Diner, supermarked og Cracker Barrel

Vi skulle kun fra a til b denne dag. En transportdag på tværs af Kentucky og ind i West Virginia.
Dagen bød derfor på en masse kørsel, men også mange af de små oplevelser som er med til at gøre en roadtrip fuldendt.

17. sep, 2013

Morgenmad på Doodles, Lexington

Vi startede dagen med et solidt morgenmåltid på den Diner, Doodles, vi havde fundet aftenen før.

woodsongs_lexington_roadtrip_2013-1

Det er en lokal diner i ordets bogstaveligste forstand, da den har fokus på råvarer fra lokalsamfundet og økologisk så langt det er muligt. Jeg valgte en omgang Huevos Rancheros til at starte dagen på og komme derudaf.

new_river_gorge_bridge_roadtrip_2013-1

Proviantering

Det var også på tide at få fyldt bilen med proviant. Lexington var den sidste større by den næste uges tid, så slog lidt tid ihjel i et supermarked og fik fyldt bilen.

new_river_gorge_bridge_roadtrip_2013-2

Med en pose is i køletasken kan du både holde mad og drikke koldt op til flere dage og spare lidt penge på at lave noget af maden selv.

new_river_gorge_bridge_roadtrip_2013-3

new_river_gorge_bridge_roadtrip_2013-4

Kørsel på Interstate 64

Forude ventede knap fire timers kørsel på Interstate 64 fra Lexington, Kentucky til Beckley, West Virginia. Ikke så meget at stoppe efter på den rute, men heldigvis ikke den kedeligste interstate du kan tilbringe nogle timer på.

new_river_gorge_bridge_roadtrip_2013-5

Tankning og fristelser

Selvom vore Chevrolet Equinox kørte fint og ok på literen, så rækker tanken ikke evigt. Vi gjorde stop på en af de utallige tankstationer du bliver bekendt med på din roadtrip. Udover tankning er et stop fra tid til anden forfriskende og opkvikkende. Vi ordner bio-breaks, skifter chauffør og nyder lidt AC i butikken og kigger på fristelser.

new_river_gorge_bridge_roadtrip_2013-6

new_river_gorge_bridge_roadtrip_2013-7

45. stat i USA, West Virginia

Lidt senere på dagen krydsede vi fra Kentucky ind i West Virginia. Målet for dagens kørsel var Beckley, West Virginia og dagens overnatningen ville være i min 45. stat i USA. Mit mål er at overnatte i alle 50 stater i USA, så denne overnatning talte for West Virginia. Hånden på hjertet så var det kun en overnatning i et lille hjørne af staten, så selvom den tæller, så er planen at komme tilbage og opleve noget mere af staten.

new_river_gorge_bridge_roadtrip_2013-8

New River Gorge National Park

Vi kørte fra I-64 et stykke før Beckley, for en lille omvej til Fayetteville og New River Gorge Bridge.
Det er en bro fra 1977 som erstattede en lille og snæver vej over floden. Selvom det er en relativ ny bro, har den allerede prydet mønter og i 2013 blev den optaget på Register of Historical Places og er en del af National Park Service.

I 2020 blev området ved New River Gorge Bridge ændret til National Park område. Stedet blev allerede drevet af NPS og blev udvidet til at dække hele New River Gorge. Et stort område, hvoraf jeg kun oplevede en lille del nær broen.

new_river_gorge_bridge_roadtrip_2013-9

Vi gjorde kun kort stop ved besøgscenteret, da vi skulle tilbage til broen dagen efter og gå broens længde på undersiden, så ville få set den rigeligt tæt på.

I stedet kørte vi af den gamle rute ned til floden og den bro der indtil 1977 håndterede al trafikken over floden i dette område.
En idyllisk tur i dag, men dengang var det en regulær trafikprop og endnu værre om vinteren.

new_river_gorge_bridge_roadtrip_2013-10

Kommer du forbi New River Gorge Bridge, må du ikke snyde dig selv for et view af bygningsværket nede fra floden. Jernbanen der følger floden, gør sig også godt på billeder.

new_river_gorge_bridge_roadtrip_2013-11

new_river_gorge_bridge_roadtrip_2013-12

new_river_gorge_bridge_roadtrip_2013-13

new_river_gorge_bridge_roadtrip_2013-14

Beckley, West Virginia

Beckley er en mindre by, men større end blot en klat huse ved mortorvejsafkørslen. Da byen kun var overnatning for os og planen var at vaske tøj denne dag, valgte vi blot et motel tæt ved afkørslen. Udsigten ved afkørsler er (stort set) denne samme overalt i USA. Ikke kønt, men for mig vækker den minder og udlængsel.

new_river_gorge_bridge_roadtrip_2013-15

Cracker Barrel Old Country Store Restaurant

Vores planer om tøjvask lykkedes ikke, da vaskemaskinerne på motellet ikke virkede. Da vi ikke gad finde et andet (og tøjvasken godt kunne vente) brugte vi den overskydende tid til at spise ude.

Cracker Barrel er en restaurantkæde jeg har kendt af navn i mange år. Har set den rundt om i hele USA, men enten har det ikke passet ind eller så har jeg været ude efter en speciel madoplevelse, til at få den krydset af listen. I dag skulle det så være.

new_river_gorge_bridge_roadtrip_2013-16

new_river_gorge_bridge_roadtrip_2013-17

Cracker Barrel Old Country Store er en restaurant med en hjemlig atmosfære. Det er bl.a. her de lokale spiser og så er det en populær familierestaurant. Det er sovs og kartofler og tund mad der er på menuen. Der er rigeligt af den på tallerkenen og det smager godt.

new_river_gorge_bridge_roadtrip_2013-18

Vi var der vist lidt tidligere end normalt til aftensmad, så det føltes lidt som Early Bird med hele byens pensionister.

new_river_gorge_bridge_roadtrip_2013-19

Restauranten har også en lille butik tilknyttet hvor du kan købe alskens brandede souvenirs. Det var september, så der var også masser af Halloween stuff der, men også en stor afdeling med julepynt.

new_river_gorge_bridge_roadtrip_2013-20

Andre roadtrip oplevelser:

Hot Springs National Park

Hot Springs National Park er ikke som nationalparker er flest. Den byder på varmt vand, giftige bly-behandlinger og andet godt for kroppen. Noget bl.a. professionelle baseballhold og andre sportsfolk har benyttet sig af.

Medicine Lake og Poutine

Medicine Lake er et rent postkort i landskabet, og egentlig ikke en sø. Efter et ægte kodak-moment, stod den på øl og canadas nationalret, Poutine, inde i Jasper by.

2 Comments

  1. Vi var på Cracker Barrel til både morgen og aftensmad på vores seneste tur til FL. Der var der også fyldt med pensionister ;-)Så det er nok deres kernekunder 🙂

  2. Ah, Cracker Barrel. Når der er kø, venter man ude i gyngestolene. Vi havde nær aldrig overtalt min far til at komme med indenfor. Han sad lige så godt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada