ATV tur i klitterne ved Highway 1, Oregon

ATV ræs i klitterne på Highway 1 i Oregon og full service tankstationer, hvor du ikke selv må fylde benzin på.

16. sep, 2012

ATV fra morgenstunden

Efter en dag som, efter et besøg på Tillamook Cheese, mest var transport syd på mod Californien, var der denne dag planlagt en ATV tur i Oregon Dunes, som ligger ud til Stillehavet op ad HIghway 1.

ATV_oregon_dunes_roadtrip_2012-4

Vi havde booket en time på ATV’en ved Spinreel, lidt nord for North Bend.

ATV_oregon_dunes_roadtrip_2012-1

Sikkerhed og sheriff på youtube

Det tager lidt tid med at udfylde papirer og sikkerhedsgennemgangen, så vi ”hang ud” hos firmaet en lille halv times tid. Det gjorde den lokale sheriff også. Han brugte tiden med at kigge videoer på YouTube med nogle af de ansatte.

Da alt det formelle var på plads og der var fundet hjelm og goggles, gik vi ATV´en igennem med instruktøren. Den er pænt nem at køre på, men da vi ville være afsted uden guide, var der nogle ting at huske på med start/stop, bremser mm. og ikke mindst i tilfælde af vi væltede.

ATV_oregon_dunes_roadtrip_2012-2

Nemt at fare vild i klitterne

Da vi kun havde vores ATVér i en time, var der ikke tid til at nå helt ud til kysten og ned til vandet. Havde ellers været fedt at give den gas i vandkanten – men det må blive en anden gang.

Der var dog rigeligt med plads at køre på – og faktisk også for meget. Det var nemlig et meget ensformigt og lidt forvirrende område, så det var nemt at fare vildt og specielt det at finde tilbage til udgangen kunne være en udfordring (hvilket vi også var blevet briefet om inden afgang).

ATV_oregon_dunes_roadtrip_2012-3

ATV_oregon_dunes_roadtrip_2012-5

ATV´er er fede og det er ikke farligt at køre sig en tur, med omhu, men terrænet snyder på billederne her. Klitter er drilske og en nem opkørsel kan hurtigt blive afløst af en meget stejl nedkørsel, så vi udforskede ikke så meget, men nød at prøve grænser af i et område vi kendte.

Ikke mig på billedet.

ATV_oregon_dunes_roadtrip_2012-6

Tilbage i stalden

Efter at være blevet blæst godt igennem en lille times tid (og fået sand ind alle steder) kørte vi tilbage og afleverede vores bikes og kørte videre. Vi havde godt tre timer ned til næste overnatning.

ATV_oregon_dunes_roadtrip_2012-7

Må ikke selv tanke benzin i Oregon

Vi tankede inden vi fortsatte ned mod byen Cave Junction, Oregon. I Oregon (og New Jersey) må du ikke selv tanke din bil, så når du holder ind, kommer der en medarbejder ud og fylder på for dig. Flere steder er der ekstra service, hvor de tilbyder at vaske dine vinduer mm.

Reglen med at du ikke må tanke gælder for alle – også motorcyklister. Medarbejderen kom ud og ordnede det hele mens motorsyklisten blot lænede sig tilbage.

ATV_oregon_dunes_roadtrip_2012-8

Tankede igen

Turen ned til Cave Junction gik bl.a. små landeveje og små byer. I en mindre by gjorde vi stop da vi så disse og tankede op. Ikke benzin, men kalorier.

ATV_oregon_dunes_roadtrip_2012-11

ATV_oregon_dunes_roadtrip_2012-12

ATV_oregon_dunes_roadtrip_2012-10

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada