Washington Square Park, One World og 9/11 Memorial

En dag i New York ved Washington Square Park, kendte bygninger og Trump Tower. Sluttede med One World, 9/11 Memorial og Katz’s Delicatessen.

1. sep, 2015

Washington Square Park

Efter en lobster roll til frokost på Chelsea Market blev der set nærmere på Manhattan på kryds og tværs. Sidst på dagen ventede en tidsbestemt billet til One World, så vi krydsede så mange ting af listen inden da.

Første stop var Washington Square Park i Greenwich Village.

Washington Square Park er nok mest kendt for den triumfbue som står i parken – Washington Arch.
Den blev bygget for at fejre 100 året for George Washingtons præsidentembede.

En anden ting parken er kendt for, er underholdning. Der er næsten altid en eller anden form for performance i parken, være det et jazz band, som vi oplevede eller andre street performers.

Paul the Pigeon Man er også en af de personligheder du kan opleve i Washington Square Park. Han sidder omsværmet af duer og fodre dem.

Denne dag var det ikke Paul der sad der, men princippet er det samme.

Flatiron Building

Fra Washington Square Park tog vi den på gåben uptown ad University Plaza til først Union Square Park for til sidst at ende ved Madison Square Park og den berømte Flatiron Building.

Fifth Avenue – Apple og Trump Tower

Derfra videre uptown med subway til hjørnet af Fifth og Central Park, hvor Apple har deres Flagship Store. Lad ikke bygningen snyde dag. Apple’s butik ligger under jorden som du kommer ned i, via glasbygningen.

Lidt længere nede ad Fifth holder Trump til. Trump Tower har shopping i stueetagen og er, som Donald selv, over the top med guld og marmor. Der er stadig adgang for offentligheden til bygningen under hans præsidentperiode, selvom han har indrettet toppen til embedsbolig når han er i New York. Bygningen blev en turistdestination i byen længe inden han blev præsident. Om det så er blevet det mere siden han blev det, ved jeg ikke.

One World og 9/11 Memorial

Sidst på eftermiddagen tog vi turen ned til One World og 9/11 Memorial.

Jeg var oppe i World Trade Center i 1999.

Jeg har siden besøgt New York i 2003 og 2004, hvor jeg så området mens det blev genskabt.

Dette var første besøg tilbage ved World Trade Center efter 9/11 Memorial var åbnet og One World bygget færdig.

Hvor de to World Trade Centre stod, er der i dag et stort Memorial hvor grundplanen af de to tårne er lavet til mindesmærker.

Der ligger også et 9/11 Memorial Museum, men der var meget lang kø denne dag, så vi nøjedes med One World.

Vi havde bestilt tidsbillet til at komme op i One World.

Der var dog ingen kø på dette tidspunkt, men vil anbefale du bestiller en tid på forhånd, hvis du vil forbi på dit besøg.
At dømme ud fra deres set-up, så kan der være rigtig mange mennesker i kø for at komme op.

Turen op i elevatoren er speciel og det samme er præsentationen lige inden du kommer ind fra elevatorerne til observationsdækket. Jeg vil dog ikke spole det her, så du har en overraskelse at se frem til.

Du er 102 etager oppe og der er et 360 graders view ud over Manhattan og resten af New York (og endnu mere når vejret er til det).

One World har tilføjet nogle guides der holder talks en gang imellem. Her fortælles om bygningen men også om byens historie med skiftende fokus på mad, kultur, seværdigheder, transport mm.

Det koster ikke noget at stoppe op og lytte med.

I One World kan du også leje en iPad der tilføjer et lag af info til din oplevelse på toppen af NYC. Den ved hvor du retter den hen, og du kan få yderligere info om bygninger og steder i NYC. God idé, men synes personligt ikke, den var 15 dollars værd.

Vi havde valgt at tage derop sidst på eftermiddagen (18:15) for at få byen i dagslys samt solnedgang og aften.

Det er en både og oplevelse. Observationsdækket er indendøre bag vinduer så i dagslys fungerer det fint og du kan få nogle OK billeder.

Om aftenen er der desværre genskin i vinduerne fra lys og mennesker i lokalet, så stort set umuligt at få gode billeder om aftenen.

Hvis du vil have gode billeder om aftenen af Manhattan, skal du udenfor. Det kan du komme i Empire State Building og i Rockefeller Center (Top of the Rock). Jeg har været i Empire tre gange tidligere, så sprang den over denne gang.

Området ved One World og 9/11 gør sig også godt om aftenen, hvor One World har sit eget lysshow kørende og der er lys på mindesmærkerne.

Besøg One World

Her kan du finde mere information om dit besøg ved One World, finde priser og bestille billetter.

Katz’s Delicatessen

Fra One World gik det med subway til Lafayette St. og E Houston. Herfra var der en lille gåtur til E Houston og 2nd Ave.

Her ligger Katz’s Delicatessen. En diner kendt for sine gode pastrami sandwiches og som blev ekstra kendt efter den klassiske scene fra filmen: When Harry Met Sally, hvor Meg Ryan faker en orgasme.

“I’ll have what she’s having.“

Fra Katz’s Deli var der en kort tur med subway tilbage til hotellet i Brooklyn.

Billige overnatninger i New York

New York City er ikke den billigste by at overnatte i, men det er muligt at finde overnatninger til fornuftige priser. Da offentlig transport i New York er god, er det mindre vigtigt hvor du bor på Manhattan (hvis du vil have den oplevelse med) eller om du vælger at bo i ex. Brooklyn eller endda New Jersey.
Her kan du læse mere om overnatninger i New York, se priseksempler på de forskellige områder rundt om på Manhattan og andre steder.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Dewey Beach og Delaware

Turen fra Annapolis til Dewey Beach i Delaware bød på filmstjerne, lækre burgere, billig shopping og tøjvask. Min 48. stat blev fejret i vandkanten med en kold øl.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada