730 kilometer til San Antonio, Texas

En snak om biler med fremmede på en rasteplads i Texas, et overraskende hotel og et fif om 200 øl i San Antonio.

28. marts, 2013

Alting har en ende

Mit ophold på Terlingua Ranch Retreat fik desværre en ende den fjerde dag. Det var tid til at komme videre og tilbage mod civilisationen.

San_Antonio_roadtrip_2013-1

Kørte igennem til San Antonio

Der er ikke meget mellem Terlingua og San Antonio (udover 730 kilometer) så i stedet for at køre lidt og overnatte på et interstate motel, så valgte jeg at køre igennem til San Antonio. Det var ikke nogen dårlig idé, for San Antonio overraskede mig i den grad om aftenen.

San_Antonio_roadtrip_2013-2

Langt mellem byerne

Mellem Terlingua og I-10 er der først 125 km op til Alpine og derfra yderligere 110 km op til Fort Stockton. Derfra er der så 170 km til den næste by, Ozona.
Så jeg var pænt langt ude på landet og holdt godt øje med benzinmåleren, da der var langt mellem tankstationerne.

San_Antonio_roadtrip_2013-4

Lang men overkommelig tur

Det lyder måske som en lang tur (og jeg vil da heller ikke anbefale at køre 700+ km på en dag mange steder i USA) men efter nogle dage uden magen kørsel og i dette område, så er det helt fint. Til gengæld åd det lidt på budgettet, da 80 mph (128 km/t) i min kasseformede Jeep Wrangler på en blæsende interstate, bruger en del benzin.

San_Antonio_roadtrip_2013-7

Tørstig Jeep Wrangler

Jeg forlod Terlingua med en halv tank og fyldte på to gange af 50 dollars (ikke engang helt op) for at når til San Antonio.

GPS’en sagde 6 timer og da jeg ikke skulle nå noget, så jeg tog den med ro og gjorde stop på rastepaldser undervejs.

Bemærk skiltet med wi-fi.

Bemærk skiltet med wi-fi.

San_Antonio_roadtrip_2013-6

Bilsnak på rasteplads

Her fik jeg bl.a. en snak med en ældre herre om min bil, benzinøkonomi og accelration. Han havde selv haft en Jeep Wrangler, men kørte nu i den nye Ford Escape. Han havde først været skeptisk da han blev præsenteret for den, for det var ’kun’ en 2.5L (indgangsmodellerne i USA er typisk 3,6 L), men den kunne jo flytte sig og så var den økonomisk i disse tider. Han var også begejstret for, at den mindste motormodel (1,6) havde endnu flere heste (175) og bedre økonomi.

San_Antonio_roadtrip_2013-5

Billig overnatning i San Antonio

Jeg nåede frem til San Antonio sidst på eftermiddagen. Havde søgt og fundet et billigt (under 100 dollars) hotel super centralt, tæt ved alle de store seværdigheder i byen. Jeg valgte det fordi det var billigst, men hotellet skulle vise sig at være en oplevelse i sig selv.

The Fairmount hotel i San Antonio

Udefra har det en blanding af New Orleans og klassisk western arkitektur over sig smedejerns rækværket og balkonerne der går ud over fortorvet.

San_Antonio_roadtrip_2013-22

Indenfor er The Fairmount meget fransk (igen en New Orleansk feeling) og man får en god følelse af, at være et dyrt sted uden at betale kassen for det.

San_Antonio_roadtrip_2013-19

San_Antonio_roadtrip_2013-21

Den følelse blev kun forstærket da jeg kom ind i mit værelse.

San_Antonio_roadtrip_2013-8

San_Antonio_roadtrip_2013-9

San_Antonio_roadtrip_2013-10

Afslapning og en øl i baren

Efter lidt ro på værelset, med en kold øl og lidt skriveri på bloggen, var det tid til at få kigget lidt på San Antonio.

San_Antonio_roadtrip_2013-15

Jeg startede dog i hotellets bar (som var den italienske restaurant som lå i forbindelse med hotellet). Her fik jeg et godt fif af bartenderen ang. En bar med 200 øl.

San_Antonio_roadtrip_2013-16

Tags: , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top