Identitetstjek og lækkert hotel i Marathon

Dagen bød på det sidste vand i lang tid, et identitets tjek i det sydlige Texas og et gensyn med et lækkert hotel i Marathon.

24. marts, 2013

En pandekagemaskine

Jeg er normalt ikke til det store morgenmadsbord, men I USA tjekker jeg ofte lige ud hvad hotellet har at byde på. Generelt er det same opskrift de fleste steder, men en gang imellem bliver man overrasket. Har set vaffeljern som laver vafler formet som Texas og jeg har oplevet en omelet-kok på et billigt hotel. På Holiday Inn I Del Rio oplevede jeg en pandekagemaskine. Må være et hit for børnefamilier, men jeg kunne ikke dy mig. Et tryk på knappen og et minutter senere havde jeg to varme pandekager.

del_rio_marathon_roadtrip_2013-6

Mod vest

Fra Del Rio og videre vest på ændre landskabet karakter. Det skifter fra fladt og til dels frodigt til mere kuperet, klippe og sand.

Sidste vand Inden ørkenen

Tæt ved Del Rio ligger Amistad Resovior hvor floderne Pecos og Rio Grnda mødes. Det er den største samling af vand i miles omkreds, så det er et populært udflugtsmål og masser af mulighed for sejllads og fiskeri mm.

Efter en tur over en af de lange broer som krydser området, holdt jeg ind og knipsede lidt billeder.

del_rio_marathon_roadtrip_2013-1

Det var den første prøvelse for min Jeep Wrangler, da jeg fra vejkanten kunne kører lidt tættere på vandet af en pænt kuperet grusvej.

del_rio_marathon_roadtrip_2013-2

Fiskere i lavt vand

Et populært sted at fiske er hvor Pecos og Rio Grande mødes. Da jeg kom var der flere både i gang med at ordne fisk og rydde op i bådene efter turen på vandet.

del_rio_marathon_roadtrip_2013-19

del_rio_marathon_roadtrip_2013-21

Pga. den lave vandstand var det ikke til at se hvordan de to floder mødes, men det er Pecos i forgrunden og Rio Grande ude bag ved og klipperne med det grønne på er Mexico.

del_rio_marathon_roadtrip_2013-20

Kalkstenspukler

Efter Amistad kan du begynde at fornemme at du bevæger dig ud i ørkenen. Vegetationen ændre sig langsomt til lavt voksende krat og kun få, højere træer. Vejen skærer sig igennem kalkstenspukler og bryder det grå-grønne landskab med en lys stribe.

del_rio_marathon_roadtrip_2013-4

del_rio_marathon_roadtrip_2013-5

Identitetstjek af myndighederne

Når du kigger på kortet over området kan du tydeligt se du er tæt på den mexicanske grænse, men det er ikke kun kortet (og de mange skilte på spansk) der minder dig om det.

del_rio_marathon_roadtrip_2013-3

Der er mange CBP biler (Customs and Border Protection) i området og flere steder lidt inde i landet, er der permanente tjek points hvor alle biler stoppes og tjekkes. Det samme blev jeg (er blevet det før på mine ture hernede). De bekræfter din identitet og kigger ind i bilen. Har tidligere haft en hund inde i bilen og snuse også.

Byer i forfald – på nær Marathon

Fra Del Rio er der kun en vej ned til Big Bend National Park og den går via byen Marathon. For at komme til den kommer du først forbi Sanderson. Når du ser den, så er forventningerne til mindre byer, længere væk ikke særlig store. Men Marathon overrasker.

del_rio_marathon_roadtrip_2013-25

del_rio_marathon_roadtrip_2013-26

The Gage Hotel

Jeg boede på The Gage Hotel i 2010 og fik min største hoteloverraskelse til dato. Havde ikke forestillet mig noget så lækkert kunne løbe rundt så langt væk fra alting.

del_rio_marathon_roadtrip_2013-12

del_rio_marathon_roadtrip_2013-18

del_rio_marathon_roadtrip_2013-8

del_rio_marathon_roadtrip_2013-9

del_rio_marathon_roadtrip_2013-13

del_rio_marathon_roadtrip_2013-14

Positiv udvikling

Siden 2010 er der kommet mere gang i den og byen (hvis man kan kalde den det) har en diner, café/bakery, pizzeria og lille supermarked. Der er også et posthus og ikke mindre end to tankstationer. Sidste mulighed for benzin inden Big Bend (70 miles).

del_rio_marathon_roadtrip_2013-15

Chili cheese dog

Jeg strakte benene inden det sidste stræk ned til Big Bend og efter et behageligt gensyn med hotellet og jernbanen, nuppede jeg en snack på Johnny B Dineren inden afgang ned mod parken og overnatning i Chisos Mountain Lodge.

del_rio_marathon_roadtrip_2013-16

del_rio_marathon_roadtrip_2013-17

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Gennem ørkenen syd for Lake Havasu

Lake Havasu til San Diego bragte mig forbi Parker Dam, gennem ørkenen og øde jernbanespor. Jeg kom også forbi et hegn med sko og en grøn oase i ørkenen.

Terlingua Ranch Retreat i Texas

Terlingua Ranch Retreat er ikke mindre end en perle ude midt i ingenting. Og så er der en spetakulær udsigt fra det udendørs brusebad hvor du kan stå uden bekymring om naboer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada