så kan man roligt følge stien rundt. Den er kun svagt kuperet. Ca. midtvejs kan man tage en genvej, så man kan nøjes med en tur på 1 km.
I The Big Room er det lidt nemmere at få nogle billeder da store dele er mere oplyst da der her er nogle kæmpe formationer.
Ovenpå al den aktivitet så kan man slappe lidt af i det lille cafeteria som er indrettet dernede. Der er også toiletter så man ikke behøver stå i kø ved elevatoren for at komme op.

Der er i øjeblikket meget tørt i dette område og flere steder har store brande ødelagt kæmpe arealer. Man ser skiltene med Extreme Fire Danger og Fire Ban in Affect alle steder. Ved indgangen til Carlsbad Caverns så jeg et skilt omkring rygning der sagde følgende: Smoking only allowed in your vehicle. Og det er forståeligt. En enkelt glød der blæser ud over en bjergskråning kan starte en katastrofe.

Tags: , , , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top