Washington Square Park, One World og 9/11 Memorial

På kryds og tværs i New York med besøg ved Washington Square Park, kendte bygninger og Trump Tower. Vi sluttede med One World, 9/11 Memorial og Katz’s Delicatessen.

1. sep, 2015

Washington Square Park

Efter en lobster roll til frokost på Chelsea Market blev der set nærmere på Manhattan på kryds og tværs. Sidst på dagen ventede en tidsbestemt billet til One World, så vi krydsede så mange ting af listen inden da.

Første stop var Washington Square Park i Greenwich Village.

Washington Square Park er nok mest kendt for den triumfbue som står i parken – Washington Arch.
Den blev bygget for at fejre 100 året for George Washingtons præsidentembede.

En anden ting parken er kendt for, er underholdning. Der er næsten altid en eller anden form for performance i parken, være det et jazz band, som vi oplevede eller andre street performers.

Paul the Pigeon Man er også en af de personligheder du kan opleve i Washington Square Park. Han sidder omsværmet af duer og fodre dem.

Denne dag var det ikke Paul der sad der, men princippet er det samme.

Flatiron Building

Fra Washington Square Park tog vi den på gåben uptown ad University Plaza til først Union Square Park for til sidst at ende ved Madison Square Park og den berømte Flatiron Building.

Fifth Avenue – Apple og Trump Tower

Derfra videre uptown med subway til hjørnet af Fifth og Central Park, hvor Apple har deres Flagship Store. Lad ikke bygningen snyde dag. Apple’s butik ligger under jorden som du kommer ned i, via glasbygningen.

Lidt længere nede ad Fifth holder Trump til. Trump Tower har shopping i stueetagen og er, som Donald selv, over the top med guld og marmor. Der er stadig adgang for offentligheden til bygningen under hans præsidentperiode, selvom han har indrettet toppen til embedsbolig når han er i New York. Bygningen blev en turistdestination i byen længe inden han blev præsident. Om det så er blevet det mere siden han blev det, ved jeg ikke.

One World og 9/11 Memorial

Sidst på eftermiddagen tog vi turen ned til One World og 9/11 Memorial.

Jeg var oppe i World Trade Center i 1999.

Jeg har siden besøgt New York i 2003 og 2004, hvor jeg så området mens det blev genskabt.

Dette var første besøg tilbage ved World Trade Center efter 9/11 Memorial var åbnet og One World bygget færdig.

Hvor de to World Trade Centre stod, er der i dag et stort Memorial hvor grundplanen af de to tårne er lavet til mindesmærker.

Der ligger også et 9/11 Memorial Museum, men der var meget lang kø denne dag, så vi nøjedes med One World.

Vi havde bestilt tidsbillet til at komme op i One World.

Der var dog ingen kø på dette tidspunkt, men vil anbefale du bestiller en tid på forhånd, hvis du vil forbi på dit besøg.
At dømme ud fra deres set-up, så kan der være rigtig mange mennesker i kø for at komme op.

Turen op i elevatoren er speciel og det samme er præsentationen lige inden du kommer ind fra elevatorerne til observationsdækket. Jeg vil dog ikke spole det her, så du har en overraskelse at se frem til.

Du er 102 etager oppe og der er et 360 graders view ud over Manhattan og resten af New York (og endnu mere når vejret er til det).

One World har tilføjet nogle guides der holder talks en gang imellem. Her fortælles om bygningen men også om byens historie med skiftende fokus på mad, kultur, seværdigheder, transport mm.

Det koster ikke noget at stoppe op og lytte med.

I One World kan du også leje en iPad der tilføjer et lag af info til din oplevelse på toppen af NYC. Den ved hvor du retter den hen, og du kan få yderligere info om bygninger og steder i NYC. God idé, men synes personligt ikke, den var 15 dollars værd.

Vi havde valgt at tage derop sidst på eftermiddagen (18:15) for at få byen i dagslys samt solnedgang og aften.

Det er en både og oplevelse. Observationsdækket er indendøre bag vinduer så i dagslys fungerer det fint og du kan få nogle OK billeder.

Om aftenen er der desværre genskin i vinduerne fra lys og mennesker i lokalet, så stort set umuligt at få gode billeder om aftenen.

Hvis du vil have gode billeder om aftenen af Manhattan, skal du udenfor. Det kan du komme i Empire State Building og i Rockefeller Center (Top of the Rock). Jeg har været i Empire tre gange tidligere, så sprang den over denne gang.

Området ved One World og 9/11 gør sig også godt om aftenen, hvor One World har sit eget lysshow kørende og der er lys på mindesmærkerne.

Besøg One World

Her kan du finde mere information om dit besøg ved One World, finde priser og bestille billetter.

Katz’s Delicatessen

Fra One World gik det med subway til Lafayette St. og E Houston. Herfra var der en lille gåtur til E Houston og 2nd Ave.

Her ligger Katz’s Delicatessen. En diner kendt for sine gode pastrami sandwiches og som blev ekstra kendt efter den klassiske scene fra filmen: When Harry Met Sally, hvor Meg Ryan faker en orgasme.

“I’ll have what she’s having.“

Fra Katz’s Deli var der en kort tur med subway tilbage til hotellet i Brooklyn.

Billige overnatninger i New York

New York City er ikke den billigste by at overnatte i, men det er muligt at finde overnatninger til fornuftige priser. Da offentlig transport i New York er god, er det mindre vigtigt hvor du bor på Manhattan (hvis du vil have den oplevelse med) eller om du vælger at bo i ex. Brooklyn eller endda New Jersey.
Her kan du læse mere om overnatninger i New York, se priseksempler på de forskellige områder rundt om på Manhattan og andre steder.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og kan bidrage til at hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på at du benytter de links jeg har til billeje: Rentalcars.com, Auto Europe og CarTrawler og overnatning Hotels.com, Booking.com mm. på hjemmesiden. mm. på hjemmesiden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling før din roadtrip og undervejs.

Tags: , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top