ATV tur i klitterne ved Highway 1, Oregon

ATV ræs i klitterne på Highway 1 i Oregon og full service tankstationer, hvor du ikke selv må fylde benzin på.

16. sep, 2012

ATV fra morgenstunden

Efter en dag som, efter et besøg på Tillamook Cheese, mest var transport syd på mod Californien, var der denne dag planlagt en ATV tur i Oregon Dunes, som ligger ud til Stillehavet op ad HIghway 1.

ATV_oregon_dunes_roadtrip_2012-4

Vi havde booket en time på ATV’en ved Spinreel, lidt nord for North Bend.

ATV_oregon_dunes_roadtrip_2012-1

Sikkerhed og sheriff på youtube

Det tager lidt tid med at udfylde papirer og sikkerhedsgennemgangen, så vi ”hang ud” hos firmaet en lille halv times tid. Det gjorde den lokale sheriff også. Han brugte tiden med at kigge videoer på YouTube med nogle af de ansatte.

Da alt det formelle var på plads og der var fundet hjelm og goggles, gik vi ATV´en igennem med instruktøren. Den er pænt nem at køre på, men da vi ville være afsted uden guide, var der nogle ting at huske på med start/stop, bremser mm. og ikke mindst i tilfælde af vi væltede.

ATV_oregon_dunes_roadtrip_2012-2

Nemt at fare vild i klitterne

Da vi kun havde vores ATVér i en time, var der ikke tid til at nå helt ud til kysten og ned til vandet. Havde ellers været fedt at give den gas i vandkanten – men det må blive en anden gang.

Der var dog rigeligt med plads at køre på – og faktisk også for meget. Det var nemlig et meget ensformigt og lidt forvirrende område, så det var nemt at fare vildt og specielt det at finde tilbage til udgangen kunne være en udfordring (hvilket vi også var blevet briefet om inden afgang).

ATV_oregon_dunes_roadtrip_2012-3

ATV_oregon_dunes_roadtrip_2012-5

ATV´er er fede og det er ikke farligt at køre sig en tur, med omhu, men terrænet snyder på billederne her. Klitter er drilske og en nem opkørsel kan hurtigt blive afløst af en meget stejl nedkørsel, så vi udforskede ikke så meget, men nød at prøve grænser af i et område vi kendte.

Ikke mig på billedet.

ATV_oregon_dunes_roadtrip_2012-6

Tilbage i stalden

Efter at være blevet blæst godt igennem en lille times tid (og fået sand ind alle steder) kørte vi tilbage og afleverede vores bikes og kørte videre. Vi havde godt tre timer ned til næste overnatning.

ATV_oregon_dunes_roadtrip_2012-7

Må ikke selv tanke benzin i Oregon

Vi tankede inden vi fortsatte ned mod byen Cave Junction, Oregon. I Oregon (og New Jersey) må du ikke selv tanke din bil, så når du holder ind, kommer der en medarbejder ud og fylder på for dig. Flere steder er der ekstra service, hvor de tilbyder at vaske dine vinduer mm.

Reglen med at du ikke må tanke gælder for alle – også motorcyklister. Medarbejderen kom ud og ordnede det hele mens motorsyklisten blot lænede sig tilbage.

ATV_oregon_dunes_roadtrip_2012-8

Tankede igen

Turen ned til Cave Junction gik bl.a. små landeveje og små byer. I en mindre by gjorde vi stop da vi så disse og tankede op. Ikke benzin, men kalorier.

ATV_oregon_dunes_roadtrip_2012-11

ATV_oregon_dunes_roadtrip_2012-12

ATV_oregon_dunes_roadtrip_2012-10

Tags: , , , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA? Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco

Her kan du finde overnatning i: Chicago, Las Vegas.

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top